Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

7η αγωνιστική την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου με αγώνες της Α΄ Ερασιτεχνικής, εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Α.Ο. Ανατολής 8-10-14/16:30), εκτός ο Α.Σ. Καλπακίου (Π.Α.Ο. Κρύας -Α.Σ. Καλπακίου 8-10-14/16:30)


ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:30

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ- Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΡΥΑΣ 
ΩΡΑ: 16:30

Π.Α.Ο.ΚΡΥΑΣ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής
Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (16:30)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙ  (16:30)
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (16:30)
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (16:30)
ΡΟΔΟΤΟΠΙ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (16:30)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (16:30)
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (16:30)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (16:30)
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:30)

Παρακάλαμος: Εκδήλωση τιμής και μνήμης του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου

 

Πρόσκληση
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση τιμής και μνήμης του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 στον Παρακάλαμο.
Πρόγραμμα
Χώρος μνημείου
10:55     Προσέλευση επισήμων στο χώρο του μνημείου
11:00     Επιμνημόσυνη δέηση - κατάθεση στεφάνων
11:10     Χαιρετισμοί
από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη
από τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη
11:30   Ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων από τον κ. Σωκράτη Οικονόμου Συνταξιούχο Εκπαιδευτικό, Πρόεδρο αποφοίτων Γυμνασίου-Λυκείου Πωγωνιανής

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου με συμμετοχή των μαθητών των Σχολείων της Δ.Ε. Άνω Καλαμά Δήμου Πωγωνίου.
*Ο Παύλος Μελάς  κατάγεται από την Ήπειρο, και συγκεκριμένα  από την Παητονιά (πλησίον του Παρακαλάμου) του Δήμου Άνω Καλαμά Ιωαννίνων , όπου σώζονται και τμήματα του πύργου της οικογενείας  και κάθε χρόνο τιμάτε η μνήμη του από τον Δήμο και την Περιφέρεια Ηπείρου.
Μάλιστα μία από τις ερμηνείες της προέλευσης του ονόματος του οικισμού προέρχεται από τα δύο  παϊτόνια (=άμαξες)  των Μελάδων που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους στα Γιάννενα.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Σαντορίνης «Η Πίνδος μας ενώνει», διοργανώνει βραδιά ηπειρώτικης μουσικής το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014, ώρα 20:00, στην ταβέρνα «Μαριώ» στον Μονόλιθο

O Σύλλογος Ηπειρωτών Σαντορίνης «Η Πίνδος μας ενώνει» διοργανώνει βραδιά  ηπειρώτικης δημοτικής μουσικής, με την κομπανία του εξαίρετου Ηπειρώτη κλαρινίστα  Νίκου Φιλιππίδη, τον Κώστα Φιλιππίδη στο λαούτο, τον Βαγγέλη Κομτζή στο βιολί  και στο τραγούδι οι Αντώνης Κυρίτσης, Λάζαρος Τσαμπάς και Λευκοθέα Φιλιππίδη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014, στην ταβέρνα "Μαριώ" στον Μονόλιθο, με ώρα προσέλευσης 20:00.
Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ το άτομο, ως οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου (κάλυψη μουσικών) και ο καθένας πληρώνει ότι παραγγείλει.
Τηλέφωνα επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής:
6979333899 (Τόκης Γιάννης) & 6932263559 (Τσιγαρίδας Κώστας)
ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέες πληρωμές σε δικαιούχους αγρότες

Σε νέες πληρωμές προχώρησε ο αρμόδιος οργανισμός του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Πιο αναλυτικά:
Στις 06/10 έγιναν οι παρακάτω πληρωμές Αγροτικής Ανάπτυξης:
1) Μέτρο 121 Σχέδια Βελτίωσης, σε 3 δικαιούχους και ποσό 73.873,10€,
2) Μέτρο 511 Οδοιπορικά ΕΓΤΑΑ, σε 4 δικαιούχους και ποσό 1.744,09€,
3) Οδοιπορικά Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013,σε 3 δικαιούχους και ποσό 1.730€,

4) Μέτρο 125Α Ανακαίνιση αρδευτικών δικτύων Α΄ Β΄ λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, σε 678 δικαιούχους και ποσό 278.575,50 ευρώ.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στο τελικό συνέδριο του έργο "VERSO"

Η Περιφέρεια Ηπείρου, συμμετείχε στο Τελικό Συνέδριο του έργου «VERSO» (VolunteersforEuropeanEmployment), το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ζαλάγκερζεγκ της Ουγγαρίας στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2014. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του προγράμματος INTERREG IVC.
Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, οι 8 συμμετέχουσες πολιτικές αρχές, παρουσίασαν τα Σχέδια Εφαρμογής καλών πρακτικών εθελοντισμού για την υλοποίηση εθελοντικών δράσεων με θετικό αντίκτυπο στην απασχόληση, μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία με τη συνδρομή της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας εκπόνησε ένα σχέδιο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιφέρειας.
Με την παρουσίαση του Οδηγού Καλών Πρακτικών Εθελοντισμού, ολοκληρώθηκε το έργο «VERSO», έπειτα από μία περίοδο τριών περίπου ετών ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών εθελοντισμού, με απώτερο στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Μικρό όφελος από τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης

Για μισθωτούς και συνταξιούχους

Μικρές αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές μισθωτών και συνταξιούχων θα επιφέρει από την 1η Ιανουαρίου η μείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 που κατέθεσε η κυβέρνηση, με την ανοχή της τρόικα.
Σύμφωνα με το «Έθνος», το ετήσιο όφελος για τους φορολογούμενους θα αρχίσει από τα 39 ευρώ, για πολίτες που δηλώνουν συνολικό καθαρό εισόδημα από 13.000 ως 20.000 ευρώ, και μπορεί να φτάσει ως και τα 1.800 ευρώ, για εισοδήματα που υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ.

