Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-3

 

Πέρασε από τους Ζωσιμάδες με οδηγό τον Κωσταντέλια

Με το τρίποντο έφυγε από τους "Ζωσιμάδες" ο  ΠΑΟΚ αφού επικράτησε  του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Ο Κλέιμαν στο 4'  προσπάθησε να κάνει το βολέ, ο Μπράντον Τόμας εκτός περιοχής έβαλε τη κόντρα με την μπάλα να φτάνει στον Κωνσταντέλια, ο οποίος  σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ.

Στο 25' ο Σόρια εκτέλεσε από τα δεξιά κόρνερ, ο Παμλίδης στο πρώτο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και  έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Μπράντον στο 33' έδωσε αριστερά στον Κωνσταντέλια αυτός με ένα πανέμορφο πλασέ με το δεξί την έστειλε στην αριστερή γωνία του Κλέιμαν για το 2-1 του ΠΑΟΚ.

Ο Ζίβκοβιτς στο 78' έγινε αποδέκτης της μπάλας στα δεξιά, έκανε ένα ωραίο σουτ με το αριστερό και έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα για το 3-1 των φιλοξενούμενων.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος):

Κλέιμαν, Σόρια, Κιάκος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Λιάσος, Τζίνο (Μπιλμπάο 83΄), Γκάρο (Λόλης 75΄), Ροσέρο, Παμλίδης, Μπάλαν (Κόντε 63΄).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):

Κοτάρσκι, Βιειρίνια  (Σάστρε 76΄), Κετζιόρα (Κουλιεράκης 61΄), Νάσμπεργκ, Σοάρες, Μέιτε  (Σβαμπ 59΄), Οζντόεφ, Κωσταντέλιας, Ντεσπότοβ (Ζίβκοβιτς 59΄), Τάισον, Μπράντον (Αλί Σαμάτα 76΄).

''Κοινό των Ηπειρωτών'': Πρόγραμμα επισκέψεων και ομιλιών για το ερχόμενο τετραήμερο


Με περιοδείες και κεντρικές ομιλίες σε Πρέβεζα και Άρτα συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιάννη Στέφου.

Επί 3ήμερο θα περιοδεύσει στην Πρέβεζα:

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου το απόγευμα θα επισκεφθεί τον Λούρο, τη Στεφάνη και θα καταλήξει στο Θεσπρωτικό και τα χωριά της μικρής Λάκας Σουλίου.

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου το πρωί θα επισκεφτεί το Καναλάκι, τον Μεσοπόταμο και τελικό προορισμό την Πάργα & Αγιά.

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου το πρωί θα επισκεφτεί υπηρεσίες της πόλης και την αγορά και θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στην «Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης», στις 20:00.

Το 2ήμερο 28/29 Σεπτεμβρίου θα περιοδεύσει στην Άρτα:

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου το απόγευμα θα επισκεφτεί Δημοτικές Ενότητες και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αρταίων, με αφετηρία τον άξονα Χαλκιάδες/ Καλαμιά/ Ρόκα/ Κεραμάτες.

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου το πρωί θα περιοδεύσει σε Κομπότι, Δημαριό, Άνω Καλεντίνη & Πέτα και θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στο Εκλογικό Κέντρο της Άρτας, στις 20:30

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Εντολή νίκης έδωσε στον Κων/νο Καψάλη το Δελβινάκι

 


Συνεχίζεται η περιοδεία στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου

Εντολή νίκης έδωσαν στον Κων/νο Καψάλη οι κάτοικοι του Δελβινακίου, της ιστορικής έδρας του Δήμου Πωγωνίου που υποδέχτηκαν την Κυριακή το πρωί το Δήμαρχο Πωγωνίου κι εκ νέου υποψήφιο, συνοδευόμενο από στελέχη της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου».

