Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Εφημερίδα της Αδελφότητας Κερασόβου Πωγωνίου «Τα Νέα του Κερασόβου» (Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2016)

Ομιλία του Γιάννη Στέφου για το Ν/Σ του Υπουργείου Παιδείας

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Στέφος τοποθετήθηκε σήμερα, 9 Φεβρουαρίου 2017, στην ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας.  Ξεκινώντας την εισήγησή του, πέρα από την κριτική που άσκησε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στο Πανελλήνιο Δίκτυο Βιβλιοθηκών, το οποίο  εξασφαλίζει τη διατήρηση της ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς. Κατόπιν αναφέρθηκε στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα των εκπαιδευτικών που εργάζονται στο δημόσιο, ενώ, συνεχίζοντας, υπογράμμισε τη σημασία του άρθρου που επιλύει ζητήματα του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας.

Κλείνοντας, επικεντρώθηκε στην ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τονίζοντας τη σπουδαιότητα που έχει η ίδρυσή της  για το Πανεπιστήμιο και την τοπική κοινότητα, η οποία, παράλληλα, συμβάλλει στην αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των υπαρχόντων τμημάτων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Μέχρι τη Δευτέρα 13-02-2017 η υποβολή δικαιολογητικών για άδεια φαρμακοποιού

Σύμφωνα με  σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία για την αποστολή των  δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17) είναι μέχρι την Δευτέρα 13-02-2017. Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 20-02-2017.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87130
2)  Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
4)  Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
 5)  Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ/νση Γραμματείας  ΚΕΣΥ, κ. Ζαχαράκης: 210-8208827,  210-8833459 & 210-8216480.
 Παράβολο εξετάσεων χορηγείται μόνο από την Κεντρική Υπηρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων (Ακαδημίας 40 Αθήνα). 


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από αγροικία στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 48χρονος υπήκοος Αλβανίας

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από αγροικία στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σε βάρος 48χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη - κλοπή που έγινε την 02/03-06-2016 σε αγροικία στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν είδη ρουχισμού και τρόφιμα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Υποβολή αιτήσεων για τη Δράση "Γενετικοί πόροι στην Κτηνοτροφία"

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί τους αναγνωρισμένους φορείς αναπαραγωγής καθαρών φυλών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθώς και Ομάδες Παραγωγών, και Συνεταιρισμούς και λοιπά  συλλογικά νομικά πρόσωπα που διαθέτουν νομική υπόσταση και ασκούν κτηνοτροφικές δραστηριότητες οι ίδιοι ή/και τα μέλη τους να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης στο πλαίσιο της δράσης 10.2.1 «Γενετικοί πόροι στην κτηνοτροφία» του μέτρου 10 «Ενισχύσεις για τη γεωργία, το περιβάλλον και το κλίμα» του ΠΑΑ 2014 - 2020.

Οι οικονομικές ενισχύσεις που  χορηγούνται καθώς και οι λεπτομέρειες για την υλοποίηση της Δράσης, αναφέρονται αναλυτικά στις αριθ.481/667036/09-06-2016 (ΦΕΚ 1994/01-07-16) και 19/3696/12-01-2017 (ΦΕΚ 193/27-01-2017) Αποφάσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αφορούν  τις ακόλουθες ενέργειες:

