Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Εντοπίστηκε νέο φορτίο με λαθραία τσιγάρα

Ακόμη ένα χτύπημα στα κυκλώματα που διακινούν λαθραία τσιγάρα πέτυχε ειδικό κλιμάκιο του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Λίγα λεπτά μετά τις 22:15 μ.μ. εντοπίστηκαν δύο φορτηγά τα οποία μετέφεραν το καθένα εκατοντάδες χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το καθένα μετέφερε από 400.000 πακέτα.
Οι δύο Έλληνες οδηγοί των φορτηγών είχαν μαζί τους και τις οικογένειές τους με ανήλικα παιδιά για να μην δώσουν «στόχο» στους άντρες του Λιμεναρχείου.
Τα τσιγάρα και τα φορτηγά κατασχέθηκαν και αύριο το πρωί θα ξεκινήσει η καταμέτρηση του φορτίου, ενώ οι οδηγοί συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Θεσπρωτίας.


ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Γιορτάζει το ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας, την Κυριακή 17 Ιουλίου

Η ετήσια γιορτή της Αγίας Μαρίνας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή 17 Ιουλίου, στο ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στο Βασιλικό Πωγωνίου.
Στη Λειτουργία που θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας, ενώ μετά τη Λειτουργία θα υπάρξει δεξίωση.


Σημειώνεται, ότι το πανέμορφο πέτρινο ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας έγινε με δαπάνες της οικογένειας Γκούμα, που κατάγεται από το Βασιλικό Πωγωνίου.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δυο Κονιτσιώτες, με 520 χρυσά και 270 αργυρά νομίσματα, μεγάλης αξίας

Χθες το απόγευμα συνελήφθησαν από άνδρες ασφαλείας Ιωαννίνων, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, δυο επίδοξοι έμποροι χρυσών και ασημένιων νομισμάτων, κάτοικοι Δήμου Κόνιτσας.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν 520 χρυσά και 270 αργυρά νομίσματα.
Το τίμημα για την πώληση των νομισμάτων, ήταν 500.000 ευρώ!


Οι δυο συλληφθέντες παραμένουν στην Ασφάλεια όπου ανακρίνονται, ενώ αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με το Νόμο περί Αρχαιοτήτων, βαριές κατηγορίες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2015 η εγγύηση καταθέσεων, ύψους 100.000 ευρώ

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2015 η εγγύηση, ύψους 100.000 ευρώ (ανά καταθέτη και ανά τράπεζα), η οποία έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Το ρόλο του εγγυητή των καταθέσεων στη χώρα μας έχει το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων καθώς σε περίπτωση που «σκάσει» κάποια τράπεζα το ΤΕΚΕ είναι αρμόδιο να αποζημιώσει τους καταθέτες με μέγιστο ποσό τις 100.000 ευρώ (σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ 2(α) του ν. 3746/2009- ΦΕΚ 27 Α΄ 16/02/2009).
Το ίδιο ισχύει για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/14/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.
Σημειώνουμε ότι η εγγύηση των 100.000 ευρώ, ισχύει ανά καταθέτη και ανά τράπεζα. Δηλαδή αν κάποιος έχει 150.000 ευρώ, αποζημιώνεται για τις 100.000 ευρώ, αν έχει κατάθεση 70.000 ευρώ αποζημιώνεται για όλο το ποσό.
Στις περιπτώσεις κοινών λογαριασμών, που έχουν δηλαδή ανοιχθεί στο όνομα δύο ή περισσοτέρων προσώπων, το τμήμα που αναλογεί σε κάθε καταθέτη του κοινού λογαριασμού θεωρείται ως χωριστή κατάθεση. Και καλύπτεται μέχρι το όριο των 100.000 ευρώ.
Στην περίπτωση που συνδικαιούχος είναι ανήλικο τέκνο, η αποζημίωση εισπράττεται από τον κηδεμόνα του.
Αν υπάρξει πρόβλημα σε κάποια τράπεζα, το ΤΕΚΕ θα αποζημιώσει τους καταθέτες της κάνοντας χρήση των άμεσα ρευστοποιήσιμων κεφαλαίων του, που στο τέλος του 2010 ανέρχονταν σε 1,4δισ. ευρώ.
Συνολικά, οι πόροι που διαχειρίζεται ανέρχονται σε 2,97 δισ ευρώ.


Σε περίπτωση που τα διαθέσιμα κεφάλαια του ΤΕΚΕ που προέρχονται από τακτικούς πόρους δεν επαρκούν για την καταβολή αποζημιώσεων στους καταθέτες ιδρύματος που τελεί σε αδυναμία να τους επιστρέψει τις καταθέσεις τους, οι υπόλοιπες τράπεζες υποχρεούνται να καταβάλουν συμπληρωματική εισφορά, το ύψος της οποίας καθορίζεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Διαδικασία πρόσληψης 181 Δοκίμων Υπαξιωματικών στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, υπέγραψε σήμερα κανονιστική πράξη για την πρόσληψη 181 Υπαξιωματικών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.



