Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή Γιάννη Στέφου στο Δήμο Πωγωνίου


Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών επισκέφτηκε στις 4 Ιουλίου το Δήμο Πωγωνίου.
Περιόδευσε στον Παρακάλαμο και την Βήσσανη όπου είχε συνομιλίες με τους κατοίκους και επισκέφτηκε το Δελβινάκι, όπου συζήτησε με τους υπαλλήλους του δήμου, με τους αστυνομικούς υπαλλήλους του Α.Τ. Δελβινακίου και με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής.
Η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν πολύ θετική, ενώ οι αστυνομικοί υπάλληλοι ενημέρωσαν τον κ. Στέφο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως αναφορικά με την έλλειψη προσωπικού και την φύλαξη της παραμεθορίου.

Συνεχίζει τις περιοδείες της η υποψήφια βουλευτής κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα


Έναν ευρύ κύκλο περιοδειών σε χώρους εργασίας, σε επιχειρήσεις και χωριά πραγματοποίησε η Υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου και στην προσπάθεια της να καταγράψει θέσεις και προβληματισμούς, που θα αποτελέσουν για την ίδια και την αυριανή Κυβέρνηση πεδίο δράσης και συλλογικής προσπάθειας.
Η κ. Κεφάλα επισκέφθηκε στο σύντομο προεκλογικό διάστημα  την ύπαιθρο και το αστικό κέντρο, τα μεγάλα και μικρότερα χωριά και κωμοπόλεις του νομού μας. Από τους δήμους Μετσόβου, Κονίτσης, Ζίτσας, Δωδώνης, Πωγωνίου, Ζαγορίου, Βορείων  Τζουμέρκων και Ιωαννίνων αφουγκράστηκε τις αγωνίες των ανθρώπων  που οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο στην νέα Ελλάδα με την Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη κ αποτελεσματική, και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Δέσμευση της να επισκεφθεί κάθε γωνιά του Νομού Ιωαννίνων την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών, σε μια συντονισμένη προσπάθεια ολοκληρωμένης αποτύπωσης αναγκών, προβλημάτων, δυνατοτήτων και συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής μεμονωμένα αλλά και συνολικά.
Με ευθύνη και όραμα για μία φωτεινή Ελλάδα, με τους νέους ανθρώπους μπροστά!

Επίσκεψη του Γιάννη Καραγιάννη στο Χατζηκώστα, στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων και στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ


Το Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων και τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ επισκέφτηκε την Τετάρτη 3/7, στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Καραγιάννης, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τις διοικήσεις και το προσωπικό των οργανισμών.
Στο "Χατζηκώστα" ενημερώθηκε από τον διοικητή Ευάγγελο Καρβούνη για την αναβάθμιση της ΜΕΘ και των χειρουργείων, την αντικατάσταση της κεντρικής αποστείρωσης και των πλυντηρίων, την επικείμενη εγκατάσταση νέων ανελκυστήρων, την ολοκλήρωση των εργασιών στο νέο πάρκινγκ, την έναρξη λειτουργίας του Πολυδύναμου μέσα στο καλοκαίρι και για τις ανάγκες του νοσοκομείου σε παραϊατρικό και ιατρικό προσωπικό.
Στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων συζήτησε με τον επιστημονικό υπεύθυνο Κώστα Φώτο και με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την επίλυση ζητημάτων της δομής, προκειμένου το εγχείρημα αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να ανταποκριθεί επαρκώς στις απαιτήσεις των πολιτών.
Τέλος, στις συζητήσεις του με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ σχετικά με τη νέα δομή του φορέα, υπήρξε η κοινή διαπίστωση πως απαιτείται η ενίσχυση των υποδομών που θα στηρίξουν πληρέστερα τη λειτουργία του οργανισμού.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιούνιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (451) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -288- (εκ των οποίων -3- διακινητές)
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -51-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -5-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -9-
Για πλαστογραφίες: -6-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Τελωνειακού Κώδικα»:-2-
Για εμπρησμό: -1-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Προστασίας του Περιβάλλοντος» -2-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -18-
Για ενδοοικογενειακή βία: -7-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -23-
Για παράβαση της Νομοθεσίας «περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς: -2-
Για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας: -1-
Για παράνομη αλιεία: -1-
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου: -2-
Για ψευδή καταμήνυση: -4-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -2-
Για υφαίρεση: -2-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση: -1-
Για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης: -4-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -20-
Εξιχνιάστηκαν:
Είκοσι επτά υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Τριάντα επτά υποθέσεις ναρκωτικών
Πέντε υποθέσεις απάτης
Εννιά υποθέσεις όπλων
Τέσσερις υποθέσεις πλαστογραφίας
Μία υπόθεση κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων
Τρεις υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: -60- κιλά και -968,54- γραμμάρια
Ηρωίνη: -8,17- γραμμάρια
Κοκαΐνη: -1,2- γραμμάρια
Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα): -2,8- γραμμάρια
Ναρκωτική ουσία σίσα: -0,7- γραμμάρια
Χασισέλαιο: -5,4- χιλιοστόλιτρα
Βουπρενορφίνη: -0,28- γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια: -30-
Κυνηγετικά όπλα: -1-
Φυσίγγια: -101-
Μαχαίρια: -1-
Προϊόντα λαθρεμπορίου: - 44- φιάλες ψυκτικού υγρού
Σφαιρίδια αεροβόλου πιστολιού: -1.155-
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -5-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις:
Την (05-06-2019), εξιχνιάστηκαν υποθέσεις απάτης και κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος δύο ηλικιωμένων στα Ιωάννινα και ταυτοποιήθηκε ως δράστης 37χρονος ημεδαπός.
Την (9 και 15-06-2019), εξιχνιάστηκαν δύο διαφορετικές υποθέσεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις σε βάρος διερχόμενων γυναικών στα Ιωάννινα και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες αντίστοιχα, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 34 και 18 ετών.
Την (10-06-2019), συνελήφθη στα Ιωάννινα, 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος με τη χρήση εύφλεκτου υλικού, προκάλεσε πυρκαγιά σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 41χρονης ημεδαπής, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του οχήματος.
Την (10-06-2019), συνελήφθη στα Ιωάννινα, 18χρονος αλλοδαπός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη (βάρους 409 γραμμαρίων), ηλεκτρονική ζυγαριά και πληθώρα νάιλον συσκευασιών για την κατανομή και αποθήκευση ναρκωτικών.
Την (14-06-2019) συνελήφθησαν στην Αθήνα, δύο άτομα, που ενέχονται σε εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ο τρόπος δράσης τους ήταν η αποστολή των ναρκωτικών, μέσω μεταφορικής εταιρείας ενώ κατασχέθηκε κιβώτιο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους περίπου έξι κιλών.
Την (18-06-2019), εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών καυσίμων από δίκυκλα οχήματα στην πόλη των Ιωαννίνων, με δράστες τέσσερις ημεδαπούς, οι οποίοι αφαιρούσαν τα καύσιμα, προκαλώντας φθορά στα καλώδια τροφοδοσίας καυσίμων του κινητήρα.
Την (20-06-2019), εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος 58χρονης σε περιοχή της Άρτας και σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος 55χρονου ημεδαπού. Ο δράστης με το πρόσχημα πραγματοποίησης συνεστίασης σε ταβέρνα της 58χρονης και με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών σχετικά με την αγορά ποτών, κατάφερε να της αποσπάσει χρηματικό ποσό.
Την (21-06-2019), συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος, σε περιοχή της Θεσπρωτίας, παράσυρε με Δ.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, 91χρονη ημεδαπή πεζή, τραυματίζοντάς την θανάσιμα, εγκαταλείποντας στη συνέχεια τον τόπο του ατυχήματος .
Την (22-06-2019), συνελήφθησαν στην περιοχή των Νεγράδων Ιωαννίνων, τρεις αλλοδαποί, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -52- κιλών και -900- γραμμαρίων, που βρέθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Την (24-06-2019), συνελήφθησαν στη Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, οι οποίοι, κατά το χρονικό διάστημα από 14-04 έως 23-06-2019, αφαίρεσαν καλώδια χαλκού από τρεις επιχειρήσεις στην περιοχή της Πρέβεζας.
Συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα ποινικά αδικήματα (κακουργηματική πλαστογραφία, διακεκριμένες κλοπές, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, κατοχή και διακίνηση, ζωοκλοπή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί επιταγών).

