Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις στο gov.gr για την Απογραφή πληθυσμού 2021

 


Σε εξέλιξη βρίσκεται η Απογραφή Πληθυσμού- Κατοικιών 2021, η οποία διενεργείται από την ΕΛΣΤΑΤ σε ολόκληρη τη χώρα, με ημερομηνία αναφοράς την 22α Οκτωβρίου.

Μέσω της απογραφής, γίνεται η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε περιφερειακή ενότητα, δήμο ή κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές), ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι γενικές απογραφές διενεργούνται λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας και βάσει κοινών μεθοδολογικών αρχών, κανόνων και προδιαγραφών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ενωσιακό δίκαιο (Κανονισμός ΕΚ 763/2008) καθώς και στο νόμο 4772/2021 (Α' 17).

Η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

 Η απογραφή διενεργείται ως εξής:

 -Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει στην κατοικία έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.

 -Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο taxisnet μπορεί μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.

Όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά έως και τις 26 Νοεμβρίου, θα απογραφούν από τον απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Η βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Περιφέρεια Ηπείρου

 


Η βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Περιφέρεια

Η βελτίωση της εξυπηρέτησης του Πολίτη, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής επίσκεψης του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερρακάκη στην Περιφέρεια Ηπείρου και στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, Αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακά στελέχη.

Τον Υπουργό ενημέρωσε και για διάφορα άλλα ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο ο Περιφερειάρχης, ενώ εκτεταμένη συζήτηση έγινε και για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας που προετοιμάζει η Περιφέρεια.

Μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψή του, αναφέροντας ότι τον ενημέρωσε «για το τι κάνουμε στην περιοχή μας και τι χρειαζόμαστε».

«Τον ενημέρωσα για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας και θα είναι αρωγός μας σε ο, τι χρειαστούμε {…} Είναι πολλά θέματα που αν τα πάρει υπό τη σκέπη του θεωρώ ότι θα αλλάξει οριστικά σελίδα η πατρίδα μας», υπογράμμισε.

ΕΟΔΥ: Πενήντα πέντε θάνατοι σήμερα, 6.862 νέα κρούσματα

 


8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πενήντα πέντε θάνατοι σήμερα  6.862 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.862, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 821.900  (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 129 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.072 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 55, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.616 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 508 (62.2% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 82.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 423 (83.27%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 85 (16.73%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.391 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 405 (ημερήσια μεταβολή -6.03%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 402 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Πάνω από -72- κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου στη Θεσπρωτία

 


Στην κατάσχεση σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών προχώρησαν χθες (11-11-2021) το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, είχαν εντοπίσει, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου «LUSSY», δύο ταξιδιωτικούς σάκους, κρυμμένους σε δύσβατη και θαμνώδη περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Στο εσωτερικό τους βρέθηκαν συνολικά (67) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -72- κιλών και -634- γραμμαρίων.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ανακάλυψη της ταυτότητας και τον εντοπισμό των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ανοίγει την άλλη εβδομάδα η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

 


Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας το βράδυ της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου ή την Τρίτη 16 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης 2021.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η προκαταβολή αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους στις 10 Δεκεμβρίου.

Το επίδομα θέρμανσης φέτος είναι διευρυμένο, με σκοπό να αντισταθμιστούν όσο γίνεται περισσότερο, οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου, που έχουν επέλθει ως συνέπεια του ράλι ακρίβειας στην ενέργεια.

Η διαδικασία για τις πολυκατοικίες

Οι διαχειριστές ή οι εκπρόσωποι των πολυκατοικιών/ολιγοκατοικιών ή οι εταιρείες διαχείρισης πολυκατοικιών θα πρέπει να δηλώσουν τα ακόλουθα στοιχεία:

τον ΑΦΜ του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας,

τον ΑΦΜ της πολυκατοικίας, εφόσον υπάρχει,

τον αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που εκπροσωπεί την πολυκατοικία,

τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης,

το ονοματεπώνυμο των φυσικών προσώπων που διαμένουν στα διαμερίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.