Α. Συλλογή-τήρηση στοιχείων γενεαλογίας των ζώων και καθιέρωση-διατήρηση γενεαλογικών βιβλίων και μητρώων, με ποσοστό στήριξης 100%.
Β. Ατομικό έλεγχο της ποιοτικής και ποσοτικής απόδοσης των ζώων, με ποσοστό στήριξης 70%, εξαιρουμένων των δαπανών που αφορούν ελέγχους που διενεργεί ο ιδιοκτήτης.
Γ. Ενημέρωση των κτηνοτρόφων για τη διάδοση και χρήση του κατάλληλου για την κάθε περιοχή ζωικού γενετικού  υλικού, με ποσοστό στήριξης 100%.
Δ. Γονοτυπικό έλεγχο αιγοπροβάτων, με ποσοστό στήριξης 100%, ο οποίος γίνεται προκειμένου να εντοπισθούν τα γονίδια που θέτουν σε κίνδυνο τη διατήρηση και αξιοποίηση της φυλής και να αποκλείονται από την αναπαραγωγή, ώστε να μειωθεί η συχνότητα τους στον εκτρεφόμενο πληθυσμό.
Η υποβολή αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται από την 1η έως την 31η Ιανουαρίου και από την 1η έως της 31η Ιουλίου κάθε έτους μέχρι και το 2020.
Κατ’ εξαίρεση, η πρώτη υποβολή αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται σε διάστημα ενός μηνός από τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης (30-1-2017).
Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στις δράσεις της παρούσας, υποβάλλουν προς τον ΕΦΔ, ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξής τους, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΟΠΣΑΑ) που λειτουργεί στον ιστότοπο www.opsaa.gr/RDIIS
Περισσότερες λεπτομέρειες για την υλοποίηση της Δράσης μπορείτε να αναζητήσετε στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (ΑΔΑ:Ω4254653ΠΓ-ΘΤ6)στον ιστότοπο http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/Aigoprobata/prosklhsh_genetikoi_poroi300117.pdf

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συλλήψεις τριών ατόμων, στα Ιωάννινα και στη Θεσπρωτία, για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, στον Κατσικά, στο Δελβινάκι Ιωαννίνων και στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, τρία άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Σήμερα το πρωί στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης τριάντα μηνών και τριάντα ημερών, για υπεξαίρεση, απάτη και παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
Χθες το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας, συνολικής ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Χθες το απόγευμα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Μαυροματίου Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι είχε παραβιάσει περιορισμούς διαμονής στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών, για κλοπή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Νέα ευρήματα προέκυψαν στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, μετά τη χθεσινή σύλληψη τριών ατόμων για υπόθεση μεταφοράς περίπου (30) κιλών κάνναβης

Βρέθηκε και κατασχέθηκε, στο σπίτι της 47χρονης αλλοδαπής συλληφθείσας, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (1.012) γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και το χρηματικό ποσό των (3.750) ευρώ
Σε συνέχεια του χθεσινού (08-02-2017) Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας σχετικά με τη σύλληψη στην περιοχή του Δελβινακίου και στην Παναγιά Πρέβεζας, τριών ατόμων για υπόθεση μεταφοράς (30) περίπου κιλών κάνναβης, ανακοινώνεται ότι:
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης και ερευνών που πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι της 47χρονης υπηκόου Ρωσίας στο Ναύπλιο, τα παρακάτω:
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (1.012) γραμμαρίων
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
το χρηματικό ποσό των (3.750) ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος στη συνεδρίαση της Τετάρτης 8-2-2017

Σύναψη προγραμματικής σύμβασης για προετοιμασία φακέλου δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου στο Δήμο Αρταίων
Tην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Ηπείρου, με το Δήμο Αρταίων και το Επιμελητήριο Άρτας, για την προετοιμασία φακέλου που αφορά τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου σε έκταση του Δήμου, ενέκρινε ομόφωνα στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας.
Το θέμα εισήχθη στη συνεδρίαση εκτός Ημερήσιας Διάταξης, με την Πρόεδρο της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνα Καλογιάννη, να υπογραμμίζει ότι η δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στην Άρτα, είναι ένα σοβαρό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή, που πρέπει να προχωρήσει.
Η συγκεκριμένη Προγραμματική Σύμβαση, αφορά το σύνολο των εργασιών, δράσεων, μελετών και εγκρίσεων που απαιτούνται να γίνουν και να εκπονηθούν προκειμένου να καταδεχτεί η σκοπιμότητα της δημιουργίας του Επιχειρηματικού Πάρκου, βιωσιμότητά του καθώς και η καταλληλότητα της δημοτικής έκτασης που έχει υποδειχθεί από το Δήμο στη θέση "Κρικούκια" της Δ.Κ. Αμμότοπου.
Όπως εξήγησε η Αντιπεριφερειάρχης, πρέπει να ετοιμαστεί άμεσα ο φάκελος, προκειμένου στη συνέχεια να προωθεί προς ένταξη το έργο, σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα, πέντε άτομα, που μετέφεραν οργανωμένα σημαντικές ποσότητες κάνναβης


