Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Παρακάλαμος: Επαναλειτουργία και πρόβες των χορευτικών τμημάτων

 


Ανακοίνωση

Ξεκινάμε την επαναλειτουργία και τις πρόβες των χορευτικών τμημάτων μας.

Σας περιμένουμε γονείς και παιδιά, μικρούς και μεγάλους  για πρόβα, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18:00 στο κυλικείο της Εκκλησίας Αγίου Παντελεήμονος Παρακαλάμου.

Ιωάννινα: Θανάσιμος τραυματισμός 74χρονου πεζού που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

 


Σήμερα το πρωί στα Ιωάννινα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 47χρονη αλλοδαπή, παρέσυρε 74χρονο ημεδαπό πεζό.

Ο ημεδαπός διακομίστηκε βαριά τραυματισμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση συμμετοχής στην έκθεση WTM 2022 Λονδίνου

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου», πρόκειται να συμμετάσχει με φυσική παρουσία ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού WTM 2022, η οποία θα πραγματοποιηθεί 7-9 Νοεμβρίου 2022 στο Λονδίνο.

Στο πλαίσιο των ενεργειών της για συνεχή στήριξη της εξωστρέφειας των επαγγελματιών τουρισμού, η Περιφέρεια Ηπείρου, θα φιλοξενήσει στο περίπτερό της, όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία, για να επικοινωνήσουν με το ευρύ κοινό της έκθεσης, επιδιώκοντας την ανάπτυξη συνεργασιών προωθώντας τον προορισμό και τις επιχειρήσεις τους.

Για την διευκόλυνση των επαγγελματιών, η Περιφέρεια Ηπείρου, σκοπεύει να διαθέσει κάρτα εισόδου «ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ» στην Έκθεση, η οποία θα εκδοθεί «δωρεάν», μέσα από το link που θα σταλεί, αμέσως μόλις οι επαγγελματίες γνωστοποιήσουν τη συμμετοχή τους. Οι κάρτες εισόδου θα είναι ονομαστικές και δεν μεταβιβάζονται.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: e.chanoglou@encore.com.grτ  φόρμα συμμετοχής, ως την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2022.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις Φαρμακοποιών για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με έδρα την Αθήνα - εξεταστική περίοδος Οκτώβριος 2022

 


«ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022»

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων των υποψηφίων Φαρμακοποιών για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 ορίστηκε η Δευτέρα 31-10-2022.

Οι πρωτοεξεταζόμενοι υποψήφιοι καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στις οικείες τους Περιφερειακές Ενότητες – Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας – Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων, οι οποίες με τη σειρά τους θα τα διαβιβάσουν στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, ώστε να πρωτοκολληθούν εκεί το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 24-10-2022.

2. Αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

α) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων

       Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26510-87138 & 26510-87131

β) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας

       Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26813-63511 & 26813-63512

γ) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας

        Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26653-60186 & 26653-60184

δ) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας

       Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26823-62113 & 26823-62112

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων: Μετά τα χειροκροτήματα το θέατρο του παραλόγου στην υγεία και στην Ήπειρο

 


Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζοντας ως αλωτήρας του δημόσιου συστήματος υγείας, μετά τις αναστολές εργασίας και τις απολύσεις συμβασιούχων για …. “οικονομικότερες συμβάσεις” με τους ιδιώτες, μετά τις εξαγγελίες για ΣΔΙΤ και Νοσοκομεία ΝΠΙΔ, προχωρά στην ηθική και επαγγελματική εξουθένωση των Ιατρών αλλά και την αποδυνάμωση των κλινικών και των δύο νοσοκομείων του νομού Ιωαννίνων αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου. Η απόφαση, γιατροί τριτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων νοσοκομείων να αποσπώνται για κάλυψη εφημεριών σε μικρότερα περιφερειακά, δείχνει την γύμνια και υποκρισία της κυβέρνησης αφού φαίνεται ξεκάθαρα η διάθεσή της να μην καλύπτει τις κενές θέσεις γιατρών αλλά και λοιπού προσωπικού με σκοπό να μειωθεί η ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στα δημόσια νοσοκομεία και ο ασθενής να στραφεί στον ιδιωτικό τομέα. Οι κλινικές των δύο Νοσοκομείων αποδυναμώνονται λόγω της μετακίνησης των ιατρών τους και οι γιατροί που παραμένουν επωμίζονται το έλλειμμα των συναδέλφων τους ενώ οι ασθενείς υφίστανται την ταλαιπωρία από τα ΤΕΠ, τα εξωτερικά ιατρεία μέχρι και τις κλινικές, κατάσταση που τους καταβάλει αλλά και συχνά θέτει ακόμα και την ζωή τους σε κίνδυνο. Ένα θέατρο του παραλόγου σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας μας, όπου για να καλυφθεί μια τρύπα, ανοίγει μια άλλη!

