Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Οι νέες αντικειμενικές αξίες ανά περιοχή

 

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ (66 οικισμοί)

Οι τιμές κυμαίνονται από 450 ευρώ έως 700 ευρώ.

Η μεγαλύτερη τιμή είναι στην Τ.Κ. Καλπακίου με τιμή ύψους 700 ευρώ, η οποία αποτελεί αύξηση κατά 50 ευρώ.

Η μικρότερη τιμή είναι στην Τ.Κ. Κάτω Μερόπης με τιμή ύψους 450 ευρώ.

Οι περισσότερες τιμές Ζώνης μειώθηκαν κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ και αρκετές έμειναν σταθερές.

Στον Δήμο Πωγωνίου συνολικά οι Τιμές Ζώνης σε 29 οικισμούς μειώθηκαν, σε 30 παρέμειναν αμετάβλητες και σε 6 οικισμούς αυξήθηκαν.

Συγκριτικά με τις προηγούμενες τιμές, κατά κανόνα, στο σύνολο του Δήμου Πωγωνίου παρατηρείται ότι οι τιμές μειώθηκαν.

***

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών μεσοσταθμική αύξηση 8% θα φέρει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, καθώς η εικόνα για τις 13.808 ζώνες είναι ανοδική.

Για το σύνολο της επικράτειας, δηλαδή τις 13.808 ζώνες, η εικόνα για τις νέες τιμές ζώνης είναι ανοδική. 

Το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε σε ΦΕΚ τους πίνακες με τις νέες αντικειμενικές αξίες σε όλη την χώρα.

Στις νέες ζώνες (νέες εντάξεις και επεκτάσεις), οι οποίες ανέρχονται σε 3.643 ζώνες (26% των συνολικών ζωνών του συστήματος), που μέχρι πρότινος ήταν εκτός του συστήματος των αντικειμενικών αξιών και λάμβαναν τη χαμηλότερη τιμή ζώνης της δημοτικής ενότητας ή του δήμου ή της περιφερειακής ενότητας, εντοπίζονται σημαντικές μεταβολές.

Από τις νέες ζώνες, στις επεκτάσεις υφιστάμενων ζωνών εντοπίζεται αύξηση στο 80% των 165 ζωνών.

Η ένταξή τους στο σύστημα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών ζώνης κατά μέσο όρο σε 41% σε σχέση με τις υφιστάμενες, μέσα από τη διαδικασία των πιστοποιημένων εκτιμητών.

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τις παιδικές κατασκηνώσεις

  


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, οι δικαιούχοι και οι πάροχοι, που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων, από την Τρίτη, 8 Ιουνίου, στις 08:00, μέχρι την Πέμπτη, 10 Ιουνίου, στις 15:00, αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr ).

Δικαιολογητικά που συνοδεύουν τις ενστάσεις των δικαιούχων είτε σαρώνονται και συνυποβάλλονται με την αίτηση ηλεκτρονικά είτε κατατίθενται στο αρμόδιο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2), μέχρι την Παρασκευή 11.06.2021, στις 14:00.

Για να βρουν οι ενδιαφερόμενοι το ΚΠΑ2, στο οποίο ανήκουν, μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση https://www.oaed.gr/poy-aniko , ενώ για τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των ΚΠΑ2 μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση https://www.oaed.gr/epikoinonia/mail

Δικαιολογητικά που συνοδεύουν τις ενστάσεις των παρόχων σαρώνονται και συνυποβάλλονται με την αίτηση αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέχρι την Πέμπτη 10/06/2021, στις 15:00.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2021 έως τις 3 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι 70.000 και ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ.

Ανοίγει την Πέμπτη 10 Ιουνίου η πλατφόρμα για τους 25-29 με όλα τα εμβόλια διαθέσιμα

 


Ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας πήρε τον λόγο λέγοντας πως 80.000 εμβολιασμοί έγιναν ήδη σήμερα και θα κλείσουμε με πάνω από 105.000.

Συνολικά έχουν γίνει 6.225.000 εμβολιασμοί στην Ελλάδα.