Ο Νομός Άρτας ανάμεσα στους πιο "γερασμένους" νομούς της Ευρώπης


Πρόκειται για τους νομούς Ευρυτανίας, Γρεβενών, Άρτας και Σερρών, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2013

Μεταξύ των 10 ευρωπαϊκών νομών με τα υψηλότερα ποσοστά ηλικιωμένων, άνω των 65 ετών, κατατάσσονται οι νομοί Ευρυτανίας, Γρεβενών, Άρτας και Σερρών, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2013 που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα, ο νομός Ευρυτανίας με ποσοστό ηλικιωμένων 32,2% κατατάσσεται δεύτερος στον κατάλογο των ευρωπαϊκών περιοχών με τα υψηλότερα ποσοστά ηλικιωμένων, μετά τον νομό Πίνχαλ-Ιντέριορ-Σουλ της Πορτογαλίας.
Ο νομός Γρεβενών έρχεται στην έκτη θέση, με ποσοστό ηλικιωμένων 28,5% και ακολουθούν οι νομοί Άρτας και Σερρών με 28%.
Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, τα υψηλότερα ποσοστά ηλικιωμένων (άνω των 65 ετών) καταγράφονται σε περιοχές της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και της Ισπανίας, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά νέων (κάτω των 15 ετών), καταγράφονται σε περιοχές της Ιρλανδίας (Mid-East, Midland, Border και South-East) και της Γαλλίας (Seine-Saint-Denis και Val-d'Oise).


ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για πλαστογραφία, κλοπή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν (239) ναρκωτικά χάπια, ποσότητα κάνναβης, κλεμμένη σφραγίδα ιατρού και πλαστά έγγραφα

Συνελήφθησαν, προχθές (06-10-2014) το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 37, 36 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, πλαστογραφίας πιστοποιητικών και κλοπής.
Ειδικότερα, οι τρεις δράστες αρχικά εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στην πόλη των Ιωαννίνων να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μετά από έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή τους μικροποσότητα κάνναβης και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 37χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :
μία κλεμμένη σφραγίδα με στοιχεία ιατρού,
239 ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή,
κάνναβη και σπόροι κάνναβης, σε διάφορες συσκευασίες, συνολικού βάρους (14.4) γραμμαρίων,
διάφορα πλαστά και απολεσθέντα έγγραφα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Λαψίστα Ιωαννίνων: Συνελήφθη 25χρονος ομογενής διακινητής, ο οποίος προωθούσε δύο παράνομους αλλοδαπούς στο εσωτερικό της χώρας

Κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 4.050 ευρώ και 11.000 λεκ Αλβανίας

Συνελήφθη χθες (06.10.2014) το πρωί στη διασταύρωση Λαψίστας Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 25χρονος ομογενής, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 25χρονος, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 32 και 35 ετών, οι οποίοι δεν κατείχαν τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα για είσοδο και παραμονή στη χώρα.
Στην κατοχή του 25χρονου διακινητή και των λαθρομεταναστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
τρία κινητά τηλέφωνα
το χρηματικό ποσό των 4.050 ευρώ και 11.000 λεκ Αλβανίας.
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του διακινητή.
Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες που επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 32χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (13) ετών

Η καταδικαστική απόφαση αφορά στα αδικήματα της εισαγωγής στη χώρα και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες (06.10.2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 32 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, στην Πρέβεζα, σε αστυνομικό έλεγχο του 32χρονου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης (13) ετών, (9) μηνών και (10) ημερών, για εισαγωγή στη χώρα και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, πράξη που έγινε το 2006 σε δασώδη περιοχή των Ιωαννίνων.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω δικαστικής απέλασης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για προγράμματα του ΟΑΕΔ

Προθεσμία και αιτήσεις

Ξεκινά από σήμερα Τρίτη 7 Οκτωβρίου, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), επιχορήγησης επιχειρήσεων με σκοπό την δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης τον μήνα.
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες. Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρξει καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, καθώς αυτές θα μπορούν να υποβάλλονται για όσο διάστημα υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Σεπτέμβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (993) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -850- (εκ των οποίων -15- διακινητές)
Για ληστεία: - 1 -
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -24-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 11 -
Για πλαστογραφίες: -32-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -6-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -6-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-15-
Για συκοφαντική δυσφήμηση- ψευδή καταμήνυση: -6-
Για παράβαση της Νομοθεσίας «περί παιγνίων και λαχειοφόρων αγορών»: -2-
Για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας: -2-