Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου η τελευταία εναέρια ρίψη εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας στους Νομούς Ιωαννίνων και Άρτας

Η τελευταία εναέρια ρίψη εμβολίων- δολωμάτων κατά της λύσσας στην Ήπειρο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015.
Συγκεκριμένα οι περιοχές κάλυψης είναι οι εξής:
Π.Ε. ΑΡΤΑΣ:
ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΔΙΟΥ, ΠΕΡΔΙΚΟΡΑΧΗ, ΚΛΕΙΔΙ, ΓΑΛΑΝΙΟ, ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΙΑ, ΛΑΚΚΑ, ΔΙΑΣΕΛΛΟ, Κ. ΚΑΡΥΑ, ΠΡΟΣΗΛΙΑ, ΠΛΑΚΟΥΤΣΑΙΪΚΑ, ΜΕΓΑΣ ΚΑΜΠΟΣ, ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΕΓΑ ΚΑΜΠΟΣ, ΣΕΣΗ, ΕΠΑΝΩ ΣΕΣΗ, ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗ, ΦΩΤΑΙΪΚΑ, ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΠΕΡΑ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗ, ΚΡΙΣΕΛΙΑ, ΤΑΥΛΑ, ΑΓΓΕΛΑΙΪΚΑ, ΘΑΝΑΣΙΑ, ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΚΑΛΛΟΝΗ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΙ, ΣΚΙΑΔΑΔΕΣ, ΚΥΨΕΛΗ, ΡΑΜΙΑ, ΓΕΡΟΒΡΥΣΗ, ΜΑΚΡΥΚΑΜΠΟΣ, ΞΗΡΙΚΟ, Κ. ΓΡΑΙΚΙΚΟ, ΜΙΚΡΟΣΠΗΛΙΑ, Α. ΓΡΑΙΚΙΚΟ, ΒΑΤΑΣΙ, ΚΟΥΚΚΟΥΛΙΑ, ΜΗΛΙΑ, ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ, ΣΓΑΡΑ, ΑΓΝΑΝΤΑ, ΣΤΡΑΝΑ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ, ΚΤΙΣΤΑΔΕΣ, ΓΙΑΝΝΙΩΤΙ, ΣΚΛΟΥΛΗΚΑΡΙΑ, ΚΑΡΠΙΝΟ, ΜΕΣΟΠΥΡΓΟΣ, ΠΗΓΕΣ, ΜΗΛΙΕΣ, ΜΗΛΙΑΝΑ, ΒΕΛΕΝΤΖΙΚΟ, ΑΣΦΑΚΕΡΟ, ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ, ΒΡΥΣΟΥΛΑ, ΑΛΩΝΑΚΙ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΟ, ΛΑΜΠΙΡΙΟ, ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ, ΚΡΥΑ ΒΥΣΗ, ΑΛΩΝΙΑ, ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ, ΠΕΡΔΙΚΑ, ΔΙΛΟΦΟ, ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΗΔΟΝΙΑ, ΙΤΕΑ, ΠΛΑΤΑΝΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΒΡΥΣΗ, ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΣ, ΚΟΥΦΑΛΟΣ, ΚΡΑΝΙΕΣ, ΔΙΧΟΜΟΙΡΙ,  ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΘΑΡΙ, ΚΡΑΝΙΕΣ, ΛΙΤΕΣΙ, ΑΓ, ΒΛΑΣΙΟΣ, ΡΕΤΣΙΑΝΑ, ΕΛΑΤΗ, ΡΙΒΕΣΙ, ΚΑΣΤΑΝΙΑ, ΦΡΑΞΟ, ΠΗΓΗ, ΖΥΓΟΣ, ΜΕΣΟΥΝΤΑ, ΚΑΤΩ ΧΩΡΑ, ΠΕΤΡΑΛΩΝΟ, ΤΕΤΡΑΚΩΜΟ, ΛΟΓΑΡΟΥ, ΝΕΒΡΟΠΟΛΗ, ΤΕΡΠΝΑ, ΚΑΨΑΛΑ, ΚΟΡΑΚΑΔΑ, ΑΘΑΜΑΝΙΟ, ΤΕΛΗΣΙ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ, ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ, ΚΑΜΠΟΣ, ΣΚΑΛΟΥΛΑ, ΜΗΤΣΟΡΟΥΒΑ, ΑΓ. ΜΗΝΑΣ, ΠΑΛΑΙΟΚΑΤΟΥΝΟ,
Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:

