Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Εξαρθρώθηκε σπείρα που καλλιεργούσε ναρκωτικά σε δασική περιοχή κοντά στα Ιωάννινα

Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός, αρχηγός της σπείρας και δύο ακόμη αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας
Κατασχέθηκαν περισσότερα από (100) δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και περισσότερα από (3) κιλά και (600) γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας 

Οι δύο αλλοδαποί καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια κατ εντολή του αρχηγού, σε δασική περιοχή κοντά στα Ιωάννινα

Ο 42χρονος μετέβαινε από περιοχή της Ηλείας, όπου διαμένει στα Ιωάννινα για να τους μεταφέρει προμήθειες και να επιτηρήσει την φυτεία
Συνελήφθησαν, σήμερα το μεσημέρι, σε δασική περιοχή των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Πύργου, ένας 42χρονος ημεδαπός και δύο άνδρες υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αφού αξιοποίησαν στοιχεία και δεδομένα που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο, πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, σε δασική περιοχή των Ιωαννίνων, κατά την οποία εντόπισαν οργανωμένη φυτεία ναρκωτικών, που αποτελούνταν από εκατό δενδρύλλια κάνναβης.
Στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, επ’ αυτοφώρω, οι δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, που ήταν οι «καλλιεργητές», ενώ ο 42χρονος, αρχηγός της σπείρας εντοπίστηκε στην οικία του στην Αμαλιάδα.
Οι δράστες καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια κάνναβης, τύπου SKUNK , σε πέντε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (καβάτζες), που περιβάλλονταν από φυσική βλάστηση, ενώ στον ίδιο χώρο είχαν κρεμάσει για αποξήρανση, ποσότητα κάνναβη συνολικού βάρους τριών κιλών και εξακοσίων γραμμαρίων.
Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν στο χώρο της φυτείας και κατέσχεσαν τρία εκριζωμένα και αποξηραμένα φυτά κάνναβης, καλλιεργητικά εργαλεία (πριόνια, αξίνες κ.λπ.), ενώ σε κοντινή απόσταση εντόπισαν μια σκηνή στην οποία διέμεναν προσωρινά οι δράστες, βρίσκοντας στο εσωτερικό της ακόμη δύο αποξηραμένα φυτά κάνναβης και (18) γραμμάρια της ίδια ναρκωτικής ουσίας.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί καλλιεργούσαν τις ναρκωτικές ουσίες κατ’ εντολή του 42χρονου, ο οποίος είχε επιλέξει τον τόπο της φυτείας και μετέβαινε από την Αμαλιάδα στα Ιωάννινα για να τους μεταφέρει προμήθειες, αλλά και να επιβλέψει την ανάπτυξη των φυτών.
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες, από την καλλιέργεια της κάνναβης εκτιμάται ότι ξεπερνά το χρηματικό ποσό των (90.000) ευρώ.
Από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι ο 42χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ οι δύο αλλοδαποί είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος: Εκδήλωση-αφιέρωμα για το Έπος του '40, ''28η Οκτωβρίου. Ένα εθνικό ορόσημο με διεθνή σημασία'', τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, ώρα 18:00

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος,  σας προσκαλεί στην εκδήλωση – αφιέρωμα  για το Έπος του '40, ''28η Οκτωβρίου. Ένα εθνικό ορόσημο με διεθνή σημασία''.
Μια επέτειος, ένας θρύλος, μια μνήμη κι ένα χρέος.
Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, ώρα 18.00', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Ομόνοια
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
-  Χαιρετισμό του Προέδρου της ΠΣΕ Γιώργου Δόση
-  Επετειακά τραγούδια που θα αποδώσουν, η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής  και το Πολυφωνικό Εργαστήρι της ΠΣΕ, συνοδεία της ηπειρώτικης παραδοσιακής μουσικής κομπανίας του Θοδωρή Γεωργόπουλου.
-  Προβολή ντοκιμαντέρ αναπαράστασης της μάχης του Καλπακίου
-  Πανηγυρική ομιλία με τίτλο ''28η Οκτωβρίου. Ένα εθνικό ορόσημο με διεθνή σημασία'', από την Ηπειρώτισσα, από Περιστέρι και Καστάνιανη Πωγωνίου,  Κωνσταντίνα Μπότσιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
-  Απαγγελίες-κείμενα, από το βιβλίο του Πέτρου Κυριάκου  Θεοδωρακάκου, επίτιμου καθηγητή ΕΜΠ, στρατιώτη τότε «Το ημερολόγιο ενός πολεμιστή  στα χιονισμένα βουνά της Ηπείρου». Οι απαγγελίες θα γίνουν από 4  μέλη Ενώσεων Ηπειρωτών της Αττικής.
- Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακά τραγούδια της εποχής του Έπους του ΄40, από τον Σάββα Σιάτρα και την ηπειρώτικη κομπανία του Τάκη Ζιάγκα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος          Ο Γενικός  Γραμματέας