Κατασχέθηκαν, στο πλαίσιο συντονισμένων επιχειρήσεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, πάνω από (158) κιλά κάνναβης και τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Την αποτροπή εισαγωγής και διοχέτευσης στο εσωτερικό της χώρας περισσοτέρων από 158 κιλών κάνναβης πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, με τις αυτόφωρες συλλήψεις, σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, πέντε ατόμων, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συντονισμένων και παράλληλων επιχειρήσεων, πρωινές ώρες σήμερα (08-02-2017), στις περιοχές του Δελβινακίου και του Γεροπλάτανου Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα, συνελήφθησαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 62 ετών καθώς και τρεις αλλοδαποί (δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21 και 33 ετών και μία 47χρονη υπήκοος Ρωσίας), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σήμερα το πρωί, στη διασταύρωση Γεροπλατάνου Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 28χρονο ημεδαπό και τον 33χρονο υπήκοο Αλβανίας, διότι εντόπισαν τον 28χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 33χρονος και το οποίο ήταν έμφορτο με (128.200) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα το πρωί, στη διασταύρωση Δελβινακίου Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 21χρονος υπήκοος Αλβανίας και μετά από έρευνα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (30.150) γραμμαρίων.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, συνελήφθησαν στην Παναγιά Πρεβέζης και άλλοι δύο δράστες (ο 62χρονος ημεδαπός και η 47χρονη υπήκοος Ρωσίας), οι οποίοι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και εξακριβώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, λειτουργούσαν υποστηρικτικά ως προπομποί, προκειμένου να ενημερώνουν για πιθανό επικείμενο αστυνομικό έλεγχο.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
στην πρώτη περίπτωση, (90) δέματα με ποσότητα κάνναβης, βάρους (128.200) γραμμαρίων
στην δεύτερη περίπτωση, (30) δέματα με ποσότητα κάνναβης, βάρους (30.150) γραμμαρίων
τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
οκτώ κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Η ERT World σε απευθείας παγκόσμια δορυφορική μετάδοση, μεταδίδει τη ''Πίτα του Ηπειρώτη 2017'', τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Σε απευθείας παγκόσμια δορυφορική μετάδοση από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η ERT World μεταδίδει τη ''Πίτα του Ηπειρώτη 2017'', τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, το πρωί.
Η μετάδοση αρχίζει στις 10.35' πρωινή ώρα Ελλάδος και ολοκληρώνεται στις 14.00΄, το μεσημέρι.
Μετά από 4 χρόνια η ERT World μεταδίδει και πάλι δορυφορικά, τη ''Πίτα του Ηπειρώτη 2017'', ύστερα από αίτημα της ΠΣΕ.
Δεν είναι σίγουρα ένα εύκολο εγχείρημα, καθόσον είναι μιά παραγωγή υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών και τέτοιο εγχείρημα, μιάς απευθείας μετάδοσης ενός γεγονότος, που έχει πολλούς συντελεστές, γίνεται ύστερα από μερικά χρόνια απραξίας, σε τόσων υψηλών δεδομένων μετάδοση και πραγματοποιείται για πρώτη φορά, υπό των νέων συνθηκών της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Το σίγουρο είναι ότι, ο Ηπειρώτης Δ/ντής Προγράμματος της ΕΡΤ Γιώργος Σούλας και ο φίλος της ΠΣΕ σκηνοθέτης Στάθης Ρέππας, εγγυούνται για επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος.
Η μετάδοση αρχίζει στις 10.35' πρωινή ώρα Ελλάδος και ολοκληρώνεται στις 14.00΄, το μεσημέρι.
Το Δ.Σ. της ΠΣΕ ευχαριστεί δημόσια τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, τον Δ/ντα Σύμβουλο Λάμπρη Ταγματάρχη, τον Δ/ντή Προγράμματος Γιώργο Σούλα, όσους συνέβαλαν και όσους θα συμβάλουν για να πραγματοποιηθεί αυτή η μετάδοση και βέβαια τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που τη Κυριακή το πρωί 12 Φεβρουαρίου, θα υπλοποιήσουν την απευθείας μετάδοση της ''Πίτα του Ηπειρώτη 2017''.