Ο κ. Καψάλης ευχαρίστησε τους δημότες για την στήριξη και την εμπιστοσύνη σημειώνοντας ότι η μαζική παρουσία υποδηλώνει την αγάπη των κατοίκων για το Πωγώνι αλλά και την ανησυχία τους για το μέλλον του. Κάνοντας έναν αναλυτικό απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής  επεσήμανε το σημαντικό έργο στην κατεύθυνση ανάπτυξης της περιοχής και παρουσίασε το στρατηγικό σχεδιασμό της παράταξης για τη νέα πενταετία.

Η ομιλία του κ. Καψάλη πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία, λίγα μόλις μέτρα από το πρώην Αρρεναγωγείο – Παρθεναγωγείο, το διατηρητέο κτίριο που είναι έτοιμο να επαναπαραδοθεί στους δημότες ως εκπαιδευτικό και πολιτιστικό ίδρυμα. Ένα σημαντικό έργο προϋπολογισμού 1.493.847, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα πολιτισμού στο Δήμο.

«Μας ενώνει το κοινό όραμα να φτάσει το Πωγώνι ψηλά. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις, για ένα δυνατό Πωγώνι που θα στηρίζεται στις αρχές της δημοκρατίας, για ένα Πωγώνι που αξίζει στα παιδιά μας» τόνισε ο κ. Καψάλης.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κι εκ νέου υποψήφιος αναφέρθηκε στα έργα που εκτελέστηκαν ή δρομολογήθηκαν στην παρούσα θητεία τονίζοντας ότι έγιναν παρεμβάσεις σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες ώστε να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη και παρουσίασε τους υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους της Δ.Ε. Δελβινακίου.

Το Σάββατο ο κ. Καψάλης και υποψήφιοι σύμβουλοι της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» είχαν επισκεφθεί τις Κοινότητες Ζαραβίνας, Βήσσανης, Καταρράκτη, Ριαχόβου και Μαζαρακίου ενώ την Κυριακή το απόγευμα επισκέφθηκαν τη Ρουψιά και το Βασιλικό, έχοντας γόνιμο διάλογο με τους κατοίκους.

Σε όλες τις Κοινότητες ο κ. Καψάλης κάνει εκτενή αναφορά τόσο στα έργα που εκτελέστηκαν στα συγκεκριμένα χωριά όσο και σε όσα πραγματοποιήθηκαν στον ευρύτερο Δήμο και τους καταθέτει το πρόγραμμα της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» που κινείται σε τέσσερις βασικούς άξονες:

• Δήμος με οικονομική αυτοτέλεια

• Ανάπτυξη τουριστικού προϊόντος

• Διεκδίκηση για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού και μεγάλων έργων

• Περαιτέρω στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου ο κ. Καψάλης και τα μέλη της  «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» θα επισκεφθούν στις 18:30 το Ωραιόκαστρο και στις 20:00 την Κάτω Μερόπη.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 1ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνική

 


Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής της ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής 

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023  

ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ - Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 2-0

Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 4-0

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 4-2

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023  

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 

Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ 3-6

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ 3-0

Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 3-0  

Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 3-0

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ο.ΚΟΣΜΗΡΑΣ 5-3

Βαθμολογία  της ΙΕΚ Δέλτα της Β΄ ερασιτεχνικής

1.      ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ 3

2.      Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 3

3.      Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ 3

4.      Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 3

5.      Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑ 3

6.      Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 3

7.      Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 3

8.      Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 3

9.      ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 3

10.   Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ  0

11.   Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0

12.   ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 0

13.   Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 0

14.   ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ 0

15.   Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 0

16.   Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ 0

17.   ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 0

18.   Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ  0

19. Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ 0

20. Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 0

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 1ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική

 


Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023  

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ 3-1         

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ1-0

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 0-0

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 1-1       

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023  

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 0-3

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 2-1

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 -Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 3-1

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ 1-1

Βαθμολογία  της ΙΕΚ Δέλτα Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας

1.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 3

2.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 3

3.  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 3

4.  Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 3   

5.  Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  3 

6.  Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 3

7. Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 1

8. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 1

9. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 1

10. Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ 1

11. Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 1

12. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 1

13.  Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 0

14. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 0

15. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 0

16. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 0

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπός φυγόποινος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

