Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συμφώνησε με τους Βίλα και Λίλα

Παίκτες του ΠΑΣ θα πρέπει να θεωρούνται οι Εμιλιάνο Βίλα και Άντι Λίλα, οι οποίοι εδώ και λίγες μέρες βρίσκονται σε συζητήσεις με την ομάδα των Ιωαννίνων και την Πέμπτη (16/06) ήρθαν σε συμφωνία.

Ο πρώτος είναι 24 χρονών και αγωνίζεται ως χαφ. Μέχρι πρότινος φορούσε τα χρώματα της Διναμό Τιράνων, ενώ μετρά και πολλές συμμετοχές με τα χρώματα των μικρών εθνικών ομάδων της Αλβανίας.

Ο δεύτερος είναι 25 ετών, παίζει στο κέντρο και τη σεζόν 2006-07 αγωνίστηκε στον Ηρακλή.


Αντίθετα η υπόθεση απόκτησης του Μουσταφά Εριόν παγώνει προς το παρόν.
Παράλληλα, οι άνθρωποι του ΠΑΣ ρίχνουν δίχτυα και στην εγχώρια αγορά, με το όνομα του Γιάννη Χρήστου από τα Τρίκαλα να προστίθεται στη λίστα τους.
Ο 30χρονος αμυντικός έχει κερδίσει τις εντυπώσεις του Στεφάν Ντεμόλ, με τον οποίο συνεργάστηκε και στο Αιγάλεω, καθώς προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν.

ΠΗΓΗ: www.contra.gr

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: "Είναι ώρα ευθύνης του λαού, ιδεολογικής και πολιτικής αφύπνισης"

Η κα Παπαρήγα, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση του κόμματος στην Ομόνοια, υποστήριξε ότι οι εκλογές είναι αναπόφευκτες και πρότεινε εντατικοποίηση του αγώνα για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ. "Ζητάμε εκλογές για να καταφέρει ο λαός ένα πρώτο βαθύ πλήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα", είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι "όσο πιο αδύναμη κυβέρνηση προκύψει, τόσο πιο εύκολο θα είναι για το λαό να αποτρέψει τα χειρότερα".


Αναφερόμενη στις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων, η κα Παπαρήγα είπε ότι η συναίνεση ναυάγησε προσωρινά αλλά θα την ξαναεπιχειρήσουν, αφού άλλωστε υπάρχει η βάση, η συμφωνία στήριξης της καπιταλιστικής οικονομίας και η διαχείριση της κρίσης σε βάρος του λαού.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Ο λαός θα δώσει τη λύση»

«Έχετε μου εμπιστοσύνη», είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο κ. Αντώνης Σαμαράς



Μήνυμα στήριξης και συνεργασίας με όλους για να ζητηθεί επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου έστειλε από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο κ. Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως εκλογές θα γίνουν όχι επειδή τις ζητεί η Νέα Δημοκρατία αλλά επειδή το ΠΑΣΟΚ σέρνεται σ' αυτές με τις τύψεις και τις αντιφάσεις του.


Ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ευθύνες για το ναυάγιο των χθεσινών μεταξύ τους επαφών υπογραμμίζοντας μάλιστα πως είναι ο Γιώργος Παπανδρέου που μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση πριν καν το θέσει ο ίδιος.


«Τι χρειάζεται για να γίνει δεκτή η επαναδιαπραγμάτευση; Είτε να τη στηρίξει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Είτε να τη στηρίξει μια νέα κυβέρνηση που με νέα ισχυρή εντολή, θα επιτρέψει σε μια νέα κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τον ελληνικό λαό ενωμένο πίσω της», είπε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ να του έχουν εμπιστοσύνη, λέγοντας: «χρειάζεται εναλλακτικό σχέδιο και αξιόπιστη κυβέρνηση, εμείς θα είμαστε αυτή».


Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και πάλι για διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματος στο εξωτερικό μιλώντας ξεκάθαρα για πρόσωπο μέσα από την κυβέρνηση: «Ποιος μέσα από την κυβέρνηση ενημερώνει την Ευρώπη για το αντίθετο από αυτό που συνέβη; Πόσο θα ανέχομαι αυτή την παραπληροφόρηση; Βλέπω με αηδία να διαστρεβλώνονται οι θέσεις μας στην Ευρώπη».

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Πρόεδρε να δεσμευτείς ότι θα αλλάξεις. Μη λειτουργείς με παρέες»

Δριμεία κριτική της Βάσως Παπανδρέου στον πρωθυπουργό.



Απίθανη δυσλειτουργία της κυβέρνησης, μέτρα απίστευτης σκληρότητας, κυβέρνηση παρέας, αποτυχία του μνημονίου. Φράσεις που χρησιμοποίησε η Βάσω Παπανδρέου μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όπου τοποθετήθηκε χωρίς να μασήσει τα λόγια της.


