Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Οι 30 αλλαγές στη φορολογία που θα ισχύσουν το 2020


Τριάντα σημαντικές αλλαγές στην ισχύουσα φορολογική νομοθεσία θα αρχίσουν να «τρέχουν» με τον ερχομό του νέου έτους, αλλάζοντας τα οικονομικά δεδομένα για εκατομμύρια νοικοκυριά και χιλιάδες επιχειρήσεις.
Στις αλλαγές περιλαμβάνονται μειώσεις στη φορολογία των εισοδημάτων, μειώσεις στους συντελεστές ΦΠΑ ορισμένων αγαθών, φοροαπαλλαγές για αναπήρους, πολυτέκνους, επενδυτές και εταιρίες, θέσπιση φορολογικών κινήτρων για αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας, για προσέλκυση επενδύσεων και για αγορές αυτοκινήτων φιλικών προς το περιβάλλον καθώς και ριζικές ανατροπές στις διαδικασίες βεβαίωσης και είσπραξης φόρων προβλέπει ο νέος φορολογικός νόμος 4646/2019 που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020.
Οι κρατήσεις φόρου εισοδήματος θα μειωθούν από το νέο έτος για περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους λόγω της εφαρμογής νέας κλίμακας υπολογισμού του φόρου στην οποία οι φορολογικοί συντελεστές θα είναι μειωμένοι.
Τα κέρδη που θα δηλώσουν το 2020 για τη χρήση του 2019 χιλιάδες εταιρίες και λοιπά νομικά πρόσωπα θα φορολογηθούν με συντελεστή μειωμένο κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες.
Επιπλέον, από το νέο έτος, χιλιάδες πολύτεκνοι θα πάψουν να πληρώνουν φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα άνω των 1928 κ.εκ. αυτοκίνητα που κατέχουν, ενώ χιλιάδες ανάπηροι δεν θα επιβαρύνονται πλέον με ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Άρτα: Σύλληψη οδηγού που οδηγούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος


Συνελήφθη σήμερα (28-12-2019) μετά τα μεσάνυχτα στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς του  Τμήματος Τροχαίας Άρτας, ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Ακυβερνησία Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα


Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω βλάβης ηλεκτρομηχανών του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ ΧΙ'' Ν.Π. 11026, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Ιθάκης.
Άμεσα τέθηκαν σε επιφυλακή, προς παροχή τυχόν συνδρομής, περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιωτικά σκάφη. Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Πάτρα προς Ηγουμενίτσα, μεταφέροντας εκατόν εβδομήντα τρεις (173) επιβάτες, εβδομήντα επτά (77) μέλη πληρώματος και ενενήντα (90) Ι.Χ., κατέπλευσε με ασφάλεια, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Ηγουμενίτσας.
Κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης μηχανολογικού τομέα από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώθηκε αδυναμία εκκίνησης και λειτουργίας, σε μια από τις ηλεκτρογεννήτριες του πλοίου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ ΧΙ'', ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και εν ισχύ κυβερνητικών πιστοποιητικών από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, απέπλευσε την 03:44 για Ανκόνα Ιταλίας, με τριακόσιους δώδεκα (312) επιβάτες, εβδομήντα επτά (77) μέλη πληρώματος και εκατόν εβδομήντα τρία (173) Ι.Χ. 

Τα 6 βήματα για να γλιτώσετε τα επιπλέον πρόστιμα από τα αυθαίρετα


Τι ισχύει για τα πρόσθετα τετραγωνικά σε δήμους και Εφορία.

Αντίστροφα μετρά πλέον η κλεψύδρα για την υπαγωγή αυθαιρέτων, δεδομένου ότι απομένουν 6 μήνες για να μπει τέλος στις μεγάλες παραβάσεις και να τεθεί σε εφαρμογή η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου για τις υπόλοιπες κατηγορίες σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση δίνει τελευταία ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ώστε να δηλώσουν τα ακίνητά τους με διευκολύνσεις.
Πρόσφατα, μάλιστα, ψηφίστηκε νέα ευνοϊκή διάταξη, με την οποία επιτρέπεται μέχρι τις 31-3-2020 η δήλωση όλων των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων στους δήμους χωρίς καμία αναδρομική επιβάρυνση με δημοτικούς φόρους και δημοτικά τέλη για τα χρονικά διαστήματα μέχρι τις 31-12-2019.
Ειδικότερα, οι αυθαιρετούχοι με παραβάσεις κατηγορίας 1-4 μπορούν μέχρι τις 30 Ιουνίου να τακτοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους με τις υπάρχουσες ευνοϊκές διατάξεις του Ν. 4495/17 και οι υπόλοιποι (5η κατηγορία) έχουν μόλις έξι μήνες ώστε να μπουν στην ρύθμιση γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσουν μπουλντόζες.
Συγκεκριμένα, οι πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες αφορούν σε υπέρβαση τουλάχιστον κατά 40% στην κάλυψη και στη δόμηση ή καθ’ ύψος πάνω από 20%.