Μετά τη δημοσίευση της κανονιστικής πράξης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τις επόμενες μέρες με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναυάρχου Κωνσταντίνου ΣΟΥΛΗ, θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός που θα ορίζει τη διαδικασία πρόσληψης και κατάταξης των Δοκίμων Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΜΜΟΤΟΠΙΤΩΝ ΑΡΤΑΣ: Συνδιοργανώνει την εκδήλωση ''ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΗΓΑΔΙΩΝ'', υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος την Κυριακή 24 Ιουλίου στον Αμμότοπο Άρτας


ΔΗΜΟΣΙΟ: Κόβονται στο μισό τα επιδόματα

Πώς προσπαθεί να τα μαζέψει τώρα το υπουργείο Οικονομικών.



Μείωση 50% στα επιδόματα κινήτρου απόδοσης, ταχύτερης διεκπεραίωσης και ειδικής απασχόλησης που λαμβάνουν οι υπάλληλοι τόσο στο στενό, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δρομολογεί η κυβέρνηση.
Η αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου «φανέρωσε» μία επερχόμενη όπως φαίνεται διάταξη για την μείωση των επιδομάτων η όποια τελικά δεν συμπεριελήφθη στο τελικό σχέδιο νόμου.
Όπως εξήγησαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών η πρόθεση ήταν να τεθεί εξ αρχής στο νομοσχέδιο αλλά τελικά αποφασίστηκε η ρύθμιση να συμπεριληφθεί στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο ενιαίο μισθολόγιο.
«Εάν δεν καταφέρουμε να τα συνδυάσουμε αυτά χρονικά, λόγω των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, η ρύθμιση μπει στο πολυνομοσχέδιο με τροπολογία».
Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν του κινήτρου απόδοσης που είναι καθολικό επίδομα και το λαμβάνουν όλοι, οι μειώσεις στις άλλες δύο κατηγορίες επιδομάτων θα αφορούν σε όλους τους υπαλλήλους που λαμβάνουν τέτοιου είδους επιδόματα.


Για παράδειγμα επίδομα ειδικής απασχόλησης παίρνουν τα στελέχη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (κυμαίνεται από 88 ευρώ έως 235 ευρώ), αλλά και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ (από 110 έως 170 ευρώ).
Το κίνητρο απόδοσης κινείται από 57 έως 100 ευρώ και θα μειωθεί κατά 50%. Όπως φαίνεται αυτή η ρύθμιση εφόσον δεν συμπεριληφθεί τελικά στο πολυνομοσχέδιο, θα περάσει σε κάποιο άλλο νομοσχέδιο, αφού έχει σχεδιαστεί από το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η κυβέρνηση θα καταθέσει το νομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο μέχρι τις 4 Αυγούστου, δηλαδή πριν κλείσει η Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί και να γίνει νόμος του κράτους μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα ή το αργότερο μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Το ενιαίο μισθολόγιο θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή θα τεθεί σε βάθος τριετίας.
Το νέο καθεστώς φέρνει μείωση των μισθών στο Δημόσιο, περικοπή περίπου 100 επιδομάτων, αλλά και ωριμάνσεις ανά 5ετία και όχι ανά διετία όπως ισχύσει σήμερα στον στενό αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Μέσα στην επόμενη τετραετία θα περικόπτονται σταδιακά και τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων με στόχο μέχρι το 2015 να απομείνουν μόνο το οικογενειακό, το επίδομα σπουδών, και το πριμ παραγωγικότητας έπειτα από αξιολόγηση.
Ακόμη θα μπει πλαφόν 20 ωρών το μήνα στις υπερωρίες.
Στο ίδιο μισθολογικό καθεστώς θα ενταχθούν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Προσλαμβάνονται 4.000 πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης

Την κανονιστική απόφαση για την πρόσληψη των 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής.



Μετά τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, τις επόμενες ημέρες με απόφαση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγου Στυλιανού Στεφανίδη, θα δημοσιευθεί η προκήρυξη με τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού, η οποία και θα αναρτηθεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες όλης της χώρας.
Τα κριτήρια είναι ο τίτλος σπουδών, η άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου (γ’ κατηγορίας και άνω), η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων κλπ.
Με τις βασικές προϋποθέσεις να είναι η μη υπέρβαση του ορίου ηλικίας των 29 ετών, τονίζεται ότι ως πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης μπορούν να προσληφθούν και όσοι είναι κάτω των 45 ετών κατέχουν τίτλο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και υπηρέτησαν:

*ως εποχικοί κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010.
*ως εποχικοί σε μία από από τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και επιπλέον σε πέντε αντιπυρικές περιόδους κατά τα έτη 2000 έως και 2007.
*ως εποχιακό εργατοτεχνικό προσωπικό που προσελήφθη για την εκτέλεση προγραμμάτων αντιπυρικής προστασίας, με όριο ηλικίας το 49ο έτος.