Σπασμωδικές κινήσεις την ύστατη στιγμή, δυσλειτουργίες και σοβαρά προβλήματα, κρυμμένα πίσω από τη μεγάλη εικόνα:  Η  ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ:  η θλιβερή ιστορία  ενός προαναγγελθέντος  θανάτου. Πρώτος ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αρχή του τέλους του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Γιατί περί αυτού πρόκειται όταν λέει ότι «Το σύστημα υγείας πρέπει να βρει νέους τρόπους συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μόνο κρατικό, αλλά ποιοτικό».

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος: Κάλεσμα για "συμμετοχή" στο «Δρόμο της Νίκης» την Κυριακή 23 Οκτωβρίου

 


Αγαπητοί συγχωριανοί - συνδημότες

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 θα διοργανωθεί από τον Δήμο μας ο 3ος αγώνας δρόμου, προς Τιμήν των Ηρώων που πολέμησαν το 1940 στα εδάφη της περιοχής μας.

Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, ώστε με την συμμετοχή των αθλητών που θα λάβουν μέρος, να αναδείξουμε τον τόπο μας, όπου έδωσαν το Αίμα τους οι πρόγονοί μας.

Εμείς ως Κοινότητα, αλλά και με την βοήθεια του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, με χαρά και τιμή δεχθήκαμε να βοηθήσουμε στην υλοποίηση αυτής της θαυμάσιας πρωτοβουλίας.

Έτσι λοιπόν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου το πρωί οι αθλητές θα ξεκινήσουν την όμορφή διαδρομή από το Καλπάκι και θα κατευθυνθούν προς Παρακάλαμο, ακολούθως θα περάσουν από την Βροντισμένη και θα συνεχίσουν μέσω της Μονή Βελλάς, ώστε να τερματίσουν στο Καλπάκι και πάλι.

Σας παρακαλώ λοιπόν, την Κυριακή τα αυτοκίνητα μας να μην  τα παρκάρουμε στην πλατεία του χωριού μας, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα για τον αγώνα και σας προτρέπω όλους, να βγούμε στο κέντρο της Κοινότητας μας να χαρούμε τον αγώνα.

Θα υπάρχουν και υπεύθυνα άτομα τα οποία θα έχουν λάβει οδηγίες, για την καλύτερη αλλά και ασφαλέστερη διεξαγωγή του Αγώνα μας.

Σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση σας και θα χαρούμε όλοι, εάν σας δούμε κοντά μας.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Ιόνια Οδός: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Αντίρριο – Γαβρολίμνη

 


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην «Ιόνια Οδό» και συγκεκριμένα στο τμήμα Αντίρριο – Γαβρολίμνη, στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την «Νέα Οδό», από αύριο Τρίτη 18 Οκτωβρίου έως και μεθαύριο Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, στο τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Αντιρρίου και του ανισόπεδου Γαβρολίμνης.

