Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 6ης αγωνιστικής της Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 0-4 
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 0-0  
Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 0-2
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ  1-3
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 2-6
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 0-5
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 2-3
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2017-18
1.  ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 16
2.   Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 13
3.   Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 13 
4.   ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 11
5.    ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 10
6.   ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 10 (5)
7.   ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 10
8.   ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 9
9.   Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 9
10.  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 8
11.    Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 8
12.    Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 4
13.    Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 4 (5)
14.    Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 3   
15.    Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 1
16.    Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 0

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και του διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη ενός 52χρονου αλλοδαπού διακινητή αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή σκύλου που συνόδευε υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 52χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε κρυμμένους εντός του φορτίου του επικαθήμενου (φουντούκια) δύο (02) αλλοδαπούς, με σκοπό να τους μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό, καθώς επίσης και επτά (07) αλλοδαπούς ενός του επικαθήμενου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα.
*****
Στη σύλληψη ενός 47χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Σύγκρουση ΙΧ με αγελάδα κοντά στο Δελβινάκι Πωγωνίου

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, κοντά στο  Δελβινάκι Πωγωνίου όταν ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με αγελάδα.
Η εισβολή του ζώου στο δρόμο αιφνιδίασε τον οδηγό που δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Από την σύγκρουση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο, ενώ τραυματίστηκε η συνοδηγός, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

Σύλληψη 24χρονου ημεδαπού για κλοπή από παρεκκλήσι στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων

Συνελήφθη, χθες (14-10-2017) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη διότι, όπως προέκυψε προανακριτικά, το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας, παραβίασε με χρήση λοστού, τη θύρα του Ιερού Παρεκκλησίου Προφήτη Ηλία στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων και αφαίρεσε από προθήκη αφιέρωμα πιστών (τάμα).
Το αφαιρεθέν αντικείμενο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην επίτροπο του παρεκκλησίου.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίσθηκε να καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης και να κατέχει ποσότητα ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (7) δενδρύλλια κάνναβης, (219) γραμμάρια κάνναβης, (475) γραμμάρια αποξηραμένων φύλλων κάνναβης και σύστημα τεχνητού φωτισμού
Συνελήφθη, χθες (14-10-2017) το μεσημέρι, σε χωριό του Δήμου Ζηρού Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του 42χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν:
σε υπνοδωμάτιο του σπιτιού, (2) δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες, ύψους 1,1 και 0,9 μέτρων περίπου καθώς και εξοπλισμός τεχνητού φωτισμού για ανάπτυξη φυτών σε κλειστό χώρο,
σε διάφορους χώρους του σπιτιού, (219) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και (475) γραμμάρια αποξηραμένων φύλλων κάνναβης,
στον προαύλιο χώρο του σπιτιού, (5) δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους από 0,9 έως 1,3 μέτρων.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης και οι ναρκωτικές ουσίες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.  

Διπλό της Αναγέννησης Κεφαλόβρυσου στις Καρυές (Α.Ε. Καρυών-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 0-2)-Με το τρίποντο έφυγε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος από το «Στάθης Τσανακτσής» (Α.Σ. Απείθαρχος-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 0-1)