Ξεκινούν στις 13 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις


Ξεκινούν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις του 2020 και θα διαρκέσουν ως και  το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου.
Οι περίοδοι των εκπτώσεων ανά έτος είναι τέσσερις.
Δύο χειμερινές και δύο καλοκαιρινές και είθισται τα μαγαζιά να παραμένουν ανοικτά και τις Κυριακές.

Με το Νομό Πρέβεζας ολοκληρώθηκε ένας κύκλος ενημέρωσης των κατοίκων της Ηπείρου για την απρόσκοπτη και ελεύθερη κίνηση των πεζών στα κέντρα των πόλεων


Η Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας οργάνωσε και υλοποίησε παραμονή Χριστουγέννων ταυτόχρονη ενημερωτική δράση σε τέσσερις πόλεις του Νομού Πρέβεζας με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της εξασφάλισης συνθηκών ασφαλούς και ακώλυτης κυκλοφορίας πεζών, ατόμων με αναπηρίες, γονέων με βρεφικά καρότσια και ηλικιωμένων ατόμων σε πεζόδρομους, πεζοδρόμια και πλατείες 

Με το Νομό Πρέβεζας ολοκληρώθηκε ένας κύκλος ενημέρωσης των κατοίκων της Ηπείρου για την απρόσκοπτη και ελεύθερη κίνηση των πεζών στα κέντρα των πόλεων. 

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας οργάνωσε και υλοποίησε παραμονή Χριστουγέννων ταυτόχρονη ενημερωτική δράση σε τέσσερις πόλεις του Νομού Πρέβεζας με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της εξασφάλισης συνθηκών ασφαλούς και ακώλυτης κυκλοφορίας πεζών, ατόμων με αναπηρίες, γονέων με βρεφικά καρότσια και ηλικιωμένων ατόμων σε πεζόδρομους, πεζοδρόμια και πλατείες. 

Συγκεκριμένα σε πεζόδρομους και πλατείες της πόλης της Πρέβεζας, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Πρέβεζας σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Πρέβεζας διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό καθώς και συζήτησαν με διερχόμενους πολίτες για την αναγκαιότητα της απρόσκοπτης κίνησης των ευπαθών, και όχι μόνο, ομάδων μέσα στην πόλη. 
Επίσης, ανάλογη δράση έγινε στην Πάργα, στη Φιλιππιάδα καθώς και στο Καναλλάκι Πρέβεζας από αστυνομικούς των κατά τόπους Αστυνομικών Τμημάτων.
Τέλος, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου οι ενημερωτικές δράσεις καθώς και οι έλεγχοι για τον εντοπισμό οδηγών που δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας και αφορούν κυρίως σταθμεύσεις σε διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμια, ράμπες και θέσεις στάθμευσης ΑμΕΑ θα συνεχιστούν και με τη νέα χρονιά.

Άνω Καλαμάς: Με εντατικούς ρυθμούς ο καθαρισμός των ποταμών από τα νεκρά πλατάνια

Μετά την τελευταία κακοκαιρία που έπληξε το Νομό Ιωαννίνων και το Πωγώνι πλήθος κορμών νεκρών πλατάνων φράκαραν για μια ακόμα φορά στις γέφυρες του Καλαμά, του Γορμού και της Λεμπούσδας.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από το Δήμο Πωγωνίου οι εργασίες καθαρισμού των ποταμών τα νεκρά πλατάνια.






Άμεση η επισκευή της βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης στην Τ.Κ. Δελβινακίου

Σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης  παρουσιάστηκε την Παρασκευή το απόγευμα με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς νερό η Τ.Κ. Δελβινακίου.

