Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Το «Εθνικό Επιμελητήριο Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών» έθεσε υπό την τιμητική αιγίδα του το Who is who «γυναίκες ηγέτες επιχειρήσεων»


Η πρωτοβουλία του «Who is Who στην Ελλάδα», να προχωρήσει στη βιογράφηση γυναικών, που έχουν κατακτήσει κορυφές σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, με τον πρώτο τόμο, αφιερωμένο στις «Γυναίκες Ηγέτες Επιχειρήσεων»,   έχει συναντήσει ευρύτατη αποδοχή και πολλά κολακευτικά σχόλια.
Ενδεικτικό της απήχησης του Who is Who «Γυναίκες Ηγέτες Επιχειρήσεων» είναι ότι, εκτός από την «Ένωση Ευρωπαίων Γυναικών»  και το «Εθνικό Επιμελητήριο Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών»  έθεσαν υπό την τιμητική αιγίδα τους τη συγκεκριμένη έκδοση.
Χαρακτηριστική είναι η σχετική δήλωση του «ΕΕΔΕΓΕ»:
«Η Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, σε έκτακτη συνεδρίασή της, αποφάσισε να θέση τη δράση σας, υπό την αιγίδα του Δικτύου, συμμετέχοντας στην προσπάθειά σας να αναδείξετε τις γυναίκες εκείνες που πέτυχαν στο χώρο της επιχειρηματικότητας και συντελούν στην ανάδειξη του ρόλου της γυναίκας στην Ελλάδα». 
Η έκδοση, που θα κυκλοφορήσει εντός του 2018, θα περιλαμβάνει χιλιάδες βιογραφίες γυναικών, που έχουν επιλεγεί με αντικειμενικά κριτήρια και των οποίων τα βιογραφικά θα δημοσιευθούν φυσικά, χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση.

Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου: Εκδήλωση για την αποπεράτωση του Σπιτιού του Ηπειρώτη του Θριασίου Πεδίου, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, ώρα 13.00, στο κοσμικό κέντρο ''Πανόραμα'', Λεωφ. Καμαρίου (Τιτάν), Μαγούλα Αττικής, 1 km μετά το Θριάσιο Νοσοκομείο, δίπλα στον Σταθμό του Προαστιακού Μαγούλας

Πρόσκληση
 Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου, διοργανώνει Ηπειρώτικο αντάμωμα, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, στις 13:00΄,  στο κοσμικό κέντρο "Πανόραμα", με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν για την αποπεράτωση του χώρου που έχει δωθεί στο σύλλογο μας από το Δήμο Ελευσίνας, ώστε να μπορέσουμε να στεγαστούμε στο δικό μας χώρο χωρίς ενοίκιο.
Θα συμμετέχουν γνωστοί οργανοπαίκτες και τραγουδιστές συνδράμοντας και αυτοί στην προσπάθεια μας.
Έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή:
Σταύρος Καψάλης, Ναπολέων Δάμος, Σάββας Σιάτρας, Κώστας Μήτσης, Δημήτρης Καλογήρου, Λευτέρης Κωνσταντίνου, Χρήστος Αγγελής, Βαγγέλης Κώτσου, Θωμάς Λώλης, Χρήστος Γκίτσιος, Στάθης Πολύζος, Δημήτρης Αχνούλας, Άρης Τζαρτζούλης, Ρομπέρτος Σέλφος, Δημήτρης Παππάς, Νίκος Κατσαρός.
Είναι ευπρόσδεκτος και όποιος άλλος καλλιτέχνης το επιθυμεί να συνδράμει στην προσπάθεια μας!
Η τιμή της πρόσκλησης είναι 15 ευρώ και περιλαμβάνει ατομικό πιάτο, χύμα κρασί, αναψυκτικά, νερό.
ΔΕΝ πρόκειται για το ετήσιο αντάμωμα-χοροεσπερίδα του Συλλόγου και δεν θα υπάρχει εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου, ούτε λαχειοφόρος αγορά.
Προσκαλούμε όλους εσάς που αγαπάτε τον Σύλλογο Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου να μας στηρίξετε, για να στεγαστούμε το συντομότερο δυνατόν!
Πληροφορίες :2105561041, 6982059736, 6946913548

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Κυνηγετικός Σύλλογος Δελβινακίου-Πωγωνιού: Αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δελβινακίου – Πωγωνιού συνδράμει στην προσπάθεια που διοργανώνεται πανελλαδικά για την αλληλεγγύη προς τους πλημμυροπαθείς στην Δυτική Αττική.
Ο Σύλλογος συνεχίζοντας τον κοινωνικό του χαρακτήρα  καλεί τα μέλη του και όχι μόνο, σε εθελοντική προσφορά ειδών ένδυσης-υπόδησης, τροφίμων, φαρμακευτικού υλικού κλπ έως 30-11-2017.