Κατά τη διάρκεια διακοπής της κυκλοφορίας, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς τα Ιωάννινα, θα βγαίνουν από τον αυτοκινητόδρομο στον ανισόπεδο κόμβο του Αντίρριου και μέσω της παλαιάς εθνικής θα επιστρέφουν στην «Ιόνια Οδό», μέσω του ανισόπεδου κόμβου της Γαβρολίμνης.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ανακοίνωση για τον απώλεια του Τάκη Νικολόπουλου


Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ιωαννίνων αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη το σύντροφο Παναγιώτη (Τάκη) Νικολόπουλο που έφυγε σήμερα ξαφνικά από τη ζωή.

Ο σύντροφος από τα φοιτητικά του χρόνια ήταν ενταγμένος στην αριστερά δίνοντας τις μάχες ως άνθρωπος,  ως συνδικαλιστής γιατρός αλλά και ως στέλεχος του κόμματος.

Υπηρέτησε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και ως ακτινολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και της Πρέβεζας, αλλά, και ως Διοικητής της 6ης Υπε με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια.

Η ευγενική του μορφή και η στάση ζωής του ενέπνεαν σεβασμό. 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στα παιδιά του, στους συγγενείς και στους δικούς του ανθρώπους.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από την Ελληνική Αστυνομία σε όλη την ελληνική επικράτεια


Το
68% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και παράνομη στάθμευση

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Συγκεκριμένα το διάστημα από 9 έως 15 Οκτωβρίου 2022, διενεργήθηκαν 108.518 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 23.883 παραβάσεις.
Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:
• 4.272
στην Αττική,
• 2.791
στη Θεσσαλονίκη,
• 2.418
στη Θεσσαλία,
• 2.412
στη Δυτική Ελλάδα,
• 2.141
στην Κεντρική Μακεδονία,
• 1.963
στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
• 1.927
στην Κρήτη,
• 1.511
στην Ήπειρο,
• 1.280
στην Πελοπόννησο,
• 977
στη Στερεά Ελλάδα,

• 694 στα Ιόνια Νησιά,
• 589
στο Νότιο Αιγαίο,
• 461
στο Βόρειο Αιγαίο και
• 447
στη Δυτική Μακεδονία.
Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:
• 7.845
για παράνομη στάθμευση,
• 4.988
για υπερβολική ταχύτητα,
• 1.360
για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,
• 1.252
για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
• 756
για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
• 626
για Κ.Τ.Ε.Ο.,
• 407
για οδήγηση σε κατάσταση μέθης,
• 388
για χρήση κινητού τηλεφώνου,
• 372
ανασφάλιστα οχήματα,
• 227
για παραβίαση σηματοδότη,
• 199
για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
• 161
για αντικανονικούς ελιγμούς,
• 126
μη τήρηση απόστασης ασφαλείας,
• 121
για φθαρμένα ελαστικά,
• 114
για αντικανονικό προσπέρασμα,
• 59
για αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο,
• 44
για απόσπαση προσοχής οδηγού,
• 32
για αντικανονική χρήση φώτων,
• 24
για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,
• 16
για παραβίαση προτεραιότητας,
• 5
για έλλειψη ζώνης ασφαλείας και
• 4.761
λοιπές παραβάσεις.
Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Στα τάρταρα Καχριμάνης, δήμαρχοι

 


Μεγάλη επιδείνωση σε ένα εξάμηνο

Ακόμη χειρότερη από την πολύ αρνητική εικόνα στην προ έξι μηνών δημοσκόπηση, παρουσιάζει στην σημερινή έρευνα του www.aftodioikisi.gr  (διεξήχθη από 2 έως 12/10 σε δείγμα 603 ατόμων), ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

Συγκεκριμένα, η μη ικανοποίηση (λίγο ή καθόλου) από το έργο του εκτοξεύεται από 64 στο 77% (Πίνακας 3), ενώ το 30% της καταλληλότητας της δημοσκόπησης του Μαΐου πέφτει στο 23% (Πίνακας 7).

 Αποτέλεσμα είναι το 33% των πολιτών της Ηπείρου που προ εξαμήνου επιθυμούσε να επανεκλεγεί ο νυν περιφερειάρχης να πέφτει στο 22% (Πίνακας 4).

