Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Το Γυμνάσιο Δολιανών παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Το σεντούκι της καρδιάς», την Παρασκευή 17 Ιουνίου στο Καμπέριο, ώρα 8:15 μ.μ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Σύσκεψη για την προετοιμασία του προγράμματος τουριστικής προβολής της Ηπείρου

Σύσκεψη με θέμα την προετοιμασία της δημόσιας διαβούλευσης για την τουριστική προβολή της  Ηπείρου, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ήπειρος 2014-2020" πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας. Στη σύσκεψη είχαν κληθεί οι Δήμοι της Ηπείρου, εκπρόσωποι του Ε.Ο.Τ., τα Επιμελητήρια και οι Ενώσεις Ξενοδόχων-Ενοικιαζομένων Δωματίων Ηπείρου.
Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτος Ιωάννου και η Προϊσταμένη της Ειδικής Yπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. κ. Εύη Παπανικολάου, που ανέλυσαν τις βασικές  κατευθύνσεις, που έχουν δοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο,  πάνω στις οποίες θα συνταχθεί η νέα διακήρυξη της τουριστικής προβολής.
Έγινε αναλυτική συζήτηση και συμφωνήθηκε όπως οι προτάσεις που θα κατατεθούν να εξεταστούν, ως προς την επιλεξιμότητά τους από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020".
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε και τα εξής:
"Θεωρήσαμε σωστό ότι σε αυτό τον τομέα πρέπει να πάμε όλοι μαζί, άρα να ακούσουμε τις απόψεις τους, είτε είναι Δήμοι, είτε Επιμελητήρια, είτε άνθρωποι του τουρισμού. Εμείς θα συνεχίσουμε στοχευμένα την τουριστική προβολή, συνδέοντάς την με τα τοπικά προϊόντα, το Ηπειρωτικό πρωινό, το Ηπειρωτικό καλάθι και ό, τι άλλο σχετικό έχει η περιοχή μας. Έτσι θα δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό και θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε τον τόπο μας".
Στη σύσκεψη εκπροσωπήθηκαν οι Δήμοι:
Ιωαννιτών (από   Θ. Μπέγκα-Ν. Γκόλα)
Αρταίων (από Θανάση Αρκουμάνη)
Ζίτσας (από   Στέφανο Μιχάλη)
Δωδώνης (Γιώργος Θεοχάρης)
Βορείων Τζουμέρκων (Βαγγέλης Γιωτόπουλος)
Ηγουμενίτσας (Γεώργιος Β. Ντάνης)
Σουλίου (Λώλος Δημήτριος)
Ζαγορίου (Μιχάλης Βλάχος)
Πωγωνίου (Αναστάσιος Γιούνης)
Κόνιτσας (Γεώργιος Καλλιντέρης)
Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων:
Άρτας: Χρήστος Παπάζογλου
Ιωαννίνων: Ιωάννης Μήτσης
Πρέβεζας: Ιωάννης Γιαμάς
Οι εκπρόσωποι ενώσεων επαγγελματιών τουρισμού:
Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων  Κώστας Βλάχος - Σαμ Κουδούνης
Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου  Ελισάβετ Εξάρχου Κεντέρη - Ελένη Παγκρατίου
Ένωση Επαγγελματιών Τζουμέρκων  Σταμάτης Ευάγγελος - Ζώνιος Άγγελος
Επίσης, εκ μέρους του Ε.Ο.Τ. παραβρέθηκε ο κ. Γεώργιος Κονταξής, και από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ο κ. Δημήτριος Δημητρίου.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ακόμη στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήλωση Περιφερειάρχη Ηπείρου για τη μεταφορά απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ Ηπείρου