*Με το τρίποντο έφυγε η Αναγέννηση  Κεφαλόβρυσου από την Μεταμόρφωση το απόγευμα του Σαββάτου αφού νίκησε με την τοπική ομάδα με 2-0.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Τσούκα Κωνσταντίνο.
Το τελικό 0-2 έκανε ο Καλησπεράτης Ιωάννης στις καθυστερήσεις του αγώνα.
Α.Ε. Καρυών:              
Φαρμάκης Κων/νος, Τσόλης Κωνσταντίνος, Κωτσορίδης Αθανάσιος, Τάτσης Βασίλειος, Φίνος Φώτιος, Σπυρόπουλος Κωνσταντίνος (Αντωνίου Θωμάς 34΄), Αρβανίτης Απόστολος (Βαγγέλης Αλέξανδρος 80΄), Ντάγκας Γεώργιος (Κόκκορης Χαράλαμπος 46΄), Σόντης Τσάντης Χρήστος, Γάγας Πάρης, Μπάρκας Κοσμάς 
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Μόσχος Δημήτριος, Χατζόπουλος Σπυρίδων-Ιωάννης, Τάσιος Αλέξανδρος, Πότσης Θεόδωρος,  Γκορίτσας Παναγιώτης,  Συμεωνίδης Θεόφιλος (Καραμάνης Αλέξανδρος 63΄), Μπάσιος Γεράσιμος, Στεφάνου Χρήστος, Τσούκας Κωνσταντίνος (Γραμμόζης Γεώργιος 61΄) (Μεντής 72'), Καλησπεράτης Ιωάννης, Πριαβάλης Αναστάσιος (Ντόντης Βασίλειος 59΄)
* Με τους τρεις βαθμούς έφυγε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος από το «Στάθης Τσανακτσής» το απόγευμα της Κυριακής αφού επικράτησε του Απείθαρχου με σκορ 0-1.
Το γκολ που χάρισε το τρίποντο στους φιλοξενούμενους πέτυχε μόλις στο 5' ο Μπαλλατζία Αγκίμ.
Α.Σ. Απείθαρχος:                  
Χασάνης Κων/νος, Βάντσης Δημήτριος (Μπαιραμής Φειδίας 82΄), Μπότης Βασίλειος (Διβάνης Κωνσταντίνος 46΄), Πανάρετος Θεοφάνης, Γκέγκας στρατηλάτης-Συμεών, Κοντογιάννης Βασίλειος, Μπειντουλλάι Ίγκλι, Βλάχος Νικόλαος (Μπέκος Δημήτριος 80΄), Κωνσταντινίδης Κων/νος (Στογιάννης Συμεών 66΄), Ζιάρας Ευάγγελος, Γιαννείος Παρασκευάς 
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Γέρακος Δημήτριος, Ναθαναήλ Νικήτας (Μπουρής Γεώργιος 73΄), Ντέλλας Κων/νος, Καρδάσης Γιώργος, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Κασίμης Μάριος, Μπαλλατζία Αγκίμ (Αναστασιάδης Ευθύμιος 80΄), Μούτας Περικλής (Κλεισούρας Αντωνιος 58΄), Χαρίσης Ιωάννης, Τσαραώσης Ευάγγελος, Ζενέλης Πάτροκλος (Ζυγούρης Περικλής 82΄)

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο, MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 0-2  
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 0-3  
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 -ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 1-0  
Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2017
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0-1
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 5-0   
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 5-2                                   
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 4-1
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ε.ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 4-2


Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής
1. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 18
2. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 16
3. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  13
4. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 12
5. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 11
6. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 10
7. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 9
8. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 8
9. Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 8
10. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 7
11. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 6
12. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 5
13. Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 4
14. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 4
15. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 3  

16. Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1

«EY Ηπείρου»: Ένα Υπερταμείο για το μέλλον των παιδιών μας

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Με το σημερινό μου άρθρο θέλω να γίνω η φωνή  των παιδιών της Ηπείρου. Γιατί μπορεί να έχουν μεσολαβήσει τρεις δεκαετίες αφότου ήμουν στην ηλικία τους και ξεκινούσα να πάρω το πρώτο μου πτυχίο σαν δάσκαλος  και στη συνέχεια να μεταναστεύσω και να σπουδάσω στις ΗΠΑ, αλλά πολλά βιώματα παραμένουν κοινά. Γι αυτό σταθερός στόχος μου είναι η ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας,  ώστε κάθε νέα και νέος της Ηπείρου να μπορεί να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του στον τόπο του.  Αλλά βέβαια δεν είμαι εγώ ο Περιφερειάρχης…
Μπορώ όμως να επισημάνω το πρόβλημα και να προτείνω μια λύση. Σε όλους τους νομούς της Ηπείρου υπάρχουν παιδιά που αυτή τη στιγμή είναι στο Λύκειο ή πρωτοετείς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ή κάπου αλλού  και  δυσκολεύονται  να προχωρήσουν στις σπουδές τους εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας της οικογένειάς τους.  Δεν θα έπρεπε η Περιφέρεια να κάνει κάτι για όλα αυτά τα παιδιά;
Δεν θέλω να αμφισβητήσω τις προθέσεις τους. Κατά τη γνώμη μου η  Περιφέρεια δεν μπορεί να είναι ένας απλός παρατηρητής των κοινωνικών αδιεξόδων στην επικράτειά της  και η  Περιφερειακή αρχή να κρύβεται πάντα πίσω από το διαχρονικό άλλοθι αδιαφορίας κι απραξίας που είναι η «φιλολογία»  περί αρμοδιοτήτων!   Όταν η κοινωνία έχει γονατίσει από την κρίση τότε χρειάζεται γνώση για την άμεση διαχείριση ειδικών καταστάσεων και κυρίως αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιμετώπιση τους.  Θλίβομαι να βλέπω την Περιφέρεια  του τόπου μου να  παραμένει απούσα, απλή θεατής των εξελίξεων και  είτε να αδυνατεί , είτε να μη θέλει  να προτείνει το παραμικρό.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων: 18ο Πανελλήνιο Συμπόσιο με θέμα «Συμβολή για τα Βλαχοχώρια του Μέλλοντος» το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Οκτωβρίου στο Νυμφαίο Φλώρινας

