Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Διακοπή ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου


Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:
1) Τη Δευτέρα 02-09-2019 ως εξής:
Α) Από ώρα 08:30 πμ έως 11:00 πμ στις περιοχές: Λευκοθέα, τμήμα Κληματιάς, Κοκκινόχωμα, Δελβινακόπουλο, Παλιουρή, Σουλόπουλο, Ραϊκο, Δεσποτικό, Γρανιτσοπούλα, Ριζό, Φωτεινό, Αετόπετρα, Λάβδανη, Βρίστοβο, Αγ. Μαρίνα, Καλοχώρι, Εκκλησοχώρι, Βουτσαρά, Κούρεντα, Γιουργάνιστα, Χίνκα, Λάλιζα, Γκρίμποβο, Βρυσούλα, Πολύδωρο, Ραδοβίζι, Σενίκο, Κερασέα, Βροσύνα, Ζάλογγο, Δοβλά, Βερενίκη, Φτέρη, Λεπτοκαρυά, Ραβενή, Χαραυγή, Καλλιθέα Φιλιατών, Εγνατία Οδός ΑΕ Σήραγγα Αγ. Νικολάου.
Β) Από ώρα 08:30 πμ έως 14:30 μμ στις περιοχές: Βαπτιστής
Γ) Από ώρα 08:00 πμ έως 10:00 πμ στις περιοχές: Κουτσελιό πέριξ γηπέδου και πτηνοτροφείου Αγγέλη Αναστάσιου.
Δ) Από ώρα 10:30 πμ έως 14:30 πμ στις περιοχές: Φορτόσι πέριξ των αντλιοστασίων.
 2) Την Τρίτη 03-09-2019 ως εξής:
Α) Από ώρα 08:30 πμ έως 09:30 πμ στις περιοχές: Πρωτόπαππα, Νεοχώρι και πτηνοτροφικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή.
 Β) Από ώρα 08:30 πμ έως 11:00 πμ στις περιοχές:
Πετσάλι, Χρυσόραχη, Βλαχάτανο, Βατατάδες, Λιγοψά, Γαβρισιοι, και πτηνοτροφικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή.
3) Την Τετάρτη 04-09-2019 από ώρα 08:30 πμ έως 14:10 μμ στις περιοχές: Ζωτικό.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα. Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων. Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

«Ανέβηκαν» τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ του 2019


Ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Παρασκευής από την ΑΑΔΕ, η ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς 7,3 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων των εκκαθαριστικών με τον μειωμένο ΕΝΦΙΑ του 2019. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ φθάνει το 30% για τους μικροϊδιοκτήτες και τη μεσαία τάξη ενώ ανέρχεται σε 10% για ακίνητη περιουσία μεγαλύτερης αξίας. Πρόκειται για τις μειώσεις τις οποίες ανακοίνωσε και ψήφισε στη Βουλή η νέα κυβέρνηση υλοποιώντας ένα χρόνο νωρίτερα τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για τον ΕΝΦΙΑ.
Ο φόρος θα καταβληθεί σε 5 δόσεις με την προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης να λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου και της τελευταίας στο τέλος Ιανουαρίου του 2020.
Τα ποσοστά μείωσης του ΕΝΦΙΑ, συγκριτικά με τον φόρο που καταβλήθηκε πέρυσι, είναι τα εξής:
30% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 60.000 ευρώ
27% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 70.000 ευρώ
25% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 80.000 ευρώ
20% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 1.000.000 ευρώ
10% για αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1.000.000 ευρώ
Πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θα απολαύσουν βάσει εισοδηματικών και άλλων κριτηρίων οι τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες και όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω.

Συνελήφθη 42χρονος στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Κατασχέθηκαν συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (260,8) γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας καθώς και το χρηματικό ποσό των (8.130) ευρώ

Συνελήφθη, χθες (29-08-2019) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο 42χρονος κατέχει στο σπίτι του και διακινεί ναρκωτικά, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και συνελήφθη, διότι στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
(7) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (235,8) γραμμαρίων,
το χρηματικό ποσό των (8.130) ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
κινητό τηλέφωνο,
ιδιόχειρες σημειώσεις.
Επίσης, για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν και δύο ημεδαποί, ηλικίας 47 και 46 ετών, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προμηθεύτηκαν από τον 42χρονο διακινητή, δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (25) γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου: Παραδοσιακό Ηπειρώτικο Αντάμωμα το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:00 μ.μ.


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου διοργανώνει παραδοσιακό Ηπειρώτικο Αντάμωμα το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:00 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου Χαϊδαρίου.