Η παραλαβή συσκευασιών θα γίνεται στο γραφείο του Συλλόγου στο Δελβινάκι.

Πανελλήνια Κίνηση Ενεργών Πολιτών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη «ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ»: Συνάντηση-συζήτηση σχετικά με την αποτροπή-μόλυνση του Καλαμά την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ. στα γραφεία της Αδελφότητας Κουκλιωτών, Κολωνού 48


Η Πανελλήνια Κίνηση Ενεργών Πολιτών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη «ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ» διοργανώνει συνάντηση-συζήτηση  σχετικά με την αποτροπή-μόλυνση του Καλαμά την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ. στα γραφεία της Αδελφότητας Κουκλιωτών, Κολωνού 48.

Συμπατριώτες, αγαπητοί φίλοι και μέλη της Κίνησης ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ, σας καλούμε στην ενημερωτική συνάντηση - συζήτηση σχετικά με τις:
- Αποφάσεις και ενέργειες μας σχετικά με την αποτροπή της μόλυνσης-ρύπανσης του Καλαμά
- Νέες απειλές για το ποτάμι και το περιβάλλον από την έρευνα για πετρέλαια στις περιοχές μας

Ο ΚΑΛΑΜΑΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ!

Επίσκεψη της 1ης τάξης του Αρσάκειου Δημοτικού Σχολείου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου

Καλοί γνώστες των βασικών κανόνων οδικής κυκλοφορίας αποδείχτηκαν οι μαθητές της 1ης τάξης του Αρσάκειου Δημοτικού Σχολείου που επισκέφθηκαν σήμερα το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου.
Οι μικροί μαθητές απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις του Αστυνόμου Α’ και υπεύθυνου για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής κ. Επαμεινώνδα Ζήκου ενώ είχαν την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους που αφορούσαν ως επί το πλείστον τη συμπεριφορά των οδηγών.




Αφού μίλησαν για το οδικά σήματα και τη σωστή συμπεριφορά των πεζών, τα παιδιά μπήκαν στη θέση του οδηγού και με τα ειδικά μηχανοκίνητα οχήματα που διαθέτει ο Δήμος Πωγωνίου απέδειξαν ότι είναι εξίσου καλοί οδηγοί.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής δέχεται σε ετήσια βάση δεκάδες σχολεία από όλο το Νομό Ιωαννίνων κι όχι μόνο. 
Οι εκατοντάδες μαθητές φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για την κατάσταση του Πάρκου όσο και για τα οχήματα που έχει διαθέσει ο Δήμος Πωγωνίου για την εξάσκησή τους στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τα σχολεία που επιθυμούν να επισκεφθούν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου μπορούν να προγραμματίσουν την εκδρομή τους στο τηλ. 2653360129   (κ. Σοφία Τσέπα).


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Τα τελικά κριτήρια για τη χορήγηση του Κοινωνικού μερίσματος

