Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Συλλαλητήριο των αγροτών στην Περιφέρεια Ηπείρου

 

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι από όλη την  Ήπειρο, πραγματοποίησαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το βράδυ της Παρασκευής  26 Ιανουαρίου, έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Δεκάδες τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα  ξεκίνησαν από το ύψος της  ΔΩΔΩΝΗΣ και του Πανηπειρωτικού Σταδίου και κατέληξαν στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου διαμαρτύρονται για τα σοβαρά προβλήματα τα οποία απειλούν την επιβίωσή τους και την οργή που έχει συσσωρευθεί από την στάση της πολιτείας. 



Παρακάλαμος: Πρόγραμμα Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος

 


Πρόγραμμα Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Θεια λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου, ώρα 7:30 π.μ.

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου, ώρα 7:30 π.μ.

Η εκκλησία μας και οι άνθρωποι της Παιδείας γιορτάζουν και τιμούν  το Μέγα Βασίλειο, το Γρηγόριο το Θεολόγο και τον Ιωάννη το Χρυσόστομο.

Τους τρεις Μεγάλους Πατέρες της τρισηλίου Θεότητος.

*Μετά την Θεία λειτουργία θα διαβαστεί ο καθιερωμένος αγιασμός στο εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου στα Μπολαίικα.

Παρασκευή 2  Φεβρουαρίου 2024

Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου, ώρα 7:30 π.μ.

Η Δεσποτική και Θεομητορική γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου Ιησού Χριστού!

Επιβολή προστίμων από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ

 


Μία σειρά περιστατικών στα οποία βεβαιώθηκαν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας που αφορούν στην άσκηση θήρας, τα οποία επέφεραν και την επιβολή των ανάλογων διοικητικών προστίμων, απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ.

*Μετά από καταγγελίες, κλιμάκιο της Θηροφυλακής εντόπισε τρία άτομα να ασκούν θήρα εντός περιφραγμένου χώρου (πρώην εκτροφείο) στη θέση «Χάνι» Δελβινακίου του Δήμου Πωγωνίου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο ένας εκ των τριών αρνήθηκε τον έλεγχο, επιδεικνύοντας απείθεια απέναντι στους Θηροφύλακες. Σε βάρος του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 500 ευρώ για την άσκηση θήρας εντός περιφραγμένου χώρου και επιπλέον 200 ευρώ για την άρνηση ελέγχου, ενώ σε βάρος του υποβλήθηκε και μήνυση.

Στα άλλα δύο άτομα επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 500 ευρώ, όπως προβλέπεται.

*Σε ένα άλλο περιστατικό που σημειώθηκε στη θέση «Άγιος Γεώργιος» της Τ.Κ Γεροπλατάνου του Δήμου Πωγωνίου κλιμάκιο της Θηροφυλακής ενημερώθηκε από κυνηγούς που ασκούσαν νόμιμη θήρα πτερωτών θηραμάτων, ότι ένας κυνηγετικός σκύλος είχε παγιδευτεί σε συρμάτινες θηλιές που είχε τοποθετήσει άγνωστος, για την παγίδευση τριχωτών θηραμάτων. Το σκυλί απελευθερώθηκε και οι τέσσερις (4) συρμάτινες θηλιές που εντοπίστηκαν, καταστράφηκαν, χωρίς δυστυχώς, να εντοπιστεί ο δράστης.

*Στην επιβολή διοικητικού προστίμου που συνολικά φτάνει τα 650 ευρώ και στην κατάσχεση ενός κυνηγετικού όπλου προχώρησε κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής μετά από έλεγχο που διενήργησε σε βάρος ενός ατόμου σε περιοχή της Κέρκυρας.

Το συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή «Άγιος Ματθαίος» του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, όταν σε προγραμματισμένη περιπολία κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντόπισε ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα μπεκάτσας (καρτέρι) πέραν της μισής ώρας μετά τη δύση του ηλίου.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε επίσης, ότι το άτομο δε διέθετε άδεια θήρας, ενώ σε βάρος του βεβαιώθηκε και η παράβαση για την παράνομη μεταφορά κυνηγετικού όπλου. Το συνολικό βεβαιωθέν διοικητικό πρόστιμο ανέρχεται στα 650 ευρώ ενώ κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο.

*Κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντόπισε ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα πτερωτών (καρτέρι) πέραν της μισής ώρας μετά τη δύση του ηλίου στην Τ.Κ Βουνοπλαγιάς του Δήμου Ζίτσας.

Σε βάρος του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 200 ευρώ και έγινε κατάσχεση του κυνηγετικού όπλου, των φυσιγγίων και της άδειας θήρας.

Η Ένωση Αγροτών για το συλλαλητήριο της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου

 


Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Ηπείρου μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/01/2024, αποφάσισαν ομόφωνα να διοργανώσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Παρασκευή 26/01/2024 και ώρα 7:00 μ.μ. έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου όπου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τους εκπροσώπους των αγροτοκτηνοτρόφων για τα προβλήματα του κλάδου και τις προτεινόμενες λύσεις.

(Προσυγκέντρωση στις 6:00μ.μ στη ΔΩΔΩΝΗ & Πανηπειρωτικό Στάδιο).

Συνάδελφοι,

Τα χρόνια προβλήματα όπως το κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές διάθεσης των παραγόμενων προϊόντων σε συνδυασμό με τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν από την εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ καθώς και την δυσλειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον κλάδο μας σε αφανισμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για την τοπική αλλά και Εθνική οικονομία.

Συνάντηση Περιφερειάρχη με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων


 Το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων επισκέφτηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν τον κλάδο, ως και γενικότερα ζητήματα για τις τουριστικές υποδομές.

Μετά την  ολοκλήρωση της συνάντησης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννης Χατζής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συζήτηση που έγινε, λέγοντας και τα εξής: 

«Τα Γιάννενα και γενικά η Περιφέρεια της Ηπείρου είναι εξαιρετικό παράδειγμα ανάπτυξης της ηπειρωτικής Ελλάδος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που προσεγγίζουμε τον τουρισμό ως έναν ταχύ αναπτυσσόμενο κλάδο και θα χαρούμε να δούμε με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας την περιοχή σας να αποτελεί ένα πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης».

Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων

 


Τις βάσεις συνεργασίας μεταξύ του δήμου Ιωαννιτών και του κλάδου των Ξενοδόχων έθεσαν στη συνάντηση που πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ιωάννη Χατζή και μέλη της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, παρουσία και του αρμόδιου αντιδημάρχου, Χρήστου Τάτση.

Δήμος Ιωαννιτών και Ένωση Ξενοδόχων είχαν άψογη συνεργασία με μετρήσιμα αποτελέσματα για την ανάπτυξη του τουρισμού στα Γιάννενα στην προηγούμενη θητεία του κ. Μπέγκα, κάτι που αναγνωρίστηκε από τα μέλη της διοίκησης, τα οποία δήλωσαν σίγουρα για τη διατήρηση και ενίσχυσή της τα επόμενα χρόνια.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στην περιοχή μας, με αυτά των υποδομών και των ενεργειών προβολής και διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Επιβεβαιώθηκαν οι επισημάνσεις του Περιφερειάρχη για τους ελέγχους στα γαλακτοκομικά προϊόντα

 


Θετικά αποτίμησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τα αποτελέσματα της χθεσινής ευρείας σύσκεψης που έγινε για τα γαλακτοκομικά προϊόντα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

 Όπως ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις, από τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη, επιβεβαιώθηκαν οι επισημάνσεις που είχε κάνει εγγράφως στις αρχές Ιανουαρίου για τη μη εφαρμογή των διατάξεων που είχαν ψηφιστεί από το 2018 για τις επισημάνσεις στα γαλακτοκομικά προϊόντα, ως επίσης και για την αναγκαιότητα γενίκευσης των ελέγχων στις βιομηχανίες και στα σούπερ μάρκετ κ.α,.

