Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Εξαρθρώθηκε σπείρα που καλλιεργούσε ναρκωτικά σε δασική περιοχή κοντά στα Ιωάννινα

Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός, αρχηγός της σπείρας και δύο ακόμη αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας
Κατασχέθηκαν περισσότερα από (100) δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και περισσότερα από (3) κιλά και (600) γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας 

Οι δύο αλλοδαποί καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια κατ εντολή του αρχηγού, σε δασική περιοχή κοντά στα Ιωάννινα

Ο 42χρονος μετέβαινε από περιοχή της Ηλείας, όπου διαμένει στα Ιωάννινα για να τους μεταφέρει προμήθειες και να επιτηρήσει την φυτεία
Συνελήφθησαν, σήμερα το μεσημέρι, σε δασική περιοχή των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Πύργου, ένας 42χρονος ημεδαπός και δύο άνδρες υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αφού αξιοποίησαν στοιχεία και δεδομένα που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο, πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, σε δασική περιοχή των Ιωαννίνων, κατά την οποία εντόπισαν οργανωμένη φυτεία ναρκωτικών, που αποτελούνταν από εκατό δενδρύλλια κάνναβης.
Στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, επ’ αυτοφώρω, οι δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, που ήταν οι «καλλιεργητές», ενώ ο 42χρονος, αρχηγός της σπείρας εντοπίστηκε στην οικία του στην Αμαλιάδα.
Οι δράστες καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια κάνναβης, τύπου SKUNK , σε πέντε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (καβάτζες), που περιβάλλονταν από φυσική βλάστηση, ενώ στον ίδιο χώρο είχαν κρεμάσει για αποξήρανση, ποσότητα κάνναβη συνολικού βάρους τριών κιλών και εξακοσίων γραμμαρίων.
Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν στο χώρο της φυτείας και κατέσχεσαν τρία εκριζωμένα και αποξηραμένα φυτά κάνναβης, καλλιεργητικά εργαλεία (πριόνια, αξίνες κ.λπ.), ενώ σε κοντινή απόσταση εντόπισαν μια σκηνή στην οποία διέμεναν προσωρινά οι δράστες, βρίσκοντας στο εσωτερικό της ακόμη δύο αποξηραμένα φυτά κάνναβης και (18) γραμμάρια της ίδια ναρκωτικής ουσίας.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί καλλιεργούσαν τις ναρκωτικές ουσίες κατ’ εντολή του 42χρονου, ο οποίος είχε επιλέξει τον τόπο της φυτείας και μετέβαινε από την Αμαλιάδα στα Ιωάννινα για να τους μεταφέρει προμήθειες, αλλά και να επιβλέψει την ανάπτυξη των φυτών.
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες, από την καλλιέργεια της κάνναβης εκτιμάται ότι ξεπερνά το χρηματικό ποσό των (90.000) ευρώ.
Από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι ο 42χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ οι δύο αλλοδαποί είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.