 


Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς αλλοδαπός φυγόποινος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών Βοιωτίας με ποινή φυλάκισης (3) μηνών καθώς και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής και απάτης σε βάρος ηλικιωμένου στην Ηγουμενίτσα

 


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας υπόθεση κλοπής και απάτης, που έλαβε χώρα προχθές (22-09-2023) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, ο αλλοδαπός μετέβη σε διαμέρισμα ηλικιωμένου και αφού προσποιήθηκε ότι είναι γιος φιλικού του προσώπου, του απέσπασε χρηματικό ποσό 10 ευρώ δήθεν για την αμοιβή κλειδαρά που θα καλούσε για τη διάνοιξη της πόρτας του αυτοκινήτου του.

Επιπλέον, κατά την παραμονή του στο διαμέρισμα, ο κατηγορούμενος αφαίρεσε, χωρίς να γίνει αντιληπτός, πορτοφόλι με χρηματικό ποσό 45 ευρώ και προσωπικά έγγραφα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Κοινό των Ηπειρωτών: Περιοδείες και κεντρικές ομιλίες σε Πρέβεζα και Άρτα 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου

 


Με περιοδείες και κεντρικές ομιλίες σε Πρέβεζα και Άρτα συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιάννη Στέφου.

Επί 3ήμερο θα περιοδεύσει στην Πρέβεζα:

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου το απόγευμα θα επισκεφθεί τον Λούρο, τη Στεφάνη και θα καταλήξει  στο Θεσπρωτικό και  τα χωριά της μικρής Λάκας Σουλίου.

Την  Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου το πρωί θα επισκεφτεί το Καναλάκι, τον Μεσοπόταμο και τελικό προορισμό την Πάργα & Αγιά.

Την  Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου το πρωί θα επισκεφτεί υπηρεσίες της πόλης και την αγορά  και θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στην «Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης», στις 20:00.

Το 2ήμερο 28/29 Σεπτεμβρίου θα περιοδεύσει στην Άρτα:

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου το απόγευμα θα επισκεφτεί Δημοτικές  Ενότητες και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αρταίων, με αφετηρία τον άξονα Χαλκιάδες/ Καλαμιά/ Ρόκα/ Κεραμάτες.

Την  Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου το πρωί θα περιοδεύσει σε Κομπότι, Δημαριό, Άνω Καλεντίνη & Πέτα και θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στο Εκλογικό Κέντρο της Άρτας, στις 20:30

Επίσκεψη κλιμακίου του συνδυασμού «Πωγώνι τόπος να ζεις» στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου

 


Κλιμάκιο του συνδυασμού «Πωγώνι τόπος να ζεις» με επικεφαλή τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Χρήστο Γκόγκο επισκέφτηκε το πρωί της Κυριακής  24 Σεπτεμβρίου 2023,  το Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου συζήτησε με τους κατοίκους και ενημέρωσε για το πρόγραμμα του συνδυασμού.


Τα εκλογικά τμήματα στο Δήμο Πωγωνίου στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023

 

Τα εκλογικά τμήματα στο Δήμο Πωγωνίου στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.



Πωγώνι: Υποτονικό κλίμα, μικροεξυπηρετήσεις και φωτογραφικές «τιμωρίες»

 


Η προεκλογική περίοδος, δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές, είναι υποτονική, με τους πιο πολλούς συνδημότες να παρακολουθούν από μακριά, σχεδόν αδιάφοροι.

Αν και οι εκλογές στο Δήμο έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα κρίνουν την πορεία για τα επόμενα πέντε χρόνια, δυστυχώς λείπουν οι ουσιαστικές αντιπαραθέσεις.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κι εκ νέου υποψήφιος κ. Κων/νος Καψάλης κινείται στην πεπατημένη. Σταθερός λάτρης των κοινωνικών δικτύων προχωρά σε πολλές αναρτήσεις από τις περιοδείες και τις επισκέψεις του στα χωριά του δήμου και από «πολλά» έργα που έκανε ή που δεν πρόλαβε να κάνει στις δύο θητείες που πέρασαν.