ΠΛΑΚΑ, ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΟΥΝΟΡΕΙΑ, ΖΑΛΟΥΧΟΣ, ΠΑΤΕΡΟ, ΚΩΣΤΗΤΣΙ, ΡΑΦΤΑΝΑΙΟΙ, ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙ, ΠΡΑΜΑΝΤΑ, ΜΙΧΑΛΙΤΣΙ, ΒΑΠΤΙΣΤΗΣ, ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΕΣ, ΚΕΔΡΟΣ, ΠΕΤΡΟΒΟΥΝΙ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ, ΧΑΡΟΚΟΠΙ, ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ, ΠΛΑΤΑΝΙΑ, ΗΛΙΟΚΑΛΗ, ΔΑΦΝΟΥΛΑ, ΓΕΡΑΚΑΡΙ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ, ΛΕΡΟΥΣΚΟ, ΚΡΑΨΗ, ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΛΟΓΓΑΔΕΣ, ΜΑΖΙΑ, ΚΗΠΟΙ, ΣΠΟΘΟΙ, ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ, ΜΠΑΛΤΟΥΜΑ, ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΟΤΑΜΙΑ, ΜΗΛΙΩΤΑΔΕΣ, ΚΑΡΥΕΣ, ΚΑΒΑΛΛΑΡΙ, ΜΙΚΡΗ ΓΟΤΙΣΤΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΓΟΤΙΣΤΑ, ΑΓ. ΜΗΝΑΣ, ΡΙΖΑ, ΒΟΥΤΑΝΣΑΙΟΙ, ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΛΙΑΠΗ, ΙΤΕΑ, ΠΕΤΡΑ, ΜΑΤΣΑ, ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΙΤΣΑΙΝΑ, ΓΟΥΝΑΡΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΟΠΙ, ΞΗΡΙΚΟ, ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ, ΜΥΛΟΙ, ΣΙΩΛΑΔΕΣ, ΒΟΤΟΝΟΣΙ, ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ, Ν. ΓΕΡΑΚΑΡΙ, ΓΙΑΡΑΚΑΡΙ, ΠΡΟΣΗΛΙΑ, ΑΝΑΛΗΨΗ, ΜΙΚΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ, ΔΕΜΑΤΙ, ΠΛΑΚΑ, ΜΗΛΙΕΣ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ, ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΚΕΡΑΣΙΑ, ΚΑΣΤΡΙ, ΚΑΡΥΟΦΥΤΟ, ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ, ΒΑΛΤΣΙΝΙΑ, ΣΙΟΥΤΣΟΣ

Το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο, στόλισε ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου Αττικής, εκπέμποντας μηνύματα αγάπης