Η Υπουργός Εργασίας κα Έφη Αχτσιόγλου, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην Ολομέλεια, δεν θα εκδοθεί κ.υ.α. για τον προσδιορισμό των κριτηρίων για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος αλλά οι σχετικές διατάξεις ενσωματώνονται στο νομοσχέδιο με νομοτεχνικές βελτιώσεις.
Τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος.
Κατά το έτος 2017 καταβάλλεται ποσό επτακόσια είκοσι εκατομμύρια (720.000.000) ευρώ για την εφάπαξ παροχή κοινωνικού χαρακτήρα, ως διανομή κοινωνικού μερίσματος προς στήριξη των οικονομικά αδύναμων προσώπων και ευάλωτων νοικοκυριών.
Ειδικότερα, ως ευάλωτο νοικοκυριό νοείται το σύνολο των προσώπων που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη, συμπεριλαμβανομένων και των φιλοξενούμενων ατόμων.
Τα κριτήρια καταβολής είναι τα ακόλουθα:
Α) Εισοδηματικά κριτήρια
Για την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης, το εισόδημα του νοικοκυριού, όπως ορίζεται στο άρθρο 1, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των εννέα χιλιάδων ευρώ (9.000) για τα νοικοκυριά με ένα μέλος, το ποσό των δεκατριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (13.500) για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη, το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων επτακοσίων πενήντα ευρώ (15.750) για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο τέκνο, το ποσό των δεκαοκτώ χιλιάδων ευρώ (18.000) για τα νοικοκυριά με τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα μέλη και δύο ανήλικα τέκνα, το ποσό των είκοσι χιλιάδων διακοσίων πενήντα ευρώ (20.250) για τα νοικοκυριά με τρία ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο τέκνο ή δύο ενήλικα μέλη με τρία ανήλικα τέκνα, το ποσό των είκοσι δύο χιλιάδων πεντακοσίων πενήντα ευρώ (22.550) για τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα μέλη με τέσσερα ανήλικα τέκνα και τέλος τα είκοσι επτά χιλιάδες ευρώ (27.000) για πέντε ή περισσότερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα μέλη με έξι ή περισσότερα ανήλικα τέκνα. Τα ανωτέρω κριτήρια θα εξειδικευτούν με την Κοινή Υπουργική Απόφαση της παρ. 4 για την κατηγορία των ανέργων.

Συμμετοχή του Αντιπροέδρου του ΠΣΗΕ στην Κεντρική παρουσίαση της Τουριστικής Προβολής και Προώθησης του προορισμού «Ιωάννινα-Ήπειρος», στη Λευκωσία, Κύπρο

Ο Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Λευτέρης Δημητρίου παρευρέθηκε στην Κεντρική παρουσίαση της Τουριστικής Προβολής και Προώθησης του Προορισμού «Ιωάννινα-Ήπειρος», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, στη Λευκωσία.
 Συμμετείχε επίσης σε κάποιες από τις εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο, από 12 έως 16 Νοεμβρίου 2017, στα πλαίσια του Προγράμματος Δράσεων Διπλωματίας Πόλεων για την Τουριστική Προβολή του Προορισμού «Ιωάννινα-Ήπειρος».
Τις πιο πάνω εκδηλώσεις διοργάνωσε και υλοποίησε πολυμελή αποστολή στην οποία συμμετείχαν: ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητής Γεώργιος Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού Ιωαννίνων Νίκος Γκόλας, ειδικός σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Στέφανος Ζέρβας, ο Διευθυντής Στρατηγικής & Ανάπτυξης της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Σαμ Κουδούνης, Μέλη του Δ.Σ του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Τουριστικοί Πράκτορες, Ξενοδόχοι-Επιχειρηματίες και εκπρόσωποι Εταιρειών Εξαγωγών.

Ο Αντιπρόεδρος του ΠΣΗΕ είχε και κατ’ιδίαν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κατά τη διάρκεια των οποίων συζήτησαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας και συμβολής του ΠΣΗΕ σε θέματα Τουριστικής Προβολής της Ηπείρου και Ηπειρωτικής Επιχειρηματικότητας.

Η Ήπειρος άρχισε ήδη να γεύεται τα οφέλη από τη λειτουργία της Ιόνιας Οδού

Έργο υψηλής προτεραιότητας η επέκτασή του αυτοκινητόδρομου ως την Κακαβιά - Ανάδοχος την Τετάρτη για τη σύνδεση με Τζουμέρκα

