Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΙΩΤΩΝ:Καλό Πάσχα

Pulse: Άνοδος της ΝΔ, μείωση της αποχής


Άνοδο της Νέας Δημοκρατίας και σημαντική μείωση της αποχής καταδεικνύει η έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία Pulse για λογαριασμό του «Τύπου της Κυριακής».
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή:
ΝΔ: 21,5%
ΠΑΣΟΚ: 15,5%
ΚΚΕ: 11,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 11,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 9,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 9%
Χρυσή Αυγή: 5%.
Στο όριο εισόδου στη Βουλή είναι ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι Πράσινοι και λίγο χαμηλότερα η ΔΗΣΥ και το Άρμα Πολιτών.

ΠΩΓΩΝΙ: ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ. ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΗΣ

Γράφει ο Σταύρος Ζηκόπουλος


Μια πρόταση προς τους απανταχού Ηπειρώτες.
Πριν 30 χρόνια εκπροσωπώντας τους αγρότες του νομού ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων συμμετείχα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ηπειρωτών στα Γιάννενα. Άκουσα από τους ομιλητές εκπροσώπους των Ηπειρωτών όλου του κόσμου για επιχειρήσεις, για μονάδες, για αξιοποίηση του πλούτου, για τουρισμό κ.τ.λ. με τη σκέψη τους για μια καλή επιστροφή σε αυτόν εδώ τον τόπο.
Στη παρέμβαση μου είχα αναφέρει ότι : Αν γίνουν τα μισά από τις προτάσεις όχι μόνο θα επιστρέψουν οι απανταχού Ηπειρώτες στον τόπο τους αλλά θα χρειαστεί να γίνει και εισαγωγή ξένου εργατικού δυναμικού.
Σεβαστές όλες οι προτάσεις όμως κατά τη γνώμη μου αν θέλουμε να βοηθήσουμε πρέπει να δεχθούμε τη Δημιουργία
> όλων των εγκαταλελειμμένων εκτάσεων. Ιδιωτών – εκκλησίας - κοινοτικών.
Φυσικά και δεν έγινε δεκτό.....
Σήμερα Ιούλιος του 2011 με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ηπειρωτών που θα γίνει αυτές τις μέρες στα Γιάννενα επαναφέρω την πρόταση για >. Επιπλέον προτείνω και τη δημιουργία Τράπεζας όλων των κλεισμένων αγροτικών κατοικιών ή όπως αλλιώς μπορεί να λέγεται ο φορέας.
Η έρευνά μου και η πρόταση που παραθέτω αναφέρεται στο δήμο Πωγωνίου, χωρίς να παραβλέπουμε ότι τα χαρακτηριστικά του Πωγωνίου δεν είναι ίδια με των υπολοίπων περιφερειακών δήμων με εξαίρεση του Ζαγορίου , του Μετσόβου και των Τζουμέρκων.
Για το Πωγώνι:
Υπάρχουν τα δεδομένα προς τη κατεύθυνση ανάπτυξης μιας μορφής τουρισμού ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ .
Υπάρχει:
1) Το φυσικό περιβάλλον ποτάμια - λίμνες - δάση - βουνά
2) Αρχιτεκτονική – πέτρα κ.τ.λ.
3) Πολιτιστική ταυτότητα
4) Ιστορία
5) Θρησκευτικό ενδιαφέρον για τουρισμό
6) Γαστρονομία
7) Μικροκαλλιέργειες ντόπιων προϊόντων και μικρές ή μεγάλες μονάδες ζωικής παραγωγής
Όλα αυτά και αμέτρητα άλλα μπορούν να δώσουν μια ώθηση για τουριστική και όχι μόνο αξιοποίηση.
Εγώ αυτό το ονομάζω Οικοτουρισμό.
Μια αξιόλογη μονάδα στο Δολό και κάποια σκόρπια και μεμονωμένα δωμάτια, μάλλον δε μπορούν να δώσουν τουριστική ώθηση.
Σήμερα ( και δεν θέλω να σκεφτώ αν δεν κάνουμε κάτι, τι θα υπάρχει μετά από 30 χρόνια) υπάρχουν 4.000 κλεισμένα σπίτια και 80 περίπου κοινοτικά και κατ επέκταση δημοτικά κτίρια. Η αξία τους σήμερα υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ χωρίς την αξία γης που τα περιβάλλει. Το δε κόστος της συντήρησης τους είναι ανυπολόγιστο. Το άνοιγμα αυτών των σπιτιών κατά μέσο όρο είναι 20 ημέρες το χρόνο.
Ελάχιστα τα Χριστούγεννα , 5 ημέρες το Πάσχα και 15 ημέρες τον Αύγουστο.