Εξιχνιάστηκε κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης σε βάρος ηλικιωμένου στην Άρτα

 


Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας κλοπή που έλαβε χώρα στην πόλη της Άρτας την 25/10/2021.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η κατηγορούμενη προσέγγισε ηλικιωμένο άτομο και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφερε να αφαιρέσει από την τσέπη του παντελονιού του το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονίας: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη λοίμωξη των πνευμόνων

 


Κάθε χρόνο, στις 12 Νοεμβρίου, γιορτάζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονίας η οποία έχει καθιερωθεί από το 2009. 

Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για ένα από τα συνηθέστερα νοσήματα του κατώτερου αναπνευστικού που επηρεάζει την παιδική επιβίωση και καταγράφει πάρα πολύ υψηλά ποσοστά θνητότητας.

Η πνευμονία είναι μία σοβαρή λοίμωξη των πνευμόνων, δηλαδή μία φλεγμονή λοιμώδους αιτιολογίας του κατωτέρου αναπνευστικού. Πρόκειται για την πιο θανατηφόρο λοίμωξη. 

Για το έτος 2019 υπολογίστηκαν περίπου 2,5 δισ. θάνατοι, από τους οποίους οι 670.000 αφορούσαν παιδιά. Συνολικά, η πνευμονία αποτελεί την πέμπτη κύρια αιτία θανάτου των ενηλίκων και την δεύτερη των παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών. 

Αρκεί να αναλογιστούμε ότι ένα παιδί πεθαίνει παγκοσμίως από πνευμονία κάθε 20 δευτερόλεπτα. Οι θάνατοι από την COVID-19 ήλθαν να προσθέσουν ακόμη 2.000.000 θανάτους.

Η Ελλάδα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα σχετικά με την θνητότητα της πνευμονίας σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Η πνευμονία μπορεί να είναι: κοινότητας όταν η μετάδοση και η μόλυνση συμβαίνει στην καθημερινή ζωή, νοσοκομειακή όταν μολύνεται κάποιος κατά την παραμονή του στο νοσοκομείο ή πνευμονία του αναπνευστήρα όταν ο ασθενής νοσήσει από πνευμονία ενώ είναι διασωληνωμένος, δηλαδή φέρει ενδοτραχειακό σωλήνα για την υποστήριξη της αναπνοής του» εξηγεί η κ. Χριστίνα Γκόγκα, Πνευμονολόγος με εξειδίκευση στην επεμβατική πνευμονολογία, Διευθύντρια Δ’ Πνευμονολογικής Κλινικής Metropolitan General.

Από τι προκαλείται και ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η πνευμονία προκαλείται κυρίως από μικροοργανισμούς όπως είναι τα βακτήρια, οι ιοί και σπανιότερα οι μύκητες. Συχνότερος αιτιολογικός παράγοντας της πνευμονίας κοινότητας είναι ο στρεπτόκοκκος της πνευμονίας. Από το 2020 ειδική αναφορά γίνεται στην COVID- 19 αποτέλεσμα μόλυνσης από το νέο στέλεχος κορωνοιού SARS-CoV- 2, που συχνά εκδηλώνεται σαν σοβαρή πνευμονία. Επίσης υπάρχει και η πνευμονία από εισρόφηση που είναι αποτέλεσμα εισόδου στερεών ή υγρών ουσιών στον πνεύμονα (τροφή, εμετός, χημικές ουσίες, κα).

Δώδεκα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊου

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 79.392 έλεγχοι, από τους οποίους οι 37.717 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 334 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

·         132 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 132 πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o    36 στη Θεσσαλονίκη,

o    22 στη Δυτική Ελλάδα,

o    15 στην Πελοπόννησο,

o    12 στην Ήπειρο,

o    11 στη Θεσσαλία,

o      9 στην Κεντρική Μακεδονία,

o      7 στο Βόρειο Αιγαίο,

o      7 στη Στερεά Ελλάδα,

o      6 στη Δυτική Μακεδονία,

o      3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o      3 στα Ιόνια Νησιά και

o      1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 74.135 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 70.882 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.253 των 150 ευρώ.