Γιώργος   Δόσης     Κώστας  Γαβριήλ

Αναφορά του Γιάννη Καραγιάννη στη Βουλή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της ομογένειας

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Γιάννης Καραγιάννης, μετά από συναντήσεις του με εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού και με εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε αντίστοιχα σχολεία, κατέθεσε αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επιστολές α) της Ελληνικής Κοινότητας Πλοέστι Ρουμανίας και της Ελληνικής Κοινότητας Τούλτσεα Ρουμανίας, και β) της Ελληνικής Κοινότητας Αντίς Αμπέμπα Αιθιοπίας, στις οποίες καταγράφονται προβλήματα που αφορούν στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση των παιδιών της ομογένειας.
Στις επιστολές τους α) οι ελληνικές κοινότητες της Ρουμανίας εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις καθυστερήσεις στην έναρξη των μαθημάτων διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα παιδιά των ομογενών, καθώς δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί δάσκαλοι για το σχολικό έτος 2017 - 2018 και αιτούνται την άμεση επίλυση του ζητήματος, και β) η ελληνική κοινότητας της Αιθιοπίας επισημαίνει την υπολειτουργία των σχολείων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης της κοινότητας λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, καθώς οι αποφάσεις των αποσπάσεών τους δεν έχουν ακόμα υπογραφεί και αιτείται την επίσπευση των διαδικασιών που θα καλύψουν τα εκπαιδευτικά κενά.

Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Μπάφρας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Πωγωνίου

Με δεκάδες μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Μπάφρας ξεκίνησε σήμερα ο νέος κύκλος  επισκέψεων μαθητών  στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Πωγωνίου, στα πλαίσια εκπαιδευτικών εκδρομών με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Για τη σωστή οδηγική συμπεριφορά αλλά και την ορθή συμπεριφορά των πεζών μίλησε στα παιδιά ο Υπαστυνόμος Β’ της Δ/νσης Τροχαίας Ιωαννίνων κ. Γάλλιος Νικόλαος ενώ στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οδηγώντας τα ηλεκτροκίνητα οχήματα που διαθέτει ο Δήμος.
Επόμενες προγραμματισμένες επισκέψεις είναι:
1. Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, το 6ο Δ.Σ. Ιωαννίνων
2. Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, το Νηπιαγωγείο Κρανούλας
3. Τρίτη 24 Οκτωβρίου, το Δ.Σ. Κατσικά
4. Τετάρτη 15 Νοεμβρίου το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο
Όποιο σχολείο επιθυμεί να επισκεφθεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής μπορεί να κλείσει ραντεβού στο τηλ. 2653360129 (κ. Σοφία Τσέπα).


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Συνελήφθη δραπέτης Καταστήματος Κράτησης, στο Δελβινάκι Πωγωνίου

Πρόκειται για έναν 37χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (16-10-2017) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, δραπέτης από το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών.
Ο 37χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου και όπως προέκυψε από την εξέλιξη της έρευνας που πραγματοποίησε το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, διαπιστώθηκε ότι από τον Οκτώβριο του έτους 2009, δεν είχε επιστρέψει από τακτική άδεια στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών.
Συγκεκριμένα εξέτιε ποινή κάθειρξης δέκα ετών για ναρκωτικά ενώ διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούν δύο ακόμη καταδικαστικές αποφάσεις, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών και παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Ο 37χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκε δέμα με (450) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (16-10-2017) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, μετά από έλεγχο που έγινε στον 32χρονο αλλοδαπό, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ιωάννινα – Κόνιτσα.
Όπως προέκυψε, ο 32χρονος επιβάτης μετέφερε με σκοπό την εμπορία, μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (450) γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2017: Ξεκινούν την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για το Έπος του ΄40, που διοργανώνει ο Δήμος Πωγωνίου

 Ο Δήμος Πωγωνίου έχει την χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσει στις εορταστικές εκδηλώσεις για το έπος του '40. 
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου την Παρασκευή  27 Οκτωβρίου 2017, στις 6 μ.μ..



