Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 1-0

Ο ΠΑΣ  χάρη στο πέναλτι του Κόντε επικράτησε με 1-0 της Κέρκυρας.

Ο ΠΑΣ νίκησε την Κέρκυρα στους "Ζωσιμάδες" με 1-0 πήρε το τρίποντο και σκαρφάλωσε αρκετές θέσεις στην βαθμολογία και μειώσει τη διαφορά από την πέμπτη Ξάνθη στους δυο πόντους.
Στο 16' ο Κόντε μέσα στην περιοχή προσπάθησε να περάσει τον Ντιμιτρόφσκι που είχε απλωμένο το χέρι του και ο ρέφερι της αναμέτρησης σωστά υπέδειξε το πέναλτι.
Ο Κόντε εκτέλεσε εύστοχα στο 17΄ το πέναλτι, νίκησε τον Κουτζαβασίλη και άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν τη μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια τους, όμως δεν μπορούσαν να φτιάξουν επικίνδυνες καταστάσεις.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Πασχαλάκης, Ναδάλες, Μιχαήλ, Μπέριος, Καρανίκας, Λίλα, Κοζορώνης (Σκόνδρας 90'), Ίγκορ (Γιάκος 74'), Ακόστα, Ζάιρο (Κοροβέσης 79'), Κόντε.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ζαραδούκας (Γεωργακόπουλος 64'), Ντιμιτρόφσκι, Γκόμες, Σπίνουλας, Ιωάννου, Νίκιτς, Ζορμπάς (Ονιλό 83'), Ανδρεόπουλος (Κόντος 74'), Εσπτάιν, Τουράμ.

Μοιράστηκαν τους βαθμούς Αγροτικός Αστέρας και Π.Α.Ο. Κρύας (2-2)

*Μοιράστηκαν τους βαθμούς Αγροτικός Αστέρας και Π.Α.Ο. Κρύας το απόγευμα του Σαββάτου στον Παρακάλαμο, αφού ήρθαν ισόπαλοι  με 2-2.
Έγινε ένας δυνατός αγώνας, είχε 4 γκολ, 2 δοκάρια για τους φιλοξενούμενους και πολλές χαμένες ευκαιρίες.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0 στο  18΄ με γυριστό σουτ του Γρίβα Χρήστο ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μακρή Χρήστου.
Στο 19΄ σουτ του Δούβλη η μπάλα βρήκε το δοκάρι του Ζota Joel.
Ο Π.Α.Ο. Κρύας ισοφάρισε  σε 1-1 στο 31' με πλασέ του Μπαμπούλια Ηλία.
Στο 52΄ κεφαλιά του Σήτου μετά από κόρνερ, η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι των γηπεδούχων. 
Ο Μητρογιάννης  Δημήτρης με κεφαλιά στο 77' έδωσε προβάδισμα στον Αγροτικό Αστέρα με 2-1.
Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας καθώς ισοφάρισαν σε 2-2 στις καθυστερήσεις με τον Μπαμπούλια Ηλία.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Κεραμίδης Αναστάσιος (Γλάβος Ευθύμιος 83΄), Μητρογιάννης  Δημήτρης, Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Γκάνας Κωνσταντίνος, Μπαζώρας Γεώργιος-Φοίβος (Δρίβας Λάζαρος 60΄), Μακρής  Χρήστος, Ζότα Αρσέν, Γκόνης Πέτρος, Γρίβας Χρήστος, Νείρος  Κων/νος (Ντάσκαρης Κωνσταντίνος 90΄)

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 2-2
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 4-1
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 5-2
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 1-0
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ (15:00)
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (19:30)

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 91χρονης ημεδαπής στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ηλικίας 63 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 91χρονης ημεδαπής στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ηλικίας 63 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες το μεσημέρι της 28-05-2016, εισήλθαν σε σπίτι 91χρονης ημεδαπής στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού ένα κυνηγετικό όπλο, χρηματικό ποσό και ένα χρυσό κόσμημα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.

Θέση στο δημόσιο αναζητούν οι εργαζόμενοι στη «Μεταλλουργική»

Οριστική είναι πλέον η απόφαση της Κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στη Μεταλλουργική Κεφαλοβρύσου, τουλάχιστον με τη σημερινή νομική μορφή της. Προκειμένου να αρθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση τους έδωσε τη δυνατότητα μετατάξεων στο Δημόσιο, που μπορεί μεν να λύσει το πρόβλημα αυτό, όχι όμως και την αποδυνάμωση της ακριτικής περιοχής του Πωγωνίου από μια ενεργή βιομηχανία, τη μόνη άλλωστε που λειτουργούσε σε αυτή.
Οι εργαζόμενοι, περί τους 45, άρχισαν πλέον να αναζητούν κενές θέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες ή και σε Δήμους για να μεταχθούν, με τους περισσότερους εξ αυτών να διαμένουν στα Γιάννενα, ενώ λίγοι κατοικούν στο Δήμο Πωγωνίου, ως και το γειτονικό Δήμο Κόνιτσας.
Ο Σύλλογος έχει αποταθεί προς τους Ο.Τ.Α. και προς άλλους φορείς του Δημοσίου και αναμένει απαντήσεις για το αν και πόσους μπορεί ο καθένας να απορροφήσει.