Σήμερα ξεπεράσαμε τους 4.000.000 συμπολίτες με μια δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 38,1% και 2.350.000 συμπολίτες μας έκαναν και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 22,4%.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως παρατηρείται πίεση στα ραντεβού για εμβολιασμό, με την Αττική να έχει 100% κλεισμένα ραντεβού στα σκευάσματα των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Επίσης ανακοίνωσε πως θα ανοίξουν επιπλέον ραντεβού για τα τέλη Ιουνίου και τις αρχές Ιουλίου στα τρία προαναφερθέντα σκευάσματα, ώστε να κλείσουν περισσότεροι πολίτες, ενώ σημείωσε πως από την Πέμπτη 10/06 ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού των ατόμων ηλικίας 25-29 ετών και με τα τρία αυτά εμβόλια, δηλαδή Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Πως κλείνετε το ραντεβού

Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr ανοίγει στις 10 Ιουνίου για τον εμβολιασμό των ατόμων 25-29 ετών, ώστε η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα να διαλέγει εμβόλιο.

1. Πολίτες που δεν έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση

Ο πολίτης μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας αποστέλλοντας στο 13034 γραπτό μήνυμα (SMS) με το ΑΜΚΑ και το επώνυμό του (ΑΜΚΑ κενό Επώνυμο). Άμεσα, ο πολίτης θα λάβει γραπτό μήνυμα, που θα τον ενημερώνει εάν είναι δικαιούχος εμβολιασμού με βάση την πληθυσμιακή προτεραιοποίηση του εθνικού σχεδίου εμβολιασμών.

Στη συνέχεια, ο πολίτης μπορεί να εισέλθει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εμβολιασμού COVID-19 (emvolio.gov.gr) για να προγραμματίσει το ραντεβού του.

ΕΟΔΥ: Είκοσι τέσσερις θάνατοι σήμερα, 808 νέα κρούσματα

 


3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι τέσσερις  θάνατοι σήμερα, 808 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 808, εκ των οποίων τρία εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 410.166 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 38 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.681 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 24, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.301 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 392 (63.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 86.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.510 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 129 (ημερήσια μεταβολή -22.29%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 159 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δήμος Πωγωνίου: Με το θέμα των εξαρτήσεων συνεχίζονται τα διαδικτυακά σεμινάρια Αγωγής Υγείας για Παιδιά, την Τρίτη 8 Ιουνίου, στις 6: 00 μ.μ.


 

Οι «Εξαρτήσεις» είναι το θέμα του δεύτερου διαδικτυακού σεμιναρίου Αγωγής Υγείας για Παιδιά που διοργανώνεται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου, υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, στις 6: 00 μ.μ..

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παρακολουθήσουν ακολουθώντας τον  παρακάτω σύνδεσμο:

https://zoom.us/j/97054866564

Webinar ID:970 5486 6564

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις

 


Σύμφωνα  με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται από σήμερα Δευτέρα 07 Ιουνίου το μεσημέρι στη βόρεια Ελλάδα, αύριο Tρίτη 8 Ιουνίου στην κεντρική και τη βόρεια χώρα και την Τετάρτη  9 Ιουνίου σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Σήμερα Δευτέρα 7 Ιουνίου στη Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

2. Την Τρίτη 8 Ιουνίου  κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.

2. Μεθαύριο Τετάρτη  9 Ιουνίου τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Επισημαίνεται πως τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Οκτώ παραβάσεις στην Ήπειρο, την Κυριακή 6 Ιουνίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 74.302 έλεγχοι, από τους οποίους οι 37.436 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 221 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 7 συλλήψεις, ως ακολούθως:

·         120 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o     29 στο Βόρειο Αιγαίο,

o     15 στα Ιόνια Νησιά,

o     14 στη Θεσσαλονίκη,

o     10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o       9 στην Πελοπόννησο,

o       8 στην Ήπειρο,

o       7 στην Κρήτη,

o       7 στη Στερεά Ελλάδα,

o       6 στην Αττική,

o       5 στην Κεντρική Μακεδονία,

o       4 στο Νότιο Αιγαίο,

o       4 στη Δυτική Ελλάδα και

o       2 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 57.615 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 55.518 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.097 των 150 ευρώ.

·         72 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o     32 στη Θεσσαλονίκη,

o     16 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o       6 στο Βόρειο Αιγαίο,

o       6 στην Ήπειρο,

o       5 στην Κρήτη,

o       5 στα Ιόνια Νησιά και

o       2 στην Αττική.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 192.904 ομοειδείς παραβάσεις.