Χαιρετισμός της Μερόπης Τζούφη σε εκδήλωση του Τομέα Υγείας του Παιδιού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ο Τομέας Υγείας του Παιδιού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργάνωσε στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου την 27η Επιστημονική Εκδήλωση, με θέμα «Παιδιατρική-Νέες προκλήσεις».
Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων και Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Νευρολογίας, παρευρέθηκε και χαιρέτησε τις εργασίες της εκδήλωσης. Αρχικά ανέφερε πως η συγκεκριμένη ημερίδα έχει συμβάλλει καθοριστικά στην επιστημονική ενημέρωση των παιδιάτρων, ιατρών συνεργαζόμενων ειδικοτήτων, των νοσηλευτών και των τελειόφοιτων φοιτητών της Ιατρικής. Επίσης τόνισε τη σημασία της εκλαϊκευμένης πληροφόρησης της τοπικής κοινωνίας και της καταγραφής των νοσημάτων της περιοχής.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε πεδία που υπάρχουν προκλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί ή δρομολογούνται αλλαγές, όπως η αλλαγή των προγραμμάτων των Ιατρικών Σχολών με έμφαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Στο ίδιο πλαίσιο, έχουν ξεκινήσει οι προκηρύξεις θέσεων παιδιάτρων για τη στελέχωση της ΠΦΥ, με αξιοπρεπή μισθό και αυξημένη μοριοδότηση για την κατάληψη μόνιμης θέσης, ενώ προκηρύχθηκαν και όλες οι θέσεις νεογνολόγων στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝ). 

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 42χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη, χθες (15-10-2017) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας του Γ΄ Τμήματος του Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, για ηθική αυτουργία σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από κοινού καθώς και εισαγωγή, κατοχή και απόπειρα διάθεσης ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Κοινωνικό μέρισμα 1.000 ευρώ σε 1 εκατ. ανθρώπους

Στο τέλος του έτους η πληρωμή του επιδόματος

Κοινωνικό μέρισμα που θα φτάσει το 1. δισ. ευρώ σχεδιάζει να διανείμει φέτος η κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι πέρσι τα χρήματα μοιράστηκαν στους συνταξιούχους.
 Για τη φετινή χρονιά η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει 1.000 ευρώ σε 1 εκατ. ανθρώπους σε μεγαλύτερο εύρος κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση σε σχέση με πέρσι.
«Περίπου 1.000 ευρώ σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους» κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί φέτος, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Οι αποφάσεις για το πού ακριβώς και με ποιον τρόπο θα διανεμηθεί, θα παρθούν προς το τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, διευκρίνισε ο κ. Βερναρδάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο, εκτιμώντας ότι οι θεσμοί θα είναι σύμφωνοι.
«Τη θεωρώ δεδομένη... πέρυσι, η αντίρρησή τους ήταν ότι θα μπορούσε να είναι πιο στοχευμένοι οι πληθυσμοί στους οποίους κατευθύνεται. Επί της ουσίας δεν υπήρχε αντίρρηση, αλλά στο πώς και σε ποιους», ανέφερε.
«Φέτος θα είναι αρκετά πιο στοχευμένο... σε πληθυσμούς που έχουν συμπιεστεί πάρα πολύ από την κρίση, όχι μόνο στους συνταξιούχους. 