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει για το ενδεχόμενο μεταφοράς των απορριμμάτων της Λευκάδας στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε και τα εξής:
 "Εδώ και δύο χρόνια δεν έχουμε εγκεκριμένο το ΠΕΣΔΑ Ηπείρου, το οποίο δεν έχει κανένα πρόβλημα σχετικά με το νέο Νόμο που έχει τεθεί σε ισχύ και αυτό είναι μέγα λάθος του Υπουργείου. Εν πάση περιπτώσει η μόνη Περιφέρεια  που δούλεψε τόσο σοβαρά και έφτασε σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα τόσο γρήγορα  είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.  Εάν δεν γίνει η ανακύκλωση εντός προθεσμίας που τέθηκε, θα αρχίσει η επιβολή προστίμων, τα οποία θα κληθεί να  πληρώσει ο κόσμος. Άρα έπρεπε να κάνουμε τη δουλειά που έγινε. Όταν μας κάλεσαν στην Αθήνα και μας έθεσαν το ερώτημα για τυχόν μεταφορά απορριμμάτων από την Κέρκυρα και τη Λευκάδα στην Ήπειρο, δηλώσαμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι, καθώς  όταν μεγαλώνει το τονάζ στο εργοστάσιο διαλογής,  κατεβαίνει η τιμή ανά τόνο, άρα κατεβαίνει και το κόστος για μας τους Ηπειρώτες. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι οι τρεις ΧΥΤΑ στην Ήπειρο, αρχίζουν  να  γεμίζουν και θα χρειαστούν νέα κύτταρα. Η ουσία όμως είναι ότι εμείς τους θέλουμε να λειτουργήσουν ως ΧΥΤΥ στο μέλλον.  Αν τα τελευταία δύο χρόνια δούλευε  το εργοστάσιο, θα στέλναμε υπολείμματα στους ΧΥΤΑ, που σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Δεν δεχόμαστε όμως να φέρουν ανεπεξέργαστα απορρίμματα από άλλες περιοχές. Πρέπει να σεβαστούν την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλοι οι φορείς της Ηπείρου ώστε να φθάσουμε σε ένα αποτέλεσμα και ήμασταν οι μόνοι που δεν είχαμε ανοικτούς ΧΑΔΑ και  έτσι δεν επιβλήθηκε ούτε ένα ευρώ πρόστιμο στην περιοχή μας.  Δεν μπορεί να θέλεις να δημιουργείς  πρόβλημα σε αυτόν που τρέχει για όλα, επειδή έχουν το πρόβλημα οι άλλοι. Αν το κράτος επιθυμεί να είναι σοβαρό, θα πρέπει άμεσα να τελειώσει το θέμα ΠΕΣΔΑ και μείς να ξεκινήσουμε την κατασκευή του εργοστασίου".


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Βασίλης Τσίρκα: Πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τη στήριξη και την ανακούφιση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων

Η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τη  δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται μεγάλη μερίδα των πολιτών, συνεχίζει να λαμβάνει πρωτοβουλίες για τη στήριξη και την ανακούφιση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Τις επόμενες εβδομάδες θα τεθεί σε εφαρμογή το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, αρχικά σε 30 Δήμους, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αρταίων. Αναμένεται ότι οι δικαιούχοι της πρώτης φάσης, που θα διαρκέσει από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο, θα είναι περίπου 40.000 νοικοκυριά.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ενιαίο, διαφανές και αξιοκρατικό, στο οποίο οι  άνθρωποι σε ανάγκη θα έχουν άμεση πρόσβαση χωρίς μεσάζοντες και πολιτικούς πάτρωνες, ενώ θα περιλαμβάνει παροχές σε χρήμα και υπηρεσίες καθώς και βοήθεια για την ένταξη των ωφελούμενων στην εργασιακή και κοινωνική ζωή. Στόχος είναι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης να μην αποτελέσει παγίδα φτώχειας, αλλά πραγματικό δίχτυ ασφαλείας για το ποσοστό του ενεργού πληθυσμού που βρέθηκε σε δύσκολες συνθήκες.
Στους υπόλοιπους δήμους, οι οποίοι θα ενταχθούν σε δεύτερη φάση στο πρόγραμμα, θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε ισχύ το πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης με όλες τις παροχές (κάρτα σίτισης, επίδομα ενοικίου, δωρεάν ρεύμα) μέχρι 31/12/2016. Σημαντική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης ελάφρυνσης των νοικοκυριών και στήριξης της επιχειρηματικότητας, αποτελεί και η μείωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους συνεπείς καταναλωτές.
Επιπλέον, το αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων που θα απορροφήσουν περίπου 12.000 ανέργους στα νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας τόσο στα Κέντρα Φιλοξενίας και τα hotspots όσο και στους δήμους που έχουν επιλεγεί με κριτήριο τα μεγαλύτερα ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αρταίων με 334 θέσεις εργασίας. Να σημειωθεί ότι οι ωφελούμενοι θα έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και θα αμείβονται επιπλέον για τη νυχτερινή τους εργασία, όπου αυτή είναι απαραίτητη.
Ο σχεδιασμός, εξάλλου, του Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ένταξη δράσεων στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, κινείται σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορά στον επανασχεδιασμό προηγούμενων προγραμμάτων για επανεξέταση, προκειμένου να μην υποβαθμιστούν παρεχόμενες υπηρεσίες στους έχοντες ανάγκη αλλά και να μην χαθούν θέσεις εργασίας. Ο δεύτερος άξονας σχετίζεται με τον έξυπνο σχεδιασμό νέων προγραμμάτων για την υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκεται η δημιουργία των εξής δομών:
Με τα κέντρα κοινότητας στα οποία θα εργαστούν περισσότερα από 700 άτομα, επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην κάθε περιοχή παρέμβασης.
Κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας.
• Δομές σίτισης και βασικών αγαθών (κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια). Πρόκειται για εξέλιξη και συλλειτουργία των δομών των κοινωνικών παντοπωλείων και των δομών που παρείχαν συσσίτια. Στόχος είναι να λειτουργήσουν σε συνέργεια με το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους, με ελάχιστο αριθμό ωφελούμενων τα 100 νοικοκυριά ανά δομή. Στις δομές σίτισης προβλέπονται περίπου 450 θέσεις εργασίας.
 Προγραμματίζεται η εκ νέου συγχρηματοδότηση των κοινωνικών φαρμακείων.
 Δομές για αστέγους (υπνωτήρια και κέντρα ημέρας).
 Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ). Η δράση αφορά στους χώρους μόνιμης κατοικίας ατόμων με νοητική υστέρηση  ή και με κινητικές – αισθητηριακές αναπηρίες ή ψυχικές παθήσεις, που αδυνατούν να διαβιώσουν αυτόνομα, λόγω έλλειψης κατάλληλης υποστήριξης από το άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον ή της πλήρους απουσίας του.
Σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, προσπαθούμε, παράλληλα με την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει, να θεμελιώσουμε ένα νέο κοινωνικό κράτος, προστατεύοντας τους κοινωνικά αδύναμους.
Με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης 10,3 δις ευρώ ανοίγει ένας δρόμος για την εκκίνηση μιας νέας αναπτυξιακής διαδικασίας σε δίκαιη και βιώσιμη κατεύθυνση και τη μείωση της ανεργίας.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για μεταφορά μίας παράνομης αλλοδαπής