Σας κάνουμε γνωστό ότι, στο Νυμφαίο Φλώρινας, το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί το 18ο Πανελλήνιο Συμπόσιο με θέμα:
«Συμβολή για τα Βλαχοχώρια του Μέλλοντος»
Πολιτιστική & Φυσική Κληρονομιά - Ανάπτυξη
σε συνεργασία με το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΛΑΧΩΝ.
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 18ου   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ  ΠΟΠΣ ΒΛΑΧΩΝ
Θέμα: «ΣΥΜΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΑΧΟΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ»
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
Νίκειος Σχολή  Νυμφαίο Φλώρινας
12:00-17:00 Αφίξεις συνέδρων-Εγγραφές
17:30-17:45 Έναρξη Συμποσίου-Χαιρετισμοί: Μιχάλης Μαγειρίας, πρόεδρος ΠΟΠΣ ΒΛΑΧΩΝ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΒΛΑΧΙΚΗΣ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ
17:45 Εναρκτήριος ομιλία
Μέρτζος Νικόλαος δικηγόρος, δημοσιογράφος, συγγραφέας
«Οι αετοί του Γένους κι οι αετοφωλιές τους»
Εισηγήσεις
Ζάγκας Δ. Θεοχάρης, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Δασολογίας Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ.
«Αειφόρος Ανάπτυξη Ορεινών Περιοχών»
Καραγιάννης Ευάγγελος, Καθηγητής Τμήματος Δασολογίας Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ
«Τα δίκτυα δασικών δρόμων και μονοπατιών, ως έργα υποδομής για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών»
Σκαλτσογιάννης Απόστολος Καθηγητής Τμήματος Δασολογίας Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ.
«Δασική Γενετική-Καινοτομία-Ανάπτυξη Ορεινής Οικονομίας»
Στέργιος Λαΐτσος, ιστορικός, υπ. Δρ. Ινστιτούτου Ιστορίας Πανεπιστημίου Βιέννης
«Το τοπωνυμικό των Βλαχοχωρίων ως πολιτιστικό απόθεμα άυλης κληρονομιάς κι εργαλείο
τοπικής ανάπτυξης»
ΚΥΡΙΑΚΗ 22  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
09:00 π.μ. Εκκλησιασμός
10:30-12:00 π.μ  Εργαστήριο χορού για τους χοροδιδασκάλους
12:00 μεσημέρι Χορευτικές επιδείξεις των Χοροδιδασκάλων των Συλλόγων Μελών της Ομοσπονδίας.
Παράλληλες εκδηλώσεις:
Επίσκεψη στην έδρα του Περιβαλλοντικού Κέντρου «Αρκτούρος».
Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου θα είναι ανοιχτό το τοπικό Λαογραφικό Μουσείο Νυμφαίου.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (16-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (17-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (18-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (19-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα - Δίστρατο.
Κυριακή (22 -10-2017) και ώρες από 18.00 έως 23.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (16-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (17-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (18-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (19-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Σάββατο (21-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 13.00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.