Άρτα: Συνελήφθη 80χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων


Κατασχέθηκαν όπλα, πυρομαχικά και εξαρτήματα τα οποία εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί όπλων

Συνελήφθη, χθες (29-08-2019) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 80χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της προαναφερθείσας Υπηρεσίας, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνες σε δύο σπίτια του 80χρονου συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν όπλα, πυρομαχικά και εξαρτήματα, τα οποία εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί όπλων και συγκεκριμένα:
(3) πολεμικά τυφέκια, εκ των οποίων το ένα με ξιφολόγχη,
(1) κυνηγετικό όπλο,
(918) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
(20) πυροκροτητές,
(8) βολίδες διαμετρήματος 7,62 mm,
(3) εξαρτήματα κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων (κάννη- κλείστρο - ελατήριο),
(7) γεμιστήρες,
( 197 ) κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων,
(144) καψύλλια,
σφαιρίδια βάρους (600) γραμμαρίων,
συσκευές αναγόμωσης φυσιγγίων
μεταλλικό κυτίο αποθήκευσης – μεταφοράς φυσιγγίων
Τα παραπάνω όπλα κατασχέθηκαν προκείμενου να αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. 
Ο 80χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Ορκίστηκε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου


Στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, η θητεία του οποίου ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Στην τελετή παρέστησαν οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς, Βασίλειος Γιόγιακας, Γ. Στύλιος, Μερόπη Τζούφη, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπ. Εσωτερικών Μιχαήλ Σταυριανουδάκης και Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ο πρώην Υπουργός Σταύρος Μπένος, Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, του Πανεπιστημίου, άλλων φορέων και πλήθος κόσμου. Χαιρετισμούς και ευχές στον Περιφερειάρχη και στους νέους Περιφερειακούς Συμβούλους έστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, οι υπουργοί Εξωτερικών Ν. Δένδιας, Εθν. Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως, Υγείας Β. Κικίλιας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Λ. Μενδώνη, Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκος, Επικρατείας Γ. Γεραπατρίτης, ο Υφυπουργός Άμυνας Αλκ. Στεφανής, 0ι βουλευτές Στ. Καλογιάννης, Μ. Κεφάλα, Στ. Γιαννάκης κ.α. Μετά την τελετή του Αγιασμού και Ορκωμοσίας που τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος, ακολούθησε και η ορκωμοσία συμβούλων με πολιτικό όρκο. Χαιρετισμούς απηύθυναν κατά σειρά ο πρώην Υπουργός Στ. Μπένος, οι βουλευτές, οι επικεφαλής των παρατάξεων Κ. Αναγνώστου, Κ. Νουτσόπουλος, Ν. Ζήκος, Γ. Πρέντζας, Δ. Δημητρίου, Σπ. Ριζόπουλος, Γ. Ζάψας, ο Γ.Γ. του Υπ. Εσωτερικών Μ. Σταυριανουδάκης και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομο χαιρετισμό του Περιφερειάρχη κ. Αλεξ. Καχριμάνη.
Ο κ. Καχριμάνης, καλωσόρισε τους νέους περιφερειακούς συμβούλους, ευχόμενος η παρουσία τους στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο να είναι παραγωγική και στο τέλος της θητείας τους να είναι όλοι υπερήφανοι για το έργο που θα έχει επιτελεστεί. 

Συνελήφθη 29χρονη για απόπειρα κλοπής από σπίτι στην Πρέβεζα


Συνελήφθη, χθες (29-08-2019) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, μία 29χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, η 29χρονη, χθες το μεσημέρι στην Πρέβεζα, εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα σε σπίτι 36χρονης ημεδαπής και αποπειράθηκε να αφαιρέσει μία τσάντα, έγινε όμως αντιληπτή από την παθούσα και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Μέσα στον Σεπτέμβριο το επίδομα των πολυτέκνων και τρίτεκνων ασφαλισμένων μητέρων του ΟΓΑ από τον ΟΠΕΚΑ


Ειδικότερα πρόκειται για το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων 1.000€ σε 1.000 πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ και το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων 700 € σε 4.000 τρίτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες μητέρες οι οποίες:
- Είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2018) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.
Πρόκειται για το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων 1.000€ σε 1.000 πολύτεκνες μητέρες
- Έχουν, κατά τον χρόνο δημιουργίας του αρχείου δικαιούχων, οι μεν τρίτεκνες μητέρες 3 τέκνα, οι δε πολύτεκνες μητέρες τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.
Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή 24ου έτους ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2019, ανεξάρτητα από τον μήνα γέννησης.

Τι υποδηλώνει ο οξύς και σύντομος πόνος στον πρωκτό;


