Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Δείτε αν κερδίσατε στη φορολοταρία Ιανουαρίου


 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου η 60η κλήρωση της φορολοταρίας Δεκεμβρίου από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων.

Από την κλήρωση αναδείχθηκαν 1.000 τυχεροί κάθε ένας εκ των οποίων κερδίζει 1.000 ευρώ.

Η κατάθεση των χρημάτων στον δικαιούχο, γίνεται με τη δήλωση του λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στον δικτυακό τόπο www.aade.gr , στην επιλογή MyTAXISnet.

Δείτε εάν είστε ανάμεσα στους τυχερούς. 

https://www.aade.gr/menoy/miniaies-synallages-kai-lahnoi

Νέα Οδός: Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης εντόνων καιρικών φαινομένων

 


Με ανακοίνωσή της η Νέα Οδός συνιστά στους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης εντόνων καιρικών φαινομένων, ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν:

    Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται  για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306  (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).

    Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους.

    Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.

    Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.

    Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075

ΕΟΔΥ: Εκατόν επτά θάνατοι σήμερα, 22.362 νέα κρούσματα

 


84 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εκατόν επτά θάνατοι σήμερα 22.362, νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 22.362, εκ των οποίων 84 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.890.296

(ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 425 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.220 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 107, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 23.195 θάνατοι.

Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 605 (60.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη.

To 83.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 483 (79.83%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 122 (20.17%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.015 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 472 (ημερήσια μεταβολή +13.73%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 449 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Περιφέρεια Ηπείρου: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)

 


Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου γίνεται γνωστό ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού. Σύμφωνα με αυτό προβλέπεται επιδείνωση καιρού από σήμερα το βράδυ, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες. Από αργά το βράδυ αναμένονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατούν το Σάββατο (29-1-2022) στο Ιόνιο.

Με βάση τα ανωτέρω η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και την ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων.  

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικάισχυρές βροχές, καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά

 


Σύμφωνα με το δελτίο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από αργά το βράδυ σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου έως το μεσημέρι της Κυριακής 30 Ιανουαρίου με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια Ελλάδα, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά – ημιορεινά και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Αναλυτικά:

α. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 29 Ιανουαρίου στα νησιά του Ιονίου (πλην της Κέρκυρας), τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στα βόρεια από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, ενώ στην Πελοπόννησο από αργά το βράδυ.

Από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 29 Ιανουαρίου στις Σποράδες, στην Εύβοια, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στα βόρεια από το βράδυ θα εξασθενήσουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 30 Ιανουαρίου

Από το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Ιανουαρίου στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το μεσημέρι της Κυριακής 30 Ιανουαρίου

β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από αργά το βράδυ σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου, ενώ το Σάββατο 29 Ιανουαρίου θα επεκταθούν στα ορεινά – ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στα βόρεια και από αργά το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

γ. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατούν το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στο Ιόνιο και από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 30 Ιανουαρίου στα ανατολικά, που η έντασή τους θα φτάνει τα 8 και στο νότιο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για Πολιτική Προστασία, Σύσκεψη Υπ. Ανάπτυξης κ.α.

 


Σε διαρκή ετοιμότητα η Περιφέρεια Ηπείρου για ενδεχόμενο χιονοπτώσεων

Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας στην Ήπειρο ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε περίπτωση εκδήλωσης καιρικών φαινομένων, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  θέτοντας ως προτεραιότητα τη μη διακοπή της κυκλοφορίας στους οδικούς άξονες.

«Η Πολιτική Προστασία εδώ στην Ήπειρο, είπε μεταξύ άλλων,  εφαρμόζει ορισμένους κανόνες, ανάλογα με την περίπτωση.  Ειδικά στα θέματα  χιονοπτώσεων έχουμε μία αρχή: στους  δρόμους που βρίσκονται υπό παραχώρηση, δίνουμε εντολή εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας να μην περάσουν νταλίκες την ώρα της χιονόπτωσης και  οχήματα-  ανάλογα με το βαθμό της χιονόπτωσης- σε μέγεθος τέτοιο  που να μη δημιουργήσουν πρόβλημα  στην πρόσβαση των αποχιονιστικών μηχανημάτων. Αυτό διασφαλίζεται μέσω της Τροχαίας και εντολές δίνει μόνο η Πολιτική Προστασία και όλοι μας υπακούμε και βοηθάμε. Αν δεν γίνεται έτσι, δεν μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα».

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκδήλωση Μνήμης για τους Έλληνες Εβραίους Μάρτυρες του Ολοκαυτώματος

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου, το Πνευματικό Κέντρο του  Δήμου Ιωαννιτών, η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων και το Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή, διοργανώνουν αύριο Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 εκδήλωση για την «Ημέρα Μνήμης των Εβραίων Ελλήνων Μαρτύρων & Ηρώων του Ολοκαυτώματος».

Στην εκδήλωση, αλλά και στο μήνυμα της εκδήλωσης αναφέρθηκαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωϋσής Ελισάφ.

 Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος  η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, με ώρα έναρξης 8 το βράδυ, χωρίς όμως την παρουσία κοινού και θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το κανάλι του Δήμου Ιωαννιτών στο Youtube (σύνδεσμος https://youtube.com/watch?v=EOBRMbg8Cr0 ).

 «Είναι μια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 60.000 Ελληνοεβραίους που χάθηκαν στα στρατόπεδα του θανάτου, αλλά και στη μνήμη των 2000  Γιαννιωτοεβραίους- μεταξύ των οποίων και 650 παιδιά που χάθηκαν στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής», τόνισε ο κ. Ελισάφ ο οποίος αναφέρθηκε και στις εκδηλώσεις που έγιναν αυτές τις ημέρες στα σχολεία. «Αυτά τα αποτρόπαια γεγονότα θα πρέπει να γίνουν κτήμα της νέας γενιάς και εδώ οφείλω να υπογραμμίσω τις πρωτοβουλίες  του Υπουργείου Παιδείας σε αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε.

Παρατείνεται η απαγόρευση της παρουσίας συνοδών ασθενών στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου

 


Λαμβάνοντας υπόψη το επιδημιολογικό φορτίο που επικρατεί στη περιοχή μας και την εμφάνιση κρουσμάτων σε συνοδούς ασθενών και υγειονομικό προσωπικό, παρατείνεται η απαγόρευση έως και 7-2-2022 παρουσίας συνοδών στο Νοσοκομείο μας.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για βαρέως πάσχοντα ασθενή, θα γίνεται συνεννόηση με τον Δ/ντη του εκάστοτε Ιατρικού Τμήματος που νοσηλεύεται για να επιτραπεί η παρουσία ενός εμβολιασμένου συνοδού, ο οποίος υποχρεούται πριν την έλευσή του στο Νοσοκομείο να προσκομίσει αρνητικό μοριακό έλεγχο (pcr) ή rapid test σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ΦΕΚ 32,Τ.Β.,σελ.207/ 8.01.2022.

Υπενθυμίζουμε ότι, παρέχεται η δυνατότητα διενέργειας rapid test στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00-13:30 από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο στα Ιατρικά Τμήματα του Νοσοκομείου.

Τριάντα δυο παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 50.359 έλεγχοι, από τους οποίους οι 20.094 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 411 παραβάσεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 14 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

354 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 353 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 παράβαση των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

82 στη Θεσσαλονίκη,

60 στην Αθήνα,

32 στην Πελοπόννησο,

32 στην Ήπειρο,

29 στα Ιόνια Νησιά,

28 στην Κεντρική Μακεδονία,

23 στη Δυτική Ελλάδα,

18 στο Βόρειο Αιγαίο,

15 στη Στερεά Ελλάδα,

10 στον Κρήτη,

8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

7 στη Δυτική Μακεδονία,

6 στη Θεσσαλία και

4 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 93.998 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 90.504 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.494 των 150 ευρώ.

6 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων, οι 2 στο Βόρειο Αιγαίο και οι 4 στην Κεντρική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.581 ομοειδείς παραβάσεις.

51 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 4 παραβάσεις των 5.000 ευρώ σε άτομα που ταξίδευαν με προορισμό την Ελλάδα, για μη κατοχή των απαραίτητων πιστοποιητικών,

- 18 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 8 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών καθ’ υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας και 2 παραβάσεις στους πελάτες,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστήματος. Επιπλέον, 1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ.

Στην Ήπειρο, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστήματος.

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Αττική,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Πελοπόννησο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτη καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στη Στερεά Ελλάδα, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 30.410 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.953 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός ψηφιακής φωτογραφίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Για μια Ζωή χωρίς Κάπνισμα

Με τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, για 6η συνεχόμενη χρονιά, την προσπάθεια για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών για το κάπνισμα, το παθητικό κάπνισμα και τις πολλαπλές επιπτώσεις του στο άτομο και την κοινωνία. Ο διαγωνισμός κάθε χρόνο πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου).

Φέτος, μαθητές του Δημοτικού θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό της ΕΚΕ αναδεικνύοντας πολλαπλά μηνύματα κατά του καπνίσματος. Οι φωτογραφίες των μαθητών θα μπορούν να αποτυπωθούν από όποιο μέσο θελήσουν, π.χ. ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, κινητό τηλέφωνο, tablet κ.ά.

Στόχος του διαγωνισμού είναι μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας να προφυλαχτούν τα παιδιά -από μικρή ηλικία- τόσο από τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος όσο και από το παθητικό κάπνισμα. Ένας ακόμη στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουν τους μεγαλύτερους για ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και το υγειονομικό σύστημα.

Τα δημοτικά σχολεία μπορούν να στέλνουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό με ένα απλό email στο lignos@hcs.gr μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022.

Με την αποστολή ενδιαφέροντος, θα στέλνεται απαντητικό email μαζί με την προκήρυξη του διαγωνισμού και τις λεπτομέρειές του, καθώς και μία υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να συμπληρωθεί από το σχολείο και τον κηδεμόνα κάθε συμμετέχοντα μαθητή και να αποσταλεί μαζί με το έργο του.