ΠΗΓΗ: www.news247.gr

ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ: Στο 1,1 δισ. ευρώ η αξία τους, στο α' εξάμηνο του 2011

Σε 1,1 δισ. ευρώ ανήλθε τον Ιούνιο η αξία των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών στο εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου.

Σύμφωνα την Τειρεσίας ΑΕ, η αξία των ακάλυπτων επιταγών στο εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου διαμορφώθηκε αθροιστικά σε 988,4 εκατ. ευρώ.
Συνολικά στο εξάμηνο ο αριθμός των ακάλυπτων επιταγών ανήλθε σε 95.692 τεμάχια.
Η αξία των απλήρωτων συναλλαγματικών στο εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου διαμορφώθηκε αθροιστικά σε 115,7 εκατ. ευρώ.
Τον Ιούνιο αποσύρθηκαν 11.881 συναλλαγματικές.
Ο αριθμός των απλήρωτων συναλλαγματικών στο εξάμηνο ανήλθε 74.883 τεμάχια.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Στον εισαγγελέα φάκελοι υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων

Όταν διαπιστώνεται ότι χρησιμοποίησαν πλαστογραφημένα ή αλλοιωμένα πιστοποιητικά.


Στον εισαγγελέα θα αποστέλλονται οι φάκελοι των υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων, που διαπιστώνεται ότι χρησιμοποίησαν πλαστογραφημένα ή αλλοιωμένα πιστοποιητικά για την υποστήριξη τής υποψηφιότητάς τους.

Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας και προβλέπεται σε σχετική απόφαση της υπουργού, κα Άννας Διαμαντοπούλου.
Όπως προβλέπει η απόφαση, πέραν της άμεσης κίνησης της πειθαρχικής διαδικασίας με το ερώτημα της οριστικής παύσης, ο φάκελος της υπόθεσης θα αποστέλλεται, βάσει της πρόβλεψης του άρθρου 37 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, και στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Σχεδιασμού Τατιάνας Καλογιάννη με το Δ.Σ. του Τεχνολογικού Πάρκου

Συνάντηση με την Διοίκηση του Τεχνολογικού Πάρκου και τις Εταιρείες που στεγάζονται στις εγκαταστάσεις του είχαν η Αντιπεριφερειάρχης, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κα Τατιάνα Καλογιάννη και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν και τις δράσεις των εταιρειών που στεγάζονται στο Τεχνολογικό Πάρκο, ενώ εξετάστηκαν οι δυνατότητες και οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.
Η Αντιπεριφερειάρχης κα Καλογιάννη από την πλευρά της υπογράμμισε ότι πολιτική της Περιφέρειας - που ήδη υλοποιείται από τις αρχές του χρόνου- είναι η συνεργασία με όλους τους φορείς της Ηπείρου για την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος αρχικά και για την υλοποίησή του στη συνέχεια, ώστε να υπάρξει η προσδοκώμενη αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη, που στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε είναι η μοναδική διέξοδος για την Ήπειρο.
Στα πλαίσια δε της διαβούλευσης που είναι σε εξέλιξη, ζήτησε από το Δ.Σ. του Τεχνολογικού Πάρκου και τις εταιρείες που στεγάζονται σε αυτό και ειδικά εκείνων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή και τριτογενή τομέα, τις προτάσεις τους, οι οποίες θα εξεταστούν – σε επόμενη συνάντηση - προκειμένου να αξιολογηθούν για τη δυνατότητα ενσωμάτωσης τους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.


ΠΗΓΗ:  http://www.php.gov.gr/

ΕΛ.Γ.Α.: Aποζημιώσεις φυτικής παραγωγής ύψους 2 εκατ. ευρώ από την Τρίτη 19 Ιουλίου


Την Τρίτη 19 Ιουλίου, ο ΕΛΓΑ καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής ύψους 2 εκατ. ευρώ περίπου.



Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές που επήλθαν κυρίως σε καλλιέργειες κηπευτικών, πατάτας, εσπεριδοειδών, μήλων και ελιάς από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, χαλάζι, βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλα κλπ) τη χρονική περίοδο Απριλίου 2010 – Δεκεμβρίου 2010, στις ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες :
Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Έβρου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κιλκίς, Κορινθίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χαλκιδικής.


Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του οργανισμού στην διεύθυνση www.elga.gr