Δήμος Πωγωνίου: Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης πριν τη διενέργεια ηλεκτρονικής κλήρωσης, για την επιλογή της Επιτροπής διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου «Τοίχοι αντιστήριξης Δήμου»


    Ο Δήμος Πωγωνίου, κατ’ εφαρμογή της ανωτέρω σχετικής απόφασης, θα πραγματοποιήσει  τη διαδικασία δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου μελών επιτροπών διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων (Μη.Μ.Ε.Δ.) για την  επιλογή μελών επιτροπής διαγωνισμού έργου της παρ. 8.(η) του άρθρου 221 του ν.4412/2016.
    Συγκεκριμένα η ηλεκτρονική κλήρωση αφορά στην επιλογή υπαλλήλων ως τακτικών και αναπληρωματικών μελών, για τη συγκρότηση της Επιτροπής διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου εκτέλεσης του έργου: «Τοίχοι αντιστήριξης Δήμου» εκτιμώμενης αξίας 150.564,52€ (πλέον Φ.Π.Α. 24%), που θα διεξαχθεί σύμφωνα με:
α) τις διατάξεις του ν.4412/2016 (Α΄147)και
β) τους όρους της σχετικής διακήρυξης (ΑΔΑΜ: 19PROC005205648).
    Στην κλήρωση ανάδειξης των μελών της επιτροπής μετέχουν όλοι οι τεχνικοί υπάλληλοι σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, που είναι καταχωρημένοι στο Ηλεκτρονικό Μητρώο (Μη.Μ.Ε.Δ.) και συγκεντρώνουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.
    Η παρούσα ανακοίνωση, σύμφωνα με την ως άνω σχετική απόφαση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, θα δημοσιευθεί στις ιστοσελίδες:
α) του Δήμου Πωγωνίου www.pogoni.gr  και
β) του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών: www.ggde.gr
   Παρακαλούνται το Τμήμα Υποστήριξης Εφαρμογών & Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και το αρμόδιο Γραφείο δημοσιοποίησης στοιχείων του Δήμου Πωγωνίου, όπως δημοσιεύσουν το παρόν στην ιστοσελίδα τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 10 του άρθρου 221 του ν.4412/2016 και στην παράγραφο 5.2.2 της υπ’ αριθμ. ΔΝΣ/61034/ΦΝ 466/04.12.2017 (ΦΕΚ Β΄4841/29-12-2017) απόφασης του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών.
     Η ηλεκτρονική κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 05/07/2019 και ώρα 08:00 π.μ. μέσω της ιστοσελίδας https://mimed.ggde.gr

Άλλο ένα πλήγμα στα κανάλια διακίνησης ναρκωτικών πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας


Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν στην Πρέβεζα, 2 άτομα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της διακίνησης, αποθήκευσης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, συνολικά πάνω από (1,3) κιλό ακατέργαστης κάνναβης, (259,2) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) και πυροβόλο όπλο
Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν χθες (3 Ιουλίου 2019) το βράδυ στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο συντονισμένων επιχειρήσεων της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο άτομα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της διακίνησης, αποθήκευσης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών καθώς και παράνομης οπλοκατοχής.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί (ένας 24χρονος και μία 26χρονη), οι οποίοι εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κυρίως κάνναβης) σε ουσιοεξαρτημένα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, χρησιμοποιώντας τα σπίτια τους σαν χώρους αποθήκευσης και διακίνησης.
Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «Α iza », διαπιστώθηκε ότι κατείχε και απέκρυπτε τα παρακάτω:
τρεις συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (τύπου σοκολάτα), συνολικού βάρους (259,2) γραμμαρίων,
δύο βάζα και τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (529,8) γραμμαρίων,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης,
τρία αυτοσχέδια τσιγάρα μίγματος καπνού και ακατέργαστης κάνναβης,
πυροβόλο όπλο με ενσωματωμένη τη γεμιστήρα του, άγνωστης μάρκας και διαμετρήματος.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη 26χρονη ημεδαπή, καθώς μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών και έρευνα στο σπίτι της με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «Αiza», διαπιστώθηκε ότι κατείχε και απέκρυπτε τα παρακάτω:
δύο βάζα και συσκευασία που περιείχαν συνολικά (771) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
τέσσερις συσκευασίες (φιξάκια) με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (3,6) γραμμαρίων,
δύο τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης,
πλαστικό κυτίο με μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας «MDMA»,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
πλαστικό καλαμάκι με μικροποσότητα κοκαΐνης και
το χρηματικό ποσό των (280) ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά της.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη έργου "Τοίχοι αντιστήριξης"