Δεν αναφέρω καθόλου το κόστος μετάβασης. Αλλά το κόστος καθαρισμού αυλής και κατοικίας είναι αρκετά μεγάλο και για 3 ημέρες παραμονή μάλλον δεν προλαβαίνουν. Ας ξεφύγουμε λίγο από τους ανθρώπους κάποιας ηλικίας, που έχουμε πολλά βιώματα με το χωριό μας, με το σπίτι και ας σκεφτούμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας 2η και 3η γενιά , μπορούν να επισκεφθούν και να διαμένουν στο κλεισμένοι σπίτι για τριήμερο? Θα μπορούσε κάποιος να παραθέσει μια πλιάδα επιχειρημάτων που
Θα αποδείκνυαν ότι δε μπορούν για αυτό και δεν έρχονται π.χ. τα Χριστούγεννα κτλ.
Τι προτείνω:
Το Καλπάκι (καλώς ή κακώς δεν το εξετάζω) που είναι η έδρα του δήμου, να γίνει λουλουδένιο, να αποκτήσει ταυτότητα με σημείο αναφοράς (Μεσοχώρι) και να υπάρχει πλήρη αναφορά σε όλα τα δεδομένα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όλων των χωριών του δήμου και όχι μόνο.
Να ορίσουμε τα χωριά Βήσσανη , Πωγωνιανή, Κουκλιοί, Βασιλικό ξεκινώντας από τη Βήσσανη ως έδρα ενός τεράστιου αγροτικού χωριού.
Να ορίσουμε ή την αναπτυξιακή του δήμου ή μια Α.Ε. ή όπως αλλιώς ονομαστεί ως Οικοτουριστική επιχείρηση.
Να καλέσουμε όλους τους ιδιώτες των κλεισμένων σπιτιών να τα ενοικιάσουν για μια εικοσαετία, με τον όρο για 20 ή 30 μέρες το χρόνο να μπορούν να παίρνουν το κλειδί και να διαμένουν χωρίς κανένας να τους ενοχλεί, στο πανέτοιμο για διαμονή σπίτι τους.
Τον υπόλοιπο χρόνο θα είναι στη διάθεση του φορέα και για το κόστος συντήρησης αλλά και το όφελος από την εκμετάλλευση του.
Κατοχύρωση νομοθετική:
Αν κάποιος για διάφορους λόγους θέλει να επιστρέψει στο χωριό του θα μπορεί να πάρει το σπίτι του πίσω καταβάλλοντας φυσικά το υπόλοιπο της απόσβεσης από τη δαπάνη επισκευής του σπιτιού του.
Πέραν των επίσημων στατιστικών στοιχείων υπάρχει καταγραφή όλων των δεδομένων του δήμου, αυτή φυσικά συνεχίζεται και υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης από όποιον πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει.
Αν πείσουμε έστω το 5% των ιδιοκτητών αυτών των αγροικιών να συμμετέχουν στον φορέα και προσθέσουμε το κτιριακό δυναμικό του δήμου, δημιουργούν μια τεράστια τουριστική επιχείρηση τουλάχιστον 200 σπιτιών τετράκλινων ή πεντάκλινων (δηλ. για διαμονή ολόκληρης οικογένειας) και 60 αιθουσών πολλαπλών χρήσεων.
Ο τρόπος λειτουργίας αυτού του εγχειρήματος προϋποθέτει μια επιχειρησιακή μελέτη οργάνωσης – προβολής – διαχείρισης κ.τ.λ. Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα ανοιχτούν ορίζοντες για ξεχασμένες καλλιέργειας , για ορειβασία – ποδηλασία – ηπικούς αγώνες – διαδρομές κ.τ.λ.
Είμαστε στη διάθεση του κάθε ενδιαφερομένου και ακόμη προς την περιφέρεια Ηπείρου , προς το Συνέδριο των Ηπειρωτών, την Πανειπηρωτική, την Ομοσπονδία Καλαμά – Μοργκάνας και προς το δήμο Πωγωνίου.
Και αν κάποτε ισχύσει η ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και αγαθών των 20 km θα δοθεί η δυνατότητα συγκράτησης του ελληνισμού της Αλβανίας.
Ένα δείγμα της διαχειριστικής μελέτης των αποτελεσμάτων είναι με κάλυψη 60 ημερών όλο το χρόνο των 200 σπιτιών τα έσοδα που θα προκύψουν θα μπορούν να καλύψουν το κόστος απόσβεσης της δαπάνης του προσωπικού καθώς και όλες τις λειτουργικές δαπάνες και θα υπάρχει και όφελος.
Ο ίδιος που διαθέτω ένα πανέμορφο σπίτι στο χωριό, αν έμενα εκτός Ηπείρου, θα το διέθετα και θα ήμουν πολύ ευτυχής αν μετά από αρκετά χρόνια τα παιδιά μου θα μπορούσαν να έρθουν και να διαμένουν στο σπίτι τους έστω και για λίγες ημέρες.
Για κάθε πληροφορία ή συμπλήρωση προτάσεων είμαι στη διάθεση σας.