Ο  Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου Αττικής, στόλισε το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο του και διακόσμησε εορταστικά  το γραφεία του,  διασκεδάζοντας παράλληλα σε σχετικό γλέντι και  εκπέμποντας πανανθρώπινα μηνύματα Αγάπης.
Την Κυριακή το απόγευμα στις 13 Δεκεμβρίου 2015, οι γυναίκες μέλη του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου, του συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του, για να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο του, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, τηρώντας τα πατροπαράδοτα έθιμα και αναδεικνύοντας τη δράση  του αυτή, σε ένα πανανθρώπινο  μήνυμα Αγάπης. 
Ανοίγοντας την συνάντηση αυτή, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου Εύα Χαλατσά, εξέπεμψε μηνύματα αγάπης και συνεργατικότητας στα πλαίσια του Συνδέσμου διαβάζοντας κείμενα  του Αποστόλου Παύλου από την Αγία Γραφή, για την Αγάπη.
Ακολούθησε η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Βάσω Αποστόλου, που μεταξύ άλλων είπε.
Αγαπημένοι, φίλες και φίλοι.
Καλώς ανταμώσαμε και σήμερα όπως κάθε χρόνο, λίγες ημέρες πριν την Γέννηση του Χριστού !
Άραγε, τι άλλο καλύτερο θα μπορούσαμε να πούμε από την αγάπη.
Καθόσον ο Θεός Αγάπη εστί!
  Γεννιόμαστε με αυτή και πρέπει να είναι φάρος στη ζωή μας .
 Η αγάπη αποτελεί το ακρογωνιαίο λίθο της Ορθόδοξης Πίστεως μας και είναι η πηγή και η ρίζα όλων των αρετών.
Πηγάζει από τον Χριστό και επιστρέφει στον Χριστό μέσα από τις καλές μας πράξεις.
Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως άνθρωποι που έχουν αγάπη και σκέφτονται θετικά είναι χαρούμενοι ,δεν αρρωσταίνουν εύκολα, όσο εκείνοι οι οποίοι σκέφτονται πονηρά και έχουν μίσος.
 Το μίσος είναι νόσος μεταδοτική..
Όταν σε αγαπάνε αληθινά νιώθεις Δύναμη..
Όταν αγαπάς έχεις θάρρος..
Η αγάπη δεν έχει μέτρο, είναι απεριόριστη...
Αγαπάτε Αλλήλους !''
 Ακολούθησε το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου και η ανάλογη διακόσμηση του  Γραφείου, για τις χρονιάρες μέρες που έρχονται.
 Στη συνέχεια έγινε προσφορά δώρων μεταξύ των μελών του Δ.Σ.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σχετικό γλέντι, με φαγητά  και άλλα εδέσματα που παρασκεύασαν τα μέλη-γυναίκες του  Συνδέσμου και φυσικά ηπειρώτικο τσίπουρο.
Από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος παρέστη ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Ελευθερία Σιαμέτη και το μέλος του Δ.Σ. Χριστόφορο Ευθυμίου. Ακόμη παρέστει η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας Γεωργία Κίσκου, συνοδευόμενη από την Γενική Γραμματέα Βάσω Δημάκη.

Και του χρόνου

Τοποθέτηση Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη στη διημερίδα για την ανάδειξη καινοτόμων δράσεων

H ανάπτυξη της Ηπείρου, διέρχεται μέσα από την αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη των εργασιών της διημερίδας που διοργανώνει,  σήμερα και αύριο στα Ιωάννινα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Περιφέρειας  για το ΕΣΠΑ 2014-2020 και ειδικότερα για την ανάδειξη καινοτόμων έργων στους τομείς εξειδίκευσης της Ηπείρου.
Ο Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η αγωνία είναι τεράστια για την ανάπτυξη  του τόπου μας, ο οποίος μπορεί να προοδεύσει μόνο με πολύ δουλειά και συνεργασία.
«Πέρασαν πολλά προγράμματα και με το νέο τελειώνουμε. Κάτι δεν κάναμε καλά τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα φθάσαμε στο σημείο να λέμε ή προχωράμε, ή χανόμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά,    εκτιμώντας  ότι «τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν μακριά από την παραγωγή». «Ως Περιφέρεια – εξήγησε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του- θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, ώστε αυτή την πενταετία να δώσουμε την ευκαιρία και να στηριχθούμε στα πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Ήδη σήμερα παίρνουμε πρωτοβουλίες για να στηρίξουμε τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής».