Άμεση η κινητοποίηση του Δήμου Πωγωνίου και του Αντιδημάρχου κ. Γαλίτση Νικόλαου που επισκεύασαν  την βλάβη το μεσημέρι της Κυριακής.



Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 30-12-2019 έως 05-01-2020)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 30 Δεκεμβρίου 2019 έως 5 Ιανουαρίου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ 
Δευτέρα (30-12-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς - Κούρεντα - Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα - Ασβεστοχώρι
Τρίτη (31-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι - Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα
Πέμπτη (02-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες - Φραγκάδες - Λεπτοκαρυά -Δόλιανη - Καστανώνας - Μακρίνο-Ελατοχώρι-Βοβούσα-Φλαμπουράρι-Γρεβενίτι-Τρίστενο-Μηλιωτάδες
Παρασκευή (03-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (04-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (30-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Ρουψιά - Άγιος Κοσμάς - Ωραιόκαστρο - Κάτω Μερόπη - Παλαιόπυργος - Μερόπη - Κακόλακκος -Δολό
Τρίτη (31-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι – Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή
Πέμπτη (02-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (03-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες
Σάββατο (04-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (30-12-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Τρίτη (31-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Πέμπτη (02-01-2020) και ώρες από 18:00-01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
Παρασκευή (03-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Σάββατο (04-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (30-12-2019) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά - Χειμαδίο- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (31-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Πέμπτη (02-01-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη.
Παρασκευή (03-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα–Πέτρα.
Σάββατο (04-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (30-12-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου.
Τρίτη (31-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Πέμπτη (02-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (03-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (05-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.

Υπογονιμότητα: Όταν τα αίτια είναι αδιευκρίνιστα


Πολλά είναι τα ζευγάρια, που αντιμετωπίζουν θέματα υπογονιμότητας. 
Είναι ένα θέμα που πληγώνει και κάποιες φορές κάνει τα θεμέλια των συζυγικών σχέσεων να «τρίζουν».
Συχνά, τα αίτια είναι αδιευκρίνιστα ή «κρυφά» και χαρακτηρίζεται ως ανεξήγητη υπογονιμότητα. Το ζευγάρι, δηλαδή, έχει κάνει κάποιες πρώτες ιατρικές εξετάσεις και δεν φάνηκε να υπάρχει κάποιο παθολογικό πρόβλημα. Οπότε πώς αντιμετωπίζονται αυτές οι περιπτώσεις;
Καταρχάς να εξηγηθεί ότι γίνεται λόγος για υπογονιμότητα, όταν μετά από 12 μήνες συστηματικών ερωτικών επαφών, χωρίς προφυλάξεις, δεν επιτυγχάνεται εγκυμοσύνη.
«Πράγματι σε ορισμένες περιπτώσεις τα αίτια της υπογονιμότητας παραμένουν αδιευκρίνιστα. 
Η κατάσταση αυτή επηρεάζει το 10-15% των υπογόνιμων ζευγαριών κι είναι γνωστή ως ανεξήγητη ή ως αδιευκρίνιστη υπογονιμότητα. Αυτό, δηλαδή, σημαίνει ότι οι συνήθεις διαγνωστικοί έλεγχοι, που θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν την αιτία του προβλήματος, είναι φυσιολογικοί. 
Υπάρχουν αρκετά ζευγάρια, τα οποία δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί, όμως οι ιατρικές εξετάσεις που έχουν κάνει, δεν εντοπίζουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα», μας εξηγεί ο Δρ. Κυριάκος Τίγκας, M.D., Χειρουργός Γυναικολόγος – Μαιευτήρας, με εξειδίκευση σε Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία, Χειρουργική Μαστού, Ορμονική Αποκατάσταση με Βιομιμητικές Ορμόνες Λειτουργική, Αναγεννητική, Αντιγηραντική και Προληπτική Ιατρική (https://ypogonimotita.com).
«Εντοπίζεται ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ζευγαριών με ανεξήγητη υπογονιμότητα, το οποίο, αν και ολοκληρώνει έναν κύκλο καθιερωμένων, αλλά και εξειδικευμένων εξετάσεων, δεν έχει εντοπίσει ακόμη τις αιτίες, που παρεμποδίζουν τη γονιμότητά του. Κι αυτό, γιατί οι αιτίες παραμένουν αδιευκρίνιστες», συνεχίζει.