Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΑΕΔ: Ξεκινά την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου νέο πρόγραμμα για 9.200 θέσεις εργασίας

Ξεκινά την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις επιχειρήσεων για 9.200 νέες θέσεις εργασίας με κατώτατο μισθό 830 ευρώ και επιδότηση 80% (ανώτατο όριο τα 830 ευρώ μηνιαία).
Το πρόγραμμα αφορά την πρόσληψη επιδοτούμενων ανέργων όλων των ηλικιών, στο πλαίσιο του αναβαθμισμένου και ενισχυμένου «προγράμματος μετατροπής της επιδότησης ανεργίας σε επιχορήγηση εργασίας, μέσω της επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας». Δηλαδή, για κάθε πρόσληψη, το ελάχιστο ποσό της επιχορήγησης των εργοδοτών ανέρχεται στα 826 ευρώ μηνιαία και σε 11.564 ευρώ ετήσια.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12 μήνες εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους με «επιταγές επανένταξης» σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.
Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησής τους, καθώς και οι επιδοτούμενοι μακροχρόνια άνεργοι που αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».
Παράλληλα, ο ΟΑΕΔ επισημαίνει ότι, στοχεύοντας στη βελτίωση της λειτουργίας, των κινήτρων και της αποτελεσματικότητας του προγράμματος, που είχε καλύψει μόνο 800 από τις 10.000 θέσεις από το 2017, η τροποποίηση του προγράμματος περιλαμβάνει τις εξής αλλαγές:
Καθορίζονται στα 830 ευρώ το μήνα οι ελάχιστες ακαθάριστες αποδοχές των ανέργων που προσλαμβάνονται (περίπου 700 ευρώ καθαρά).

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού»


Σε συναγερμό τίθενται οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής εν όψει του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού», που αναμένεται τις επόμενες ημέρες.
Η επερχόμενη κακοκαιρία δύναται να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε περιοχές του Ιονίου, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, αφού είναι οι πρώτες που φαίνεται πως θα δεχθούν το ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενδεχομένως να προκύψουν ισχυρά φαινόμενα και για τις εξής περιοχές: Ήπειρο, Εύβοια, Σποράδες, Αττική, Κυκλάδες.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr ) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

ΕΟΔΥ: Τρεις νέοι θάνατοι σήμερα, 312 νέα κρούσματα


22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τρεις νέοι θάνατοι, 312  νέα κρούσματα.
«Σήμερα ανακοινώνουμε 312 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 27 συνδέονται με γνωστές συρροές και 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14041, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.
2462 (17.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5972 (42.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 
Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 20 (29.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 
To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 176 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 316 θανάτους συνολικά στη χώρα. 118 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις βοηθών οδοντιατρείου περιόδου Σεπτεμβρίου 2020

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ανακοινώνεται ότι η  προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις εξετάσεις  Βοηθών ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟΥ περιόδου ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020  είναι από 03-09-2020 έως και  23-09-2020.
   Οι αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
     α) Στην Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 30-09-2020 και ώρα 09.00 π.μ. στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ,στο ά υπόγειο του κτιρίου της Οδοντιατρικής Σχολής (Αγ.Δημητρίου 148,Πανεπιστημιούπολη),στην Κεντρική Γραμματεία.
    β)  Στην Αθήνα δεν θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι και των δύο κατηγοριών μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1)  Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
2)   Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3)   Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653 60185 & 60184
4)   Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5)   Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας &Πρόνοιας   2132161501.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για βοηθούς φαρμακείων περιόδου Σεπτεμβρίου 2020


Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ανακοινώνεται ότι η  προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις Βοηθών Φαρμακείου περιόδου ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 είναι από
α) 03-09-2020 έως και 18-09-2020 για την Πάτρα
β) 03-09-2020 έως και 17-09-2020 για την Θεσσαλονίκη
γ) 03-09-2020 έως και 18-09-2020 για την Αθήνα
         Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων και διαβιβάζονται από αυτές στις Γενικές Δ/νσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών στις έδρες των οποίων λειτουργούν Φαρμακευτικές Σχολές (Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Πατρών).
        Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
          α) Στην ΑΘΗΝΑ  την Παρασκευή 25-09-2020 και ώρα 9.00 πμ στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου)
          β) Στην ΠΑΤΡΑ την Παρασκευή 25-09-2020 και ώρα 9.00πμ στο αμφιθέατρο του ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ Φαρμακευτικής, Πανεπιστημιούπολη, Ρίο Αχαΐας.  
          γ) Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ την Πέμπτη 24-09-2020 & Παρασκευή 25-09-2020 και ώρα 9.00π.μ.-12.00μμ  για την προφορική και γραπτή εξέταση αντίστοιχα, στην αίθουσα σεμιναρίων «Ν.Οικονόμου- Πέτροβιτς» του Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας Πανεπιστημιούπολη Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Άρχισαν οι εγγραφές στο Θέατρο Actina


Το Θέατρο Actina ανοίγει τον προβολέα και φωτίζει την θεατρική εκπαίδευση για όλους!

Ζωντανό κύτταρο του Θεάτρου Actina είναι τα εργαστήρια υποκριτικής που απευθύνονται σε όλες της ηλικίες από παιδιά, εφήβους καθώς και ενήλικες τα οποία στελεχώνονται από αξιόλογους επαγγελματίες αναγνωρισμένους ο καθένας στο αντικείμενο του.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Αθηνά Τσικνιά.
Εκτός από τα βασικά τμήματα υποκριτικής διεξάγονται και μαθήματα προετοιμασίας για δραματικές σχολές.
Θα συμπληρώσουν τον προγραμματισμό, κατά την διάρκεια του έτους, μια σειρά από σεμινάρια υποκριτικής, κινηματογράφου, τραγουδιού, δημιουργικής γραφής, φωτογραφίας και άλλων τεχνών.
• ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ για ενήλικες 18 και άνω
• ΜΟΥΣΙΚΟ - ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ για παιδιά 3-5, 6-8 και 9-12 ετών
• ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ για εφήβους 13-15 και 16-18 ετών
• ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ υποκριτικής θεάτρου και κινηματογράφου, τραγουδιού, χορού, δημιουργικής γραφής, φωτογραφίας και άλλων τεχνών.
-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ για ενήλικες άνω των 18 ετών.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους εκείνους που αγαπούν το θέατρο και έχουν νοιώσει αυτό το ασίγαστο πάθος να το γνωρίσουν βιωματικά καθώς και εκείνους που το έχουν γνωρίσει και ψάχνουν κάτι διαφορετικό.
Στόχος και μέλημα μας να καταφέρουν να εκφραστούν και να δημιουργήσουν, να γνωρίσουν τον εαυτό τους και τους άλλους, να δουν τον κόσμο με άλλα μάτια, να οξύνουν την φαντασία τους, να γνωρίσουν και να ξεπεράσουν τα όρια τους, να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους, να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες χωρίς φόβο και να τις μοιραστούν μπροστά σε κοινό, να γνωρίσουν την αξία της συνεργασίας και να καταφέρουν να εμπιστευτούν τον εαυτό τους και τους άλλους, να αναπτύξουν την συγκέντρωση, να εξασκήσουν την αυτοπειθαρχία, να γίνουν ευρηματικοί, να ανακαλύψουν το σώμα τους και τις δυνατότητες του, να απολαύσουν την ευχαρίστηση που δίνει η θεατρική πράξη και μέσα από αυτή να ακολουθήσουν ένα καινούριο μονοπάτι με απίστευτες εκπλήξεις.
-ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ για παιδιά 3-5, 6-8 και 9-12 ετών
Με εργαλεία την μουσική και τις τεχνικές του θεάτρου και υλικό από μύθους, παραμύθια, λογοτεχνία, κινηματογράφο, θεατρικά έργα, πίνακες ζωγραφικής, τραγούδια, γνωστές ιστορίες αλλά και επινόησης των παιδιών, φωτογραφίες και άλλες πηγές έμπνευσης και ερεθίσματα θα κάνουμε ένα ταξίδι στον παραμυθένιο κόσμο της τέχνης.
Το εργαστήριο μέσα από τον συνδυασμό μουσικής και θεάτρου έχει σαν στόχο τα παιδιά να μάθουν την έννοια της συνεργασίας και της ομαδικότητας, της επικοινωνίας, να ανακαλύψουν τον συναισθηματικό τους κόσμο, να αναπτύξουν την φαντασία και την δημιουργικότητα, να γνωρίσουν και να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα.
Να ανακαλύψουν τις δυνατότητες της φωνής τους και των σωματικών ήχων.
Με οδηγό τον ρυθμό στοχεύουμε στην έκφραση, στον συντονισμό του σώματος καθώς και στον χειρισμό ρυθμικών οργάνων.
-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ για εφήβους 13-15 & 16-18 ετών
Μια εισαγωγή στην υποκριτική που απευθύνεται σε εφήβους. Μια σειρά από μαθήματα, μέσα από τα οποία θα εξερευνήσουμε όλες τις πτυχές της θεατρικής πράξης και των βασικών εργαλείων των ηθοποιών.
Στόχος μας οι νέοι να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να γίνουν αφορμή για καλλιτεχνική δημιουργία με αποτέλεσμα να απολαμβάνουν όλα τα γνωστά οφέλη της και να εξελιχθούν σε ενήλικες με κριτικό πνεύμα και ανοιχτούς ορίζοντες.
Στην λήξη του εκπαιδευτικού έτους σε όλα τα εργαστήρια θα ακολουθεί παράσταση.
Για πληροφορίες-εγγραφές καθημερινά 10:00-14:00 & 18:00-22:00
Αρχές Οκτωβρίου έναρξη μαθημάτων
Τηλ. Επικοινωνίας: 6974865401 / 2651300892
Διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8
Facebook: Θέατρο Actina
Instagram: theatroactina

