Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου: Ευχές για το Πάσχα


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ»: Ευχές για το Πάσχα



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου  
«Το Σώσινο» εύχεται σε όλους 
Χρόνια Πολλά, 
Καλή Ανάσταση!!!



 
Φωτό: Dimitris Ntotis

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Ευχές για το Πάσχα

(Η εικόνα της Αναστάσεως, προέρχεται από το Μουσείο που λειτουργεί στον πρώην Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κορυτσάς, στον οποίο φυλάσσονται κειμήλια από Ιερούς Ναούς και Μονές των περιοχών Ελμπασάν, Κορυτσάς, Μοσχοπόλεως και Ερσέκας.)
Εύχομαι το Ανέσπερο Φως της Αναστάσεως, να φωτίζει τις καρδιές όλων, να μας γεμίζει με αγάπη για έναν κόσμο αλληλεγγύης και να μας οπλίζει με δύναμη και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τις οικογένειες, την Ήπειρο, την Ελλάδα μας. 

Φιλιππιάδα: Σύλληψη φυγόποινου

Συνελήφθη την Πέμπτη 9-04-2015 μετά τα μεσάνυχτα στην Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης έξι (6) μηνών, για υπεξαίρεση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Ανακοινώθηκαν τα εισοδηματικά κριτήρια για δωρεάν ρεύμα

Στα 3.600 ευρώ ετησίως, για το ζευγάρι, προσαυξανόμενο κατά 1.200 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 600 ευρώ ετησίως για κάθε ανήλικο

Τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί.
Σήμερα, δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση. Όπως αναφέρεται, από την ΚΥΑ προκαλείται συνολική δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 200.282.124 ευρώ, το οποίο επιμερίζεται σε δαπάνη ύψους 187.093.000 ευρώ για το τρέχον οικονομικό έτος και 16.200.000 ευρώ για το 2016.
 Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων ξεκινά εντός του Απριλίου, από 20/4/2015 έως 20/5/2015, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση κατά την ψήφιση του Νόμου.

Χρήστος Γκόγκος: Ευχές για τις Άγιες μέρες του Πάσχα

Αγαπητές συνδημότισσες    
Αγαπητοί συνδημότες,       

Ενόψει των Αγίων Ημερών του Πάσχα θα ήθελα να ευχηθώ σε σας και τις οικογένειές σας υγεία, προκοπή και ευτυχία.
Το μήνυμα της Ανάστασης ας μας δώσει δύναμη και αισιοδοξία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.
Σε αυτές τις Άγιες ημέρες οφείλουμε όλοι να είμαστε ενωμένοι στηρίζοντας ο ένας τον άλλο για μια κοινωνία πιο δίκαιη με περισσότερη αλληλεγγύη αγάπη και ανθρωπιά.
Εύχομαι ολόψυχα  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Χρήστος Γκόγκος
Αντιδήμαρχος Πωγωνίου

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 14 Απριλίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

         Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  14η  Απριλίου 2015, ημέρα  Τρίτη & ώρα 12.00   το μεσημέρι  στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Καθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση του δημοτικού καταστήματος  Καφέ – Ψησταριά – Ξενώνα στην Τ.Κ. Δελβινακίου.
2. Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με την υπ. αρ. 1790/9-3-15 αίτηση του κ. Βάκκα Ηλία για αναστολή της αυτοδίκαιης αργίας του.
3. Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με την υπ. αρ. 119/15 διαταγής πληρωμής  του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων του αιτούντος Δημητρίου Παππά κατά του Δήμου Πωγωνίου ως καθολικού διαδόχου του καταργηθέντος Συνδέσμου με την επωνυμία «Υδρευτικός Σύνδεσμος Πηγών Μερόπης».
4. Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με την υπ. αρ. 120/15 διαταγής  πληρωμής  του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων του αιτούντος Ελευθερίου Τσακανίκα κατά του Δήμου Πωγωνίου ως καθολικού διαδόχου του καταργηθέντος Συνδέσμου με την επωνυμία «Υδρευτικός Σύνδεσμος Πηγών Μερόπης».
5. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 3η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2015 Δήμου Πωγωνίου.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ένταξη των πρώτων έργων του προγράμματος "Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου"