Πολλά έργα βιτρίνας, που δεν είναι ικανά να αποτρέψουν τον κατήφορο και να ζωντανέψουν το Πωγώνι.

Ο συνδυασμός «Πωγώνι, τόπος να ζεις», προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, μεριμνώντας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, να γνωστοποιήσει τις θέσεις, το πρόγραμμά του και την δραστηριότητά του.

Μέχρι στιγμής πάντως αυτό που λείπει είναι η ουσιαστική συζήτηση και ουσιαστικές και χειροπιαστές απαντήσεις για τα μεγάλα και τα σοβαρά που απασχολούν το Πωγώνι, ένα Πωγώνι που μέρα με τη μέρα σβήνει.

Όλοι το γνωρίζουν το πρόβλημα, αλλά με αριστοτεχνικό τρόπο προσπαθούν να το κρύψουν κάτω από το χαλί, καθώς η αναφορά και μόνο στην ερημοποίηση των μικρών χωριών και η ραγδαία μείωση του πληθυσμού στα κεφαλοχώρια του δήμου (αδιάψευστος μάρτυρας η μεγάλη μείωση των μαθητών των σχολείων και η υποβάθμιση των σχολείων) δεν βοηθά στην αλίευση ψήφων.

Τα ταξίματα, οι μικροεξυπηρετήσεις, οι πιέσεις προς «αναποφάσιστους» συνδημότες  έχουν την τιμητική τους.

Δυστυχώς δεν λείπουν και οι επιλεκτικές «υπενθυμίσεις» της Δημοτικής αρχής (ένα μήνα πριν τις εκλογές) προς συνδημότες που δεν είναι συνοδοιπόροι με αυτή, για μικροπαραβάσεις.

Φυσικά δεν λείπουν και τα συντροφικά «μαχαιρώματα», τα «χτυπήματα» κάτω από τη μέση και οι γκρίνιες για την τοποθέτηση «αλεξιπτωτιστών» υποψηφίων.

Κατά τα άλλα… Βαίνουμε προς εκλογάς! 

Υστερόγραφο:

Για να μην ξεχνιόμαστε, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 στο  Δήμο Πωγωνίου ψήφησαν 7.837 άτομα, του 2019  ψήφησαν 6.864 άτομα, στις Εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023 ψήφησαν 5.136  άτομα,  τον Οκτώβριο του 2023 πόσοι;

Όπως πάμε μετά από πέντε χρόνια (αν ισχύει ο ίδιος εκλογικός νόμος), δεν θα μπορεί να συμπληρώσει ούτε ένας συνδυασμός!

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι «επαγγελματίες»,  που μας βγάζουν από το αδιέξοδο….

ΕΜΥ: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού-Έρχονται βροχές και καταιγίδες

 


Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 22-09-2023/14:00 τοπική ώρα επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα:

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα (25-09-2023) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρίτη (26-09-2023) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας.

Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στο νομό Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός, να κάνει χρήση μουσικής παραβιάζοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου

 


Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων ημεδαπός, διότι λειτουργούσε ως νόμιμος εκπρόσωπος κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο διαπιστώθηκε να κάνει χρήση μουσικής παραβιάζοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Χρυσόρραχη Πωγωνίου: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, η συνδημότισσα Ντάλλα χηρ. Παντ. Μαριάνθη

 


«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, η συνδημότισσα Ντάλλα  χηρ. Παντ. Μαριάνθη.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023   και ώρα  5:00 μ.μ.,  στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας  Χρυσόρραχης Πωγωνίου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας «Η Πίνδος»: «Αντάμωμα 2023», το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:30 μ.μ., πλατεία Μακεδονίας

 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας «Η Πίνδος» διοργανώνει το  «Αντάμωμα 2023», το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 8:30 μ.μ., πλατεία Μακεδονίας.

