Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

«Γευόμαστε την Ήπειρο»: Από την Αδελφότητα των απανταχού Κραψιτών της Αθήνας και με τη συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος «Chef’s Club”. Διαγωνισμός ηπειρώτικης κουζίνας το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00', στο οίκημα της Αδελφότητας, Ηπείρου και Αγίου Δημητρίου, πλατεία Βελουχιώτη, Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Η Αδελφότητα των Απανταχού Κραψιτών Αθηνών (Κράψη, Ανατολική, Δρίσκος) του νομού Ιωαννίνων, με έδρα την οδό Ηπείρου 41 στον Άγιο Δημήτριο, διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 16/12/2017 στις 19:00 με θέμα:
1ος διαγωνισμός ηπειρώτικης κουζίνας
«Γευόμαστε την Ήπειρο»
Πρόκειται για εκδήλωση γευσιγνωσίας οι συμμετέχοντες θα μαγειρέψουν πιάτα από την Ήπειρο, τα οποία στη συνέχεια θα κριθούν και θα βραβευθούν από τους εκπροσώπους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος «Chef’s Club”.
Στην συνέχεια, τα πιάτα αλμυρά και γλυκά θα τοποθετηθούν σε ένα μεγάλο μπουφέ και θα είναι η αρχή για το ηπειρώτικο γλέντι που θα ακολουθήσει.
Πρόκειται για δράση που στόχος μας είναι, η προβολή της παραδοσιακής Ηπειρώτικης Κουζίνας, με τα γευστικά αριστουργήματα από απλά και λιτά υλικά, που συνδυάζουν την σοφία της μαγειρικής οικονομίας με την υψηλή γαστρονομία.
Η μαγειρική είναι εκείνη που οδηγεί από την φύση στο πολιτισμό, τα υλικά μας φέρνουν πίσω στη φύση. Όσπρια σε ποτιστικά κηπάρια, σιτηρά σε ορεινά οροπέδια, στενά χωράφια με ξερολιθιές σε απότομες πλαγιές και πέτρινα αλώνια. Κυνήγια σε βαθύσκιωτα δάση. Μεγάλα κοπάδια σε ορεινά λιβάδια και ζεστά χειμαδιά.
Το φαγητό στην Ήπειρο γενικότερα εκφράζει τον τρόπο συμπεριφοράς των Ηπειρωτών ως μέσο πολιτισμού, οι οποίοι είναι εξαιρετικά φιλόξενοι.
Κορωνίδα της Ηπειρώτικης κουζίνας παραμένει η χειροποίητη πίτα, η οποία είχε και έχει και σήμερα, κεντρικό ρόλο για την Ηπειρώτισσα νοικοκυρά. Πίτες καθημερινές ή γιορτινές, απλές ή τελετουργικές, νηστίσιμες ή αρτύσιμες, γρήγορες για να φιλέψουν τον επισκέπτη, πολύπλοκες τόσο, ώστε να κρίνουν τις μαγειρικές ικανότητες της νιόνυφης την επόμενη του γάμου. Πίτες ανοιχτές ή κλειστές, αλμυρές ή γλυκές, με φύλλο ή χωρίς φύλλο, γεμισμένες με κάθε λογής υλικά. Η γλύκα της κολοκύθας, η στυφή γεύση του λάπατου, το αρωμάτων άγριων χόρτων του βουνού, η απλότητα του τυριού.
Σας περιμένουμε όλοι μαζί να γευτούμε τις νοστιμιές της Ηπείρου με χρώματα και αρώματα από τον τόπο μας
Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος

Ελένη Χ. Καντζέλη

Δηλώσεις συμμετοχής (οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ηπειρώτικες γεύσεις) στα τηλέφωνα:
Καντζέλη Ελένη 6972778313

Ζαρμπάλας Γεώργιος 6972999676

Στο Διχούνι του Δήμου Ζίτσας το οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης


Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου, το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης φιλοξενήθηκε στο Διχούνι (Τ.Κ. Ραδοβιζίου) του Δήμου Ζίτσας, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Δημάρχου Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκου, του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. του αυτού Δήμου κ. Ανέστη Καρατασίτσα  και του Προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Δημητρίου Τζοβάρα και συνεχίζοντας την ανεπτυγμένη την τελευταία δεκαετία δραστηριότητά του. 
Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Διχουνίου, με συντονιστή τον επίκουρο καθηγητή καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα. Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της ημερίδας πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος κ.κ. Μάξιμος αναφέροντας μεταξύ άλλων: 
«Είναι χρέος μας να τιμούμε τη διφυή ύπαρξή μας, την ψυχοσωματική. Ευχαριστούμε τον Υπουργό κ. Αντώνη Φούσα, τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Πλιάκο, τον κ. Ελευθέριο Γείτονα, τον κ. Κώστα Τσαγκλή, όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ και ιδιαίτερα τον κ. Στέφανο Φούσα, γιατί ο καθηγητής δεν είναι μόνο ο καρδιολόγος αυτής της εκδήλωσης αλλά και η καρδιά του οδοιπορικού υγείας και αλληλεγγύης εδώ και πολλά έτη, είναι αυτός που στηρίζει την ύπαιθρο, του φύλακες κατοίκους της». Ο πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας αναφέρθηκε στο οδοιπορικό υπογραμμίζοντας ότι «η ύπαρξή του οφείλεται στην βούλησή μας να συμπαρασταθούμε στον τόπο μας, μέσα από μία κίνηση αλληλεγγύης». 
Ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχάλης Πλιάκος, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και επισήμανε: «Ευχαριστούμε τον καθηγητή καρδιολογίας για την ποικίλη δραστηριότητα που αναπτύσσει, για ό, τι κάνει στο Νομό, στον τόπο μας και όχι μόνο, για πολλά χρόνια, για την επίσκεψή του και την έμπρακτη στήριξη του Κέντρου Υγείας Βουτσαρά, του ευχόμαστε να είναι πάντα δυνατός και αρωγός γιατί τα χωριά μας χρειάζονται τέτοιους ανθρώπους  και όλοι μαζί να μεταφέρουμε το επίκεντρο της δράσης μας από το κέντρο στην περιφέρεια». 
Ο ακούραστος Βελλαΐτης επιστήμονας κ. Ελευθέριος Γείτονας υπογράμμισε με έμφαση το «μεγαλείο που διαθέτει η περιοχή αλλά και την ανάγκη να αξιοποιηθεί» και προέβη στην ενδελεχή παρουσίαση μοντέλων ανάπτυξης της περιοχής, με την αξιοποίηση των ιδιαιτεροτήτων της. 
Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Ζίτσας και ιατρός εντατικολόγος κ. Ανέστης Καρατασίτσας απηύθυνε ευχαριστήριο στους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα σε όσους αψήφισαν πολλά χιλιόμετρα, «κάνοντας μεγάλο ταξίδι για να παρευρεθούν στην εκδήλωση». 
Ο Πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος κ. Δημήτριος Τζοβάρας καλωσόρισε τους επισκέπτες και την επιστημονική ομάδα αναφέροντας ότι «ο τόπος μας έχει ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες και ευχαριστούμε τον καθηγητή καρδιολογίας που είναι δίπλα μας και όλους όσους συντέλεσαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης». 
Ο αιδεσιμότατος π. Γεώργιος Νταλής, έχοντας αδιάλειπτη συμμετοχή στην όλη εκδήλωση, τόνισε: 
«Είναι πολύ σημαντικό όπως ανέφερε και ο Σεβασμιότατος, να ενδιαφερόμαστε όχι μόνο για τη θεραπεία της ψυχής αλλά και του σώματος και για αυτό ευχαριστούμε τον καθηγητή και το Δήμαρχο για την υλοποίηση της ημερίδας». 
Στην ημερίδα της πρόληψης, την οποία τίμησε με την παρουσία του και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέφανος Μιχάλης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Συντονιστής Διευθυντής Καρδιολογίας του Τζανείου Νοσοκομείου, αποτελούσαν ο ιερολογιώτατος π. Μιχαήλ Χρυσέλης, γυναικολόγος–φαρμακοποιός, Επιμ. Β΄ του Φαρμ. Τμήματος του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» και οι κ.κ.: Αθηνά Ζαχαρή, ψυχίατρος, Παρασκευή  Κίτσου, χειρουργός οδοντίατρος, Γεώργιος Παπανικολάου, Περιοδοντολόγος – Χειρ. Οδοντίατρος, Βάια Ρούντου, χειρουργός οφθαλμίατρος,  Ευθαλία  Στεφανάκη, ειδικός αλλεργιολόγος-Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας, Σταύρος Σταύρου, πολιτικός επιστήμων – Msc και Κώστας Τσαγκλής, δικηγόρος.      