Με την ολοκλήρωση των μετατάξεων, θα κλείσει οριστικά, μετά από σαράντα περίπου χρόνια και το κεφάλαιο «Μεταλλουργική», η οποία είναι πολύ πιθανό, απαλλαγμένη από «βαρίδια» να τεθεί προς πώληση σε κάποιον ιδιώτη.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση μαστροπείας στην Πρέβεζα


Συνελήφθη 66χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια καταστήματος (καφετέριας - μπαρ), η οποία εξωθούσε στην πορνεία μία αλλοδαπή, έναντι χρηματικής αμοιβής
Συνελήφθη, σήμερα (18-02-2017) τα ξημερώματα στην πόλη της Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, μία 66χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια-μπαρ), κατηγορούμενη για το αδίκημα της μαστροπείας.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και μία 49χρονη υπήκοο Ουκρανίας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Εκδιδομένων Προσώπων.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η 66χρονη εξωθούσε στην πορνεία, σε χώρο εντός του καταστήματος, την 49χρονη, εργαζόμενη στο κατάστημα, έναντι προκαθορισμένης αμοιβής.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

O Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυκών Νερών & Κάντζας, γιορτάζει την επέτειο Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, με γλέντι, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, ώρα 22:00 στη ταβέρνα «Ελαιώνας», Αγίου Θωμά 15, Παιανία

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (20-02-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (21-02-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (22-02-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (23-02-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (24-02-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (25-02-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας διοργανώνει ηπειρώτικο αντάμωμα και γλέντι το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, ώρα 20:30, στο κέντρο ''Λιθαρίτσια'', Δημ. Γούναρη 42, Γλυφάδα

Ανακοίνωση
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 και ώρα 8:30 μ.μ. στο κέντρο «Λιθαρίτσια», Δημ. Γούναρη 42.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αυθεντική ηπειρώτικη μουσική και άλλο, πλούσιο ρεπερτόριο.

Το Δ.Σ.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (173) γραμμάρια κάνναβης και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθη, χθες (17-02-2017) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 44χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του δράστη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου:
τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (173) γραμμαρίων
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα κάνναβης
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση, για τη διερεύνηση της δράσης του 44χρονου, ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι, στη Βλαχέρνα Άρτας

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 26 ετών

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής από σπίτι που έγινε προχθές (15-02-2017) το μεσημέρι, στη Βλαχέρνα Άρτας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (16-02-2017) το απόγευμα και το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας και αξιολόγησης στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι προχθές το μεσημέρι στη Βλαχέρνα Άρτας, οι δύο δράστες εισήλθαν σε σπίτι 50χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Επιπρόσθετα, στην κατοχή του 29χρονου δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (0,78) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (20-02-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (21-02-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (22-02-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (23-02-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
Παρασκευή (24-02-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (25-02-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Ομιλία της Μερόπη Τζούφη στην Ολομέλεια της Βουλής για την Κοινωνική Προστασία

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο περιέχει μεταξύ άλλων, ρυθμίσεις για την Κοινωνική Προστασία και την υπεράσπιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
 Αρχικά ανέφερε πως η πολυμορφία και η μειωμένη εποπτεία του χώρου παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας έχει ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία και την πολυδιάσπαση σε βάρος των ηλικιωμένων, των απροστάτευτων ανηλίκων, των φτωχών οικογενειών, των χρονίως πασχόντων και των Ανθρώπων με Αναπηρία. Επίσης έθεσε το ζήτημα του ελέγχου για τη σωστή αξιοποίηση των πόρων και των δαπανών και τόνισε πως για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη παρακολούθηση των δράσεων, δημιουργείται το Εθνικό Μητρώο Ιδιωτικών Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας με την εγγραφή των φορέων να είναι υποχρεωτική. Έκανε λόγο επίσης για προσπάθεια που ενισχύει και αναβαθμίζει τον έλεγχο των κοινωνικών και προνοιακών παροχών και υπηρεσιών.
Στη συνέχεια της ομιλίας αναφέρθηκε στην τροπολογία για τα «Σχολικά Γεύματα», παραθέτοντας μια σειρά στοιχείων για την παιδική φτώχεια και την επισιτιστική ανασφάλεια στη χώρα μας, η οποία οδηγεί σε φαινόμενα υποσιτισμού, αλλά κυρίως σε φαινόμενα παχυσαρκίας καθώς σε συνθήκες κρίσης οι γονείς καταφεύγουν στη φθηνή, ανθυγιεινή θερμιδογόνα τροφή, για να σιτίσουν τα παιδιά τους.

Υπογράμμισε πως με την επέκταση του προγράμματος επιδιώκεται η στήριξη των οικογενειών και των μαθητών, όπως επίσης και η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών για όλο τον παιδικό πληθυσμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «δεν επιθυμούμε να δώσουμε ένα συσσίτιο στην κρίση, αλλά να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε ένα παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό μέτρο, με την παράλληλη διοργάνωση θεματικών εβδομάδων σχετικά με τη διατροφή, που μπορεί να αλλάξει και τα πρότυπα της κουλτούρας, πέραν του να δώσει άμεση ανακούφιση σε θέματα υποσιτισμού, αφού οι κατάλληλες ηλικίες για την παρέμβαση είναι η παιδική ηλικία, δηλαδή οι ηλικίες από δυόμισι έως πέντε χρονών και η εφηβεία».

Κατσικά Ιωαννίνων: Σύλληψη 38χρονου ημεδαπού φυγόποινου

Συνελήφθη, χθες (16-02-2017) το απόγευμα στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 38χρονος ημεδαπός φυγόποινος.
Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών, για κλοπή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.