·         21 παραβάσεις και συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καφέ - μπαρ για υπέρβαση των παρευρισκομένων ατόμων στο κατάστημα,

- σύλληψη και 1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ για χρήση μουσικής,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καφέ - μπαρ, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καφέ – μπαρ για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καφέ - μπαρ για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στην Κρήτη, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ - μπαρ για χρήση μουσικής.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών εντός του καταστήματος και για χρήση μουσικής,

- σύλληψη και 4.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών εντός του καταστήματος και για χρήση μουσικής.

Στη Στερεά Ελλάδα, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στη χώρα.

Στην Ήπειρο, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφενείο - ψησταριά για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στα Ιόνια Νησιά, 7.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη εστιατορίου - μπαρ, για μη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων μεταξύ πελατών και για χρήση μουσικής .

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε παντοπωλείο – ψητοπωλείο για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και για χρήση μουσικής,

- 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στο Νότιο Αιγαίο,

- 1.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για χρήση μουσικής,

- 1.000 ευρώ πρόστιμο σε καφενείο για χρήση μουσικής.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.672 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.045 άτομα.

·         Τέλος, βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 176 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας, τη Δευτέρα 7 Ιουνίου

 


Τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, 08:00-14:00

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άρτα, 09:00-14:00

Πλατεία Δημαρχείου, Ηγουμενίτσα, 08:00-16:00

Δημαρχείο Παραμυθιάς, Θεσπρωτία, 08:00-16:00

Πλατεία Φιλιατών, Θεσπρωτία, 08:00-16:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Αρχοντικό Πυρσινέλλα, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Χωριό Σινώπη, Κοινοτικό κατάστημα, Πρέβεζα

Παραλία Πρέβεζας.

Συνελήφθη στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Κοζάνης ημεδαπός οδηγός Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτου, για διευκόλυνση μεταφοράς στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμου αλλοδαπού

 


Συνελήφθη, προχθές (05-06-2021) το μεσημέρι στο 21ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμου αλλοδαπού.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), που οδηγούσε ο κατηγορούμενος διαπιστώθηκε ότι διευκόλυνε τη μεταφορά προς το εσωτερικό της χώρας ενός αλλοδαπού, ο οποίος στερούνταν των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για την είσοδο και παραμονή του στη χώρα.

Επίσης, σε βάρος του ανωτέρω αλλοδαπού βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο για παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, σχετικά με τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού (μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF «Passenger Locator Form» από ταξιδιώτη).

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Επιστροφή στα σπορ: Πώς να αποφύγετε τους τραυματισμούς

 


Με την κυβέρνηση να άρει σταδιακά τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19 και το καλοκαίρι, που πάντα προδιαθέτει σε βελτίωση της φυσικής κατάστασης, να είναι μια ανάσα μακριά, πολλοί άρχισαν ήδη να σχεδιάζουν την επιστροφή τους στην άθληση. 

Αυτά τα υπέροχα νέα, ωστόσο, συνοδεύονται και από δυσάρεστα, όσον αφορά στον αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού που αντιμετωπίζουν τόσο οι ερασιτέχνες αθλητές όσο και οι επαγγελματίες, λόγω της παρατεταμένης αποχής από τα γυμναστήρια, τις πισίνες και τα στάδια.

Το μέγεθος του κινδύνου αυτού εξαρτάται από το επίπεδο της άσκησης για τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης κατά τη διάρκεια του lockdown.

«Η πανδημία έχει προκαλέσει σημαντικές αλλαγές σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής μας. Οι τροποποιήσεις αυτές εκθέτουν τους αθλητές σε κινδύνους που αφορούν την υγεία και την ασφάλειά τους. Διότι οι μεταβατικές περίοδοι, δηλαδή το μεσοδιάστημα από την αδράνεια στην δράση, εγκυμονούν υψηλότερο κίνδυνο τραυματισμών, οι οποίοι είναι εν δυνάμει καταστροφικοί για την καριέρα ενός ελίτ αθλητή και εξίσου επώδυνοι για κάθε ασκούμενο.

Γι’ αυτό τόσο οι γυμναστές και προπονητές όσο και οι ίδιοι οι αθλητές θα πρέπει να εξετάσουν τους κανόνες που θα πρέπει να εφαρμοστούν για να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμού όσων επανέρχονται στις προπονήσεις τους», μας εξηγεί ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Dr Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής και Διευθυντής του Τμήματος Αναίμακτης-Μη Μεταγγιστικής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Κλινική Περιστερίου.