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου με τίτλο: «Οι προοπτικές του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου με τίτλο: «Οι προοπτικές του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου».
 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Angelika Pallas στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο του έργου «ADRIATIC ROUTE – Adriatic Route for Thematic Tourism”.
Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η παρουσίαση και προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή της Αδριατικής μέσω πολυτροπικών συστημάτων μεταφορών ώστε να αυξηθεί η κινητικότητα στις συμμετέχουσες περιφέρειες, στο πλαίσιο του θεματικού τουρισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στη γαστρονομία, αλλά και στη ευκολότερη προσβασιμότητα από την μια περιοχή/χώρα στην άλλη.
Την έναρξη των εργασιών πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπερειφερειάρχης Θεσπρωτίας, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό.
Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με ομιλία που απηύθυνε ο Δρ. Κωνσταντίνος Ακρίβος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας Π.Ε. Πρέβεζας με θέμα «Αειφόρος Τουριστική Ανάπτυξη στην Περιφέρεια Ηπείρου». Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του έργου “ADRIATIC ROUTE” από την κα Βασιλική Ηγουμενίδου, μέλος της Ομάδας Έργου ενώ ακολούθησε ομιλία από την κα Ελένη Καλαμπόκα, μέλος της Ομάδας Έργου αναφορικά με τις Προοπτικές Κεφαλοποίησης του έργου “ADRIATIC ROUTE” στην Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Συνάντηση του βουλευτή N. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κα Σία Αναγνωστοπούλου

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του βουλευτή Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, και του Προέδρου του ΤΕΙ Ηπείρου, κ. Ευριπίδη Γλαβά, και του Αναπληρωτή Προέδρου, κ. Αναστάσιου Τσίνα, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας,  Έρευνας και Θρησκευμάτων κα. Σία Αναγνωστοπούλου.
Τα μέλη της Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν την κ. Αναπληρώτρια Υπουργό για την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου που διεξάγεται στο Ίδρυμα, την πρωτότυπη ερευνητική δραστηριότητα των μελών του,  την επιστημονική του συμβολή και τη λειτουργική του διασύνδεση με τον παραγωγικό ιστό και το οικονομικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της Ηπείρου, τις σημαντικές διεθνείς διακρίσεις που επιτυγχάνουν τα Τμήματά του, καθώς και τις προοπτικές του για το μέλλον, ενώ ζήτησαν τη συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας για την επίλυση επίκαιρων ζητημάτων που άπτονται της λειτουργίας του.
Ιδιαίτερο αντικείμενο συζήτησης απετέλεσε η πρόταση του ΤΕΙ Ηπείρου για τη θεσμοθέτηση του «Πρότυπου Αγροτοδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου (Π.Α.ΤΕ.Π.Η.)» στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Ηπείρου στους Κωστακιούς Άρτας, ώστε να αποτελέσει έναν πυρήνα ολοκληρωμένων ερευνητικών, επιστημονικών, πρότυπων παραγωγικών και εκπαιδευτικών δομών που θα ανταποκριθούν άμεσα στην ανάγκη ενίσχυσης του αγροδιατροφικού κλάδου, του κατεξοχήν αναπτυξιακού μοχλού της περιοχής της Δ. Ελλάδας. 

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 61χρονος αλλοδαπός ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με κλεμμένη ταυτότητα

Συνελήφθη, χθες (16.12.2015) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 61χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, με κλεμμένο ταξιδιωτικό έγγραφο. 
Ειδικότερα, ο 61χρονος, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, επέδειξε κλεμμένη ταυτότητα Ιταλίας, με σκοπό να μεταβεί στο εξωτερικό μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
Το κλεμμένο ταξιδιωτικό έγγραφο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας. 

Κλειδωνιά Ιωαννίνων: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, υπόθεση κλοπής Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου, που διαπράχθηκε την 28-09-2015 στην Κλειδωνιά Ιωαννίνων, σε βάρος 78χρονου ημεδαπού.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου ημεδαπού ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν συνεργό του, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 42χρονος, την 28.09.2015 το πρωί, προσποιούμενος τον υποψήφιο αγοραστή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, απασχόλησε 78χρονο ημεδαπό ενώ κατά το χρόνο αυτό, ο συνεργός του αφαίρεσε το αυτοκίνητο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 42χρονου υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας. 