Εγκαίνια έκθεση του Μίλτου Γκολέμα με τίτλο «Υπό κατασκευήν», την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00, Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Μίλτος Γκολέμας
«Υπό κατασκευήν»
Εγκαίνια Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017, 20.00
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τέταρτη ατομική έκθεση του Μίλτου Γκολέμα με τίτλο «Υπό κατασκευήν». Η έκθεση αποτελείται από την τελευταία ενότητα ζωγραφικών έργων του εικαστικού και θα διαρκέσει από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2017.

Με αφορμή μία νεοανεγειρόμενη οικοδομή απέναντι από το εργαστήριό του, ο καλλιτέχνης συνεπαίρνεται από τη γεωμετρική δομή της κατασκευής, τα δαιδαλώδη πλέγματα και την πολύπλοκη σύνθεσή της. Τα έργα του καταγράφουν την εικόνα του εργοταξιακού τοπίου. Η ανθρώπινη παρουσία άλλοτε ελάχιστη, άλλοτε να υπονοείται, αποτελεί δομικό στοιχείο των συνθέσεων. Πιστός στην πλούσια χρωματική του παλέτα δεν διστάζει σε αυτήν την σειρά να δημιουργήσει και έργα με τις εντάσεις ανάμεσα στο λευκό και το μαύρο. Ο Μίλτος Γκολέμας στην ενότητα «Υπό κατασκευήν» εικονοποιεί την έννοια της δημιουργίας, την κατασκευή του «νέου».
Η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη γράφει σχετικά με τη νέα σειρά έργων του Μίλτου Γκολέμα:
«Από κτίσεως κόσμου... Αφορμή για μια αναδρομή στα βάθη του χρόνου και των θρύλων του γίνονται μέσα μου αυτοί οι πίνακες του Μίλτου Γκολέμα. Βλέπω εδώ εικόνες, παραστάσεις, σχέδια οικοδομήματος, προσχέδια και υπαινιγμούς σχεδίων που με ωθούν να αναλογιστώ πώς άραγε να στήθηκε εκείνη η Κιβωτός του Νώε, η ασύλληπτη, πώς και με πόσο μόχθο ψήλωνε μέρα με τη μέρα (ή «βυθιζόταν» ολοένα στην κακή του μοίρα) εκείνος ο Πύργος της Βαβέλ, ή και το πιο δικό μας, το Γεφύρι της Άρτας, που έβαζε μικρά πουλιά να τραγουδούν ότι «αν δεν στοιχειώσεις άνθρωπο, γεφύρι δεν στεριώνει» κι ανατρίχιαζε η γυναίκα του πρωτομάστορα πρώτη και καλύτερη...
Να ‘μαστε λοιπόν μπροστά στους πίνακες του Γκολέμα: έγκατα του οικοδομείν, αλλεπάλληλα πλέγματα έως και πλεκτάνες από μαδέρια, καδρόνια, «πετσώματα», «ξυλότυπα», σίδερα που τα λεν «αναμονές» και χίλια δυο παρεμφερή συνθέτουν μια γεωμετρία τέλεια και ζαλιστική, ριψοκίνδυνη – ένα εικαστικό στοίχημα, θα έλεγα, με τον προσωπικό «ίλιγγο» του καλλιτέχνη. 
Γερή, επίπονη και έντιμη δουλειά, ορμώμενη ποιος ξέρει από τι εμμονές και «αφανείς» εικόνες στο μυαλό του, φτάνει σε ένα αποτέλεσμα καθ’ όλα αξιοθαύμαστο και ασυνήθιστο· ξαφνιάζει και καθηλώνει όπως –τηρουμένων των αναλογιών- κι ένας ιστός αράχνης.
Και γύρω-γύρω άβυσσος... θα ήθελα να πω δυο λόγια και γι’ αυτό που μάλλον κρύβεται στους πίνακες του Γκολέμα. Αρχές Ιανουαρίου, όταν τους πρωτοκοίταζα στο εργαστήρι του, λίγο-πολύ τελειωμένους, ενώ θαύμαζα τα αχανή πλέγματα, τις λεπτομέρειες και τα πάσης φύσεως εμφανή στοιχεία, συχνά είχα την αίσθηση πως έβλεπα κρυφά από δίπλα, από πίσω, από δω ή από κει και μια... Αχερουσία λίμνη ή κάτι τέτοιο! Καναδυό φορές σκέφτηκα πως μόνο ο Βαρκάρης λείπει με τη βάρκα του, αν δηλαδή δεν ήταν κι αυτός εδώ χωρίς να εμφανίζεται (το συνηθίζει). Μια σκοτεινιά παράξενη λοιπόν, σιωπηρή, περιβάλλει τους στιβαρούς αυτούς πίνακες, μια υποψία αβύσσου που μοιάζει να συνηγορεί με έναν «μυστηριακό» στίχο του Μ. Ξεξάκη: αυτό που φαίνεται μας κρύβει το σκοτάδι.»
Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο τον Παναγιώτη Τέτση. Έργα του βρίσκονται στη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης, στη συλλογή Εμφιετζόγλου και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές. Η έκθεση που παρουσιάζεται στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη είναι η τέταρτη ατομική του  (2011-"Κάτω από τον ουρανό", Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα, 2008-''Tόποι σκουριάς και αρμύρας'', Αίθουσα Τέχνης Μεταμόρφωση, Θεσσαλονίκη, 2006-"Πλωτές Δεξαμενές", Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα). Από το 1991 έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε ιδρύματα, μουσεία και γκαλερί.