Δέκα τέσσερις παραβάσεις στην Ήπειρο την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (39.398) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(6) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.). και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε (1) κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες στα Ιόνια Νησιά.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (621) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (56) άτομα.
(1) για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στα Ιόνια Νησιά.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (103) σχετικές παραβάσεις.
(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (161) σχετικές παραβάσεις.
(200) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:
(42) στην Κεντρική Μακεδονία,
(34) στη Στερεά Ελλάδα,
(28) στη Θεσσαλονίκη,
(22) στα Ιόνια Νησιά,
(14) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(14) στην Ήπειρο,
(11) στη Δυτική Ελλάδα,
(10) στην Κρήτη,
 (8) στην Πελοπόννησο,
 (7) στο Βόρειο Αιγαίο,
 (6) στη Θεσσαλία,
 (3) στην Αττική και
 (1) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (14.680) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (14.668) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (12) των (300) ευρώ.
Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (33) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση καταστήματος Κοινότητας Ριαχόβου-Δ.Ε Άνω Καλαμά


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) το Ν. 3852/2010
δ) την αριθ. 101/2019 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης
ε) την 176/2020 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση καταστήματος που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:
1.   Περιγραφή ακινήτου:
 Ισόγειο δημοτικό κατάστημα  εμβαδού 73,02 m2, αποτελείται από ένα μεγάλο ενιαίο χώρο και WC. Διαθέτει στέγαστρο 28,30 m2 και υμιυπαίθριο χώρο 14,50m2. Το κτίριο βρίσκεται τοποθετημένο στο νότιο ανατολικό τμήμα του οικοπέδου ιδιοκτησίας Κοινότητας Ριαχόβου. Συνορεύει νότια, ανατομικά και δυτικά με κοινοτικούς δρόμους και όμορες ιδιοκτησίες και κοινοτική έκταση.
Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:
Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, θα διεξαχθεί στην έδρα του Δήμου ενώπιον της επιτροπής δημοπρασιών που συγκροτήθηκε με την αρ. 144/2019 απόφαση του Δ.Σ. και τροποποιήθηκε με την αρ.111/20  απόφαση του Δ.Σ.Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή διενέργειας δημοπρασιών εκμίσθωσης ακινήτων, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.
Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.
  Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει  τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.
    Στη δημοπρασία μπορούν να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής καθώς και κοινοπραξίες.
Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην Επιτροπή κατά την ημέρα και ώρα διενέργειας της, φάκελο που θα απευθύνεται προς το Δήμο Πωγωνίου και θα φέρει ένδειξη για την δημοπρασία του ακινήτου με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Κιλά των διακοπών: Με ποια μέθοδο επιτυγχάνεται γρήγορη απώλεια;