Οι αποστάσεις μειώθηκαν, το ταξίδι έγινε πιο ασφαλές, ενώ νέες αναπτυξιακές προοπτικές, με έμφαση στο εμπόριο, τις μεταφορές και τον τουρισμό διανοίγονται για την Ήπειρο με τους μεγάλους οδικούς άξονες που τη φέρνουν πιο κοντά στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Η παράδοση σε κυκλοφορία του συνόλου της Ιόνιας Οδού λίγο πριν τα τέλη του περασμένου καλοκαιριού έδωσε ήδη μία πρόγευση των «αγαθών» που φέρνει ο αυτοκινητόδρομος για την περιοχή μας, με σημαντική αύξηση του...
τουριστικού ρεύματος, ενώ η επόμενη θερινή περίοδος θα δείξει το πραγματικό μέγεθος της προσφοράς του στον τομέα αυτό. Φυσικά, καίριας σημασίας είναι η ολοκλήρωσης της Ιόνιας, με την κατασκευή του τμήματος Γιάννενα – Κακαβιά που αποτελεί τη φυσική της συνέχεια, μέσω του οποίου θα γίνει πιο άμεση η «έξοδος» της χώρας μας προς τα Βαλκάνια.Στο μεταξύ, ένα ακόμη σημαντικό παράλληλο οδικό έργο, η σύνδεση της Ιόνιας με τα Τζουμέρκα, μπαίνει σε «τροχιά» υλοποίησης, καθώς την ερχόμενη Τετάρτη πρόκειται να αναδειχθεί ο ανάδοχός του, ενώ… κάτι κινείται και για τον αυτοκινητόδρομο Άκτιο - Αμβρακία. Όσον αφορά στο «μέτωπο» του Ε65, ενός αυτοκινητόδρομου επίσης με ιδιαίτερη σημασία για την Ήπειρο, όλα δείχνουν ότι μέχρι τις γιορτές θα λειτουργήσει το πρώτο τμήμα του ως τα Τρίκαλα.
Η «προίκα» της Ιόνιας

Εκδήλωση μνήμης των αείμνηστων μεγάλων Ηπειρωτών καλλιτεχνών, Πέλου & Αλέκας Κατσέλη στην ''Εστία Νέας Σμύρνης'', Παλαιολόγου 1, Νέα Σμύρνη, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, ώρα 19:30

Κόνιτσα: Συνελήφθη ένας 53χρονος υπήκοος Αλβανίας που εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, προχθές (19-11-2017) το πρωί στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 53χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης ενός έτους και τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών και ψευδή ανώμοτη κατάθεση.

Ικανοί για μεταμόσχευση οι κερατοειδείς διαβητικών και ηλικιωμένων

Λύση στην παγκόσμια  έλλειψη μοσχευμάτων κερατοειδούς, μπορεί να δώσει η αξιοποίηση μοσχευμάτων τόσο από διαβητικούς όσο και από δότες άνω των 76χρόνων!
Αυτό υποστηρίζουν νεώτερες επιστημονικές μελέτες που έγιναν με σκοπό να διευρυνθεί η δεξαμενή   των δοτών, αφού το πρόβλημα της δωρεάς οργάνων και ιστών είναι παγκόσμιο.
Κι αυτό γιατί μέχρι σήμερα  η επιλογή κερατοειδούς από τον εν δυνάμει δότη έπρεπε να πληρεί μεταξύ άλλων και τα εξής προαπαιτούμενα:
ØΝα μην είναι ο δότης διαβητικός και
ØΝα είναι ηλικίας αντίστοιχης με εκείνη του λήπτη
Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο που οργανώνει στις ΗΠΑ η Association for Research in Vision and Ophthalmology, η ποιότητα των κερατοειδών τόσο των διαβητικών όσο και των μεγαλύτερης ηλικίας δοτών (άνω των 76 χρόνων) εγγυάται μια επιτυχή μεταμόσχευση.
Κι αυτό γιατί δεν φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα την πυκνότητα των ενδοθηλιακών κυττάρων τα οποία είναι αυτά που εξασφαλίζουν έναν κερατοειδή υγιή, διαφανή και λειτουργικό.
 Στους διαβητικούς ασθενείς η μέση πυκνότητα των ενδοθηλιακών κυττάρων βρέθηκε να είναι 2.566 κύτταρα/mm2 πράγμα το οποίο εξασφαλίζει πολύ καλές προοπτικές στην μεταμόσχευση κερατοειδούς και την μετεγχειρητική πορεία.
Στη μελέτη συγκρίθηκαν οι κερατοειδείς 1.486 διαβητικών δοτών  με 2.488 κερατοειδείς μη διαβητικών δοτών.
Αναλύοντας στατιστικά τον αριθμό των ενδοθηλιακών κυττάρων και μετά την απαραίτητη ηλικιακή διαστρωμάτωση, βρέθηκε ότι  δεν υπήρχε στατιστική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Επί πλέον στο World Cornea Congress San Diego, ΗΠΑ παρουσιάσθηκε μελέτη όπου κερατοειδείς από δότες ηλικίας μεταξύ 76 και 85 χρόνων ήταν κατάλληλοι για μεταμόσχευση.