Δήμος Πωγωνίου: Έκδοση τελών ύδρευσης Τ.Κ. Δολιανών και Σιταριάς

 


Εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευσης των παρακάτω Τοπικών Κοινοτήτων

ΣΙΤΑΡΙΑ για Α’ &  Β’ Εξάμηνο 2022 με ημερομηνία λήξης 29/2/2024

ΔΟΛΙΑΝΑ για Β’  Εξάμηνο 2021 με ημερομηνία λήξης 29/2/2024

ΔΟΛΙΑΝΑ για Α’ & Β’ Εξάμηνο 2022 με ημερομηνία λήξης 29/2/2024.

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων: Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, ώρα 11:00

 

«Κυριακή 28 Ιανουαρίου: Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση για τις θέσεις και τα προσυνεδριακά κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.»

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 το πρωί,  η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο ξενοδοχείο Du Lac, σε ανοιχτή εκδήλωση για τη δημόσια παρουσίαση και συζήτηση των θέσεων και των προσυνεδριακών κειμένων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ομιλητή τον Σωκράτη Φάμελλο, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Η εκδήλωση θα συνοδευτεί από την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει η Όλγα Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπροέδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

16η αγωνιστική το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στην ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ο. Αμπελόκηποι 28-01-24/15:15)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΓΗΠΕΔΟ    ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΩΡΑ: 15:15

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ      

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ  (15:15)      

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ (15:15)

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ  (15:15)

ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ-Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ (18:30)

Κυριακή  28 Ιανουαρίου 2024

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (15:15)

Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (15:15)

ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:15)

Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ - Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ (15:15)    

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (15:15) 

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:30)

16η αγωνιστική το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική, εντός η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Πίνδος Κόνιτσας 27-01-24/16:15)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ  27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΓΗΠΕΔΟ    ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ

ΩΡΑ: 16:15

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ    

 

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (15:15)

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (15:15)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:15)

Κυριακή  28 Ιανουαρίου 2024

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:00)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:15)

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ - Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ  (15:15)

Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ – ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ (15:15)

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (17:30)

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου

 


Την Παρασκευή  26 Ιανουαρίου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Λ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείου Φιλιππιάδας, 09:00-12:00

Έχει θέση το κόκκινο κρέας στη διατροφή μας;

 


Το κόκκινο κρέας έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου, καρκίνου του πνεύμονα, καρδιαγγειακών νοσημάτων και εγκεφαλικού επεισοδίου, εμφάνιση αδενώματος ωοθηκών, προστάτη, νεφρών και στομάχου, καθώς και με κακοήθεια στην ουροδόχο κύστη.

Πώς παρουσιάζεται το κόκκινο κρέας στη Μεσογειακή Διατροφή;

«Όπως είναι γνωστό η Μεσογειακή Διατροφή θεωρείται σήμερα ένα υγιεινό διατροφικό πρότυπο. Περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία φαγητών, τα οποία καταναλώνονται με μέτρο. Τυπικά, η Μεσογειακή Διατροφή είναι χαμηλή σε κορεσμένα λίπη και ζωικές πρωτεΐνες, υψηλή σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λιπαρά και εμφανίζει επαρκή ισορροπία ωμέγα-6/ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Το συγκεκριμένο πρότυπο διατροφής έχει συσχετιστεί με μεγάλη ευεργετική επίδραση στην υγεία και την ποιότητα ζωής του πληθυσμού που την ακολουθεί.

Αρκετές μελέτες έχουν προσπαθήσει να ανακαλύψουν την αιτιολογική σχέση και τη βαρύτητα αυτής ανάμεσα στην αυξημένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος και στην εμφάνιση των χρόνιων νοσημάτων όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα», αναφέρουν ο κ. Ανδρέας Μελιδώνης Συντονιστής Δ/ντης Διαβητολογικού Κέντρου Metropolitan Hospital – Πρόεδρος Ε. ΚΟ. ΜΕ. Ν. και η  κ. Αναστασία Ταμπάκου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

«Οι καρδιαγγειακές παθήσεις» συνεχίζουν, «είναι η πιο κοινή αιτία θνησιμότητας. Τα αίτια της πρόκλησης αυτών είναι οι διαταραχές λιπιδίων, η ιδιαίτερα υψηλή συγκέντρωση LDL-χοληστερόλης, η υψηλή αρτηριακή πίεση, το κάπνισμα, η παχυσαρκία, ο διαβήτης, το ανδρικό φύλο και η σωματική αδράνεια.