Με εκτίμηση Ζηκόπουλος Σταύρος Οικονομολόγος – Αμπελουργός
Μαζαράκι Ιωαννίνων τηλ.6979003515 / 2651036971 /
email: stauroszikopoulos@hotmail.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη ημεδαπός για κλοπή από εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας

Συνελήφθη σήμερα (14-04-2012) νωρίς το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, σήμερα (14-04-2012) πολύ νωρίς το πρωί, ο 28χρονος διέρρηξε εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας στα Ιωάννινα και αφαίρεσε εξαρτήματα φωτιστικών και πολυελαίων από ορείχαλκο βάρους (200) κιλών και συνολικής αξίας (4.000) ευρώ, τα οποία στη συνέχεια φόρτωσε σε φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και τράπηκε σε φυγή.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανακάλυψη του δράστη, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ενήργησε επιστάμενες έρευνες και αστυνομικές αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και την σύλληψη του 28χρονου.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του συλληφθέντα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα κλοπιμαία, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και τέσσερα ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατείχε χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. ενώ οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή του σε άλλες περιπτώσεις κλοπών συνεχίζονται.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Επίσκεψη στο Στρατιωτικό Φυλάκιο και το Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς


Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επισκέφτηκε χθες το Στρατιωτικό Φυλάκιο και το Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς όπου αντάλλαξε ευχές με τους στρατιώτες, τους αστυνομικούς και τους τελωνειακούς υπαλλήλους που υπηρετούν εκεί.
Ο Περιφερειάρχης είχε επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας της Αλβανίας κ. Σπύρο Ξέρα, με τον οποίο επισκέφτηκαν και αντάλλαξαν ευχές και με εργαζόμενους στο Αλβανικό Τελωνείο Κακαβιάς.
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από για την κίνηση οχημάτων και επιβατών που υπάρχει την τρέχουσα εορταστική περίοδο η οποία όπως αναφέρθηκε, γίνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, είναι αρκετά μικρότερη σε σχέση με προηγούμενα χρόνια προς Αλβανία, με αυξητική τάση όμως επισκέψεων προς Ελλάδα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ: Δήλωση με την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ

Μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων ο κ. Μιχάλης Χρ. Παντούλας έκανε την εξής δήλωση:

"Η ευθύνη και το χρέος απέναντι στους συμπατριώτες, που απλόχερα έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, είναι ο πρώτος λόγος της ενεργού συμμετοχής μου στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.
Ο δεύτερος λόγος αφορά σε συνειδητή συμπόρευσή μου με τις δυνάμεις που δε στοιχηματίζουν στην καταστροφή και τη χρεοκοπία της χώρας, που τις εκλογές δεν τις θεωρούν ως επιβεβαίωση αδιεξόδου, αλλά ως αφετηρία υπέρβασης της πολυεπίπεδης κρίσης στο μοντέλο οργάνωσης, στην οικονομία, στο κράτος, στην ίδια την κοινωνία".

ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Επίσκεψη σε Δολό, Παρακάλαμο και Δελβινάκι

 Την έκθεση φωτογραφίας νέων των αδελφοτήτων Πωγωνιανής –Δολού επισκέφτηκε ο Θανάσης Οικονόμου όπου συνεχάρη τους συμμετέχοντες για τα έργα αλλά, κυρίως, για την πρωτοβουλία τους που δίνει ένα «άλλο χρώμα» στα χωριά μας. Μάλιστα ο υποψήφιος Βουλευτής ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram φωτογραφίες από την έκθεση. Ακολούθως πήγε στον Παρακάλαμο και στο Δελβινάκι, όπου παρέστη στην εκκλησία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κονίτσης.Νωρίτερα ο Θανάσης Οικονόμου παρακολούθησε τον φιλικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ παλαίμαχων ομάδων των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης, όπου και απέδωσε τιμητικές βραβεύσεις στους αθλητές.

Μονόδρομος οι νέες περικοπές στο Δημόσιο


 Aναπόφευκτες είναι νέες περικοπές στις αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων και στις συντάξεις, ενώ προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα βαίνουν προς κατάργηση και θα αντικατασταθούν από ένα επίδομα, το οποίο θα λαμβάνει το 20% του πληθυσμού με τα χαμηλότερα εισοδήματα. H δραστική μείωση των δαπανών που πρέπει να ξεκινήσει το 2013 και να αποφέρει εξοικονομήσεις 11,5 δισ. στην επόμενη διετία δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί αν δεν υπάρξουν πρόσθετες οριζόντιες περικοπές. Aυτό έχει διαφανεί από τις πρώτες διερευνητικές επαφές των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Oικονομικών εξετάζοντας την πορεία των δαπανών τα τελευταία χρόνια, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία του ΓΛΚ, τα οποία αποτελούν τη βάση για την κατάρτιση της σχετικής μελέτης που ετοιμάζει το KEΠE.

Πληρωμές δαπανών
Eίναι ενδεικτικό πως από τις συνολικές δαπάνες (εξαιρούνται αυτές για την αποπληρωμή τόκων) ύψους 87 δισ. για το τρέχον έτος, τα περίπου 50 δισ. αφορούν δαπάνες για πληρωμή μισθών και συντάξεων, ενώ υψηλό είναι και το κονδύλι (14,1 δισ.) για κοινωνικά - προνοιακά επιδόματα. Για να προκύψει μία τόσο μεγάλη συρρίκνωση των πρωτογενών δαπανών στην διετία 2013 - 2014 η τρόικα ζητά νέες περικοπές κυρίως στις υψηλές συντάξεις, κατάργηση όλων των επιδομάτων και αντικατάστασή τους από ένα επίδομα που θα δίνεται στο 20% του φτωχού πληθυσμού, καταργήσεις φορέων και υπηρεσιών στο Δημόσιο που θα οδηγήσουν σε χιλιάδες απολύσεις αλλά και μειώσεις αποδοχών για τους υψηλόμισθους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

MRB: Ιστορικό χαμηλό για το δικομματισμό

Κυβέρνηση συνεργασίας ζητούν οι πολίτες


Με το ζόρι το 33% ξεπερνά ο δικομματισμός σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Real News».
Στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 20,5%
ΠΑΣΟΚ: 12,7%
ΣΥΡΙΖΑ: 8,6%
ΚΚΕ: 7,9%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,1%
ΔΗΜΟΚΤΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 7%
Χρυσή Αυγή: 3,9%
Οικολόγοι Πράσινοι: 2,9%
ΛΑΟΣ: 2,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 2,4%.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 50,6% έναντι 4% του ΠΑΣΟΚ ενώ το 26,7% πιστεύει πως κανένα κόμμα δεν θα κερδίσει τις εκλογές.
Το 65,7% τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του τόπου ενώ το 32,7% θεωρεί πως κανένα κόμμα από μόνο του δεν θα είναι αποτελεσματικό σε περίπτωση αυτοδυναμίας.
Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, προηγείται ο Φώτης Κουβέλης και ακολουθούν Λουκάς Παπαδήμος, Πάννος Καμμένος, Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Δημαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αλέκα Παπαρήγα, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Καρατζαφέρης, Λούκα Κατσέλη, Νίκος Μιχαλολιάκος και Χάρης Καστανίδης.
Τέλος, στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου το 52,4% δηλώνει "κανένας" ενώ το 22,9% επιλέγει τον Πρόεδρο της ΝΔ και το 20,9% τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Εκδόθηκαν οι εγκύκλιοι για τις εκλογές