Εκ μέρους της Κίνησης ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ συνυπογράφουμε το Κάλεσμα, στηρίζουμε τις Πρωτοβουλίες Πολιτών και συμμετέχουμε στις ενημερωτικές συναντήσεις!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Κάλεσμα Συμμετοχής Στις Ημερίδες Ενημέρωσης Για Την Έρευνα & Εξόρυξη Υδρογοναναθράκων (Πετρέλαια)
Στην Ήπειρο #SaveEpirus - ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ
"Εν όψει των σχεδιαζόμενων ερευνών και εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, Ομάδες Πρωτοβουλίας Κατοίκων των Δήμων Ζίτσας και Ζαγορίου, οργανώνουν δύο εκδηλώσεις για συζήτηση και προβληματισμό πάνω στο θέμα.
Η πρώτη, για την περιοχή Ζαγορίου, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 10.00 π.μ. και θα αφορά ανοιχτή συζήτηση των συμμετεχόντων κατοίκων, δημοτών, επιστημόνων και εκπροσώπων περιβαλλοντικών οργανώσεων.
Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, η ημερίδα που θα αφορά την περιοχή της Ζίτσας, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλλαπλών Χρήσεων στον Βουτσαρά, στις 12.00 το μεσημέρι.
Στη Συζήτηση θα παρευρεθούν και θα φωτίσουν διαφορετικές πτυχές για την υπόθεση:
Σαράντης Δημητριάδης: Ομότιμος Καθηγητής του Τομέα Ορυκτολογίας-Πετρολογίας-Κοιτασματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ
Τόλης Παπαγεωργίου, συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός σήμερα, είναι η ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος κατά των μεταλλείων χρυσού
Μαρία Καδόγλου, απόφοιτος της φυσικομαθηματικής σχολής,επίσης μέλος του "Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων".
Δημήτρης Ιμπραήμ γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στο Τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην περιβαλλοντική διακυβέρνηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace από το 1999
Οι Ομάδες Πρωτοβουλίας καλούν όλους τους κατοίκους, Ηπειρώτες και φίλους του τόπου μας να δώσουν το παρόν στις εκδηλώσεις, τονίζοντας ότι αφορά το μέλλον μας."

Συνελήφθη στο Αιγάλεω Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 25χρονος ημεδαπός, για διακίνηση ναρκωτικών

Στην κατοχή του 25χρονου συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, βάρους (55,5) γραμμαρίων

Συνελήφθη, χθες (06-12-2017) το βράδυ στο Αιγάλεω Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 25χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας, για ημεδαπό ο οποίος διακινεί ποσότητες ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης στο Αιγάλεω Αττικής, εντοπίστηκε χθες το βράδυ στην παραπάνω περιοχή ο 25χρονος όπου και συνελήφθη διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (55,5) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν στο Αιγάλεω Αττικής δύο ημεδαποί, ηλικίας 23 και 24 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, χθες (06-12-2017) το μεσημέρι στο Αιγάλεω Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 23 και 24 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τους δύο δράστες, εντοπίσθηκαν χθες το μεσημέρι στο Αιγάλεω Αττικής και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην προαναφερθείσα περιοχή.
Στην κατοχή τους καθώς και σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• δύο συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (45.78) γραμμαρίων,
• δεκαεπτά συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (1.204,95) γραμμαρίων,
• το χρηματικό ποσό των (42.335) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών,
• δύο μαχαίρια και τρία γκλοπ,
• πλήθος νάιλον συσκευασιών για αποθήκευση και πώληση ναρκωτικών ουσιών,
• τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
• δύο μεταλλικοί τρίφτες, με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης,
• χειρόγραφες σημειώσεις,
• τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων Ιωαννίνων.