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ιωαννίνων σε σχολικές μονάδες του Δήμου Πωγωνίου

Σχολικές μονάδες του Δήμου Πωγωνίου επισκέφθηκε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.
Συγκεκριμένα ο κ. Μάξιμος επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Καλπακίου και μοίρασε στα παιδιά την «Καινή Διαθήκη» σε νεοελληνική απόδοση, βιβλία, τσάντες, γραφική ύλη και δώρα στα παιδιά, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά των σχολείων και τους ανέλυσε το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου.
Έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να του απευθύνουν ερωτήσεις για το μήνυμα της Γέννησης του Ιησού Χριστού και τα έθιμα των ημερών.
Ο κ. Μάξιμος ξεναγήθηκε στους χώρους των σχολικών μονάδων και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για το έργο που επιτελούν.
Τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων καλωσόρισαν στα σχολεία του Δήμου Πωγωνίου ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Γιούνης και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. και της Σχολικής Επιτροπής κ. Μιχάλης Σιούτης.

Έκλεψαν οκτώ εικόνες από τον ιστορικό Ναό Κακόλακκου!

Νέα υπόθεση ιεροσυλίας στην ακριτική περιοχή του Πωγωνίου, η τρίτη σε διάστημα τριών μηνών, απασχολεί την Αστυνομία και προβληματίζει έντονα τους κατοίκους της περιοχής. 
Τη φορά αυτή οι άγνωστοι δράστες έκλεψαν από εκκλησία του σχεδόν έρημου από κατοίκους  χωριού Κακόλακκος οκτώ εικόνες – ελαιογραφίες!
Η κλοπή εντοπίστηκε από κατοίκους τη Δευτέρα και εικάζεται ότι διαπράχτηκε το προηγούμενο βράδυ. 
Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες είχαν παραβιάσει την πόρτα του Ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου και από το τέμπλο -που είναι αφιέρωμα των Μποτσαραίων,  καθώς εκεί είχε το ορμητήριό του ο Μάρκος Μπότσαρης την περίοδο 1814-1820-  είχαν αφαιρέσει μια προθήκη και τις οκτώ εικόνες.
Την έρευνα για την ανακάλυψη των δραστών, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου! 
Προφανώς η ηγεσία της τοπικής αστυνομίας θεωρεί ότι ένα αποψιλωμένο αστυνομικό τμήμα, το οποίο μάλιστα σχεδιάζεται να μετακινηθεί στα ενδότερα του Νομού, είναι σε θέση να εξιχνιάσει υποθέσεις που απαιτούν υψηλή εξειδίκευση, μέσα, αλλά και έμψυχο δυναμικό. 

Στράβωμα πέους άμεσα στο γιατρό, μπορεί να πάσχεις από τη νόσο peyronie

Αυξητική τάση, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, εμφανίζει τα τελευταία χρόνια  η  νόσος  Peyronie, ( στράβωμα  και πόνος πέους),   κυρίως  σε άνδρες της μέσης ηλικίας!
Σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία  η νόσος Peyronie πλήττει το 10% των ανδρών παγκοσμίως  και η συχνότητα εμφάνισης της μεταβάλλεται με την ηλικία. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια η νόσος εμφανιζόταν κατά μέσο όρο σε  4,3 άνδρες στους  100.000 ( ηλικιακή ομάδα   20 με 29 χρόνων), ενώ σήμερα εμφανίζεται   σε 66 άνδρες ανά 100.000, (ηλικιακή ομάδα των 50-59 χρόνων).
«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η νόσος έχει αυξητική τάση και πλήττει περισσότερο τους άνδρες άνω των 50χρόνων»  αναφέρει ο  διαπρεπής ουρολόγος -ανδρολόγος κ. Κώστας Ρόκκας διευθυντής του Ιατρείου Ουρολογίας Ανδρολογίας στην  Αθήνα  και προσθέτει.
«Η μη άμεση αντιμετώπιση της δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη σεξουαλική επαφή αλλά μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη στυτική δυσλειτουργία!»