Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στην Ανθούσα Πάργας

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου υπηκόου Αλβανίας

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από σπίτι στην Ανθούσα Πάργας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 27χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι είναι ο δράστης της κλοπής.
Αναλυτικότερα, την 11/12-04-2015, ο 27χρονος παραβίασε την μπαλκονόπορτα μονοκατοικίας στην Ανθούσα Πάργας και αφαίρεσε χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, σήμερα (14-05-2015), πραγματοποίησε εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού των Υπηρεσιών της , στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της ΕΛ.ΑΣ.
Από τους εθελοντές αιμοδότες συγκεντρώθηκαν συνολικά 59 φιάλες αίματος.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων ευχαριστεί όλους όσους ανταποκρίθηκαν σ' αυτή την πρόσκληση, συμβάλλοντας έμπρακτα στην αντιμετώπιση καθημερινών ζωτικών αναγκών.

Η γυναίκα που ζει ολομόναχη στο έρημο ακριτικό χωριό Ορεινό Πωγωνίου μαζί με τα σκυλιά της

«Φρουρός» των συνόρων
(Φώτο:  ΑΠΕ)
Μαθήματα θάρρους, δυναμισμού και επιμονής για να μείνει στον τόπο της, δίνει μία 62χρονη κτηνοτρόφος. Η Σοφία Δημητρίου ζει ολομόναχη στο έρημο ακριτικό χωριό Ορεινό Πωγωνίου. Στην οριογραμμή των συνόρων με την Αλβανία, στα 730 μέτρα υψόμετρο, το Ορεινό είναι ένα χωριό «φάντασμα».
Αυτή την εικόνα αντικρίζει ο επισκέπτης φτάνοντας στον οικισμό.
Πέτρινα παλιά σπίτια με κλειστά παράθυρα, χορταριασμένες αυλές και μία νεκρική σιγή που «σπάει» το γάβγισμα των σκυλιών της Σοφίας Δημητρίου η οποία κυκλοφορεί πάντα οπλισμένη με μία καραμπίνα.
«Δεν ζει χωρίς όπλο μία γυναίκα μόνη στα σύνορα» λέει αυθόρμητα και χαμογελάει.
Είναι μία γυναίκα από την οποία αντλούν δύναμη και θάρρος οι ηλικιωμένοι των γύρω χωριών, που νιώθουν ανασφάλεια στον τόπο τους.
Ένα ανηφορικό μονοπάτι οδηγεί από το δρόμο στο σπίτι της Σοφίας Δημητρίου. Πρόκειται, για ένα οίκημα «οχυρό», με σιδερόφραχτα παράθυρα, διπλές μαντεμένιες πόρτες και θέα μέχρι τον κάμπο του Αργυροκάστρου στην γειτονική χώρα.

Τα φορολογικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση

Έτοιμο είναι το πρώτο πακέτο φορολογικών μέτρων που συζητήθηκε και εγκρίθηκε χθες το κυβερνητικό συμβούλιο.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται κίνητρα για την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και «κρυφών» καταθέσεων, περαίωση υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια, αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, επιβολή τέλους στα ξενοδοχεία και υποχρεωτική χρήση «πλαστικού χρήματος», ενώ για το επόμενο χρονικό διάστημα μετατίθεται η αύξηση του ΦΠΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης.
Πιο αναλυτικά τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή είναι:
1)Αδήλωτες καταθέσεις εξωτερικού. Το σχέδιο προβλέπει ένα φόρο 15-20% για την αποκάλυψη κρυφών καταθέσεων στο εξωτερικό. Τα χρήματα δεν θα είναι υποχρεωτικό να επανέλθουν στις ελληνικές τράπεζες, ωστόσο εξετάζεται σε περίπτωση επαναπατρισμού ο φόρος να είναι μικρότερος.
2)Περαίωση δηλώσεων. Υποβολή δηλώσεων για εισόδημα και ΦΠΑ περασμένων ετών χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, αλλά μόνο με την πληρωμή του φόρου που αναλογεί.
3)Πλαστικό χρήμα. Αρχικά το μέτρο θα προβλέπει πληρωμές με κάρτες υποχρεωτικά στα νησιά για αγορές 70 ευρώ και άνω, ενώ θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.
4)Αποδείξεις και λοταρία. Με κλήρωση θα επιβραβεύονται όσοι μαζεύουν αποδείξεις.
5)Περαίωση φορολογικών υποθέσεων που βρίσκονται στα δικαστήρια. Οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τους φόρους και θα έχουν έκπτωση από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.
6)Τέλος διαμονής στα ξενοδοχεία. Το ύψος του τέλους θα είναι από 1 έως 5 ευρώ.
7)Αύξηση φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Αφορά αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και πισίνες.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Ξεκινούν στις 18 Μαΐου οι πανελλαδικές

 Στις 3 Ιουνίου τα ενδοσχολικά μαθήματα

Έληξαν τα μαθήματα στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας.
Οι εξετάσεις  των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν τη Δευτέρα 18-5-2015, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 19-5-2015.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17-6-2015. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15-6-2015 ως και 26-6-2015. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9-6-2015.

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ένας 22χρονος ημεδαπός, για κλοπή από κατάστημα στην Άρτα


Συνελήφθη, σήμερα (13-05-2015) μετά τα μεσάνυχτα στην Άρτα, από αστυνομικούς Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 22χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή από κατάστημα στην πόλη της Άρτας.
Ειδικότερα, σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, ο 22χρονος εισήλθε σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, σπάζοντας το τζάμι της πόρτας και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (90) ευρώ, πλην όμως συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Κανάλι Πρέβεζας: Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός για κατοχή λαθραίου καπνού και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη, χθες (12-05-2015) το μεσημέρι στο Κανάλι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, ο 41χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στη διασταύρωση Καναλίου Πρέβεζας να στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και να κατέχει μία συσκευασία που περιείχε καπνό, συνολικού βάρους (300) γραμμαρίων, η οποία δεν έφερε την ενδεικτική ταινία δασμολόγησης και φορολόγησης.
Ο λαθραίος καπνός κατασχέθηκε.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός, με πλαστό αλβανικό διαβατήριο

Συνελήφθη, σήμερα (13.05.2015) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.
Αναλυτικότερα, σήμερα το πρωί στην Ηγουμενίτσα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς ο 30χρονος υπήκοος Αλβανίας και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, κατείχε αλβανικό διαβατήριο με πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου, το οποίο και κατασχέθηκε.
Επίσης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων του, εκκρεμούσε σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.