Διάρκεια  έκθεσης: 9 Φεβρουαρίου-4 Μαρτίου 2017
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20
Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέ. & Παρ. 11.00 -15.00 &17.00–20.00,
Τετ. 11.00-15.00 & Σάβ. 11.00 –14.00

Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Με περίπτερο η ''Φλόγα'', στη Πίτα του Ηπειρώτη, στο ΣΕΦ, τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017


Συνοπτικά Το έργο μας
Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Συμπαραστέκεται στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.
Η Φλόγα μέχρι και σήμερα, παρά τις δύσκολες συνθήκες που διανύει η χώρα μας συνεχίζει το έργο της με επιμονή και βοήθεια από κοινωνικά ευαισθητοποιημένους ανθρώπους και φορείς.
Προτεραιότητα της Φλόγας, είναι η ουσιαστική παρουσία και δυνατότητα παρέμβασης στα θέματα της ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών με καρκίνο. Στα πλαίσια αυτά  η Φλόγα προασπίζει τα δικαιώματα των παιδιών με καρκίνο στο σύνολο τους, το δικαίωμα στην καλύτερη δυνατή ιατρική περίθαλψη,  το δικαίωμα τους στην ορθή ενημέρωση αλλά κυρίως το δικαίωμα τους στην ζωή και την υγεία. Η Φλόγα επίσης,   προσπαθεί να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει τους νέους γονείς για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας με στόχο την έγκαιρη διάγνωση προκειμένου να πετύχει την ίαση σε περισσότερα παιδιά.. 
Πιο συγκεκριμένα τα λειτουργικά προγράμματα της Φλόγας που ως σκοπό έχουν την υποστήριξη των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους  καθώς και της ενημέρωσης/ ενδυνάμωσης 
Παρέχουμε στέγη στους γονείς και τα παιδιά από την περιφέρεια από το 2002. Στο «Σπίτι των Παιδιών της Φλόγας» φιλοξενούνται οικογένειες από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη και τη Ρόδο για όσο διάστημα τα παιδιά υποβάλλονται σε θεραπεία στα Ογκολογικά Τμήματα των Παιδιατρικών
Νοσοκομείων της Αθήνας .  Το «Σπίτι» -33 δωμάτια ή διαμερίσματα - εξασφαλίζει στις οικογένειες άριστες συνθήκες διαμονής εντελώς δωρεάν, σε ένα περιβάλλον φιλικό και κατάλληλο για παιδιά που βρίσκονται σε θεραπεία. Στο «Σπίτι» μας, λειτουργεί σχολείο (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο) με εκπαιδευτικούς αποσπασμένους από το Υπουργείο Παιδείας,   έτσι ώστε τα παιδιά να συνεχίζουν τα μαθήματα τους και να μην χάνουν τη σχολική χρονιά τους. 
Τον Ιανουάριο του 2017 ξεκινά η λειτουργία 2 νέων ξενώνων. Ο πρώτος Αιγίου 9 απέναντι από το κεντρικό κτίριο με 7 αυτόνομα διαμερίσματα για φιλοξενία μεταμοσχευμένων παιδιών κ ο δεύτερος στον Χολαργό με 8 αυτόνομα διαμερίσματα για την φιλοξενία εφήβων από τον Άγιο Σάββα