Μπαίνοντας κατευθείαν στο «ζουμί» και απευθυνόμενη στο Γιώργο Παπανδρέου σε πρώτο ενικό, η κα Παπανδρέου άρχισε την παρέμβασή της λέγοντας:


«Είμαι στο ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του, και Πρόεδρε είναι η πρώτη φορά που ανησυχώ όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ αλλά για τη χώρα».


Ευθέως έκανε λόγο για απίστευτες δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση και τόνισε ότι η ΚΟ ψήφισε μέτρα απίστευτης σκληρότητας, «όμως υλοποιήθηκαν μόνο οι μειώσεις μισθών και συντάξεων».

«Μια χώρα πτωχυμένη δε λύνει το πρόβλημά της με ένα νέο δάνειο», συνέχισε και μίλησε για αποτυχία του μνημονίου και την ανάγκη κάποιοι να αναλάβουν ευθύνες για την τρομερή οικονομική ύφεση.
Τη μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της Βάσως Παπανδρέου για τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού.
«Θα ήθελα μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αλλά δεν έγινε. Θα πρέπει να αποφύγουμε τις εκλογές. Όμως, στη νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτείς ότι θα αλλάξεις. Ότι δεν θα λειτουργείς με παρέες αλλά με τα όργανα», τόνισε απευθυνόμενη απευθείας στο Γιώργο Παπανδρέου.


«Διαφορετικά», κατέληξε, «ο χρόνος του ΠΑΣΟΚ θα είναι λίγος και θα πάμε σε εκλογές, που δεν θα είναι καλό για τη χώρα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Είμαι παρών

Εξηγήσεις στην κοινοβουλευτική του ομάδα έδωσε ο πρωθυπουργός.



Παρών, δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, μετά από τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν χθες με τις απόπειρες κυβέρνησης συνεργασίας, τις σημερινές παραιτήσεις και αμφισβητήσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στις «διαπραγματεύσεις» με τον Α. Σαμαρά αναφέροντας μάλιστα αναλυτικά τους όρους που έθεσε και τις κινήσεις που κατά την δική του πρόταση θα έπρεπε να κάνει μια κυβέρνηση συνεργασίας.


Ήταν γενική η αίσθηση ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μεταβάλλει τις εντυπώσεις που άφησε στην κοινοβουλευτική του ομάδα κι όχι μόνο, η απόπειρα συνεργασίας και η δική του αποδοχή να παραιτηθεί στο όνομα ενός άλλου πρωθυπουργού κοινής αποδοχής.


Ας σημειωθεί ότι ο Γ. Παπανδρέου επανήλθε στο θέμα τη εθνικής ενότητας και της συνεργασίας πολύ γενικά όμως προς αποφυγή νέων παρεξηγήσεων τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ενίσχυε την διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας «εγώ υπηρέτησα και θα υπηρετώ την ανάγκη εθνικής ενότητας μπροστά στην μεγάλη μάχη που δίνει η χώρα» είπε ο Γ. Παπανδρέου. Πάντως αυτό που κυρίως προσπάθησε να ενισχύσει ο Γ. Παπανδρέου ήταν η ενότητα της κοινοβουλευτικής του ομάδας.
«Στηριχτείτε επάνω μου να στηρίξουμε όλοι μαζί την μεγάλη προσπάθεια » είπε περισσότερες από μία φορές . Ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στις παραιτήσεις βουλευτών. Άλλωστε και μόνο από τα χειροκροτήματα ήταν φανερό ότι το κλίμα έχει αποφορτιστεί μετά τις συναντήσεις με τα κορυφαία στελέχη από τα οποία ζήτησε και πήρε «ψήφο εμπιστοσύνης» πριν ακόμα αρχίσει η συνεδρίαση της ΚΟ.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: "Να μην εξελιχθεί η οικονομική, σε κρίση δημοκρατίας"


"Σ'αυτή την κρίσιμη περίοδο πρέπει να είμαστε όλοι υπεύθυνοι, για να μην μεταβάλουμε την οικονομική κρίση σε κρίση δημοκρατίας", δήλωσε, εμφανώς ανήσυχος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος νωρίτερα σήμερα τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργο Καρατζαφέρη.