Με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκαν δύο πράξεις "ως υποψήφια έργα για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020", που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του Πιλοτικού Προγράμματος "Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου.
Το πρώτο αφορά τη "συντήρηση, αποκατάσταση, ανάδειξη του θεάτρου και των άλλων μνημείων του ιερού της Δωδώνης-Α΄ φάση" με συνολικό προϋπολογισμό 960.000 ευρώ. Βάσει της μελέτης θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης του δομικού υλικού μνημείων της Δωδώνης:
α) Στην κεντρική (5η) κερκίδα του β΄ διαζώματος του θεάτρου.
β) Στο ανατολικό παρασκήνιο του σκηνικού οικοδομήματος του θεάτρου.
γ) Στα αρχιτεκτονικά μέλη του παλαιού ναού της Διώνης.
δ) Στον οπίσθιο τοίχο της δυτικής στοάς, που ταυτίζεται με το δυτικό σκέλος του περιβόλου του ιερού.
Επιπλέον θα υλοποιηθούν τα εξής έργα υποδομής στον αρχαιολογικό χώρο:
α) Επέκταση του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης.
β) Εγκατάσταση μονάδας compact βιολογικού καθαρισμού.
γ) Κατασκευή περίφραξης.
δ) Επέκταση δικτύου πόσιμου νερού.

Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος διοργανώνει δημοτική βραδιά στο Δελβινάκι το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα

Σας προσκαλούμε στην δημοτική βραδιά που διοργανώνει η ομάδα Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στο Δελβινάκι, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα.
Ώρα έναρξης 22:00.
Κλαρίνο : Τάκης Λούκας
Τραγούδι : Βαγγέλης Δάκας και Γιάννης Σμπόνιας

Όλοι να δώσουμε το παρόν για την ενίσχυση της ομάδας μας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Απαγόρευση αλιείας από 15 Απριλίου στη λίμνη Παμβώτιδα

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, από την Τετάρτη 15 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 31 Μαΐου 2015, απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας (επαγγελματικής και ερασιτεχνικής) των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο μέσα στη Λίμνη Παμβώτιδα, στις γύρω από αυτήν τάφρους και σε όλες τις τοποθεσίες των παραλίμνιων περιοχών και της Νήσου.
Υπεύθυνες για την τήρηση της ανωτέρω απόφασης, είναι οι Αστυνομικές και όλες οι Ανακριτικές Αρχές.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συνάντηση της Μερόπης Τζούφη με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο νοσοκομείο Χατζηκώστα

Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του νοσοκομείου Χατζηκώστα συναντήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης η Μερόπη Τζούφη. 
Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, τέθηκαν από τους εργαζόμενους τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και τα οποία επηρεάζουν σοβαρά και την εξυπηρέτηση των ασθενών.
 Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την πολιτική υποχρηματοδότησης, ιδιωτικοποίησης και εν τέλει απαξίωσης του νοσοκομείου που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ο νυν διοικητής του νοσοκομείου. Έθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί στη λειτουργία των κλινικών και στην ασφάλεια των ασθενών η έλλειψη προσωπικού, ζήτησαν την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών, καθώς και τη μεταφορά νοσηλευτών από το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) στα νοσοκομεία.
Επίσης, κατήγγειλαν το διοικητή του νοσοκομείου για τις αυθαίρετες μετακινήσεις προσωπικού από κρίσιμες μονάδες, όπως αυτή της μονάδας τεχνητού νεφρού και του μαστογράφου, που τις αποδυναμώνουν σε σημείο να αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς και εγείροντας σοβαρά ερωτηματικά για τους πραγματικούς στόχους των ενεργειών του και κατά πόσο επιτελεί το ρόλο για τον οποίο επέλεξε η πολιτεία, να προασπίζει δηλαδή το δημόσιο συμφέρον και την αποτελεσματική λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου.

Βασίλης Τσίρκας: Ευχές για Πάσχα


Ερώτηση 51 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απόδοση των χώρων των πρώην στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Μεγάλη ανταπόκριση από επιχειρήσεις και πολίτες στην Πανηπειρωτική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης

Ολοκληρώθηκε, ενόψει του Πάσχα, η Πανηπειρωτική Εκδήλωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην οποία η Περιφέρεια, όλες οι Ιερές Μητροπόλεις καθώς και όλοι οι Δήμοι της Ηπείρου ένωσαν τις δυνάμεις τους και με συντονισμένες δράσεις πρόσφεραν τη βοήθειά τους στο τεράστιο έργο Αγάπης και υποστήριξης που επιτελείται από τα Συσσίτια, τα Προνοιακά Ιδρύματα και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες καθώς και στους συμπολίτες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Εκτός από τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο Πανηπειρωτικό κάλεσμα αλληλεγγύης, προσφέροντας τρόφιμα και άλλα είδη απευθείας στα σημεία παραλαβής που είχαν ανακοινωθεί, μεγάλη υπήρξε η ανταπόκριση από Βιομηχανικές μονάδες και Εμπορικές Επιχειρήσεις, μεγάλα πολυκαταστήματα και εθελοντικές οργανώσεις, τους οποίους το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ευχαριστεί θερμά για την ανιδιοτελή προσφορά τους.