Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Από το Γυμνάσιο Οιχαλίας Τρικάλων, η νικήτρια του φετινού διαγωνισμού της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης με θέμα το νερό που διοργάνωσαν τα ΕΛΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 42ος  ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΤΕ

Η 14χρονη μαθήτρια Άννα – Μαρία Σακελλαρίου από το Γυμνάσιο Οιχαλίας Τρικάλων, είναι η πανελλήνια νικήτρια του 42ου Διεθνούς Διαγωνισμού Επιστολικών Εκθέσεων 2013 της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (ΠΤΕ) που οργάνωσαν τα ΕΛΤΑ, με θέμα «Γράψτε μία επιστολή στην οποία θα εξηγείτε γιατί το νερό είναι πολύτιμο».  Η έκθεση της Άννας - Μαρίας ξεχώρισε, ως η καλύτερη, ανάμεσα σε εκθέσεις εκατοντάδων μαθητών από όλη τη χώρα και ήδη ταξιδεύει στη Βέρνη, έδρα της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας.
 
Σημειώνεται ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Διεθνή αυτό διαγωνισμό που θεσμοθετήθηκε το 1969 στο Τόκιο. Μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, τα ΕΛ.ΤΑ. καλούν τους μαθητές των Γυμνασίων της χώρας να συμμετάσχουν με τις εκθέσεις τους στο διαγωνισμό. Η επιλογή της καλύτερης έκθεσης γίνεται από ειδική επιτροπή του Υπουργείου και αποστέλλεται στο Διεθνές Γραφείο της ΠΤΕ.

Αναζητείται στρατόπεδο για κέντρο κράτησης "φορολογικών" κρατουμένων

Επιβεβαίωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης, στη Βουλή, δια του υφυπουργού Κώστα Καραγκούνη, ότι αναζητείται στρατόπεδο στην Αττική για την κάλυψη αναγκών κράτησης.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγού, για το θέμα της «μετατροπής στρατοπέδων σε κέντρα κράτησης για τους οφειλέτες», ο υφυπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι πρέπει να βρεθούν νέοι χώροι στα αγροτικά καταστήματα κράτησης για αυτούς με ποινές μέχρι δύο έτη και για οικονομικά εγκλήματα, ώστε να είναι περισσότερο ανθρώπινες οι συνθήκες κράτησης.
Μέχρι να γίνει αυτό, όπως είπε ο υφυπουργός, αναζητείται στρατόπεδο εντός της Αττικής ώστε, με την κατάλληλη διαμόρφωση, να μπορεί να φιλοξενήσει κρατούμενους σε ανθρώπινες συνθήκες.
Είχε προηγηθεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός, ο οποίος ζήτησε να απομακρυνθούν από τη χώρα όλοι οι αλλοδαποί κρατούμενοι.
Ο κ. Καραγκούνης ανέφερε ότι το ποσοστό των αλλοδαπών κρατουμένων φθάνει το 67% και έκανε γνωστό ότι θα ξεκινήσει νέα διαπραγμάτευση με την Αλβανία, ώστε οι κρατούμενοι Αλβανοί υπήκοοι για σοβαρά εγκλήματα να είναι δυνατό να εκτίσουν τις ποινές τους στη χώρα τους.

ΠΗΓΗ: www.express.gr

Την Τρίτη 30 Απριλίου θα καταβληθεί η σύνταξη του Μαΐου στους συνταξιούχους ΟΓΑ

Την Τρίτη 30 Απριλίου, θα καταβληθεί η σύνταξη του Μαΐου  στους συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).
Οι συντάξεις θα πληρωθούν με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει οι συνταξιούχοι για την πληρωμή τους.

Αυστηροί έλεγχοι παντού από την ερχόμενη εβδομάδα, εν όψει Πάσχα!

Στο στόχαστρο είδη διατροφής, σφαγεία, αρτοποιεία, καταλύματα, εστιατόρια, καφέ κ.α.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, από 26 Απριλίου μέχρι και 8 Μαΐου, ζητά το ΣΔΟΕ με γραπτές οδηγίες – εντολές που απέστειλε προς όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις.
Στο στόχαστρο βέβαια, λόγω και ημερών, μπαίνουν κυρίως τα είδη διατροφής και δη τα παραδοσιακά αμνοερίφια, προς αποφυγήν «ελληνοποιήσεων». Ωστόσο οι έλεγχοι θα επεκταθούν και στους τουριστικούς προορισμούς, για να αποφευχθούν φαινόμενα φοροδιαφυγής από καταλύματα, εστιατόρια, καφετέριες κ.α. 
Οι έλεγχοι
Συγκεκριμένα, ζητείται να ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες:
- Επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας νωπών και κατεψυγμένων κρεάτων, πτηνοτροφικών προϊόντων, τροφίμων, λαχανικών και αρτοσκευασμάτων.

Συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω δύο ημεδαποί για κλοπή εξαρτημάτων από γερανό, στην Μπάφρα Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν χθες (17.04.2013) αργά το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά Ιωαννίνων, με την αυτόφωρη διαδικασία, δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 23 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για κλοπή εξαρτημάτων από γερανό στην Μπάφρα Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, χθες αργά το βράδυ στην Μπάφρα Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, εντόπισαν τους δύο δράστες τη στιγμή που προσπαθούσαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από πίνακα ηλεκτροδότησης γερανού.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες το προηγούμενο βράδυ είχαν αφαιρέσει και άλλα εξαρτήματα από το ίδιο μηχάνημα, συνολικής αξίας (15.000) ευρώ.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ακόμα και σε 40 δόσεις η εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ-Νέο πρόγραμμα διακανονισμών

Ακόμα και σε 40 άτοκες δόσεις θα μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να πληρώνει τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς της ΔΕΗ ένας καταναλωτής.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, «αναπροσαρμόζει το πλαίσιο που διέπει τους διακανονισμούς».
Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρονται τα εξής :

"Με το μέχρι σήμερα πρόγραμμα διακανονισμών η ΔΕΗ διασφάλισε την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση περισσοτέρων από 1 εκατ. συμπολιτών μας και παράλληλα υλοποιεί ποσοτικές και ποιοτικές βελτιώσεις προκειμένου τα προγράμματα διακανονισμών να ανταποκρίνονται πλήρως στις αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών και της κοινωνίας.
Στη ΔΕΗ, κατανοώντας πλήρως τις συνεχιζόμενες οικονομικές δυσκολίες των συμπολιτών μας, αναπροσαρμόσαμε, σύμφωνα και με τον νέο Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, το πλαίσιο που διέπει τους διακανονισμούς.
Με στόχο την περαιτέρω ελάφρυνση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, η ΔΕΗ προσφέρει στους καταναλωτές της ακόμα ευνοϊκότερους όρους σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα διακανονισμών της Επιχείρησης.
Για τους ευάλωτους καταναλωτές που ανήκουν στις κατηγορίες «συνέπειας»* 1, 2 & 3 η κάθε δόση δεν ξεπερνά το 25% του συνόλου ενός διμηνιαίου λογαριασμού χωρίς το ΕΕΤΗΔΕ. Έτσι. Για παράδειγμα, ένας ευάλωτος καταναλωτής που ανήκει στην κατηγορία συνέπειας 1, 2 ή 3 και έχει συνολική οφειλή €2.000 και μέσο διμηνιαίο λογαριασμό €200 (χωρίς ΕΕΤΗΔΕ) θα μπορεί να το αποπληρώσει σε 40 άτοκες δόσεις των €50.
Οι ευάλωτοι καταναλωτές που ανήκουν στις κατηγορίες «συνέπειας» 4 & 5 πλέον δικαιούνται διακανονισμό με προκαταβολή 10% συν 6 άτοκες Διμηνιαίες δόσεις ή 20% προκαταβολή συν 4 άτοκες διμηνιαίες δόσεις αντίστοιχα.

Άναψε «φωτιές» η παραίτηση Θεόκλητου

ΕΝΤΟΝΗ Η ΔΙΑΔΟΧΟΛΟΓΙΑ

Την αίσθηση πως με την κίνηση του να παραιτηθεί από το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ανοίγει ουσιαστικά και τον δρόμο για την διαδοχή στον θρόνο του, έδωσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος.
Ο 83χρονος Μητροπολίτης που το τελευταίο διάστημα έχει σχεδόν σταματήσει τις δημόσιες εμφανίσεις, εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, στις 9 Απριλίου ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής ότι παραιτείται, και χθες η τράπεζα ανακοίνωσε επίσημα ότι η παραίτηση έγινε δεκτή.
Σε μια περίοδο που ήδη έχουν ξεκινήσει εσωτερικές ζυμώσεις στις τάξεις των Ιεραρχών για το τι μέλλει γενέσθαι με την στρατηγικής σημασίας Μητρόπολη Ιωαννίνων, η είδηση αυτή «φούντωσε» τα σενάρια.
Το εύλογο, κατά πολλούς, ερώτημα είναι πως «αν δεν μπορεί να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις ενός διοικητικού συμβουλίου, μπορεί να διοικήσει μια Μητρόπολη;».
Με βάση αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως το επόμενο βήμα του Μητροπολίτη θα είναι η απόσυρση του από την Μητρόπολη.
Από την άλλην όμως, άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα πράγματα στους διαδρόμους της Μονής Πετράκη, έλεγαν σήμερα στο dogma.gr πως «Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων δεν ανήκει στην κατηγορία των Ιεραρχών που πιστεύουν στην παραίτηση».
Με απλά λόγια, δηλαδή, η κίνηση του Μητροπολίτη να παραιτηθεί από το Δ.Σ. της Εθνικής μεταφράζεται ως μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τις υποχρεώσεις του εκτός Μητροπόλεως ώστε με όσες δυνάμεις έχει να επικεντρωθεί στα θέματα της τοπικής Εκκλησίας.

Δελτίο Τύπου για Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών της Ένωσης Βασιλικιωτών Πωγωνίου Ηπείρου «Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ»

Επίσκεψη Περιφερειάρχη στα έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ Ηγουμενίτσας και Πέρδικας

Τις εργασίες αποκατάστασης των ΧΑΔΑ σε Ηγουμενίτσα και Πέρδικα Π.Ε. Θεσπρωτίας εξέτασε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε επίσκεψη που πραγματοποίησε συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας.
Πρόκειται για δύο από τους συνολικά 38 ΧΑΔΑ που ανέλαβε να αποκαταστήσει η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά την ένταξή της πρότασής της στο ΕΠ.ΠΕΡ.Α.Α., με συνολικό προϋπολογισμό 2.993.850 ευρώ.
Η πορεία των εργασιών στους ανωτέρω δύο XAΔΑ, που είναι από τους μεγαλύτερους στην Ήπειρο, είναι σε προχωρημένο στάδιο και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται η ολοκλήρωσή τους.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, διοργανώνει συνέντευξη Τύπου για την ανάδειξη του Αθαμάνιου Άρτας ''πράσινου χωριού''

 

  Αριθ. Πρωτ.: 2290                   Αθήνα 17-4-2013


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών, η Αδελφότητα Αθαμανιωτών και Κάτω Αθαμανιωτών  και η Ενωση Συλλόγων και Αδελφοτήτων πρώην Δήμου Αθαμανίας, σας προσκαλούν σε συνάντηση – συνέντευξη Τύπου που διοργανώνουν την Πέμπτη 25-4-2013 και ώρα 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Πανηπειρωτικής, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος με θέμα:
«ΑΘΑΜΑΝΙΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΩΡΙΟΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ»

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΣΕ
Ο Πρόεδρος

Γιώργος Δ. Οικονόμου