Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Υπέβαλε την παραίτησή του

Το όνομά του είχε ακουστεί πολύ για το υπουργείο Οικονομικών, με φόντο τον αναμενόμενο ανασχηματισμό. Ωστόσο ο έως σήμερα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Φλωρίδης υπέβαλε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.

«Η κορύφωση της εθνικής κρίσης σε πολιτικό επίπεδο, η αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων και η ογκούμενη έκφραση αγανάκτησης των πολιτών για την οικονομική και πολιτική χρεοκοπία, σε συνδυασμό με τη σύγχυση που δημιουργεί ένας ανεύθυνος δημαγωγικός λόγος, φέρνουν τη χώρα πολύ κοντά σε μία ανυπολόγιστη καταστροφή», αναφέρει ο κ. Φλωρίδης στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Η επιστολή παραίτησης του Γιώργου Φλωρίδη.



«Τιμώ το κίνημά μας και τους αγώνες του, αλλά στη συγκεκριμένη οριακή για τη χώρα στιγμή, το Εθνικό Χρέος ηττήθηκε από το αρχηγικό και κομματικό συμφέρον.
Έτσι, με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών, υποβάλλω την παραίτησή μου από βουλευτής».
Με τα λόγια αυτά ο κ. Γιώργος Φλωρίδης ενημέρωσε γραπτώς τον κ. Φίλιππο Πετσάλνικο για την απόφασή του, που αιφνιδίασε καθώς κανείς δεν ανέμενε δραστικές κινήσεις και αντιδράσεις βουλευτών πριν ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα.


Στην επιστολή του κ. Φλωρίδης εκτιμά ότι είμαστε κοντά «σε μια ανυπολόγιστη καταστροφή» και επιρρίπτει ευθέως ευθύνη στην κυβέρνηση για «λανθασμένες επιλογές στην οικονομία και στο κράτος, με αδυναμία συνολικού σχεδιασμού, με εμφανώς άνιση και άδικη κατανομή των βαρών και πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα που οδηγήθηκε ταχύτατα σε μεταρρυθμιστική εξάντληση».