Συνελήφθησαν, χθες (15-06-2016) το βράδυ, στη διασταύρωση Καλπακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 49 και 36 ετών, οι οποίοι μετέφεραν μία παράνομη αλλοδαπή.
Ειδικότερα, η σύλληψη των διακινητών πραγματοποιήθηκε όταν αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ως οδηγός και συνοδηγός και διαπίστωσαν ότι μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας, μία 21χρονη ομοεθνή τους, η οποία στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 49χρονου, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση μαστροπείας στα Ιωάννινα

Συνελήφθη 46χρονη υπήκοος Μολδαβίας, υπεύθυνη καταστήματος (καφετέριας), η οποία από κοινού με τον ομοεθνή ιδιοκτήτη του καταστήματος, εξωθούσαν στην πορνεία δύο αλλοδαπές, έναντι χρηματικής αμοιβής
Συνελήφθη, σήμερα (16-06-2016) μετά τα μεσάνυχτα στην πόλη των Ιωαννίνων, έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο των αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια), μία 46χρονη υπήκοος Μολδαβίας, υπεύθυνη του καταστήματος, κατηγορούμενη για τα αδικήματα της μαστροπείας και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Όπλων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και έναν υπήκοο Μολδαβίας, ιδιοκτήτη του καταστήματος, κατηγορούμενο για μαστροπεία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων, ο οποίος αναζητείται καθώς και δύο αλλοδαπές, μία 46χρονη υπήκοο Ρουμανίας και μία 41χρονη υπήκοος Ουκρανίας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Εκδιδομένων Προσώπων.
Ειδικότερα, σήμερα (16-06-2016) μετά τα μεσάνυχτα, μετά από αξιολόγηση στοιχείων και πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης Ιωαννίνων, στο κατάστημα των κατηγορούμενων, κατά τον οποίο εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος, που χρησιμοποιούνταν ως σημείο ερωτικών συνευρέσεων εκδιδόμενων γυναικών.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξακριβώθηκε ότι η 46χρονη από κοινού με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, εξωθούσαν στην πορνεία με θαμώνες δύο αλλοδαπές, εργαζόμενες στο κατάστημα, έναντι προκαθορισμένης αμοιβής.
Κατά τις έρευνες στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
το χρηματικό ποσό των (3.710) ευρώ
μία κάμερα με πομποδέκτη
δύο ξύλινα γκλοπ
(222) μάρκες
χειρόγραφες σημειώσεις
χρυσαφικά
Το προανακριτικό ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
 

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από σπίτια στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 18χρονος υπήκοος Αλβανίας

Η ανάλυση του τρόπου δράσης, η αξιοποίηση στοιχείων και η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση δύο περιπτώσεων διαρρήξεων-κλοπών από σπίτια στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 18χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης των κλοπών.
Από τη διερεύνηση των υποθέσεων προέκυψε ότι ο 18χρονος εμπλέκεται σε δύο διαρρήξεις-κλοπές σε σπίτια που έγιναν την 19/20-04-2014 στη Φιλιππιάδα, απ’ όπου αφαιρέθηκαν κοσμήματα, δύο φορητοί υπολογιστές, δύο φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

10o Φεστιβάλ Αράχθειου Θεάτρου Τζουμέρκων από 7 μέχρι και 12 Αυγούστου 2016

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στους Πρόσφυγες.