Υπογράφηκε η απόφαση για τη λοταρία των αποδείξεων του Υπουργείου Οικονομικών

Υπογράφηκε η υπουργική απόφαση από την υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου, για τη λοταρία των αποδείξεων που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Στην κληρωτίδα του υπουργείου Οικονομικών θα μπαίνουν κάθε μήνα όλες οι συναλλαγές που έγιναν στο πρώτο 20ήμερο και με ηλεκτρονικό τρόπο θα αναδεικνύονται 1.000 τυχεροί που θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας.
Τα ποσά θα είναι αφορολόγητα, χωρίς κρατήσεις και ακατάσχετα, ενώ στο πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων δεν θα μπορούν να συμμετέχουν όσοι είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών.
Αρμόδια αρχή  για τη διενέργεια των κληρώσεων ορίζεται  η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος δημοσίων κληρώσεων είναι τα εξής:
Η αρμόδια Υπηρεσία μέχρι τις πρώτες είκοσι ημέρες κάθε μήνα λαμβάνει τα στοιχεία των συναλλαγών που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι τον προηγούμενο μήνα. Στο τέλος του μήνα πραγματοποιούνται κληρώσεις που διεξάγονται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίας Παρασκευής Αττικής: «Ηρωίδες της Πίνδου». Μουσικοχορευτική παράσταση και γλέντι, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, ώρα 19:00, στο κλειστό γυμναστήριο Αγίας Παρασκευής, Νότου 27

Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στην Ηγουμενίτσα

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες της 12/10/2017, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από ιδιώτη για τον εντοπισμό χειροβομβίδας στην περιοχή όρμου «ΒΑΤΑΣΑΣ», σε απόσταση τριών (03) μέτρων περίπου από την ακτή και σε βάθος ενός (01) μέτρου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία του Ναυτικού για τις περαιτέρω ενέργειες, ενώ επισημάνθηκε με σημαντήρα η θέση της χειροβομβίδας.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (16-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (17-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (18-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (19-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Σάββατο (21-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.

ΕΔΑΕ: Πώς επηρεάζει ο καιρός το δέρμα

Η αλλαγή της εποχής δεν απαιτεί απλώς διαφορετικά ρούχα και πιο ζεστό σπίτι, αλλά και διαφορετική φροντίδα του δέρματος, γιατί τα πάντα - από την περιβαλλοντική υγρασία και θερμοκρασία έως το ζεστό ή κρύο νερό του ντους - μπορεί να το επηρεάσουν.
Ειδικοί από την Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) εξηγούν όσα πρέπει να ξέρουμε για τις επιδράσεις των καιρικών και περιβαλλοντικών συνθηκών στο δέρμα.
Υγρασία ίσον ενυδάτωση
Είναι καλά τεκμηριωμένο πως όσοι ζουν σε περιοχές με υψηλά επίπεδα υγρασίας  έχουν πολύ καλά ενυδατωμένο δέρμα και όσοι από αυτούς συνηθίζουν κιόλας να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο, έχουν δέρμα λείο και αρυτίδιαστο σαν του μωρού.
Αντίθετα, όσοι εκτίθενται μονίμως σε κρύο και ξηρό αέρα μπορεί να ταλαιπωρούνται από ξηροδερμία που προκαλεί κνησμό (φαγούρα) ή να παρουσιάζουν εξάρσεις διαφόρων δερματοπαθειών.
Σε χώρες όπως η Ελλάδα, τείνουν να μειώνονται το φθινόπωρο και τον χειμώνα τα επίπεδα της υγρασίας στην ατμόσφαιρα και όσο χαμηλώνουν, τόσο περισσότερη υγρασία χάνει το δέρμα και τόσο πιθανότερο είναι να εμφανιστεί ξηροδερμία, ιδίως σε άτομα που είναι ευάλωτα στο έκζεμα και σε άλλες, παρόμοιες δερματοπάθειες.
Το φαινόμενο αυτό είναι ακόμα πιο έντονο στους χώρους με κεντρική θέρμανση, διότι ο θερμαινόμενος αέρας μειώνει την υγρασία στην ατμόσφαιρα και ευνοεί την ξηροδερμία.