ΚΕΝΑΝ ΜΕΣΑΡΕ: Ζητάμε να αναστείλετε άμεσα τη λειτουργία του, άκρως επικίνδυνου, παράνομου έργου


Ιωάννινα 15/06/2011
Προς: κα Δημ. Γεωργακοπούλου — Μπάστα, Γ.Γ. Αποκεντρωμένης
Διοίκησης Ηπείρου - Δ. Μακεδονίας κ. Φ.Φίλιο, Δήμαρχο Ιωαννιτών


Κοιν: Προς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους (έναν προς έναν). Τ.Ε.Ε. Τμ. Ιωαννίνων, Δ/νση Τροχαίας Ιωαννίνων


Μέχρι τώρα σας καταγγέλναμε διάφορα επιμέρους στοιχεία παρανομίας της Κενάν Μεσαρέ και τις συνέπειες τους προς τους περιοίκους και τους χρήστες της. Πριν λίγες μέρες περιήλθε στην κατοχή μας η «περιβαλλοντολογική αδειοδότηση...» του έργου (αρ. πρωτ. 4297/7-12-04) που λύνει όλες τις απορίες και αβίαστα συνάγεται και το τελικό συμπέρασμα:
Το έργο της Κ.Μ. είναι εξ ολοκλήρου παράνομο, από την αρχή της μελέτης έως το τέλος της κατασκευής.

Συγκεκριμένα:
1. Η τελική αδειοδότηση του έργου στηρίχθηκε στην παραδοχή (βλ. ανωτέρω επισυναπτόμενο έγγραφο) ότι δήθεν:
«Α. Δεν απαιτείται η τήρηση της διαδικασίας Προκαταρκτικής Περιβαλλοντολογικής Εκτίμησης και Αξιολόγησης και
Β. Δεν θα απαιτηθεί η διαδικασία Έγκρισης Περιβαλλοντολογικών όρων…»


Η παραδοχή αυτή είναι ψευδής. Η αλήθεια καταγράφεται στην ΚΥΑ 15393/2332/2002 πιν. 1, παρ. 9. 10, 15,4
Οι συντάκτες της μελέτης κάνουν μεν αναφορά στο εν λόγω διάταγμα, αλλά με πρόθεση παραπλάνησης γιατί καταφεύγουν σε άσχετες νομικές αναφορές και στο τέλος αυτοαπαλλάσσονται από την υποχρέωση να συντάξουν Μελέτη Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)! Εξ ορισμού αυτή η παράβαση καθιστά άκυρο, επικίνδυνο και παράνομο το σύνολο «μελέτη-επίβλεψη-κατασκευή- λειτουργία» του έργου.


2. Το έργο μελετήθηκε ως «οδός ταχείας κυκλοφορίας» (βλ. ίδιο έγγραφο) ενώ το υποχρεωτικό όριο ταχύτητας είναι τα 50 Km/h. Δυστυχώς, αυτό το «επέτυχε» στο μέγιστο βαθμό και αναπτύσσονται ταχύτητες ακόμη και άνω των 150 Km/h. Ο προσδιορισμός του επιθυμητού σε μια μελέτη καθορίζει τη γεωμετρία της χάραξης και τα άλλα χαρακτηριστικά για να επιτευχθεί ο αρχικός στόχος. Αυτή η προδιαγραφή χρέωσε στο δύσμοιρο Ελληνικό Δημόσιο και την Ε.Ε. με κάποια εκατομμύρια παραπάνω από τα νομίμως απαιτούμενα.


3. Αλλά ακόμη και η στοιχειώδης προστασία που απέμενε, με την πρόβλεψη της τρίτης λωρίδας ως χώρου στάθμευσης καταπατήθηκε (βλ. ίδιο έγγραφο). Στην πράξη έγινε κι αυτή λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας! Οι υπηρεσίες σας προσπαθούν να τη φτιασιδώσουν με τη λέξη «στάση» και επιμένουν παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας ότι η “ανεξήγητη” επιμονή τους πολλαπλασιάζει την επικινδυνότητα του εγκληματικού έργου.


4. Ο παράπλευρος δρόμος στο Ο.Τ. 248 δόθηκε κι αυτός στην ταχεία κυκλοφορία ενώ προβλέπεται ως πεζόδρομος! (βλ. ίδιο έγγραφο). Μετά από εννέα μήνες υποσχέσεων και υπομονή πήγαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16-5-2010 που συζήτησε το θέμα μας.
Όλοι σχεδόν οι ομιλητές ΟΛΩΝ των συνδυασμών ετάχθηκαν υπέρ των σημείων της συμφωνίας που είχε προηγηθεί στις συσκέψεις κατοίκων-Δήμου και βεβαίως κάποιοι σύμβουλοι δεν κρατήθηκαν, αποκάλυψαν τα κίνητρα της σημερινής κατάντιας. Περιμένουμε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά για να ενημερωθούν οι συμπολίτες.
Γιατί στα Δελτία Τύπου επεβλήθη ο Νόμος της Σιωπής.
Εν τω μεταξύ ούτε καν μια πινακίδα του ορίου ταχύτητας...