Η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική αποστολή των έργων είναι η 2 Μαΐου 2022. Τα έργα θα αποστέλλονται σε ψηφιακή μορφή και μόνο στο lignos@hcs.gr  

Ο διαγωνισμός έχει την υποστήριξη του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθώς δύο καθηγητές του τμήματος συμμετέχουν στην κριτική επιτροπή. Στις τρεις καλύτερες επιλεγμένες φωτογραφίες θα δοθεί ως έπαθλο συμβολικό χρηματικό ποσό, ενώ αποστέλλονται κάθε χρόνο έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε στο lignos@hcs.gr  ή στο τηλέφωνο 2107258006.

14η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιανουαρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, ρεπό η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου

 

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, maison Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ (15:00)

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ  (15:00)

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)    

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (15:00)         


Ρεπό: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

15η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιανουαρίου στον Α΄ Όμιλο στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Α.Σ. Αετός Νήσου 30-01-22/15:00)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ

ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ


Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (15:15)

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)         

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:00)

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (17:15)

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου

 


Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISO BOX, 09:00-15:00

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών,08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Αίθουσα ΚΑΠΗ Βουνοπλαγιάς, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, 10:30-13:00.

ΕΡΤ3: «Μουσικές Οικογένειες» – Οι Φιλιππιδαίοι από το Κεράσοβο την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, σε νέα ώρα, στις 12:00

 


«Μουσικές Οικογένειες»

Οι Φιλιππιδαίοι από το Κεράσοβο

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, σε νέα ώρα, στις 12:00

Στο νέο επεισόδιο της δημοφιλούς εκπομπής της ΕΡΤ3 «Μουσικές Οικογένειες», αυτήν την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, σε νέα ώρα, στις 12 το μεσημέρι, γνωρίζουμε τον Νίκο Φιλιππίδη που θεωρείται σήμερα από τα γνωστότερα κλαρίνα στην Ελλάδα.

Το πολυμορφικό του ρεπερτόριο και η δεξιοτεχνία του τον έχουν κάνει ιδιαίτερα αγαπητό και δημοφιλή, με συμμετοχές σε συναυλίες, μουσικά σχήματα και χορευτικά συγκροτήματα, ενώ τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο τον έχουν τοποθετήσει στην χωρία των πρεσβευτών του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού.

Η οικογένεια του Νίκου Φιλιππίδη με καταγωγή από το Κεράσοβο της Κόνιτσας αριθμεί τουλάχιστον τρεις αιώνες μουσικής συνέχειας.

Ο Νίκος Φιλιππίδης έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του παραδοσιακού αλλά και του λαϊκού τραγουδιού. Στη σημερινή μουσική του οικογένεια δραστηριοποιούνται άλλα δύο μέλη, η κόρη του Λευκοθέα και ο αδερφός του Κώστας Φιλιππίδης, λαούτο-τραγούδι.

Μεσοθεραπεία: Προσφέρει όσα υπόσχεται;

 

Αποτελεσματική και ασφαλής για τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος κρίνεται από τους ειδικούς η μεσοθεραπεία, δηλαδή η ενέσιμη θεραπεία που έχει πάρει το όνομά της από το γεγονός ότι δρα απευθείας στη μεσαία στιβάδα του δέρματος. Μέσω της δράσης των συστατικών της μεσοθεραπείας στο χόριο, αποδεδειγμένα βοηθά στην αποκατάσταση ή διατήρηση της υγιούς και νεανικής υφής του δέρματος.

Επιπλέον, η μεσοθεραπεία ως μέθοδος, χρησιμοποιείται και για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας. Σε αυτήν την περίπτωση τα κοκτέιλ που εγχέονται στο δέρμα δεν περιέχουν αντιγηραντικούς παράγοντες, αλλά λιποδιαλυτικές και αποτοξινωτικές ουσίες.

«Η γήρανση είναι μια πολυπαραγοντική διαδικασία που επηρεάζει το δέρμα, όπως κάθε άλλο όργανο του σώματος. Οφείλεται σε ενδογενείς, γενετικά καθορισμένους παράγοντες, καθώς και σε εξωγενείς που οφείλονται στον τρόπο ζωής και στο περιβάλλον. Κλινικά, το γηρασμένο δέρμα χαρακτηρίζεται ως λεπτό, ξηρό και χλωμό, με ρυτίδες διαφορετικής έντασης, μειωμένη ελαστικότητα και όγκο», μας εξηγεί ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.

Τα τελευταία χρόνια έχουν διευρυνθεί οι γνώσεις μας για τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Ιστολογικά, βιοχημικά και βιομοριακά στοιχεία έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τη λειτουργία και τη γήρανση των κυττάρων του δέρματος, η οποία σε μεγάλο βαθμό μπορεί να αποδοθεί τόσο στη μείωση του αριθμού των ινοβλαστών (κύτταρα του χορίου που ευθύνονται για την παραγωγή των «πρωτεϊνών της νεότητας», δηλαδή του κολλαγόνου και της ελαστίνης), όσο και στη μειωμένη βιοσυνθετική τους δραστηριότητα.