 Στις 7 Αυγούστου 2016 έχουμε την χαρά και την τιμή να έχουμε κοντά μας την περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού για μια μουσική συναυλία με τραγούδια γνωστών Ελλήνων δημιουργών (Θεοδωράκης, Χατζηδάκης, Μουζάκης, Σαββόπουλος, Κατσαρός κα) που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.
Η μπάντα απαρτίζεται από 45 ένστολους καταξιωμένους μουσικούς με μαέστρο τον Πλωτάρχη κ Γ. Τσιλιμπάρη ΠΝ και υπεύθυνο τον Πλοίαρχο κ Α. Μιχέλη ΠΝ, διευθυντή του γραφείου δημοσίων σχέσεων του Πολεμικού Ναυτικού.
Τη μπάντα πλαισιώνουν οι τραγουδιστές Ανδρέας Καραούλης-Τενόρος, Ιρσίλη Μπενέτου, Σταύρος Σαλαμπασόπουλος-Τενόρος και Ευδοκία Μωυσίδου- Σοπράνο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Πολεμικό μας Ναυτικό και ιδιαίτερα τον Αρχηγό του ΠΝ Αντιναύαρχο κ Γ. Γιακουμάκη ΠΝ που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας ώστε η μπάντα του Πολεμικού μας Ναυτικού να βρεθεί κοντά μας.
Σκοπός της συναυλίας είναι να γνωρίσουν οι κάτοικοι της περιοχής από κοντά την μπάντα του ΠΝ και να απολαύσουν μία υψηλού επιπέδου μουσική συναυλία.
Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού δημιουργήθηκε το 1875.
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της μπάντας πραγματοποιήθηκε την 25η Μαρτίου του έτους 1890 κατά την παρέλαση της Εθνικής Εορτής. 
Η Μουσική του Πολεμικού Ναυτικού έχει αντιπροσωπεύσει την πατρίδα μας πάρα πολλές φορές στο εξωτερικό. Είναι η μόνη Μπάντα που είχε συμμετοχή και στις δύο Ολυμπιάδες που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας. Το 1896 συμμετείχε στις τελετές Έναρξης και Λήξης, και το 2004 στην τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Χρηματοδότηση από το Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" τεσσάρων δήμων για δράσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας και ενέργειας

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" εντάχθηκαν, με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, πράξεις που αφορούν εκπόνηση μελετών από τους τέσσερεις δήμους των πρωτευουσών των Π.Ε., για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και την Βιώσιμη Ενέργεια.  Ο συνολικός προϋπολογισμός των πράξεων ανέρχεται περίπου 964.000 ευρώ.
 Μελέτες για βελτίωση της Αστικής Κινητικότητας
 Οι Μελέτες Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας έχουν ως βασικό στόχο την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των πεζών (ειδικότερα των Ατόμων με Αναπηρία), την αποτελεσματικότητα των μεταφορών, τη βελτίωση της σήμανσης, τη μείωση της ρύπανσης του αέρα και της ηχορύπανσης και την ενίσχυση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος.  Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται και η επιδίωξη της βέλτιστης διαχείρισης των φορτηγών διανομής και τροφοδοσίας των καταστημάτων, καθιέρωση δίκαιης τιμολογιακής πολιτικής καθώς και εύρεση εναλλακτικών λύσεων στάθμευσης και μετεπιβίβασης.
 Η πράξη και η αναλογούσα χρηματοδότηση ανά Δήμο έχει ως εξής:
 - «Μελέτη Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για το Δήμο Αρταίων», προϋπολογισμού 102.935,32 ευρώ.
 -  «Εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 118.720,22 ευρώ.