Κα. Γ.Γ., κ. Δήμαρχε,
Πιστεύουμε πως έχετε πέσει θύματα παραπληροφόρησης και δεν γνωρίζετε ως τώρα τη σοβαρότητα των αδικημάτων που διαπράχθηκαν και διαπράττονται από τις υπηρεσίες σας.


Δεν είναι δυνατό να γνωρίζετε πως ένα τόσο επικίνδυνο, εγκληματικό έργο λειτουργεί εντελώς παράνομα στην καρδιά της πόλης. Για την αντικειμενική ενημέρωση και λήψη των κατάλληλων μέτρων καλούμε μέσω υμών το ΣΕΕΔΔ, την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και τα αρμόδια όργανα της ΕΕ που συγχρηματοδότησαν το έργο. Εκτός και παρέμβετε ακαριαία:


Ζητάμε να αναστείλετε άμεσα τη λειτουργία του, άκρως επικίνδυνου, παράνομου έργου, να συνταχθεί ΜΠΕ που θα προσαρμόσει την υφιστάμενη κατάσταση στις νόμιμες προδιαγραφές κάνοντας τις απαραίτητες παρεμβάσεις. Όπως είχαμε επισημάνει επανειλημμένα εδώ και πολλούς μήνες, ο δρόμος αυτός ναι μεν εξυπηρετεί την πόλη όμως κάθε άλλο παρά αναντικατάστατος είναι για λίγο καιρό.


Όσοι «σύμβουλοι» σας επικαλεσθούν «τετελεσμένα» απλώς θα επιβεβαιώσουν τις πραγματικές τους διαθέσεις απέναντι στα παιδιά μας, τη γειτονιά και τα Γιάννενα.
Εμείς ήδη ζητήσαμε τη βοήθεια του Συνηγόρου του Πολίτη προς αυτήν την κατεύθυνση.


Συν: Έγγραφο 4297/7-12-04
ΚΥΑ 15393/2332/2002

ΝΔ: Έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. στις 19:00

Λόγω των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα συνεδριάσει εκτάκτως.
Το ραντεβού έδωσε για τις 19:00 ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Αντώνης Σαμαράς.

ΕΛΣΤΑΤ: Εκτοξεύθηκε στο 15,9% η ανεργία

Εφιαλτικά στοιχεία το α' τρίμηνο.


Στο 15,9% αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το α΄ τρίμηνο εφέτος, από 11,7% το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι και 14,2% το δ΄ τρίμηνο 2010.
Οι άνεργοι, σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), έφτασαν πλέον στα 792.601 άτομα, αριθμός που αυξήθηκε κατά 35,1% μέσα σε έναν χρόνο και κατά 11,3% μέσα σε ένα τρίμηνο.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 22,8% του συνόλου των ανέργων, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν εργασία από 12 μήνες και άνω, ανεξάρτητα εάν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι), αποτελούν αντίστοιχα το 46,6%.


Η ανεργία «πλήττει» κυρίως τους νέους σε ηλικία. Στις ηλικίες 15- 29 ετών, το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε 30,9% (από 22,3% το α΄ τρίμηνο 2010) και ειδικά στις γυναίκες, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 35,8% (από 27,4% πριν από ένα έτος).
Συνολικά, η ανεργία στους άνδρες είναι 13,3% (από 9% το α΄ τρίμηνο 2010) και στις γυναίκες είναι 19,5% (από 15,5% πέρυσι).
Με βάση την κατανομή της ανεργίας ως προς το επίπεδο εκπαίδευσης, το υψηλότερο ποσοστό παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (23,4%). Ακολουθούν τα άτομα που έχουν τελειώσει μερικές τάξεις δημοτικού (18,9%) και οι απόφοιτοι τριτάξιας μέσης εκπαίδευσης (18,2%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (9,8%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (10,6%).


Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Νότιο Αιγαίο (24,3% από 18,9% το α΄ τρίμηνο 2010), τη Δυτική Μακεδονία (22.3% από 15,1%) και τους Ιόνιους Νήσους (20,3% από 20,4%). Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στην Πελοπόννησο (12,4% από 8,8%), στο Βόρειο Αιγαίο (12,6% από 7,6%) και στη Θεσσαλία (14,3% από 11,3%). Στην Αττική, η ανεργία αυξήθηκε σε 14,7% το α΄ τρίμηνο εφέτος από 10,7% ένα έτος πριν.

ΠΑΣΟΚ: Εκτάκτως στις 16:30 η Κ.Ο.

Στις 16:30 το μεσημέρι θα συγκληθεί, εκτάκτως, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, κατόπιν πολλών πιέσεων που δέχτηκε και φυσικά μετά το κύμα αμφισβήτησης προς τον Πρωθυπουργό και την πολιτική που ασκεί από σειρά κυβερνητικών βουλευτών.



Στη συνεδρίαση ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει, όπως όλα δείχνουν, ανοιχτά, για όλους και για όλα, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και για τη στάση του ίδιου.