Διανομή ειδών οικιακής χρήσης σε Δήμους του Ν. Ιωαννίνων από το ΤΕΒΑ

Διανομή ειδών οικιακής χρήσης όπως οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, σκόνη πλυντηρίου, υγρό πιάτων, καθαριστικό γενικής χρήσης, καθώς και φακές και χυμοί θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8/12 και Δευτέρα 11/12 σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος
«ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» του ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (Τ.Ε.Β.Α.) 2014-2020.
Η διανομή θα γίνει από τις 11:00 π.μ.-3:00 μ.μ. στα εξής σημεία:
Δήμος Ιωαννιτών: Πέραμα, Ανατολή,  Ζωγράφειος Οίκος, Ι.Ν. Περίβλεπτος, ΚΕΠΑΒΙ, Κατσικά
Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: Πράμαντα, Καλέντζι
Δήμος Δωδώνης: Αγία Κυριακή, Δερβίζιανα
Δήμος Ζαγορίου: Μηλιωτάδες
Δήμος Ζίτσας: Ελεούσα
Δήμος Κόνιτσας: Κόνιτσα
Δήμος Μετσόβου: Μέτσοβο
Δήμος Πωγωνίου: Καλπάκι

ΚΚΕ Ιωαννίνων: Δελτίο τύπου σχετικά με το πρόβλημα του δρόμου στην περιοχή της Λαγκάδας Κόνιτσας

Δελτίο τύπου εξέδωσε το ΚΚΕ Ιωαννίνων σχετικά με το πρόβλημα του δρόμου στην περιοχή της Λαγκάδας Κόνιτσας, αναφέρει τα εξής:
«Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, ο δημοτικός
σύμβουλος του ΚΚΕ και εκλεγμένος με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Κόνιτσας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα που υπάρχει να γίνουν τα κατάλληλα έργα ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάντια του δρόμου στην Λαγκάδα Κόνιτσας. Η έλλειψη κατάλληλων τεχνικών έργων δεν είναι τυχαία αλλά γιατί από την μια οι κατασκευαστικές εταιρείες έχουν άλλες πιο κερδοφόρες προτεραιότητες από την άλλη η τοπική διοίκηση (Περιφέρεια και Δήμος) ως κομμάτι του αστικού κράτος λειτουργεί ουσιαστικά μόνο για την διευκόλυνση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και όχι για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Παρόλο που έγκαιρα  ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ και εκλεγμένος με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Κόνιτσας, από την αρχή του καλοκαιριού αλλά και το δημοτικό συμβούλιο του Οκτώβρη είχε προειδοποιήσει,  τίποτε δεν πάρθηκε υπ’ όψη και τίποτα δεν έγινε. Η δημοτική αρχή είχε άλλες προτεραιότητες.
Συμμετείχε στο συνέδριο που στόχο είχε πως οι ορεινοί δήμοι θα συμβάλουν στα σχέδια των μεγάλων ομίλων για κέρδη από τον τουρισμό, την  ενέργεια, τον αγροτοδιατροφικό τομέα, πράγμα που προϋποθέτει και άλλα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους, α/α  και  φτωχούς αγρότες της περιοχής.
Η δημοτική αρχή βαδίζει στον ίδιο δρόμο με τη κυβέρνηση και το αστικό κράτος, που ενισχύει τη φοροληστεία, τις περικοπές στις δαπάνες για τις λαϊκές ανάγκες, για να μοιράζει τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού σε επιδοτήσεις των μεγάλων επιχειρηματιών. Για να κλείνουν τα στόματα των λαϊκών οικογενειών που αγανακτούν και φτωχαίνουν από την πολιτική τους, μοιράζουν τρόφιμα, μερίσματα, θέσεις εργασίας για λίγους μήνες με άθλιους μισθούς κλπ.  Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που όλοι μαζί υπόσχονται
Από την άλλη σε όσους αγωνίζονται και διεκδικούν τα αυτονόητα, η κυβέρνηση μοιράζει καταστολή με ΜΑΤ, κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και ενιότε αντικομμουνισμό. Αυτό το ρόλο επέλεξε και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Λάκκας Κωνσταντίνος για να κρύψει τις ευθύνες της δημοτικής αρχής για καταστροφή του δρόμου προς το χωριό Λαγκάδα που γίνεται για δεύτερη φορά.
Συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Λάκκας Κωσταντίνος  τυφλωμένος από αντικομμουνιστικό μένος χρέωσε στο ΚΚΕ την έλλειψη τεχνικών έργων λέγοντας ότι τα «εκατομμύρια» που έδωσε για την κατασκευή του μνημείου -μουσείου στην Θεοτόκο, θα έπρεπε να τα δώσει για την προστασία του δρόμου της Λαγκάδας. Το δηλητήριο του αντικομμουνισμού ήταν τόσο βαθύ που έφτασε στο σημείο να πει ότι ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης θα έπρεπε να μιλά Ρωσικά αντί για Ελληνικά και πολλά άλλα.
Από την τοποθέτηση του συγκεκριμένου συμβούλου βγαίνει το συμπέρασμα  ότι  δημιουργία του μνημείου και μουσείου του ΔΣΕ στη Κόνιτσα πόνεσε βαθιά την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κόνιτσας. Ενόχλησε ότι μένει ζωντανή η μνήμη όλων αυτών που έδωσαν τη μάχη για την ανατροπή  του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που  γεννά  φτώχεια κρίσεις και πολέμους. Επίσης δεν ξεχνάμε τα εμπόδια που προσπάθησε να βάλει, το καλοκαίρι που μας πέρασε, η δημοτική αρχή του Δήμου Κόνιτσας στην εκδήλωση που οργάνωσε η ΚΟΒ Κόνιτσας του ΚΚΕ στη Δροσοπηγή όπου προβλήθηκε το DVD με τίτλο «Τι και αν έπεσε ο Γράμμος εμείς θα νικήσουμε» και συμμετείχαν μαζικά οι κάτοικοι του χωριού.
Τελικά αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι η πάλη για τις λαϊκές ανάγκες, για μια άλλη κοινωνία χωρίς αφεντικά και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο παραμένει ζωντανή και στα χωριά της Κόνιτσας. Εμπνέει διδάσκει.
Ενοχλεί το ΚΚΕ και η δράση του, που ζητάει να μη συμβιβαστούν οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες με τα ψίχουλα, αλλά να διεκδικούν τις σύγχρονες ανάγκες τους, τον πλούτο που καθημερινά αυτοί παράγουν. Γι΄ αυτό ο αντικομμουνισμός  γίνεται δόγμα της κυβέρνησης, της ΕΕ, των καπιταλιστών μαζί με τα τσιράκια της εργοδοσία τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και άλλους συνοδοιπόρους τους.
Γι΄ αυτό και δεν μπορεί να διανοηθεί ο κύριος Λάκκας αλλά και πολλοί άλλοι, πως το Μουσείο-Μνημείο στην Θεοτόκο  έγινε χάρη στην προσφορά των μελών της οικογένειας του αγωνιστή και μαχητή του ΔΣΕ Χρ. Ζούνη που έδωσαν το σπίτι τους, που είναι στην Θεοτόκο, για το λόγο αυτό αλλά και με τις προσφορές και την εθελοντική εργασία των μελών και των φίλων του ΚΚΕ, οι οποίοι και συνεχίζουν την προσπάθεια μέχρι την ολοκλήρωση του.
Αυτό που θέλει ο δημοτικός σύμβουλος μαζί με άλλους είναι να σβήσει την ιστορική μνήμη ότι στα χωριά του Γράμμου και του Σμόλικα, σε κάθε πλαγιά, σε κάθε ύψωμα του ηρωικού τόπου, αντηχεί ακόμα ο πόθος των μαχητών του ΔΣΕ για μια καλύτερη ζωή.
Το Μουσείο Μνημείο στην Θεοτόκο όπου αναφέρονται ταξινομημένα ανα χωριό περισσότερα από 400 ονόματα «φαντάζει καντήλι που σιγοκαίει στη μνήμη των συντρόφων που χάθηκαν και φάρος που φωτίζει τους αγώνες κατά της εκμετάλλευσης» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εγγονός του μαχητή του ΔΣΕ Χ. Ζούνης, αποτελεί τόπο προσκυνήματος για τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και  μια έννοια έχει ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.
Συνεχίζουμε τον αγώνα με κάθε τρόπο για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια σε όλα τα  παλιά και νέα μέτρα της κυβέρνησης, που τα εξειδικεύει και τα εφαρμόζει σε τοπικό επίπεδο η δημοτική αρχή της Κόνιτσας. Συμμετέχουμε την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στις 10 το πρωί.»

Έκτακτη ενίσχυση στους Δήμους Αγρινίου, Μεσολογγίου, Κόνιτσας και Πρέβεζας για τις καταστροφές

Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε μετά από σχετικά αιτήματα που υπέβαλαν οι δήμοι, έτακτη οικονομική ενίσχυση, συνολικού ύψους 1.350.000 ευρώ, στους Δήμους Αγρινίου, Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Κόνιτσας και Πρέβεζας, που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.
Τα χρήματα προορίζονται για να καλυφθούν άμεσα οι πρώτες ανάγκες στα δίκτυα και τις υποδομές των περιοχών που επλήγησαν εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών.
Η χρηματοδότηση των δήμων αποδίδεται ως εξής: Αγρινίου 400.000 ευρώ, Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου 350.000 ευρώ, Κόνιτσας 300.000 ευρώ και Πρέβεζας 300.000 ευρώ.