Ο Δήμος Πωγωνίου, προκηρύσσει με ανοικτή διαδικασία του άρθρου 27 του Ν.4412/2016 και υπό τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού, την επιλογή αναδόχου ανάθεσης της σύμβασης για την κατασκευή του έργου: «Τοίχοι αντιστήριξης Δήμου», συνολικού προϋπολογισμού 186.700,00 ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.).
Ο προϋπολογισμός των δημοπρατούμενων εργασιών του έργου, με βάση τη μελέτη με αριθμό θεώρησης 02/2019 από το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου, ανέρχεται στο ποσό των 150.564,52 ΕΥΡΩ χωρίς Φ.Π.Α. (Δαπάνη Εργασιών, ΓΕ&ΟΕ, Απρόβλεπτα, Αναθεώρηση).
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.).
Οι προσφορές θα υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr   του συστήματος, με ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών την 19/07/2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00 μ.μ.
       Ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 25/07/2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09.00 π.μ.
      Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή.                
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση των συμβατικών τευχών συμπεριλαμβανομένου του Τυποποιημένου Εντύπου Υπεύθυνης Δήλωσης (Τ.Ε.Υ.Δ.) στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο χώρο «ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί» της πύλης www.promitheus.gov.gr , καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Πωγωνίου www.pogoni.gr . Εφόσον ζητηθεί εγκαίρως, οι αναθέτουσες αρχές παρέχουν σε όλους τους προσφέροντες που συμμετέχουν στην διαδικασία σύναψης σύμβασης συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές και οποιαδήποτε σχετικά δικαιολογητικά.
Το κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης του άρθρου 95 παρ.2α. του Ν.4412/2016.
       Το έντυπο οικονομικής προσφοράς των διαγωνιζομένων, που θα συμπληρωθεί από τους   διαγωνιζόμενους παράγεται από την ειδική ηλεκτρονική φόρμα του (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)
       Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Ε.Π.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ., εφόσον ανήκουν στην κατηγορία ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ και κατηγορία ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ που είναι εγκατεστημένα σε:
α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης,
β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),
γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και
δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.
Οικονομικός φορέας συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ένωσης.
Οι ενώσεις οικονομικών φορέων συμμετέχουν υπό τους όρους των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 19 και της παρ. 1 (ε) του άρθρου 76  του ν. 4412/2016.
Δεν απαιτείται από τις εν λόγω ενώσεις να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς.
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους δύο χιλιάδων επτακοσίων ογδόντα δύο ευρώ και είκοσι έξι λεπτών (3.011,29 €) (ποσοστό 2% επί του Προϋπολογισμού της υπηρεσίας εκτός ΦΠΑ), και ισχύος τουλάχιστον επτά μηνών και τριάντα ημερών, από την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού.
Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι επτά  (7) μήνες από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.
Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε διακόσιες σαράντα (240) ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Προκαταβολή δεν θα χορηγηθεί.
Η προϋπολογισθείσα δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 186.700,00€ (για εργασίες: 150.564,52€ και για ΦΠΑ 24%: 36.135,48€) και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου αλλά και από την Περιφέρεια Ηπείρου (Υποέργο ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου).
Οι πιστώσεις αναλυτικά των 186.700,00€ είναι εγγεγραμμένες στους ΚΑ 30-7323.005,     64-7333.016,  64-7333.011 του προϋπολογισμού του Δήμου Πωγωνίου.
Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πωγωνίου.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε μονοκατοικία στο Κανάλι Πρέβεζας


Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 44χρονου αλλοδαπού

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε μονοκατοικία στο Κανάλι Πρέβεζας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 44χρονου αλλοδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο 44χρονος εμπλέκεται σε διάρρηξη – κλοπή από μονοκατοικία, που έγινε βραδινές ώρες της 08-03-2019 στο Κανάλι Πρέβεζας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Δήμος Πωγωνίου: Ακύρωση παραστάσεων "Ωχ, τα νεφρά μου"


Με μεγάλη μας λύπη σας ενημερώνουμε πως όλες οι καλοκαιρινές παραστάσεις του Καλλιτεχνικού Σωματείου Εξαύδα ματαιώνονται λόγω σοβαρού κωλύματος ενός εκ των πρωταγωνιστών.
Ως εκ τούτου δε θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «Ωχ, τα νεφρά μου».

«Μάθε πού ψηφίζεις» στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου


Το υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει στους εκλογείς ότι, λόγω της σημαντικής μείωσης του συνολικού αριθμού των εκλογικών τμημάτων που είναι αναγκαία για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, αλλάζει η κατανομή των εκλογέων σε αυτά.
Συνιστάται προς τους εκλογείς να αναζητήσουν το εκλογικό τους τμήμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, στην ειδική εφαρμογή «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ» (www.ypes.gr ) ή να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, έως και την Κυριακή, από τις 09:00 έως τις 19:00, προκειμένου να επιβεβαιώσουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την προσεχή Κυριακή.
Επισημαίνεται ότι για τη διευκόλυνση των εκλογέων, προτείνεται πρώτα η χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής «Μάθε που ψηφίζεις» και μόνο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν δυσκολία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την υπηρεσία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.

Αιμορροΐδες: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι έφηβοι;


Με ανεπαρκή σωματική δραστηριότητα και υπερβολική καθιστική συμπεριφορά σχετίζεται η δυσκοιλιότητα στους εφήβους και μάλιστα η σχέση είναι αναλογική. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ενοχλητική αυτή κατάσταση που επηρεάζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ενήλικου και ανήλικου, και οδηγεί σε αιμορροϊδοπάθεια και άλλες νόσους του πρωκτού, θα μπορούσε να προληφθεί με την προώθηση της σωματικής δραστηριότητας.
Όπως μας εξηγεί ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr), η δυσκοιλιότητα επηρεάζει όλες τις ηλικίες, με ποσοστό επικράτησης 0,7% -29,6% στα παιδιά και εφήβους. Τα τελευταία χρόνια το ποσοστό αυτό βρίσκεται σε άνοδο, εξαιτίας της επιδημίας της παιδικής παχυσαρκίας. Η εμφάνιση αιμορροΐδων, που αποτελεί άμεσο επακόλουθο της δυσκοιλιότητας, επηρεάζει κυρίως τα αγόρια κατά τη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους. Ωστόσο, τα παιδιά οικογενειών με ιστορικό είναι πιο επιρρεπή στην αιμορροϊδοπάθεια.
Οι προσδιορισμένοι παράγοντες κινδύνου της δυσκοιλιότητας είναι επίσης το γυναικείο φύλο, η μεγαλύτερη ηλικία, η κακή κοινωνικοοικονομική κατάσταση, η ανεπαρκής κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, τα ψυχολογικά προβλήματα και η ανεπαρκής σωματική δραστηριότητα. Αυτή διακρίνεται σε άσκηση μέσω γυμναστικής σε δομημένες και προγραμματισμένες δραστηριότητες μέτριας έως έντονης στάθμης, όπως το τρέξιμο, το γρήγορο περπάτημα και το αερόμπικ στο νερό, και σε άσκηση χωρίς γυμναστική. Όπως έχει καταδειχθεί για τους ενήλικες, η πρώτη μορφή συνδέεται αρνητικά με τη δυσκοιλιότητα.