·         15 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, εκ των οποίων, 8 στο Βόρειο Αιγαίο, 6 στη Θεσσαλία και 1 στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.169 ομοειδείς παραβάσεις.

·         186 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 2 παραβάσεις στους πελάτες,

- 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- μία παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση σήμανσης με την υποχρέωση χρήσης μάσκας,

- 4 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 3 πελατών, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 3 παραβάσεις στους πελάτες,

- μία παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος εμπορίας ενδυμάτων - υποδημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτηση αντισηπτικού στο χώρο του καταστήματος,

- 20 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε καφενείο, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή ατόμου στο εσωτερικό χώρο του καταστήματος, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,

- 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων,

- μία παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 17 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά,

- 25.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα και 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη, με επιβολή 26ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση αναστολής λειτουργίας,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο,

- 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία,

- 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας,

- 33 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 4 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, πελάτη και εργαζόμενους καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 21.912 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.659 άτομα.

·         Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 434 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

8η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Νοεμβρίου στον Α΄ Όμιλο στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Α.Ε. Χουλιαράδων 14-11-21/15:00)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ    

ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ


Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (15:00)    

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ   (15:00)

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (17:15) 

Webinar: Ο ρόλος της Εκκλησίας στην πανδημία

 


Ημερίδα με τίτλο «Εκκλησία και πανδημία» το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 από τις 6:00 μ.μ. έως τις 8:00 μ.μ.

Ζώντας μέσα σε μια παρατεινόμενη πανδημία, είναι τραγικό να βλέπουμε να χάνονται ζωές από ελλιπή ή λανθασμένη πληροφόρηση.

Υπάρχουν πολλοί θρησκευόμενοι συμπολίτες μας οι οποίοι βομβαρδίζονται από αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με τη στάση που συνιστά η Εκκλησία εν μέσω της πανδημίας. Ακούγονται διάφορα από φωνές που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν την Εκκλησία, από ιερείς, μοναχούς, πνευματικούς και άλλους ιερωμένους και λαϊκούς.

Αποτέλεσμα είναι πολλές φορές οι πιστοί να παραπληροφορούνται και να οδηγούνται σε αποφάσεις οι οποίες βάζουν σε κίνδυνο τους ίδιους και το περιβάλλον τους.

Για το λόγο αυτό, διοργανώθηκε μία ψηφιακή ημερίδα (Webinar) στην οποία θα κληθούν να απαντήσουν στα καίρια ερωτήματα που απασχολούν τους πιστούς ένας Μητροπολίτης (Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος), ένας Ηγούμενος Μονής του Αγίου Όρους (γέρων Τύχων της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα), ένας καθηγητής Θεολογίας (Χρυσόστομος Σταμούλης) και ένας παθολόγος ιατρός ο οποίος είναι επίσης και Θεολόγος (Δημήτριος Αποστολίδης).

Η ημερίδα έχει τίτλο «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ» και θα λάβει χώρα το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 από τις 6 μμ έως τις 8 μμ.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα αλλά και για την θεματολογία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ημερίδας στον σύνδεσμο:
https://medicalwebinars.blogspot.com/2021/10/orthodoxia-kai-pandimia.html
Όσοι διαθέτουν λογαριασμό στο Facebook, μπορούν επισκεπτόμενοι το σχετικό Facebook Event να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή ώστε να ειδοποιηθούν αυτόματα και έγκαιρα πριν την ημερίδα κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: 

https://www.facebook.com/events/407949147547622 

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Θα απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό και σχολιασμό ο Πρόεδρος της Εταιρείας καθηγητής κ. Στυλιανός Λουκίδης και ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Μπάτζιος

Το Webinar θα συντονίζουν οι παρακάτω:

​Ιωάννης Μπαραμπούτης
Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος
Διευθυντής Ε.Σ.Υ., Γ.Ν.Α. "Αλεξάνδρα" και Ν.Θ.Π. " Η Παμμακάριστος", Υπεύθυνος Πτέρυγας Νοσηλείας ασθενών COVID-19 Θεραπευτικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Σπυρίδων Γούλας
Γαστρεντερολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Γαστρεντερολογικό τμήμα, Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου, Αθήνα

Αντώνιος Λιόλιος
Παθολόγος - Εντατικολόγος
, Critical Care Attending, Remote ICU, USA

8η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Νοεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου- Α.Ε. Κληματιάς 13-11-21/17:15)

 


ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ          

ΩΡΑ: 17:15


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ

        

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, maison Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ   (15:00)      

Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ   (15:00)

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ (15:00)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (17:15)

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Π.Α.Σ.ΚΑΣΤΡΟΥ (15:00)

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου

 


Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας (ISO BOX), 09:00-15:00

Άρτα, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικο Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Συβότων, 10:00-14:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Νέα Μουσιωτίτσα, Αγροτικό Ιατρείο, 11:00 -13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-14.00

Πρέβεζα, Κορωνόπουλο Δήμου Πάργας, 09.00-10.00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου Δήμου Πάργας, 10.30-13.00

Ορμονοθεραπεία εναντίον της γήρανσης

 


Ο άνθρωπος ανέκαθεν έψαχνε για το ελιξίριο της ζωής και κυρίως για το μυστικό της παντοτινής νεότητας. Τα τελευταία 10 χρόνια έχουν γίνει τεράστια βήματα στις έρευνες για να μάθουμε γιατί γερνάμε και πώς θα επιβραδύνουμε τη διαδικασία της γήρανσης, διατηρώντας συγχρόνως ένα καλό επίπεδο ποιότητας ζωής.
Ήταν τόσο σημαντικές οι έρευνες αυτές που πέντε βραβεύτηκαν με βραβείο Νόμπελ.

Οι περισσότερες θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί γερνάμε εστιάζουν στο ότι με την πάροδο των ετών αθροίζονται στα κύτταρα βλάβες που δεν μπορεί ο οργανισμός μας να επιδιορθώσει (οξειδωμένες πρωτεΐνες, φλεγμονές). Όλοι οι ερευνητές συμφωνούν επίσης ότι στον τρόπο γήρανσης συμμετέχουν τουλάχιστον δύο βιολογικά ρολόγια: το μήκος των τελομερών και οι ορμόνες.

«Κάθε φορά που τα κύτταρά μας διαιρούνται, τα τελομερή που βρίσκονται στα άκρα του DNA μικραίνουν. Τα σωματικά μας κύτταρα διαιρούνται 40-50 φορές, μετά σταματούν και μπαίνουμε στη φάση της γήρανσης. Επίσης, οι ορμόνες μας και κυρίως αυτές που συνδέονται με το φύλο φτάνουν σε μέγιστα επίπεδα κατά την εφηβεία και μετά μειώνονται και σταματούν να παράγονται κατά την εμμηνόπαυση και την ανδρόπαυση», εξηγεί ο κ. Μιχάλης Παπαχαραλάμπους, Ειδικός Παθολόγος,
Διευθυντής
Metropolitan Hospital, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Εταιρίας Πρόληψης και Αντιγήρανσης.

Κατά τη μετάβαση σε αυτό το στάδιο της ζωής τους οι περισσότερες γυναίκες περνούν από μια φάση κατά την οποία τα επίπεδα των δύο βασικών τους ορμονών, των οιστρογόνων και της προγεστερόνης εμφανίζουν ανισορροπία, με την προγεστερόνη κυρίως να μειώνεται και τα οιστρογόνα να επικρατούν (οιστρογονική επικράτηση). Σε αυτή τη φάση που λέγεται προεμμηνόπαυση, οι περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν έντονα δυσάρεστα ενοχλήματα όπως εξάψεις, νυχτερινή εφίδρωση, ημικρανίες, αύξηση του βάρους, μειωμένη libido, κατάθλιψη, τα οποία επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα της ζωής τους.