Σε ετοιμότητα τίθεται η Πολιτική Προστασία της Ηπείρου για το νέο κύμα κακοκαιρίας

 


Σε ετοιμότητα τίθεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, μετά το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η Ήπειρος σύμφωνα με το δελτίο, αναμένεται να επηρεαστεί από το νέο κύμα κακοκαιρίας κυρίως την Δευτέρα.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημέρωσε ήδη τους Δήμους να βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ ταυτόχρονα εφιστά και την προσοχή των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες που δίνονται από το αρμόδιο υπουργείο.

Πρόκος Κ. Θωμάς: Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό "ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ"

 

Θωμάς Κ. Πρόκος

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Νομού Ιωαννίνων

"ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ"

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Πολιτισμός - Εκδηλώσεις - Τουρισμός

 


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 Κύριες δράσεις:

• Αναβαθμίζουμε κάθε χρόνο την «Αναπαράσταση της Μάχης του Καλπακίου». Ενός θεσμού πανελλήνιας κλίμακας, με παράλληλες εκδηλώσεις στο Δελβινάκι και στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στο Σώσινο, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες.

• Δημιουργούμε πύλη τουριστικής ενημέρωσης, με την καταγραφή σημείων και πληροφοριών του Δήμου, με στόχο το παγκόσμιο κοινό.

• Ενεργά μέλη του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με στόχο την προστασία και ανάδειξη των λιμνών «Ζαραβίνα» και «Ντοβρίτσι» (Ριάχοβο).

• Το Campervan Stop στην Κοινότητα Καλπακίου έχει τύχει μεγάλης ανταπόκρισης και προχωρούμε στη δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου Camperstop.

• Zaravina F: Η μεγάλη συναυλία στη λίμνηΖαραβίνα που έγινε πλέον θεσμός.

• Συνδιοργανώσαμε για 2η συνεχή χρονιά διεθνή συναυλία στην Ι.Μ. Βελλάς • Βοήθεια στην δημιουργία και στήριξη του Συλλόγου Πωγωνήσιου Πολυφωνικού τραγουδιού του Δήμου Πωγωνίου.

• Μέλος του έργου INTEREGG «POLYPHONIA». Το έργο επιδιώκει τη διαφύλαξη και αξιοποίηση σπάνιας και πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της πολυφωνικής μουσικής που εντοπίζεται στις περιοχές της Ηπείρου και της Νότιας Αλβανίας.

• Φιλοξενήσαμε στη Σιταριά το 2ο Πανπωγωνισιακό Αντάμωμα που συν υλοποιείται με το Δήμο Δρόπολης – Πωγωνίου.

• Διατηρούμε άριστες σχέσεις με τα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας συνδράμοντας το Δήμο Δρόπολης – Πωγωνίου ενώ διοργανώνουμε πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις με τη γείτονα χώρα.

• Προστατεύουμε και μεταλαμπαδεύουμε τον Πωγωνίσιο πολιτισμό μέσα από εκδηλώσεις για την «Πωγωνίσια Φορεσιά» σε συνεργασία με Πολιτιστικό Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Δελβινακίου.

• Ενισχύουμε οικονομικά πολιτιστικούς συλλόγους και πολιτιστικές δραστηριότητες φορέων.

• Ενισχύουμε και στηρίζουμε τους αθλητικούς συλλόγους. Φιλοξενούμε Πανελλήνιους αγώνες και προπονητικό camp Judo κ.λπ.

• Υποδεχόμαστε, σε συνεργασία με το πρόγραμμα ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, προγράμματα ανταλλαγής νέων.

• Υποδεχόμαστε, μέσα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλοδαπούς φοιτητές του προγράμματος ελληνικής γλώσσας του Παν/μίου Ιωαννίνων που επισκέπτονται τα χωριά μας.

• Πραγματοποιούμε σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς εκδηλώσεις: Φεστιβάλ Πολυφωνικής Μουσικής, επέτειο Ολοκαυτώματος στο Κεφαλόβρυσο και το Κεράσοβο, κτλ.