Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Γιάννενα: Εκδήλωση προς τιμή της Νατάσας Μπέγκα

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου, η ΕΛΕΠΑΠ, το Ίδρυμα Ελληνικής Ευεργεσίας της Διασποράς σε συνεργασία με τις ΣΥΔ (Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) «Ελπίδα Ζωής» & το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ηπείρου ΙΑΜΗ, την Τετάρτη 8 Ιουνίου τίμησαν τη σύγχρονη ευεργεσία στο πρόσωπο της Νατάσας Μπέγκα για την αμέριστη και ανιδιοτελή  προσφορά της στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων!

Κατάμεστη η αίθουσα των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ.) και παρατεταμένο το χειροκρότημα των καλεσμένων,  που τίμησαν έτσι τη Νατάσα Μπέγκα, τη σύγχρονη ευεργέτιδα των Ιωαννίνων.

ΕΟΔΥ: Δεκατρείς θάνατοι σήμερα, 4.496 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 115.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δεκατρείς  θάνατοι σήμερα, 4.496 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.496.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.483.275 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 561 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 139.601(3.9% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.96 (95% ΔΕ: 0.89 - 1.01).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.966 θάνατοι.

Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 115 (60.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.

To 92.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 54 (46.96%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 61 (53.04%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.691 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 100 (ημερήσια μεταβολή +13.64%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 89 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Γιάννενα: Ωράριο λειτουργίας Rapid Test τη Δευτέρα 13 Ιουλίου (Αγίου Πνεύματος)

 


Οι ΚΟμΥ Ιωαννίνων ενημερώνουν το κοινό πως τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 13 Ιουλίου οι δειγματοληψίες στην Περιφέρεια Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθούν με ωράριο 09.00 -15.00.

Τα Κλιμάκια στα Νοσοκομεία Π.ΓΝ.Ι και Γ.Ν. Χατζηκώστα  δεν θα λειτουργήσουν.

Οριοθέτηση-Διευθέτηση ρέματος Τ.Κ. Κουκλιών, Άνω Καλαμά, Δ. Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Ανακοινώνει και Προσκαλεί
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθ. 19 του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α΄) σε συνδυασμό με τις διατάξεις της ΚΥΑ 1649/45/2014 (ΦΕΚ 45/Β’), τους πολίτες ( κοινό, ενδιαφερόμενο κοινό) και φορείς εκπροσώπησής τους (οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, Ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας), να λάβουν γνώση και να διατυπώσουν γραπτές απόψεις (σύμφωνα με το έντυπο υπό στοιχεία Δ11, που περιλαμβάνεται στο παράρτημα Α της προαναφερόμενης ΚΥΑ) στα πλαίσια της έναρξης δημόσιας διαβούλευσης, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 2η) του έργου:«Οριοθέτηση -Διευθέτηση ρέματος οικισμού Κουκλιών, Τ.Κ. Άνω Καλαμά, Δ. Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».

Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο Δήμος Πωγωνίου.

Ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας δημοσιοποίησης ορίζεται η 08-06-2022 και ημερομηνία λήξης αυτής η 20-07-2022.
Ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας για την κατάθεση γραπτών απόψεων των πολιτών και των φορέων εκπροσώπησής τους ορίζεται η 10-06 -2022 και ημερομηνία λήξης αυτής η 15-07 -2022

Αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας είναι η Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου .
Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου για την παροχή πληροφοριών και στοιχείων καθώς και την παραλαβή των εγγράφων απόψεων και προτάσεων των πολιτών και φορέων είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου (Πλατεία Πύρρου 1 –Ιωάννινα, γρ. 203), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών

 


Συνελήφθη χθες (07-06-2022) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στο σπίτι του, συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -12,8- γραμμαρίων.

Από τις 14 Ιουνίου και μετά οι αιτήσεις για την επιδότηση στο ρεύμα

 


Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την επιδότηση στο ρεύμα και το Power Pass, που επιστρέφει έως και 600 ευρώ σε καταναλωτές.

Η επιδότηση για το ρεύμα αφορά την περίοδο κατανάλωσης από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022.

Η αίτηση θα γίνεται σε ειδική εφαρμογή του gov.gr.

Η εφαρμογής θα ξεκινήσει να λειτουργεί μετά την 14η Ιουνίου 2022 και οι αιτήσεις θα γίνονται μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Η πληρωμή των δικαιούχων πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση της υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων.