Ιώσεις: Πως δεν θα μας χαλάσουν τις γιορτές;

Οι γιορτές έρχονται και μαζί με αυτές, η είσοδος της νέας Χρονιάς που φέρνει μαζί της την πρόκληση να αναθεωρήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε καθημερινές συνήθειες. 
Κανείς δεν θέλει να μπλέξει τις γιορτινές μέρες με προβλήματα υγείας και να βρεθεί κρεβατωμένος.
Αυτή τη περίοδο υπάρχουν πολλές ιώσεις που μπορεί μοιραία  να μας ταλαιπωρήσουν και θα πρέπει να επισκεφτούμε το γιατρό για να μας προτείνει την καλύτερη αντιμετώπιση, σημειώνει η Δρ. Ανατολή Παταρίδου, MD, χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος κεφαλής & τραχήλου Παιδο-Ωρλ, επιστημονική συνεργάτης των  Υγεία- Μητέρα (www.pataridou.gr ) και προσθέτει: «Είναι πολύ σημαντικό όμως να αξιολογήσουμε έγκαιρα χρόνια συμπτώματα όπως πονοκέφαλος, επίμονο μπούκωμα, αίσθημα κόπωσης, κόμπο στο λαιμό, πυώδεις βλέννες, βήχα, ίλιγγο, δέκατα που επιμένουν  και  ροχαλητό, τα οποία συχνά παρερμηνεύονται. Έχει γίνει πολύ της μόδας η κυβερνοχονδρίαση όρος που αναφέρεται στη  περίπτωση κατά την οποία το άτομο που διακατέχεται από έντονο άγχος και φόβο για την υγεία του ψάχνει συνεχώς στο διαδίκτυο πληροφορίες σχετικές με θέματα υγείας, για να δει αν ταιριάζουν με αυτό που νιώθει ή που υποπτεύεται ότι μπορεί να έχει - και δεν του το λένε ή δεν το έχουν βρει οι γιατροί. Οι κίνδυνοι από αυτό το φαινόμενο είναι πολλαπλής φύσεως, διότι όταν μιλάμε για θέματα υγείας αναφερόμαστε σε πολύ εξειδικευμένες έννοιες που ακόμη και γιατροί από διαφορετικές ειδικότητες δεν είναι πάντοτε σε θέση να τις αντιληφθούν στη σωστή τους διάσταση.
Η αγωνία που δικαίως δημιουργείται στους ασθενείς όταν έχουν κάποιο σύμπτωμα προκύπτει από τα πολλαπλά αίτια που μπορεί να το προκαλούν.
Για παράδειγμα ο πονοκέφαλος  δημιουργεί την ανησυχία ότι ίσως κάτι σοβαρό γίνεται μέσα στο κεφάλι μας και επιβάλλει  μια σχολαστική εξέταση της μύτης  και από τον ωτορινολαρυγγολόγο η οποία με τη χρήση των ενδοσκοπίων, θα αποκαλύψει συχνά ένα στραβό διάφραγμα που πιέζει νευρικές απολήξεις και οδηγεί σε πόνο, πολύποδες στη μύτη, οξεία ή χρόνια ιγμορίτιδα, αλλεργική ρινίτιδα και πολλές φορές καλοήθεις ή και κακοήθεις όγκους της μύτης».
«Ο βήχας», εξηγεί η κ. Παταρίδου,   «μπορεί να προκαλείται από χρόνια φαρυγγίτιδα λόγω αλλεργίας, χρόνια αμυγδαλίτιδα και ιγμορίτιδα. Μια  πολύ συχνή αιτία είναι η  γαστροοισοφαγική  παλινδρόμηση, η οποία είναι προϊόν του σύγχρονου τρόπου ζωής με τα ακατάστατα γεύματα και την έλλειψη του καλομαγειρεμένου σπιτικού φαγητού. Άλλα αίτια είναι το κάπνισμα, η μειωμένη πρόσληψη νερού, η χρήση κλιματιστικού, η καταπόνηση λόγω πολλών ωρών ομιλίας και  πιο σπάνια  ο καρκίνος του λάρυγγα.