Η «Πίνδος» πήρε τη ΣΒΕΚΗ

Διέξοδο μετά από δύο περίπου χρόνια δόθηκε χθες στο θέμα της ΣΒΕΚΗ. Ο πτηνοτροφικός συνεταιρισμός «Πίνδος» πλειοδότησε στον πλειστηριασμό που έγινε χθες και με το ποσό του 1.015.000 ευρώ εξαγόρασε την κρεατοβιομηχανία, δίνοντας λύση σε δύο πεδία: πρώτα, θα πάρουν τα οφειλόμενα προς αυτούς οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση.

Θα πάρουν κατά τι λιγότερα πάντως, καθώς τα χρέη προς εργαζόμενους και σε ασφαλιστικές εισφορές του ΙΚΑ, είναι περίπου 1,3 εκ. ευρώ.
Και οι δύο παράγοντες, εργαζόμενοι και ΙΚΑ, θα πάρουν 10% λιγότερα από τα οφειλόμενα σε αυτούς.
Έπειτα, η ΣΒΕΚΗ θα λειτουργήσει ξανά, εξ ολοκλήρου, τους επόμενους μήνες. Το γεγονός αυτό και μόνο, είναι σημαντικό, καθώς θα είναι το πρώτο εργοστάσιο που ανοίγει στη ΒΙΠΕ μετά από πολύ καιρό.
Πρόθεση των νέων ιδιοκτητών είναι να λειτουργήσουν όλες οι γραμμές (σφαγείο, συσκευασία κ.λπ.) με εντελώς διαφορετικό όμως διοικητικό πλαίσιο και με στόχους, ανάλογους με αυτούς που βάζει η «Πίνδος» στην αγορά: διοχέτευση προϊόντων με τοπική «σφραγίδα», προερχόμενα από τους ντόπιους παραγωγούς.



Ενδεχόμενο είναι επίσης να κληθούν να συμμετέχουν ως μέτοχοι, οι ίδιοι οι παραγωγοί, χοιροτρόφοι και κτηνοτρόφοι. Οι πρώτοι ειδικά είναι οι μεγαλύτεροι χαμένη από αυτή την ιστορία, καθώς δεν θα μπορούν να πληρωθούν για προϊόντα που έδωσαν στη ΣΒΕΚΗ, στο παρελθόν, ωστόσο τώρα θα γίνει μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης με διαφορετικούς όρους. Ενδεχόμενο επίσης, είναι να αλλάξει και όνομα η εταιρία, καθώς το παρόν είναι «φορτισμένο αρνητικά».
Η «Πίνδος» θα ζητήσει και ρύθμιση χρεών προς την εφορία, με κάποιο διακανονισμό.
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι στο χθεσινό πλειστηριασμό ο οποίος ήταν ο πέμπτος μέσα σε 1,5 χρόνο, συμμετείχε και ο «Βίκος», ο οποίος σταμάτησε όμως σε λίγο μικρότερο ποσό από την «Πίνδο».


ΠΗΓΗ: www.agon.gr

Κυβερνητική κατάρρευση

Παραιτούνται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετέωρος ο ανασχηματισμός , η αντιπολίτευση αλλά και κυβερνητικά στελέχη ζητούν εκλογές.
Καταιγιστικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις καθώς, όπως όλα δείχνουν, τίποτα δεν γίνεται όπως αναμενόταν και όπως είχε προγραμματιστεί.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση νευρικής κρίσης.
Μετά τον κ. Φλωρίδη και τον κ. Νασιώκα σήμανε γενικευμένο κυβερνητικό πρόβλημα ενώ φήμες θέλουν να ακολουθούν κι άλλοι βουλευτές.

Την ώρα που υπουργοί είχαν ήδη λάβει τηλεφώνημα ότι ανασχηματίζονται ή απομακρύνονται από το Μαξίμου έγινε γνωστό ότι ο ανασχηματισμός αναβάλλεται και ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τις Βρυξέλλες.
Λίγο αργότερα νέα πληροφορία πάλι από το Μαξίμου διαμηνύει ότι ο ανασχηματισμός δεν αναβάλλεται.

Η παραίτηση του κ. Φλωρίδη ήταν σίγουρα βόμβα στα θεμέλια του ανασχηματισμού αλλά κυρίως στα θεμέλια της κυβέρνησης.
Οι πληροφορίες θέλουν μια μεγάλη ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να ετοιμάζει επιστολή ζητώντας επειγόντως εκλογές.


Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή διαγράφονται από τον κατάλογο ομιλητών στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής. Φήμες για παραιτήσεις κι άλλων υπουργών κάνουν ακόμα βαρύτερο το κλίμα.

Ήδη κορυφαία κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για ακυβερνησία.