Εξιχνιάσεις υποθέσεων κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης σε βάρος ηλικιωμένων, στον Βράχο Πρέβεζας και στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο διαφορετικές υποθέσεις κλοπών και σχηματίστηκαν αντίστοιχες δικογραφίες με την κατηγορία της κλοπής, κατά περίπτωση σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 21 και 23 ετών.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση κατά τη διερεύνηση υπόθεσης κλοπής χρηματικού ποσού με τη μέθοδο της απασχόλησης, από οικία 80χρονης, που έγινε το πρωί της 18-08-2017 στον Βράχο Πρέβεζας, ταυτοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ως δράστης 23χρονος ημεδαπός.
Στη δεύτερη περίπτωση, η οποία αφορούσε επίσης κλοπή χρηματικού ποσού με τη μέθοδο της απασχόλησης από οικία 77χρονου, που έγινε την 26-09-2017 στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, σχηματίσθηκε δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, σε βάρος 21χρονου ημεδαπού.
Για τις παραπάνω υποθέσεις σχηματίσθηκαν αντίστοιχες δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
*** 
Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων, που πραγματοποιήθηκαν με τη μέθοδο της απασχόλησης (οι δράστες είτε προσποιήθηκαν πλανόδιους πωλητές (κουβερτών, φρούτων κτλ.) είτε με ψεύτικα προσχήματα (ανάγκη για νερό) εισήλθαν στα σπίτια), η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει ξανά ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Με απόφαση της Όλγας Γεροβασίλη η “Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου” κατεβάζει οριστικά «ρολά»

Σε άλλους φορείς μεταφέρονται υπάλληλοι των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ Ηλεκτρομηχανική Κύμης και Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 11 Οκτωβρίου 2017, με τίτλο «Καθορισμός της διαδικασίας μεταφοράς του προσωπικού του άρθρου 40 του ν. 4440/2016».
Η απόφαση, που φέρει την υπογραφή της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, αναφέρει ότι οι υπάλληλοι, οι οποίοι κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4440/2016 υπηρετούσαν στις εν λόγω εταιρείες, και υπέβαλαν εμπροθέσμως την προβλεπόμενη στο άρθρο 40 του ν.4440/2016 αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης αποκτούν δικαίωμα μεταφοράς σε άλλο φορέα του δημοσίου.
Η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, για τις μετατάξεις αναφέρει που οδηγούνται οι εργαζόμενοι στους τέσσερις δημόσιους φορείς (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Β.Ε.Ε. (ΕΑΣ), Ηλεκτρομηχανική Κύμης Ε.Π.Ε., Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Μονοπρόσωπη Α.Ε. και Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων Α.Β.Ε. (ΕΛΒΟ).

Αδελφότητα Κουκλιωτών Ιωαννίνων «Οι Άγιοι Ανάργυροι»: Γενική συνέλευση και εκλογή νέου ΔΣ την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, ώρα 10:30 π.μ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 32ης/13-10-2017 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στην Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 13-10-2017, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 04-10-2017 έκτακτης συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 32/13-10-2017
Αρ. Απόφασης / Θέμα
1561.Έγκριση του από 10-10-2017 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επείγουσες εργασίες διαγράμμισης στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας και Ιωαννίνων - Κόνιτσας», προϋπολογισμού 60.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.
1562.Έγκριση του από 10-10-2017 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επείγουσες εργασίες διαγράμμισης στην Ε.Ο. Ιωαννίνων - Μετσόβου», προϋπολογισμού 60.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.
1563.Έγκριση χορήγησης 4ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή – Αναστύλωση Μοναστηρίου Ζέρμας», αναδόχου Σπυρίδωνα Σαλούκα, μέχρι την 31-12-2017.
1564.Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες καταπολέμησης της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας (Τέροβο – Κουκλέσι)».
1565.Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου για το δίμηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2017 (έργα ΕΣΠΑ 2014-2020).

Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει στις 20 Οκτωβρίου την «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ»

Γιορτάζεται την 20η Οκτωβρίου μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου. Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει στις 20 Οκτωβρίου την «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ», μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου. Σημειώνεται ότι η «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ»
θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινωνικό σύνολο.
Στο πλαίσιο του εορτασμού έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις, οι οποίες  θα κορυφωθούν με την κεντρική εκδήλωση στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την 19:30 ώρα της 20 Οκτωβρίου, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος.
Επιπλέον το πρωί της ίδιας ημέρας θα τελεστεί Θεία Λειτουργία – Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου την παραμονή θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας και περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αρτεμίου.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί ακόμα:
• από σήμερα έως και 20 Οκτωβρίου, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την Τράπεζα αίματος του Σώματος. Οι μισές από τις φιάλες αίματος, που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν σε παιδιά με μεσογειακή αναιμία, και
• από αύριο έως και 20 Οκτωβρίου, σε χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έκθεση ζωγραφικής με έργα του αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού, σε συνεργασία με το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ).
Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση, από το προσωπικό των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη τη χώρα, τροφίμων και αναλώσιμων ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες των παιδιών που στηρίζονται από το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Τέλος, στο πλαίσιο του εορτασμού της «ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ» θα πραγματοποιηθούν επίσημες δοξολογίες και εκδηλώσεις στις έδρες όλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας της χώρας.

Βασίλης Τσίρκας: Ψήφιση νομοσχεδίου «Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Με ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση ψηφίστηκε την Πέμπτη (12/10) από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο «Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πρόκειται για μια άκρως θετική εξέλιξη για τον αγροτικό κόσμο, που έχει πληγεί από τη νεοφιλελεύθερη καταστροφική πολιτική που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί ο κλάδος σε  βαθιά και παρατεταμένη κρίση.
Ειδικότερα με την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου καθιερώνεται: α) η υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης των συσκευασιών του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, β) η υποχρεωτική αναγραφή σε όλα τα στάδια διακίνησης του κρέατος και γ) η υποχρέωση πληρωμής των παραγωγών νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων εκ μέρους των χονδρεμπόρων το αργότερο εντός 60 ημερών και την επιβολή κυρώσεων στην αντίθετη περίπτωση.

Κλιμάκιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων παρευρέθηκε στην εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Παύλο Μελά στον Παρακάλαμο

Κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής Ιωαννίνων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αποτελούμενο από το Συντονιστή Βαγγέλη Κουτσή, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ελπινίκη Μπάρκα και Χρήστο Οικονόμου και το μέλος Σπύρο Καρκαμπούνα, παρευρέθηκε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Παύλο Μελά στον Παρακάλαμο του Δήμου Πωγωνίου, γενέτειρα του ήρωα Μακεδονομάχου.

Ωμαλγία: Γιατί πονάει ο ώμος μου;

Εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλον τον κόσμο υποφέρουν από πόνο στον ώμο σε τακτική βάση. Τα αίτιά του κρύβονται σε μια μεγάλη ποικιλία παθήσεων και καταστάσεων, μερικές από τις οποίες δεν προέρχονται καν από την άρθρωση. Ωστόσο, η ωμαλγία έχει άμεσες συνέπειες στην καθημερινότητα, αλλά και στην επαγγελματική ζωή του πάσχοντα.
«Ο ώμος αποτελείται από αρκετές αρθρώσεις, που συνδέονται με τους τένοντες και τους μύες ώστε να επιτρέπουν στο χέρι ένα ευρύ φάσμα κινήσεων. Βλάβες, όμως, στις μαλακές ή οστικές δομές του μπορούν να οδηγήσουν σε αυξανόμενα προβλήματα, με αποτέλεσμα τον πόνο, ο οποίος μπορεί να είναι προσωρινός ή μόνιμος, κατά την κίνηση ή την ακινησία», μας εξηγεί ο  φυσιοθεραπευτής – χειροθεραπευτής κ. Γιώργος Κακαβάς του Fysiotek Sports and Spine Lab (www.fysiotek.gr). Στατιστικά, η ηλικία και το φύλο αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση πόνου στον ώμο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα συνήθης στους εφήβους. Είναι, βεβαίως, κοινώς αποδεκτό, κατόπιν εκτενών μελετών, ότι ο επιπολασμός της ωμαλγίας αυξάνεται με την ηλικία, λόγω του γεγονότος ότι η γήρανση σχετίζεται με εκφυλιστικές διαδικασίες και μεταβολές. Το φύλο κατέχει, επίσης, εξέχοντα ρόλο στην επικράτηση του πόνου στον ώμο, αλλά και στο άνω άκρο γενικότερα, με την παρουσία των συμπτωμάτων να είναι πιο συχνή στις γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες.