Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Γιάννης Καραγιάννης: Εισήγηση του νομοσχεδίου για τη διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, εισηγήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τίτλο "Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις".
Το νομοσχέδιο ρυθμίζει θέματα που αφορούν τις καθυστερήσεις πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές νωπών και ευαλλοίωτων προϊόντων (προβλέποντας την υποχρέωση των εμπόρων να εξοφλούν τους παραγωγούς εντός 60 ημερών) και αντιμετωπίζει τις "ελληνοποιήσεις", θεσμοθετώντας την υποχρεωτική επισήμανση καταγωγής - προέλευσης στο κρέας, το γάλα, αλλά και του γάλακτος ως συστατικό στα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Ο κ. Καραγιάννης χαρακτήρισε "ιδιαίτερα σημαντικό" το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, καθώς, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά "οι διατάξεις του βάζουν τάξη στην αγορά, στηρίζουν τον αγροτικό κόσμο και την πρωτογενή παραγωγή και προστατεύουν τον καταναλωτή."
Κατά την εισήγησή του, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε αναλυτικά τα εξής:
"Με το παρόν σχέδιο νόμου ρυθμίζονται χρόνια ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές νωπών προϊόντων, τις ελληνοποιήσεις, τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου εκμετάλλευσης των ιχθυοτρόφων υδάτων της χώρας, τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, καθώς και άλλα μικρότερης εμβέλειας ζητήματα που θα αναπτυχθούν διεξοδικά στη συνέχεια.
Το 1ο κεφάλαιο του προτεινόμενου νομοσχεδίου ρυθμίζει θέματα που αφορούν καθυστερήσεις πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές για νωπά και ευαλλοίωτα προϊόντα. Η φύση των προϊόντων αυτών και ο μικρός - εμπορικά - κύκλος ζωής τους, δεν αφήνουν περιθώρια μεγάλων καθυστερήσεων στην εξόφληση των σχετικών τιμολογίων. Η  ενδεχόμενη δε, εκ των υστέρων επίκληση από τον παραγωγό, της καταχρηστικότητας των όρων πληρωμής - έτσι κι αλλιώς δύσκολη να αποδειχθεί - δεν είναι ικανή να αποτρέψει το πρόβλημα.
Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές νωπών προϊόντων απασχόλησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εξέδωσε σχετική οδηγία (2011/7/ΕΕ). Η εν λόγω οδηγία παρότι ενσωματώθηκε στις διατάξεις του νόμου 4152/2013, στην πράξη κατέστη ανενεργή και μη αποτελεσματική, με συνέπεια να συνεχίζεται η δυσλειτουργία στην αγορά και να διογκώνεται το πρόβλημα για τους παραγωγούς. Αυτό επισημαίνεται και σε σχετική επιστολή συμμόρφωσης, που στάλθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 15 Φεβρουαρίου του 2017.

Συνδιάσκεψη ΟΑΣΕ Βαρσοβία 2017: Ο ΕΣΒΗ 1914 κατήγγειλε την Αλβανία για βελούδινη εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Β. Ηπείρου


Στην ετήσια Συνδιάσκεψη της Υπηρεσίας Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που διεξάγεται στην Βαρσοβία, συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914.
Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Συλλόγου κ. Νικόλαος Κολίλας, με καταγωγή από τη Χιμάρα, πήρε μέρος στην δέκατη συνεδρία της Συνδιάσκεψης, η οποία αφορούσε τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων και πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, κάνοντας μία παρέμβαση που αφορούσε την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. 
Ο κ. Κολίλας στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στο ιδιοκτησιακό ζήτημα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πάνω σε αυτό οι Έλληνες αυτόχθονες κάτοικοι κυρίως στους Δήμους Φοινίκης και Χιμάρας, εστιάζοντας στην περίπτωση της δεύτερης περιοχής η οποία έχει λάβει ιδιαίτερες διαστάσεις τους τελευταίους μήνες.
Επίσης κατήγγειλε την απαθή ουσιαστικά στάση των αλβανικών αρχών στην τρομοκρατική δράση της συμμορίας του Ταχίρ Βελίου που βεβηλώνει ανενόχλητα ελληνικές σημαίες σε πόλεις και χωριά της Βορείου Ηπείρου, καθώς και την συνέχιση της διδασκαλίας από τα αλβανικά σχολικά βιβλία γεωγραφίας περί "αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα".
Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914" έκανε λόγο για "βελούδινη εθνοκάθαρση" της γηγενούς Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από το αλβανικό κράτος.
"Η λύση για την επιβίωση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου στις πατρογονικές τους εστίες είναι κατά πρώτον η εφαρμογή των διεθνών συνθηκών που προστατεύουν τις εθνικές μειονότητες και κατά δεύτερον η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας που υπογράφτηκε το 1914 και από την Αλβανία και αναγνωρίζει καθεστώς Αυτονομίας το οποίο απολαμβάνουν πολλές άλλες εθνικές μειονότητες στην Ευρώπη", είπε ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο κ. Κολίλας.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 47χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 47χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Ιταλικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για εκμετάλλευση, συνδρομή και υπόθαλψη σε πορνεία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Υποβολή αιτήσεων από μαθητές αδύναμων οικονομικά οικογενειών για δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα

Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι για έκτη συνεχόμενη σχολική χρονιά, θα λειτουργήσει το πρόγραμμα Κοινωνικών Φροντιστηρίων για μαθητές- κατοίκους των Δήμων της Π.Ε. Ιωαννίνων.
Το πρόγραμμα, που υλοποιείται με συμμετοχή  Περιφέρειας, Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και Δήμου  Ιωαννιτών και σε συνεργασία με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ν. Ιωαννίνων και Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso  Ν. Ιωαννίνων, απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου για μαθήματα που διδάσκονται σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ η  εκμάθηση αγγλικών αφορά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του Νομού και δεν παρακολουθούν φροντιστηριακά μαθήματα. Κριτήριο ένταξης θα είναι το οικογενειακό εισόδημα ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και κοινωνικοί παράγοντες.  Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό.
Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν  οι δικαιούχοι είναι τα παρακάτω:
1.Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα. 
Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος 2017 (οικονομικού έτους 2016) ή φωτοτυπία φορολογικής δήλωσης 2017  που παρελήφθη από την  Δ.Ο.Υ  ή εκτύπωση μέσω TAXIS.
Φωτοτυπία του τελευταίου Ε9.
Ανάλογα με την περίπτωση και εφόσον συντρέχουν λόγοι:
- Φωτοτυπία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής με ποσοστό 67% και άνω.
- Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας και της τελευταίας θεώρησης του βιβλιαρίου απορίας .
-Βεβαίωση χρόνου ανεργίας γονέων από τον Ο.Α.Ε.Δ. ή Κάρτα Ανεργίας
-Φωτοτυπία ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας με θεώρηση από Δ.Ο.Υ..
    Το σχετικό Έντυπο Αίτησης και Υπεύθυνης Δήλωσης θα διατίθενται από το αρμόδιο γραφείο της Περιφέρειας Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται από την Πέμπτη 21/09/2017 έως και την Τετάρτη 04/10/2017 κατά τις ώρες 09:00 – 13:00  στο 128 γραφείο της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, στο κτήριο του Διοικητηρίου Πλατεία Πύρρου 1, (Πληροφορίες τηλ.: 2651087128).


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/  

Πρέβεζα: Συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Αλβανίας ο οποίος μετέφερε παράνομα με το αυτοκίνητό του, έναν ομοεθνή του μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθη, χθες  (19-09-2017) αργά το απόγευμα στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ως οδηγός ο 40χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετάφερε παράνομα έναν 30χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκε τo Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 40χρονου αλλοδαπού, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και το χρηματικό ποσό των (1.250) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.

Συνάντηση του Γιάννη Στέφου στο Υπουργείο Παιδείας για το ΣΔΕ Ιωαννίνων και την επίσκεψή στο ΣΔΕ

Ο βουλευτής Γιάννης Στέφος συναντήθηκε στις 14/9/2017 με τους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας -τον σύμβουλο του υφυπουργού κ. Μπαξεβανάκη και το Δ/ντή της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης- σχετικά με τη λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) των Ιωαννίνων.
Στη συνάντηση, η οποία ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, ο βουλευτής επεσήμανε μια σειρά από λειτουργικά προβλήματα που απασχόλησαν το ΣΔΕ κατά την προηγούμενη χρονιά, υποστηρίζοντας ότι αυτά θα πρέπει να ξεπεραστούν γρήγορα, έτσι ώστε το ΣΔΕ να λειτουργήσει άρτια την καινούρια σχολική χρονιά. Οι ιθύνοντες του υπουργείου επιβεβαίωσαν ότι έχει ξεκινήσει ήδη η κανονική ροή χρηματοδότησης όλων των ΣΔΕ της χώρας, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι ανανεώσεις αποσπάσεων και οι νέες αποσπάσεις εκπαιδευτικών για τα ΣΔΕ. Επιπλέον, τονίστηκε ότι για πρώτη φορά φέτος ολοκληρώνονται πολύ γρήγορα οι προσλήψεις ωρομισθίων, έτσι ώστε να τοποθετηθούν στα ΣΔΕ μέχρις τις αρχές Νοεμβρίου.
Ο κ. Στέφος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει επιτελεστεί όσον αφορά την επίλυση των οικονομικών και λειτουργικών προβλημάτων. Υποστήριξε ότι το κυβερνητικό έργο στον τομέα της εκπαίδευσης μπορεί να «αγγίξει» τους πολίτες, μόνο όταν τα προβλήματα επιλύονται με άμεσο και γρήγορο τρόπο, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Στη συνέχεια ο κ. Στέφος πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΣΔΕ Ιωαννίνων, όπου ενημέρωσε την διευθύντρια κα. Καίτη Σεντελέ για το σχεδιασμό του υπουργείου σχετικά με την λειτουργία των ΣΔΕ για τα επόμενα χρόνια. Από την πλευρά της η κα. Σεντελέ πληροφόρησε τον κ. Στέφο για τις σημαντικές δράσεις που έχει αναλάβει και που συμμετέχει το σχολείο και τον ξενάγησε στους χώρους του.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές της 2ης τάξης που έχουν ήδη ξεκινήσει τα μαθήματα και χαρακτήρισε το ΣΔΕ ένα σχολείο πολύμορφο και ιδιαίτερο. Τόνισε στους μαθητές πως είναι αξιέπαινος ο αγώνας που κάνουν συνδυάζοντας τα μαθήματα με τις υποχρεώσεις ενός ενήλικα.

Τιμητική εκδήλωση για τον θρύλο της παραδοσιακής μουσικής Πέτρο Λούκα Χαλκιά, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00, στο Άλσος Περιστερίου

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 18χρονος υπήκοος Αλβανίας για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη, χθες (19-09-2017) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 18χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 18χρονο, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ κατείχε και επέδειξε αλβανικό διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα εισόδου, το οποίο και κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής πραγματοποιεί αρτοκλασία για τον εορτασμό του Αγίου Βησσαρίωνα, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:00 π.μ.

Ανθεκτικές ψείρες εξαπλώνονται σε μικρούς και μεγάλους

Σοβαρό πρόβλημα με ψείρες που αντιστέκονται σε πολλές από τις θεραπείες εναντίον τους παρατηρείται στην Ελλάδα, ακριβώς όπως έχει παρατηρηθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ.
Μάλιστα οι ψείρες δεν αναπτύσσονται μόνο σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες, ακόμα και σε γυναίκες με βαμμένα μαλλιά που κανονικά θα έπρεπε να έχουν απαλλαγεί από αυτές.
«Οι ψείρες έχουν “θεριέψει” και έχουμε πολλά περιστατικά στα οποία πρέπει να δοκιμάσουμε πολλά και διαφορετικά αντιφθειρικά προϊόντα έως ότου βρούμε κάποιο που αποδίδει», λέει ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική). «Ακόμα και γυναίκες με βαμμένα μαλλιά έχουν πρόβλημα, παρότι οι βαφές θα έπρεπε στις περισσότερες περιπτώσεις να εμποδίζουν την επιμόλυνση των μαλλιών από ψείρες».
Οι ψείρες είναι παρασιτικά έντομα που μεταδίδονται από το ένα άτομο στο άλλο με την επαφή των κεφαλιών τους ή με την κοινή χρήση αντικειμένων (π.χ. καπέλα, πετσέτες, κτένες κ.λπ.). Ωστόσο, δεν μπορούν να επιζήσουν για πολύ μακριά απ' το ανθρώπινο σώμα.
Τα ενήλικα έντομα έχουν μήκος 2-3 χιλιοστά και εντοπίζονται συνήθως στον αυχένα, στους κροτάφους και στα αυτιά. Αριθμητικά όμως είναι λίγες και μπορεί να μην φαίνονται πάνω στα μαλλιά, διότι το χρώμα τους μπορεί να είναι καστανό, καστανόξανθο, γκριζωπό ή μαύρο. Έτσι, αυτό που συχνά αντιλαμβανόμαστε είναι οι κόνιδες, δηλαδή τα αυγά τους τα οποία είναι πολυάριθμα, λευκά, κολλάνε σε απόσταση λίγων χιλιοστών από τη ρίζα των τριχών και δεν ξεκολλάνε εύκολα από αυτές.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, ώρα 15:00

Ημερήσια Διάταξη Περιφερειακού Συμβουλίου
Συνεδρίαση Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

 Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου  2017 και ώρα 15.00,  συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου  με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
1. Επικύρωση πρακτικών-αποφάσεων 6ης/10-7-2017 και 7ης/31-7-2017 τακτικής  συνεδρίασης Π.Σ.
2. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το  Β΄ τρίμηνο έτους 2017. (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
3. Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στην Ένωση Ευρωπαϊκών Περιφερειών και Ενώσεων Παραγωγών AREPO.
(εισήγηση: η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων)
4. Γνωμοδότηση επί αιτήματος ΥΠ.Α.Α.Τ., για παραχώρηση της χρήσης ακινήτου  με δημοπρασία, εκ νέου, αγροτεμαχίου στην περιοχή Βάλτος, Μπόιδα Μαυρής, Ν. Πρεβέζης, σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρ. 4 παρ. 1α  του Ν 4061/2012, όπως ισχύει.
5. Έγκριση τροποποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου, έτους 2017.
(εισήγηση: η Δ/νση Διά Βίου Μάθησης-Απασχόλησης-Εμπορίου & Τουρισμού)
6. Τροποποίηση του Οργανισμού Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Δ. 140/2010 ΦΕΚ 233/27-12-2010 τ. Α΄, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την αριθμ. 202855/27-12-2016 απόφαση του Γ.Γ. Αποκ/νης Δ/σης Ηπείρου –Δυτ. Μακεδονίας, ΦΕΚ 4400/30-12-2016 τ.Β΄)
(εισήγηση: ο Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημ. Σιώλος)
7. Έγκριση ορισμού εκπροσώπων για το ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ..
(εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας)
8. Έγκριση τροποποίησης Περιφερειακών Προγραμμάτων.
(εισήγηση: η Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού)
Συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων
Την Παρασκευή 22-9-2017 και ώρα 13.00  συνεδριάζει η Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Έγκριση πρακτικών προηγουμένης συνεδρίασης.
2. Έγκριση ένταξης εκδηλώσεων στο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων της Π.Ε. Άρτας 2017.
3. Έγκριση ένταξης εκδήλωσης στο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων της Π.Ε. Θεσπρωτίας 2017.
4. Έγκριση ένταξης εκδηλώσεων στο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων της Π.Ε. Ιωαννίνων 2017.
Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων
 Την Παρασκευή 22-09-2017 και ώρα 12.00 μ.  συνεδριάζει η  Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Έγκριση πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης.
2. Ενημέρωση των μελών για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στη Φιλοθέη Άρτας με θέμα «Πολιτικές Ισότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ενίσχυση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας».


ΠΗΓΗ: www.php.gov