Δ. ΛΙΤΖΕΡΗΣ: Υπάρχει έλλειμμα διακυβέρνησης της χώρας

Ευθεία βολή από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Λιτζέρη ο οποίος μίλησε για έλλειμμα διακυβέρνησης της χώρας.



Ο κ. Λιτζέρης, ο οποίος ανήκει στην ομάδα της Βάσως Παπανδρέου-η οποία λίγο πριν είχε ζητήσει επείγουσα σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος-γνωστοποίησε ότι ήδη συλλέγονται υπογραφές προκειμένου ο πρωθυπουργός να υποχρεωθεί να συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα.

ΕΚΤΩΡ ΝΑΣΙΩΚΑΣ: Από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε την παραίτησή του

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Κυβερνητική κατάρρευση.



Από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παρατηθεί από βουλευτής ο Έκτωρ Νασικώκας.

«Είναι η τελευταία παρουσία μου αυτής της περιόδου στη Βουλή.
Θέλω να απευθυνθώ από καρδιάς σε όλους τους συναδέλφους.
Θα υποβάλω την παραίτησή μου σε λίγο από το προεδρείο και είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να ανατραπεί το σημερινό αδιέξοδο», δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Υγείας και πρόσθεσε:
«Το πολιτικό σύστημα αυτογελοιοποιήθηκε για άλλη μια φορά. Πορευόμαστε σε επικίνδυνους δρόμους, το μέλλον των παιδιών μας είναι μαύρο και οι ηγεσίες των δύο κομμάτων συνεχίζουν το λαϊκισμό».
Και κατέληξε τονίζοντας ότι οι εκλογές είναι πλέον αναγκαίες για να δοθεί λύση.

Ο κ. Νασιώκας ανακοίνωσε ότι θα οργανώσει «συγκέντρωση στους πολίτες στη Λάρισα και ουσιαστικά θα παραδώσω σε αυτούς την έδρα».

ΔΕΗ: Αποζημιώσεις για ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές λόγω υπέρτασης

Αποζημιώσεις έως 400 ευρώ για ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές λόγω υπέρτασης θα δίνει στο εξής στους καταναλωτές η ΔΕΗ. Η διαδικασία θα εφαρμοστεί αναδρομικά για όσους έχουν υποβάλει αιτήσεις αποζημίωσης από την αρχή του χρόνου.



Η διοίκηση της επιχείρησης απέστειλε στις κατά τόπους υπηρεσίες οδηγίες για τις προϋποθέσεις και τον τρόπο εφαρμογής της διαδικασίας, σημειώνοντας ότι οι αποζημιώσεις θα είναι έως 300 ευρώ για μονοφασικές παροχές και έως 400 ευρώ για τριφασικές ανά συμβάν και καταναλωτή.

ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ: Ανοδος 25,88% το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου του 2011 σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010

Αύξηση κατά 25,88% ή 189,14 εκατ. ευρώ παρουσιάζουν τα «φέσια» στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου του 2011 σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της «Τειρεσίας Α.Ε.».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το σύνολο ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών διαμορφώθηκαν στο πεντάμηνο στα 920,08 εκατ. ευρώ, έναντι 730,94 εκατ. ευρώ που είχαν διαμορφωθεί το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Σε ό,τι αφορά τις ακάλυπτες επιταγές, η χρήση των οποίων να σημειωθεί έχει περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια, ανήλθαν στα 820,27 εκατ. ευρώ, έναντι 641,42 εκατ. ευρώ πέρυσι, το πεντάμηνο του 2010, σημειώνοντας αύξηση 27,88% ή 178,85 εκατ. ευρώ.
Οι απλήρωτες συναλλαγματικές διαμορφώθηκαν στο τέλος Μαΐου στα 99,81 εκατ. ευρώ, έναντι 89,52 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 10,29 εκατ. ευρώ, έναντι 11,49%.

Μόνο για το Μάιο το ύψος των ακάλυπτων επιταγών ανήλθε στο ποσό των 164,91 εκατ. ευρώ, που είναι κατά 20,75% υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010 και κατά 19,68% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011.
Ο αριθμός των επιταγών που σφραγίστηκαν ήταν 15.205 τεμάχια, που είναι χαμηλότερα κατά 4,47% σε σύγκριση με το Μάιο του 2010, αλλά υψηλότερο κατά 4,99% από τον Απρίλιο του 2011.
Τέλος, το ύψος των απλήρωτων συναλλαγματικών έφτασε τα 19,18 εκατ. ευρώ το Μάιο.

ΔΗΜΟΣΙΟ: “Μπλόκο” στην απογραφή από τους προϊστάμενους!