Ανησυχία προκαλεί στους πάσχοντες ο έντονος και φευγαλέος πόνος στον πρωκτό. 
Για τους γενικούς ιατρούς και τους χειρουργούς του παχέος εντέρου η διάγνωση και η θεραπεία της πρωκταλγίας αποτελεί πρόκληση σε διάφορα επίπεδα ιατρικής πρακτικής, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την πρωκταλγία fugax. 
Παρότι ο πόνος που αποδίδεται σε αυτή δεν έχει κακοήθη αιτία, η οξύτητα του πόνου φοβίζει τους ασθενείς, οι οποίοι συχνά υποθέτουν λανθασμένα ότι προκαλείται από άλλες σοβαρότερες αιτίες, όπως είναι η αιμορροΐδοπάθεια.
 «H πρωκταλγία fugax ή φευγαλέα πρωκταλγία είναι ο λειτουργικός επαναλαμβανόμενος ορθοπρωκτικός πόνος ο οποίος είναι μέρος ενός φάσματος λειτουργικών γαστρεντερικών διαταραχών που ορίζονται από συγκεκριμένα διαγνωστικά κριτήρια (Rome III). Τα επεισόδια αιφνίδιου πόνου που εμφανίζονται με διαφορά  ακόμα και εβδομάδων, εντοπίζονται στον πρωκτό ή στο κάτω μέρος του ορθού χωρίς να υπάρχει οργανική παθολογία και διαρκούν από δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά, χωρίς την ύπαρξη πόνου μεταξύ των επεισοδίων», διευκρινίζει ο Αναστάσιος Ξιάρχος Δ/ντης Χειρουργικής Κλινικής Ομίλου Ιατρικό, Ιατρικό Περιστερίου, Ερευνητής & Διδάσκων στο εργαστήριο Βιοπληροφορικής & ανθρώπινης ηλεκτροφυσιολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ιδρυτικό μέλος και πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, www.axiarchos.gr. Επηρεάζει κυρίως άτομα η ηλικία των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 30 και 60 ετών, με τα ποσοστά εμφάνισής της στο γενικό πληθυσμό να κυμαίνονται μεταξύ 8%-18%. Παλαιότερα ονομαζόταν νυκτερινή πρωκταλγία, δεδομένου ότι συμβαίνει ιδιαίτερα τη νύχτα.

Δύο γονείς τρέχουν για την ενίσχυση του Τμήματος Κυστικής Ίνωσης του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»


Το 9ο Zagori Mountain Running που διοργανώθηκε τον Ιούλιο του 2019 εκτός από το αγωνιστικό μέρος έδωσε και εφέτος έμφαση στη στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Αυτή τη χρονιά δημιούργησε ένα συλλεκτικό βραχιολάκι  με το μήνυμα «Respect the Mountains - Run and win CF», τα χρήματα από τις πωλήσεις του οποίου θα διατεθούν στο Τμήμα Κυστικής Ίνωσης του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».  Στην τελετή έναρξης καλεσμένη των διοργανωτών ήταν η Μαρκέλλα Μήτσου, μητέρα παιδιού με κυστική ίνωση, η οποία μαζί με τον σύζυγό της μέσα από αθλητικές εκδηλώσεις προσπαθεί εδώ και χρόνια να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την κυστική ίνωση.
Μιλώντας μέσα από προσωπικά βιώματα αναλυτικά είπε:
«Η κυστική ίνωση αποτελεί τη συχνότερη κληρονομική νόσο στην Ελλάδα.  Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η εμφάνιση ιδιαίτερα παχύρρευστων και αφυδατωμένων εκκρίσεων σε διάφορα όργανα, γεγονός που οδηγεί στη σταδιακή καταστροφή τους.
Έχω ένα παιδί με κυστική ίνωση.  Σημαίνει πολλά, ταυτόχρονα όμως δεν σημαίνει και κάτι ιδιαίτερο, μια που δυστυχώς αρρώστιες και απροσδόκητα δυσάρεστα γεγονότα χτυπάνε την πόρτα μας συνέχεια. 
Ο δικός μας γολγοθάς άρχισε από την κύηση, όταν στην αμνιοπαρακέντηση βρέθηκε ότι το έμβρυο έχει μία μετάλλαξη του γονιδίου της κυστικής ίνωσης - τίποτα δεν ξέραμε τότε, δεν είχαμε καν ακούσει ότι υπάρχει τέτοια αρρώστια.  Ζήτησαν να δώσουμε αίμα οι γονείς για να δουν αν υπήρχε και δεύτερη μετάλλαξη (όταν έχεις δύο νοσείς) αλλά δυστυχώς δεν τα έστειλαν στο Τμήμα Γενετικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» στην Αθήνα, αλλά σε κάποιο ιδιωτικό εργαστήριο  που δεν κάλυπτε μεγάλο ποσοστό των μεταλλάξεων. Το αποτέλεσμα ήταν να μη διαγνωσθεί το νόσημα προγεννητικά.
Γεννιέται το παιδί, κάνω εξετάσεις για μεταβολικά νοσήματα (τυχαία, γιατί το προτείνουν ως προαιρετικό από την κλινική) και τα αποτελέσματα δείχνουν υψηλό δείκτη αυτής της νόσου.  Μπαίνω στη διαδικασία να ψάξω πού θα κάνω τους απαραίτητους ελέγχους και χάρη στον τότε Διευθυντή του Τμήματος Κυστικής Ίνωσης του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, κ. Ντουντουνάκη, μαθαίνω πριν ακόμη σαραντίσω ότι το παιδί μου νοσεί από αυτή την αρρώστια. Σύμφωνα με τα τότε ευρωπαϊκά δεδομένα το 50% αυτών των παιδιών πέθαινε πριν τα δεκαοχτώ.