Τις σχετικές εγκυκλίους για τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης, καθορίζοντας τις λεπτομέρειες της διαδικασίας.
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική, με εξαίρεση τους πολίτες άνω των 70 ετών.
Οι ετεροδημότες μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, εφόσον η σχετική αίτηση έγινε μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.
Σε ειδικούς καταλόγους θα ψηφίσουν τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες), τα οποία υπηρετούν σε περιοχή εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.
Στο Δημόσιο ανακαλούνται όλες οι άδειες μέχρι την 6η Μαΐου και δίνεται εντολή να διευκολυνθούν όσοι εργαζόμενοι ζητήσουν εκλογική άδεια.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων


1. Συνελήφθη χθες (12-04-2012) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη).
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, πραγματοποίησαν, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, έρευνα στην οικία του 30χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
μία (1) νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (12,30) γραμμαρίων.
μία (1) ζυγαριά ακριβείας.
δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
το χρηματικό ποσό των εκατό (100) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
2. Συνελήφθησαν χθες (12-04-2012) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 52 και 50 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία των δραστών, βρήκαν και κατέσχεσαν ποσότητα κάνναβης βάρους (2,46) γραμμαρίων και εννιά (9) ναρκωτικά χάπια, τα οποία κατείχαν χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Κούρεμα» στα στεγαστικά μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Το «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων όλων των πολιτών, αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, προτείνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Παντελής Οικονόμου. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο κ. Οικονόμου αναφέρει πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα μπορούσε να επιτρέψει μια γενναία πολιτική αναδιάρθρωσης δανείων, επωφελή για τα νοικοκυριά αλλά και την εθνική οικονομία, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν χρειάζονται νέοι φόροι.
«Όχι δεν χρειάζονται ούτε νέοι φόροι, ούτε αυξήσεις σε υπάρχοντες. Τα δημόσια έσοδα μπορούν να συνεχίσουν την αυξητική πορεία τους σε σχέση με πέρυσι παρά την ύφεση, εφόσον συνεχιστεί η εντατικοποίηση της μάχης κατά της φοροδιαφυγής και η όλο πιο αποτελεσματική λειτουργία της φορολογικής αρχής», τονίζει ο κ. Οικονόμου επισημαίνοντας πως «η επαπειλούμενη από πέρυσι αύξηση των αντικειμενικών αξιών είναι έξω από τη σκέψη μας».


ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν δυο (2) αλλοδαπές για κλοπές πορτοφολιών εντός του Ιερού Ναού Αγίου ΓεωργίουΣυνελήφθησαν, χθες (12-04-2012) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο (2) αλλοδαπές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 33 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστιδες λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει πορτοφόλια από ανυποψίαστους πολίτες, εντός του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στα Ιωάννινα.
Κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) πορτοφόλια και το χρηματικό ποσό των (465) ευρώ.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ο Βενιζέλος ρίχνει στη "μάχη" νέους και άφθαρτους!

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΑ 26 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ

Ρίχνει στην "μάχη" των εκλογών τους νέους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αφού πιστός στις εξαγγελίες του για ανανέωση στα ψηφοδέλτια πάνω από 60% προωθεί άφθαρτους υποψήφιους με γνώμονα το τρίπτυχο: νέοι καταξιωμένοι πολιτικά-κονωνικά-επαγγελματικά με όρεξη για δουλειά,γνώση και επιστημονική κατάρτιση.Μια τέτοια περίπτωση είναι και η 26χρονη υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα, Αγνή Σμπόνια η οποία ήταν και προσωπική επιλογή του προέδρου και ασφαλώς εκφράζει όλα τα παραπάνω. Η Αγνή Σμπόνια γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1986 και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια ανάμεσα στην Αθήνα και στη Πρέβεζα από όπου κατάγεται. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει σε Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο και ταυτόχρονα συμμετέχει εθελοντικά, σε Ειδικό Σχολείο στηρίζοντας έμπρακτα τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες. Από πολύ νωρίς ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο φοιτητικό κίνημα εκπροσωπώντας τους φοιτητές στα ανώτατα όργανα της Σχολής καθώς και στη σύγκλητο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.