"Απαράδεκτη καθυστέρηση" διαπιστώνει η Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης και απειλεί με κυρώσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν πειθαρχικές ποινές.
Τι έχει συμβεί;
Από 14 Ιανουαρίου, πριν έξι μήνες δηλαδή, οι προϊστάμενοι διευθύνσεων διοικητικών υπηρεσιών θα έπρεπε να έχουν πιστοποιηθεί ως διαχειριστές ώστε να προχωρήσει η ολοκλήρωση της απογραφής.

Μόνο που κανείς δεν το έκανε. Τώρα η κυβέρνηση έστειλε τελεσίγραφο να το κάνουν ως αύριο.

Αν δεν γίνει αυτό η απογραφή πάει στράφι καθώς δεν θα μπορεί να γίνει η διαχείριση των δεδομένων, δεν θα υπάρχει καν εικόνα για το ποιοι έχουν αποχωρήσει, ποιοι πρόκειται να αποχωρήσουν και πόσοι πρέπει να προσληφθούν!
Ταυτόχρονα “μπλοκάρει” και η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, αλλά και όλο το σύστημα πάνω στο οποίο βασίζεται το περιβόητο ενιαίο μισθολόγιο το οποίο υποτίθεται ότι θα ξεκινήσει σε δυο βδομάδες.


Με έξι μήνες καθυστέρηση φαίνεται ότι κάποιοι κατάλαβαν ότι ακόμη δεν έχουν εικόνα του Δημοσίου.

Γ. ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ: Από Δευτέρα οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων

«Προσπαθούμε για Παρασκευή», δήλωσε ο κ. Γιάννης Πανάρετος.


«Οι υπηρεσίες του υπουργείου και όσοι εμπλέκονται στις διαδικασίες κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα το συντομότερο δυνατόν.


Καταλαβαίνω την αγωνία σας αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Προσπαθούμε για την Παρασκευή αλλά ίσως χρειαστεί να πάμε Δευτέρα», δήλωσε για το θέμα ο υφυπουργός Παιδείας κ. Γιάννης Πανάρετος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Από αύριο ηλεκτρονικά η υποβολή του μηχανογραφικού

Από σήμερα προμηθεύονται οι μαθητές τον κωδικό ασφαλείας.



Αποκλειστικά μέσω διαδικτύου θα υποβάλλεται από φέτος το μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέλθουν στα Λύκειά τους για να προμηθευτούν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) από σήμερα έως τις 23 Ιουνίου.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι υποψήφιοι, μπορούν να βρουν αναλυτικές οδηγίες κατά την επεξεργασία του μηχανογραφικού τους δελτίου είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.exams.minedu.gov.gr  είτε στην ιστοσελίδα του υπουργείου http://www.minedu.gov.gr/ είτε από τις ΟΔΗΓΙΕΣ που αποστέλλονται σε όλα τα Λύκεια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, θα γίνει σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι δεκτός ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

Όπως επισημαίνεται από το ΛΑ.Ο.Σ., αυτές οι «κινήσεις» επιδεινώνουν το ήδη βαρύ κλίμα.


Ο ΛΑ.Ο.Σ. καλεί τον κ. Παπανδρέου να λάβει τις «γενναίες αποφάσεις» όσο ακόμη «διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων», γιατί, όπως υποστηρίζει, «κινδυνεύει να τον ξεπεράσουν τα γεγονότα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Υπέβαλε την παραίτησή του

Το όνομά του είχε ακουστεί πολύ για το υπουργείο Οικονομικών, με φόντο τον αναμενόμενο ανασχηματισμό. Ωστόσο ο έως σήμερα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Φλωρίδης υπέβαλε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.

«Η κορύφωση της εθνικής κρίσης σε πολιτικό επίπεδο, η αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων και η ογκούμενη έκφραση αγανάκτησης των πολιτών για την οικονομική και πολιτική χρεοκοπία, σε συνδυασμό με τη σύγχυση που δημιουργεί ένας ανεύθυνος δημαγωγικός λόγος, φέρνουν τη χώρα πολύ κοντά σε μία ανυπολόγιστη καταστροφή», αναφέρει ο κ. Φλωρίδης στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Η επιστολή παραίτησης του Γιώργου Φλωρίδη.



«Τιμώ το κίνημά μας και τους αγώνες του, αλλά στη συγκεκριμένη οριακή για τη χώρα στιγμή, το Εθνικό Χρέος ηττήθηκε από το αρχηγικό και κομματικό συμφέρον.
Έτσι, με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών, υποβάλλω την παραίτησή μου από βουλευτής».
Με τα λόγια αυτά ο κ. Γιώργος Φλωρίδης ενημέρωσε γραπτώς τον κ. Φίλιππο Πετσάλνικο για την απόφασή του, που αιφνιδίασε καθώς κανείς δεν ανέμενε δραστικές κινήσεις και αντιδράσεις βουλευτών πριν ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα.


