Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Η «Κιβωτού του Κόσμου» θα οργώσει την Ήπειρο προσφέροντας υπηρεσίες υγείας!

Μια εξαιρετική χρήσιμη δράση ιατρικού περιεχομένου ξεκινάει αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα η «Κιβωτός του Κόσμου», ανταποδίδοντας έτσι με το δικό της τρόπο στην τοπική κοινωνία την αγάπη και τη στήριξη που από την πρώτη στιγμή της πρόσφερε.
Πιο συγκεκριμένα, η «Κιβωτός» έχει ετοιμάσει μία ολοκαίνουρια Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα πλήρως εξοπλισμένη, με την οποία σκοπεύει να «οργώσει» ολόκληρη την Ήπειρο, ιδιαίτερα τις απομακρυσμένες περιοχές και χωριά της, προσφέροντας σε πρώτη φάση οδοντιατρικές υπηρεσίες κάθε είδους σε παιδιά, σε πολίτες που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σ’ αυτές, όπως είναι οι ηλικιωμένοι κάτοικοι ορεινών οικισμών, αλλά και σε πρόσφυγες!
Εν αρχή η Ήπειρος!

Ιόνια Οδός: Ουρές χιλιομέτρων, λόγω τροχαίου στην Κλόκοβα

Κορυφώνεται  η επιστροφή των εκδρομέων από την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα  με αποτέλεσμα να καταγράφεται αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων στην Εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων με αποτέλεσμα να σημειωθούν ουρές χιλιομέτρων μετά το Μεσολόγγι, κοντά στον κόμβο της Γαβρολίμνης.
Η ταυτόχρονη επιστροφή χιλιάδων εκδρομέων του Πάσχα, μπλόκαρε ακόμη και τον νέο αυτοκινητόδρομο.

Συμφώνα με πληροφορίες οι οδηγοί  είναι εγκλωβισμένοι στην Ιόνια Οδό, κοντά στον κόμβο της Γαβρολίμνης και η κίνηση διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία από  τροχαίο ατύχημα στο  τούνελ της Κλόκοβας. 

Πρέβεζα: Τεράστιες ζημιές έχει υποστεί η βιομηχανία ζωοτροφών LAKY, εξαιτίας πυρκαγιάς

Τεράστιες  είναι οι ζημιές που έχει υποστεί εξαιτίας πυρκαγιάς, η βιομηχανία ζωοτροφών LAKY, θυγατρική της ΒΙΚΗ, που βρίσκεται στη Νέα Κερασούντα, στην εθνική οδό Ιωαννίνων Πρέβεζας.
Η φωτιά ξέσπασε στις 9:30 σήμερα το πρωί είχε ως αποτέλεσμα να παραδοθούν στις φλόγες και να υποστούν ολοσχερής καταστροφή, κτιριακές υποδομές, μηχανήματα, πρώτες ύλες, καθώς και οχήματα της επιχείρησης.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε πολύωρη μάχη με τις φλόγες για να θέσει υπό έλεγχο την φωτιά και για να μην επεκταθεί στο διπλανό συγκρότημα της βιομηχανίας  επεξεργασίας  αλλαντικών ΒΙΚΗ.

Σφοδρή χαλαζόπτωση στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Πωγωνίου

Φωτό: Froso Bakti
Σφοδρή υπήρξε η βροχόπτωση αλλά και η χαλαζόπτωση στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Πωγωνίου.

Σε μερικές περιπτώσεις το χαλάζι ήταν τόσο έντονο που το “έστρωσε”!!!

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθη, σήμερα (17-04-2017) νωρίς το πρωί στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 31χρονο, διότι κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εξόδου, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς διαβατήριο αλβανικών αρχών, το οποίο έφερε πλαστή άδεια διαμονής και πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου.
 Το παραπάνω διαβατήριο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς.

Υπουργείο Παιδείας: Από 2 έως 19 Μαΐου οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και θα τεθούν σε ισχύ από φέτος, από 2 έως 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία.
Σύμφωνα με το υπουργείο, τα νηπιαγωγεία θα δέχονται όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων και παράλληλα, όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά μπορούν να λειτουργήσουν με ολοήμερο πρόγραμμα.
Οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών θα πρέπει να προσκομίσουν το βιβλιάριο υγείας του παιδιού και το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ).

Σημειώνεται ότι δεν είναι αναγκαία η προσκόμιση πιστοποιητικού γεννήσεως, αφού γίνεται ηλεκτρονικά η αναζήτησή του, στο νηπιαγωγείο ή το δημοτικό σχολείο, μέσω της πλατφόρμας «myschool».

Κρατάμε τους λογαριασμούς και τα χαρτάκια από POS για πέντε χρόνια!

Οι φορολογούμενοι  για να δικαιούνται της έκπτωσης φόρου, πρέπει όμως πλέον να φυλάνε τους λογαριασμούς και τις χάρτινες αποδείξεις συναλλαγής των συναλλαγών που κάνουν με κάρτες.
Με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ ορίζεται ότι για τα εισοδήματα που αποκτώνται από το 2017 και «για την απόδειξη της εξόφλησης με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής των δαπανών απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών, γίνεται δεκτό κάθε πρόσφορο μέσο» όπως (ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά):
•κατάσταση κίνησης τραπεζικού λογαριασμού (bank statement)
•αντίγραφο κίνησης τραπεζικού λογαριασμού,
•αναλυτική εικόνα καρτών,
•αποδεικτικά κατάθεσης ή εξόφλησης,
•αντίγραφο του τερματικού μηχανήματος (POS) κ.λπ.
Με άλλα λόγια, το βάρος της απόδειξης για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές οι οποίες «χτίζουν» το αφορολόγητο και άλλες εκπτώσεις φόρου (πχ για ιατρικές δαπάνες) θα πρέπει οι ίδιοι οι φορολογούμενοι να φυλάνε τα χαρτιά που τις αποδεικνύουν, τουλάχιστον μέχρι να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών πως έθεσε σε εφαρμογή κάποια ηλεκτρονική εφαρμογή συλλογής και καταγραφής αυτών των στοιχείων απευθείας από τις τράπεζες -αλλά ενδεχομένως και μετά για την αποφυγή λαθών σε βάρος του φορολογουμένου!