Οι καλοκαιρινές διακοπές για τους περισσότερους από μας είναι, πλέον, μια όμορφη ανάμνηση. Αυτό το περίεργο καλοκαίρι άλλαξαν πολλά για πολλούς. Όμως αυτό που δεν άλλαξε είναι τα λίγα παραπάνω κιλά, που οι περισσότεροι φέραμε επιστρέφοντας  στις «αποσκευές» μας…
Όταν τα παραπανίσια κιλά είναι λίγα, δεν είναι δύσκολο να χαθούν, επιβεβαιώνουν οι ερευνητές και οι επιστήμονες, αρκεί να μην αφήσουμε να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα. 
Διότι σε αυτή την περίπτωση συνήθως «μένουν» και μετά γίνεται πιο δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτά.
«Δεν χρειάζεται να μας παίρνει από κάτω, καθώς υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε εύκολα και γρήγορα από αυτά τα κιλά και ίσως και από τα εναπομείναντα κιλά της καραντίνας», μας λέει ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, επιστημονικός συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).
«Είναι εφικτό να αποκτήσουμε την εμφάνιση που θέλουμε, ένα σώμα χωρίς extra λίπος, γεμάτο υγεία και με ιδανικές αναλογίες», προσθέτει.
Πρωτεϊνική Δίαιτα Diettube για άμεση απώλεια περιττών κιλών
Η μέθοδος, που προτείνει ο κ. Γαϊτάνης είναι μη επεμβατική και ονομάζεται Diet Tube. To Diet Tube είναι μία πρωτεϊνική δίαιτα, ιδανική για γρήγορη και για εύκολη απώλεια λίπους. Πρόκειται για μια ιατρική θεραπευτική αγωγή, που προβλέπει απώλεια 6-8% του σωματικού βάρους σε καθαρό λίπος, χωρίς να μειωθεί η μυϊκή μάζα.
Όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός: 
«Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της λεγόμενης κέτωσης, μίας διαδικασίας κατά την οποία ο οργανισμός χρησιμοποιεί τις αποθήκες λίπους, για την παραγωγή της ενέργειας, που χρειάζεται για όλες τις φυσιολογικές σωματικές και διανοητικές λειτουργίες του σε καθημερινή βάση. 
Έτσι, το βάρος που χάνουμε συνίσταται σε περιττό λίπος, χωρίς να έχει οποιαδήποτε επίπτωση στη μυϊκή μάζα».

Περιφέρεια Ηπείρου: Παρουσίαση της αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανάπλαση του προαύλειου χώρου της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας


Την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020, η Περιφέρεια Ηπείρου θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου «Βιοκλιματική ανάπλαση και ενσωμάτωση τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και ΑΠΕ στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία». 
Η παρέμβαση αποτελεί υποδράση του ΄Εργου   “G.A.M.E.S– Greece Albania Mobilization towards sustainable Energy for Students" που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg IPA CBC “Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020".
Υπενθυμίζεται ότι η σχετική πρόταση που είχε υποβάλλει η Περιφέρεια  Ηπείρου έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση 593.340 ευρώ στο πλαίσιο του Προγράμματος  Interreg IPA CBC «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020». Σκοπός της είναι αφενός η ανάδειξη της πολύπλευρης αξίας του εμβληματικού κτιρίου της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας και αφετέρου τη διττή λειτουργία του  ως προαύλιο χώρο σχολείων και ως χώρο συνάθροισης παιδιών, εφήβων και γονέων για διάφορες δραστηριότητες κατά τις απογευματινές ώρες.