Την επιδότηση θα πάρουν όσοι είναι συμβεβλημένοι σε τιμολόγια με ρήτρα αναπροσαρμογής. Η ενίσχυση αφορά στον λογαριασμό κατανάλωσης της κύριας κατοικίας των δικαιούχων, καθώς και της μισθωμένης κατοικίας εξαρτώμενων παιδιών του νοικοκυριού που σπουδάζουν στο εσωτερικό.

Για την λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, κάθε αριθμός παροχής ρεύματος, για κάθε μήνα, δηλώνεται από έναν μόνο δικαιούχο.

Σε περίπτωση που ένας αριθμός παροχής ρεύματος για κάποιον μήνα τυχόν δηλωθεί από δύο η περισσότερους δικαιούχους, ακολουθείται η διαδικασία καταμερισμού της ενίσχυσης ανά δικαιούχο που περιγράφεται στο άρθρο 3 της απόφασης.

Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα – μετά την αφαίρεση των φόρων- έως 45.000 ευρώ. Υπ’ όψιν λαμβάνεται η φορολογική δήλωση του 2020.

Τρίμηνη επέκταση της ρύθμισης για τα αδήλωτα τετραγωνικά

 


Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι η παράταση που δόθηκε έως τις 30 Ιουνίου 2022 για την διόρθωση των τετραγωνικών ακινήτων αφορά και τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου έως και τις 23 Μαρτίου 2022, δηλαδή την προηγούμενη της ημερομηνίας δημοσίευσης σε νόμο της σχετικής διάταξης. 

Τα χρηματικά ποσά που κατέβαλαν οι πολίτες, πέραν των οφειλομένων, θα επιστραφούν μετά από αίτησή τους.

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση για τη διόρθωση των τετραγωνικών απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων από το σύνολο των προστίμων που προκύπτουν από τις διαφορές τετραγωνικών μέτρων. 

Παρέχει επίσης τη δυνατότητα καταβολής των τελών που αντιστοιχούν στα ορθά τετραγωνικά μέτρα, σε 24 μηνιαίες δόσεις, υπολογιζόμενα από 1 Ιανουαρίου 2020 μέχρι την ημερομηνία δήλωσης με πρόστιμο 20% επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος.

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου επέστρεψε δυναμικά και η καρδιά της Ηπείρου «ζωντάνεψε» στον Ασπρόπυργο

 


Μετά από τρία χρόνια πλήρης απραξίας, λόγω των περιορισμών που επέφερε η Πανδημία του COVID-19,   ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου επέστρεψε δυναμικά και η καρδιά της Ηπείρου «ζωντάνεψε» στον Ασπρόπυργο.

Το καθιερωμένο, πλέον Αντάμωμα στις 4 Ιουνίου 2022, στην έδρα του Συλλόγου, με την εκπληκτική κομπανία του Δόκιμου - Αχνούλα έδωσε χρώμα, ένταση, κέφι και πολλή παράδοση στην έναρξη του καλοκαιριού.

Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες, φίλες και φίλοι του Συλλόγου από όλη την Αττική συγκεντρώθηκαν και «πλημμύρισαν» στην κυριολεξία τον αύλειο χώρο του Συλλόγου, γλεντώντας με τη ψυχή τους έως το πρωί. 

Την εκδήλωση παρουσίασε το μέλος του Δ.Σ. και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Καγιάς, δίνοντας το λόγο στον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Ζηκόπουλο, ο οποίος απεύθυνε θερμό καλωσόρισμα σε όλους τους παρευρισκόμενους τονίζοντας, ότι το Ηπειρώτικο Αντάμωμα Ασπροπύργου είναι ένας θεσμός, που σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων και των υπόλοιπων ηπειρωτικών συλλόγων της Αττικής. 

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμο Ασπροπύργου, που στέκει πάντα αρωγός στις δράσεις του Συλλόγου καθώς όλους τους Συλλόγους και τους φίλους που στηρίζουν εδώ και χρονιά τις δράσεις του καθώς και τα μέλη τους Δ.Σ. και τους εθελοντές.  Ευχήθηκε από καρδιάς καλή διασκέδαση καθώς και ένα υπέροχο καλοκαίρι γεμάτο παράδοση και κέφι, δίνοντας ραντεβού στην ξακουστή Ήπειρο. 

Έπειτα, ο λόγος δόθηκε στον Δήμαρχο της πόλης, κ. Νικόλαο Μελετίου, ο οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για την άψογη διοργάνωση αλλά και για το μεράκι που επιδεικνύουν τόσα χρόνια, διατηρώντας την παράδοση της Ηπείρου  ζωντανή στον Ασπρόπυργο. 