Στην επιστολή του κ. Φλωρίδης εκτιμά ότι είμαστε κοντά «σε μια ανυπολόγιστη καταστροφή» και επιρρίπτει ευθέως ευθύνη στην κυβέρνηση για «λανθασμένες επιλογές στην οικονομία και στο κράτος, με αδυναμία συνολικού σχεδιασμού, με εμφανώς άνιση και άδικη κατανομή των βαρών και πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα που οδηγήθηκε ταχύτατα σε μεταρρυθμιστική εξάντληση».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Από σήμερα οι αιτήσεις για αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Λήγει στις 30 Ιουνίου η προθεσμία.



Από σήμερα έως τις 30 του μήνα έχουν περιθώριο οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλλουν αίτηση απόσπασης για το διδακτικό έτος 2011-2012.


Η εγκύκλιος αφορά τις παρακάτω περιπτώσεις:
α) από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ,
β) σε Μουσικά Γυμνάσια-Λύκεια,
γ) σε Καλλιτεχνικά Γυμνάσια-Λύκεια,
δ) σε Σ.Μ.Ε.Α. και Τμήματα Ένταξης,
ε) σε ΚΕΔΔΥ, στ) σε Διαπολιτισμικά Σχολεία και
ζ ) σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.


Η εγκύκλιος προβλέπει τα παρακάτω:
• Η καταχώριση των αιτήσεων των εκπαιδευτικών γίνεται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα.
• Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα διενεργεί αυτόματα την αποτίμηση των κριτηρίων κατά τα πρότυπα του συστήματος που εφαρμόζεται για τις μεταθέσεις.
• Η κατάταξη των εκπαιδευτικών σε πίνακες γίνεται με απόλυτα αντικειμενικό τρόπο και με μοναδικό κριτήριο το σύνολο των μορίων που συγκέντρωσαν.
• Τα λειτουργικά κενά προκύπτουν μέσα από την αποτύπωση του εκπαιδευτικού προσωπικού ανά σχολείο και Διεύθυνση Εκπαίδευσης στο αντίστοιχο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής κενών και πλεονασμάτων.
• Κατηγορίες εκπαιδευτικών με ιδιαίτερες κοινωνικές και οικογενειακές ανάγκες αντιμετωπίζονται κατά προτεραιότητα μέσα από επίσης αντικειμενικές και διαφανείς διαδικασίες.


Η εγκύκλιος και τα σχετικά έγγραφα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: www.minedu.gov.gr

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο ελληνικός λαός»

«Ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση είναι ο ελληνικός λαός».

Με την έκφραση αυτή ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες, μετά το ναυάγιο συγκρότησης Εθνικής Σωτηρίας.
«Εάν μπορεί να κυβερνήσει, γιατί ζήτησε συναίνεση;
Εάν δεν μπορεί, να πάμε σε εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι «χάθηκε μία ιστορική ευκαιρία».


Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε αναλυτικά στις διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό αποκαλύπτοντας όλο το παρασκήνιο τονίζοντας ότι είχε επέλθει συμφωνία, την οποία αθέτησε ο πρωθυπουργός υποκύπτοντας σε εσωκομματικές πιέσεις.

ΛΕΥΚΟΘΕΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ηλικιωμένος καλλιεργούσε δέντρα οπιούχου υπνοφόρου παπαρούνας

Πάνω από 100 φυτά βρέθηκαν στο χωράφι του 85χρονου.



Μία ακόμη σημαντική επιτυχία κατέγραψε το τμήμα δίωξης ναρκωτικών Ιωαννίνων. Για πρώτη φορά στην περιοχή εντόπισε φυτεία με δέντρα οπιούχου υπνοφόρου παπαρούνας. Συγκεκριμένα, η δίωξη αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τις πληροφορίες που είχε και οδηγήθηκε στην επιτυχία αυτή και στη σύλληψη ενός 85χρονου.
Όλα έγιναν στο χωριό Λευκοθέα.
Οι άνδρες της δίωξης είχαν την πληροφορία για καλλιέργεια παπαρούνας. Έφτασαν στο σπίτι του 85χρονου και εντόπισαν στον κήπο αλλά και σε διπλανό χωράφι όπου βρίσκονταν μία αποθήκη 105 συνολικά δέντρα.


Οι αστυνομικοί τα ξερίζωσαν και προχώρησαν στη σύλληψη του υπερήλικα ο οποίος μέχρι τώρα δεν έδωσε σχεδόν καμιά πληροφορία για τα άτομα στα οποία προμήθευε την παπαρούνα.

Από το συγκεκριμένο δέντρο παράγεται το όπιο, η μορφίνη και στη συνέχεια η ηρωίνη.

ΠΗΓΗ: www.epiruspost.gr