Ως διάδοχοι του Α. Καχριμάνη προαλείφονται (Πίνακας 7) κατά σειρά οι:

Γιάννενα: Προσλήψεις 5 ατόμων για διάστημα δύο (2) μηνών, στη ΔΕΥΑΙ

 


Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ιωαννίνων (ΔΕΥΑΙ) ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για διάστημα δύο (2) μηνών, προς κάλυψη των κατεπειγουσών πρόσκαιρων αναγκών της επιχείρησης.

Δικαιολογητικά συμμετοχής:

Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των απαιτούμενων προσόντων οφείλουν να προσκομίσουν τα κατωτέρω δικαιολογητικά:

1. Σχετική Αίτηση.

2. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας.

3. Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών τους.

4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία να δηλώνει τους φορείς του δημοσίου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα στους οποίους έχει απασχοληθεί με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση εποχιακών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών, καθώς και την ακριβή χρονική διάρκεια της απασχόλησής του (έναρξη και λήξη) κατά τους τελευταίους δώδεκα (12) μήνες προ της υποβολής της αιτήσεώς του.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου

 


Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Πέρδικα, Παλαιό ΚΕΠ, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Eμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βςνιζέλου 20 ,09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00

Αισθητικές θεραπείες: Ποιοι ασθενείς ωφελούνται;

 


Ευκαιρία για βελτίωση της εμφάνισης αλλά και της ψυχολογίας γυναικών και ανδρών με σοβαρές ασθένειες δίνουν οι αισθητικές παρεμβάσεις στο πρόσωπο, αλλά και το σώμα. Μια μελέτη, η πρώτη που απηύθυνε σε ασθενείς την ερώτηση γιατί υποβάλλονται σε αισθητικές επεμβάσεις, διαπίστωσε ότι πρωτίστως επιδίωκαν τη βελτίωση της εξωτερικής τους εμφάνισης, προκειμένου να διατηρήσουν την ψυχική τους ευεξία. Κατά δεύτερον, τις επέλεγαν για να ενισχύσουν την κοινωνική αποδοχή και να εξομαλύνουν τις δυσκολίες που προκαλεί η πάθηση τους στην επαγγελματική τους ζωή.

«Οι ελάχιστα επεμβατικές αλλά και οι μη επεμβατικές αισθητικές επεμβάσεις έχουν κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό των ασθενών που σκέφτονται να προχωρήσουν σε κάποια από αυτές έχει υπερδιπλασιαστεί. Τα fillers, τα λέιζερ, τα peeling, τα νήματα, το microneedling, το body contouring βελτιώνουν την εμφάνιση και συνεπώς την ψυχοπαθολογία. Γι’ αυτό οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες που προκαλούν ορατά σημάδια στο δέρμα και εν γένει στο σώμα τους και που τους καθιστούν δυσαρεστημένους ή δυστυχισμένους με την εικόνα του εαυτού τους, στρέφονται σε αυτές», σημειώνει ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.

Με την αλλαγή της εμφάνισής τους αισθάνονται καλύτερα, αποκτούν αυτοπεποίθηση και συνεπώς δύναμη για όσο διαρκεί η περιπέτεια της υγείας τους αλλά και μετά από αυτήν. Επιπλέον, η βελτιωμένη εμφάνιση τους καθιστά ελκυστικότερους από τα μέλη της οικογένειάς τους αλλά και από τα παιδιά τους που συνήθως κλονίζονται όταν οι επιπτώσεις της ασθένειας είναι εμφανείς. Το ίδιο συμβαίνει και στο επαγγελματικό και κοινωνικό τους περιβάλλον: οι αισθητικές παρεμβάσεις προκαλούν ψυχική ανάταση και τους βοηθούν να νιώθουν άνετα, να επανενταχθούν και να κατακτήσουν τους επαγγελματικούς, κοινωνικούς και προσωπικούς στόχους τους χωρίς να αντιμετωπίζουν κανενός είδους κοινωνικό στίγμα.