Το κοινωνικό ταμείο για τις πρώτες βασικές ανάγκες των οικονομικά  ασθενέστερων οικογενειών που τα παιδιά τους βρίσκονται τώρα σε θεραπεία και αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα και χρηματοδότηση πρόσθετων  ιατρικών εξετάσεων για τα παιδιά στις περιπτώσεις που τις προτείνουν οι θεράποντες ιατροί και δεν τις καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία ή δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνουν στα δημόσια νοσοκομεία. Για το κοινωνικό ταμείο έχουν διατεθεί για τα έτη 2014-2016 περίπου 500.000 ευρώ.
Πρόγραμμα ενδυνάμωσης ασθενών.
Φέτος το καλοκαίρι, όπως κάθε χρόνο,   75 παιδιά θα ταξιδέψουν στις κατασκηνώσεις του Barretstown στην Ιρλανδία και  Dynamo Camp στην Ιταλία. Οι κατασκηνώσεις Barretstown στην Ιρλανδία και Dynamo camp στην Ιταλία, έχουν ιδρυθεί από τον διάσημο ηθοποιό Paul Newman, γνωστό και για το φιλανθρωπικό του έργο, με στόχο να φιλοξενούν στις μαγευτικές εγκαταστάσεις τους, παιδιά από 22 χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρές, απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.  Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ζήσουν 10 μέρες σε ένα πανέμορφο και άρτια οργανωμένο περιβάλλον  μακριά από την υπερπροστασία των γονιών και κυρίως μακριά από τις συνεχείς θεραπείες και τις καθημερινές επισκέψεις στα νοσοκομεία. Η Φλόγα καλύπτει τα απαιτούμενα έξοδα .
Η φλόγα έχει  δημιουργήσει ομάδες- ερασιτεχνικές- ποδοσφαίρου και μπάσκετ που απαρτίζονται από γονείς παιδιών με καρκίνο και που στα πλαίσια ενδυνάμωσης της οικογένειας οι οποίες  συμμετέχουν σε φιλανθρωπικούς αγώνες.
Ενημέρωσή και σύμπραξη με συλλόγους ασθενών
Είμαστε ιδρυτικό μέλος και συμμετέχουμε στις δραστηριότητες της "Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Συλλόγων Γονιών" (Childhood Cancer International) της οποίας η «Φλόγα» είναι ιδρυτικό μέλος και στην οποία συμμετέχουν 90 χώρες και 181 σύλλογοι γονιών από όλο τον κόσμο. Σκοπός
η συνεχής ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών.
Η Φλόγα προσπαθεί να ευαισθητοποίησει την κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Η καμπάνια ευαισθητοποίησης ως στόχο έχει την ενδυνάμωση των παιδιών που νοσούν με μήνυμα «Ο καρκίνος της Παιδικής Ηλικίας Μπορεί να Ιαθεί» και έχει ως αποτέλεσμα/στόχο την απομυθοποίηση του παιδικού καρκίνου ως ανίατης αρρώστιας και επάρατης νόσου.  Το παιδί με μπορεί να ιαθεί με ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό & εξοπλισμό.
Στα πλαίσια αυτά
Η  ΦΛΟΓΑ  χρηματοδοτεί την απασχόληση δύο ιατρών για κάθε ογκολογικό τμήμα των Νοσοκομείων Π&Α Κυριακού και Αγία Σοφία  που τώρα στεγάζονται στη πτέρυγα της Ογκολογικής Μονάδας Μαριάννα Βαρδινογιάννη ΕΛΠΙΔΑ, (σύνολο 8 ιατροί για τα τμήματα ΚΕΘ, ΤΑΟ, ΜΜΟ, ΟΤΑΚ) καθώς και ενός ακτινοφυσικού στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου Π&Α. Κυριακού . Η πρόσληψη πραγματοποιείται βάσει του Ν.4115/2003,
Εκτός από τους γιατρούς, η ΦΛΟΓΑ χρηματοδοτεί την απασχόληση  γραμματέων και Κοινωνικού Λειτουργού στο κτήριο της ΕΛΠΙΔΑΣ καθώς και παρασκευαστή στο Γενικό Κρατικό για την υπολειπόμενη νόσο