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γεώργιος Κώτσηρας, ο Γραμματέας της Βουλής, Βουλευτής της Δυτικής Αττικής και συντοπίτης, κ. Ευάγγελος Λιάκος και ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, κ. Αντώνης Κοντός. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Η Ήπειρος των «4 εποχών» προβάλλεται σε Αμερική και Καναδά

 


Στο πλαίσιο προώθησης του προορισμού «Ήπειρος» σε νέες αγορές, η Περιφέρεια Ηπείρου με την αρωγή του Ε.Ο.Τ. Βόρειας Αμερικής φιλοξένησε δημοσιογράφους και μπλόγκερς από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και του Καναδά. Το ταξίδι εξοικείωσης περιλάμβανε επισκέψεις και ξεναγήσεις στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου.

Οι Αμερικανοί και Καναδοί φιλοξενούμενοι, γνώρισαν και θαύμασαν από κοντά    μνημεία  της φύσης και του πολιτισμού, μουσεία και μοναστήρια, αρχαία θέατρα, έμαθαν την ιστορία του τόπου, περπάτησαν σε βουνά και μονοπάτια, έκαναν ράφτινγκ στα ποτάμια, ποδηλασία, μπάνιο στις πανέμορφες παραλίες του Ιονίου, αλλά και μαθήματα μαγειρικής.

Οι εντυπώσεις των Αμερικανών και Καναδών δημοσιογράφων ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί στα Μέσα που εργάζονται, με τις εικόνες της Ηπείρου να «ταξιδεύουν» σε όλο τον κόσμο, με πολύ θετικό αντίκτυπο για την  περιοχή μας και τις δυνατότητες που προσφέρει για ποιοτικό τουρισμό, τέσσερις μήνες του χρόνου.

Η κατά γενική ομολογία επιτυχημένη, ως προς την προβολή της Ηπείρου.  πρωτοβουλία φιλοξενίας   δημοσιογράφων και μπλόγκερς, δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες για περαιτέρω δραστηριοποίηση των φορέων για την προσέλκυση Αμερικανών και Καναδών τουριστών στην περιοχή μας, καθώς οι πολλές εναλλακτικές προτάσεις που υπάρχουν και αναδείχτηκαν καλύπτουν μεγάλο εύρος ενδιαφέροντος τους.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 8 Ιουνίου

 


Την Τετάρτη 8 Ιουνίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISOBOX, 07:30-14:30

Άρτα, Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου, 09:00-13:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Βουτσαράς, Κέντρο Υγείας, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου , Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου Πάργας, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00

Νευρόλυση με ραδιοσυχνότητες: Είναι η λύση στον χρόνιο πόνο;

 


Η νευρόλυση με ραδιοσυχνότητες είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική, στόχος της οποίας είναι να καταστρέψει τα νευρικά κύτταρα (γάγγλια, αισθητικά νεύρα) εφαρμόζοντας ηλεκτρικό πεδίο απευθείας στο βιολογικό ιστό, ούτως ώστε να επιτευχθεί απονεύρωση απαλλάσσοντας τον ασθενή από τους χρόνιους πόνους.

Πώς λειτουργεί;

«Τα αισθητικά νεύρα αποτελούν τη συμπαθητική αλυσίδα που βρίσκεται στο εσωτερικό της σπονδυλικής στήλης, η οποία ευθύνεται για την αγγειοσύσπαση των αγγείων ενώ παράλληλα αποτελεί μέρος του νευρικού συστήματος που είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά της αίσθησης του πόνου στον εγκέφαλο. Κύριος στόχος της τεχνικής αυτής είναι να απονευρωθεί η πάσχουσα περιοχή και να σταματήσει να στέλνει σήματα αίσθησης πόνου στον εγκέφαλο του ασθενή», επισημαίνει ο κ. Αντώνιος Ανδρουλής, Νευροχειρουργός, Διευθυντής Γ΄ Νευροχειρουργικής Κλινικής στο Μetropolitan General.

Νευρόλυση με ραδιοσυχνότητες στην πράξη

Η επέμβαση πραγματοποιείται υπό ακτινοσκοπική καθοδήγηση. Ο ασθενής έχοντας τις αισθήσεις του τοποθετείται είτε στο πλάι είτε σε πρηνή θέση. Χορηγείται ελαφρά μέθη και εφαρμόζεται τοπική αναισθησία στο πάσχον σημείο.

Στη συνέχεια ο νευροχειρουργός εντοπίζει το ακριβές σημείο διέλευσης του νεύρου και τοποθετεί μία βελόνα στην άκρη της οποίας παράγεται θερμικό πεδίο με ανώτατο όριο τους 60 βαθμούς Κελσίου και πραγματοποιείται η νευρόλυση.