ΙΝΚΑ Ηπείρου: Συμβουλές για προστασία από την ζέστη

Η περίοδος της ζέστης δυστυχώς δεν κρατά όσο και οι ημέρες των διακοπών μας, οπότε έχουμε την εναλλακτική λύση της δροσιστικής βουτιάς στα καθαρά νερά.
Γι’ αυτό προστατευτείτε από αυτήν καθόλη την διάρκειά της.
Ο ήλιος καίει τα σημεία του σώματος που είναι εκτεθειμένα.
Πρέπει να κρύβουμε το σώμα μας στην διάρκεια της μεγάλης ηλιοφάνειας, προτιμώντας ρούχα από ελαφριά υφάσματα, βαμβακερά.
Τα συνθετικά υφάσματα αντενδείκνυνται στις ώρες της μεγάλης ζέστης, γιατί προκαλούν μεγάλη εφίδρωση, δεν απορροφούν τον ιδρώτα και μυρίζουν άσχημα.
Αποφύγετε τα σκούρα ρούχα και ειδικά το μαύρο χρώμα.
Τα λιπαρά φαγητά, θεωρούνται βαριά για το καλοκαίρι, γιατί η πέψη τους κρατά 3 περίπου ώρες
Αντίθετα η πέψη των πρωτεϊνών κρατά 2 ώρες και των υδατανθράκων μια με μιάμιση ώρα.
Αποφεύγετε τις μεγάλες ποσότητες και τις βαριές σάλτσες.
Μην καταργείτε το αλάτι.
Είναι πολύτιμο το καλοκαίρι, αφού κατακρατά νερό στον οργανισμό, βοηθώντας σας να μην ιδρώνετε υπερβολικά (Μην το παρακάνετε βέβαια).
Προσοχή οι υπερτασικοί.  
Τα οινοπνευματώδη ποτά, πρέπει να αποφεύγονται, ειδικά σε ώρες μεγάλης ζέστης και κυρίως στην παραλία.
Προκαλούν μεγαλύτερη έξαψη και εφίδρωση, 1gr αλκοόλης, δίνει 7 θερμίδες.
Ένα ποτήρι χυμού φρέσκων φρούτων, ανακουφίζει από την ζέστη.
Βέβαια το καλύτερο αναψυκτικό για την αντιμετώπιση της δίψας είναι το νερό.
Το «παγωμένο» νερό όμως προκαλεί ίσως, σύσπαση των αγγείων του στομάχου.
Τα σακχαρούχα αναψυκτικά και τα δροσερά γλυκά ικανοποιούν τις «γλυκές» μας επιθυμίες, αλλά δεν ξεδιψάνε όσο νομίζουμε. Γι’ αυτό και ζητάμε νερό εκ των υστέρων.
Το καλοκαίρι η ζέστη, βοηθά να ιδρώνουμε πολύ και να χάνουμε πολλά υγρά από τον οργανισμό μας.
Για να υπάρξει «ισορροπία» πρέπει να αντικαθιστούμε όσα χάνουμε, πίνοντας άφθονα υγρά.
Όταν ένα άτομο χάνει 2 λίτρα νερού την ημέρα από τον οργανισμό του διψά πολύ.
Από αφυδάτωση κινδυνεύουμε όλοι, πιο επιρρεπείς είναι όμως οι ηλικιωμένοι.
Χορηγείτε τους, συνεχώς υγρά.
Τα συμπτώματα της αφυδάτωσης είναι: μάτια μέσα στις κόγχες ξερή γλώσσα και δέρμα, ή δέρμα που χάνει την ελαστικότητα του.
Συχνά αλλά όχι πάντα, ακατανίκητη δίψα.
Σε έντονη αφυδάτωση, έχουμε πτώση της συστολικής πίεσης, υψηλούς σφυγμούς, ολιγωρία και απάθεια.

Στη Θεσσαλονίκη το νέο υποκατάστημα ΤΟΥCOSMETIC

Δυναμική είσοδο στη Βόρεια Ελλάδα, κάνει ο Ιατρικός Όμιλος Cosmetic Derma Medicine Medical Group, ο οποίος πρόκειται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να ξεκινήσει τη λειτουργία του νέου του υποκαταστήματος σε κεντρικό σημείο στη Θεσσαλονίκη. 
Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του νέου υποκαταστήματος  βρίσκονται στην οδό Τσιμισκή 17, στο κέντρο  της Θεσσαλονίκης, σε ένα μοντέρνο χώρο υψηλών προδιαγραφών και μοναδικής αισθητικής. 
Διαθέτουν ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, σύμφωνα πάντα με τα υψηλά πρότυπα λειτουργίας της κλινικής στην Αθήνα.
Η Cosmetic Derma Medicine και η AdvancedHairClinics μετά από την επιτυχημένη πορεία  τους στην Αθήνα, επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στη Βόρεια Ελλάδα, μετά από το έντονο ενδιαφέρον του κοινού, προκειμένου να προσφέρουν με συνέπεια και επαγγελματισμό τις υπηρεσίες τους σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στην Αθήνα.