Για τα έτη 2014-2016  τοποθετήθηκε και ήδη λειτουργεί με χρηματοδότηση της ΦΛΟΓΑΣ ιατρικός εξοπλισμός στα δύο Παιδιατρικά Νοσοκομεία Αγία Σοφία και  Π. & Α. Κυριακού. (Κρυοστάτης, Καρδιολογικός Υπέρηχος,Μικροσκόπιο, 2 Αναισθησιολογικοί Σταθμοί, 2 Υπερηχοτομογράφοι, Οξύμετρα, Μικροτόμος, CD Burning, οφθαλμογογικό μηχάνημα, ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα, αναισθησιολογικό μόνιτορ Υπολογιστές, Εκτυπωτές κ.α. μετά από αίτημα των υπευθύνων ιατρών των τριών ογκολογικών τμημάτων και της Μονάδας Μεταμόσχευσης.
Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών - Χάρισε Ζωή)  καλύψαμε τη δαπάνη  για την ταυτοποίηση 13.000 δειγμάτων. Η δωρεά μυελού των οστών δεν περιορίζεται μονάχα στην ευαισθητοποίηση και την συλλογή δειγμάτων. Τα δείγματα πρέπει να καταγραφούν (ταυτοποιηθούν) και να καταχωρηθούν στην διεθνή τράπεζα, όπου θα μπορούν οι Μονάδες Μεταμόσχευσης να αναζητήσουν συμβατό δότη. Το ΚΕΔΜΟΠ είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της χώρας μας στην Παγκόσμια Δεξαμενή Μυελού των οστών.
H Φλόγα πραγματοποιεί το πρόγραμμα της Νοσηλείας στο Σπίτι για τα παιδιά του Λεκανοπεδίου της Αττικής από το 2009.Tο Πρόγραμμα είναι πρωτοποριακό για τα Ελληνικά δεδομένα και έχει σαν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους. Στο πλαίσιο του προγράμματος Κατ’ Οίκον Νοσηλείας, εξειδικευμένοι  νοσηλευτές επισκέπτονται τα παιδιά στα σπίτια για τη διενέργεια απλών ιατρικών πράξεων.    
Η "Νοσηλεία στο σπίτι" συνέχισε για τα έτη 2014-2016 και  πραγματοποίησε πάνω από 20.000  επισκέψεις στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου και κάλυψε όλα τα παιδιά που το είχαν ανάγκη, σε συνεργασία με τα τρία ογκολογικά τμήματα.

Τρίτη πανελλήνια θέση για μαθητή Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ

Στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κολύμβησης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας
          Με μια μεγάλη επιτυχία για τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ και τη γιαννιώτικη κολύμβηση συνοδεύτηκε η συμμετοχή του μαθητή της Α' τάξης Λυκείου, Ιάσονα Παπαδημητρίου, στους φετινούς Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κολύμβησης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, ο μαθητής των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ κατέκτησε την τρίτη θέση στα 200 μέτρα πεταλούδας και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο. Οι αγώνες διεξήχθησαν το τριήμερο 3-5 Φεβρουαρίου 2017 στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο (ΟΑΚΑ) στην Αθήνα με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από διάφορα Λύκεια της χώρας.

Η διοίκηση και ο σύλλογος διδασκόντων των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ συγχαίρουν τον μαθητή, τους γονείς του και τον προπονητή του, για τη σπουδαία επιτυχία και του εύχονται να έχει ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μαθητικό και αθλητικό στίβο.