Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Δείτε αν κερδίσατε στην φορολοταρία του Οκτωβρίου


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου η κλήρωση της φορολοταρίας για συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο.
1.000 τυχεροί κέρδισαν από 1.000 ευρώ.
Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
Οι νικητές ενημερώνονται και μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό τους στο Taxisnet, ενώ τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα έχει δηλώσει ο φορολογούμενος και για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η δήλωση λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στον δικτυακό τόπο www.aade.gr

Στη Ζίτσα το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης

Με τη συνταγή επιτυχίας του 40ου Καρδιολογικού Συνεδρίου, στο πλαίσιο του οποίου φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας περισσότεροι από 3.000 σύνεδροι, το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης συνέχισε τη δραστηριότητά του, με προορισμό τη Ζίτσα, παρουσία και της κ. Σοφίας Βούλτεψη. 
«Εμείς, ως δημοσιογράφοι, το λέμε μονόστηλο, αυτό που υλοποιεί με τρόπο μοναδικό και μέθοδο εξαιρετική ο Στέφανος Φούσας, με την επιστημονική του ομάδα, παρέχοντας γνώση σε θέματα πρόληψης και βγάζοντας την είδηση για τους πολίτες, στο αντικείμενό του. Αυτό που κάνει ο γιατρός είναι πολιτική πράξη», ανέφερε με εύστοχο παραλληλισμό η βουλευτής της ΝΔ, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. 
Το Οδοιπορικό φιλοξενήθηκε στην Ζίτσα, με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου, ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση του Δημάρχου κ. Μιχάλη Πλιάκου, με τη συνέργεια των Συλλόγων Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, του Πολιτιστικού Συλλόγου, του Συλλόγου Γυναικών, του ΚΑΠΗ και του Α.Ο. Ζίτσας, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων. 
Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της, πραγματοποίησε ο Πανοσολογιώτατος κ. Ιωήλ Κωνστάνταρος, εκπροσωπώντας τον Ιεράρχη της Μητρόπολης Ιωαννίνων, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Σας μεταφέρω τις πατρικές ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου. Το έργο του καθηγητή και των συνεργατών του είναι πραγματική προσφορά αγάπης. Αυτά που μας δίνουν πρέπει να τα βάλουμε στην καρδιά και στο νου μας και να τα εφαρμόσουμε». Ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχάλης Πλιάκος, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, τονίζοντας: 
«Αυτό που κάνει ο π. Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, εγώ το ονομάζω Οδοιπορικό προσφοράς, αγάπης και μάλιστα σε κάποιες περιοχές και σε κάποιους ανθρώπους που είχαν χρόνια να νιώσουν ότι η Πολιτεία είναι δίπλα τους. Ο κ. Στέφανος παράγει μεγάλο κοινωνικό έργο, θέλουμε να το συνεχίσει, θα είμαστε δίπλα του σε αυτό το Οδοιπορικό που όλος ο κόσμος το αγκαλιάζει και το επιζητά, με κάθε επίσκεψή του σώζει -κυριολεκτικά- ζωές». Ο εμπνευστής του Οδοιπορικού και π. Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας εξήρε τη σημασία της συνεργασίας πολλών φορέων για την εκδήλωση και επισήμανε: 

«Σε αυτά τα δέκα και πλέον χρόνια που υλοποιούμε αυτή την άτυπη κίνηση αλληλεγγύης και πρόληψης για να εμψυχώσουμε τους συνανθρώπους μας, λόγω της κρίσης, έχουμε επισκεφθεί χωριά και πόλεις του Νομού, της Ηπείρου, της χώρας αλλά και της Βορείου Ηπείρου και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με χαρά». Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων  κ. Δημήτριος Φλώρος χαρακτήρισε άξια τέκνα της Βελλάς τους κ.κ. Φούσα και Γείτονα, υποστηρίζοντας ότι θα συνεχίσουν να αγκαλιάζουν με θέρμη τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Χαιρετισμό απηύθυναν οι Πρόεδροι του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Αγγελική Καραμπίνα και του Συλλόγου Γυναικών κ. Βούλα Πατραμάνη, με ευχαριστίες στους συμμετέχοντες ενώ ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ κ. Αποστόλης Φωτίου, υπογράμμισε: «Μας τιμά ο κ. Φούσας με την παρουσία του στο χωριό μας».
Στην ημερίδα πρόληψης ιατρικών παθήσεων, παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Ράδος, ο οποίος και χαιρέτησε την εκδήλωση, ο Δημοτικός  Σύμβουλος κ. Περικλής Γρίβας και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Περικλής Νούλης. Χαιρετισμό απηύθυναν, με τον δικό τους ξεχωριστό ποιητικό και ιστορικό τρόπο, αντίστοιχα, ο υπεύθυνος  Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων κ. Σωκράτης Μπαλάφας και ο Γενικός Γραμματέας κ. Στέφανος Κωλέττας. 
Στη θεματική ενότητα της αλληλεγγύης αναφέρθηκε ο ακαταπόνητος Βελλαΐτης επιστήμονας κ. Ελευθέριος Γείτονας, ο οποίος χαρακτήρισε «ερίβωλο γη» το χωριό όπου διανυκτέρευσε ο Λόρδος Βύρων. Στην ενότητα της πρόληψης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο π. Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο αιδεσιμότατος Μιχαήλ Χ. Χρυσέλης, Επιμελητής Β΄ Γυναικολογίας ΕΣΥ («Πρόληψη στη γυναικολογία»), η Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος (Θλίψη και κατάθλιψη»),
 η Σοφία Ζουρούδη, Νευρολόγος («Άνοια: Νόσος ή φυσιολογικό επακόλουθο της γήρανσης;»), ο Αποστόλης Καλοφύρης, Γενικός Ιατρός («Εκτίμηση και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών»), η Παρασκευή Κίτσου, Χειρουργός Οδοντίατρος («Προληπτική οδοντιατρική στην παιδική ηλικία»), η δρ. Έφη Μάρκου, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος («Δερματικός Καρκίνος»), 
ο Γεώργιος Παπανικολάου, Περιοδοντολόγος - Χειρουργός Οδοντίατρος («Οδοντιατρική πρόληψη»), η Βάια Θ. Ρούντου - Υφαντή, Χειρουργός Οφθαλμίατρος («Θέματα οφθαλμολογίας»), η Αθανασία Σπύρου, Ειδικός Παθολόγος, 6η ΤΟΜΥ Ιωαννίνων («Αναγκαιότητα του εμβολιασμού»), η Θάλεια Στεφανάκη, Ειδικός Αλλεργιολόγος - Ειδ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας («Αλλεργία στα δηλητήρια της μέλισσας και της σφήκας»), η Σίσυ Τασολάμπρου, Ειδική Γαστρεντερολόγος – Ενδοσκόπος («Πρόληψη καρκίνου πεπτικού σωλήνα»), 
ο Κίμων Τσουκανέλης, Χειρουργός Ουρολόγος («Πέτρες στους νεφρούς – Καλοήθης και κακοήθης υπερπλασία του προστάτη»), ο Ζαχαρίας Χριστογιάννης, Καρδιολόγος, («Κάπνισμα»), ο Κώστας Τσαγκλής, Δικηγόρος («Νομική προστασία στην υγεία») και ο Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Κρίσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εθισμό στο Διαδίκτυο»).

Επίσκεψη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δελβινακίου

Το ακριτικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δελβινακίου επισκέφθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και συνομίλησε διεξοδικά με τη Δημοτική Αρχή Πωγωνίου και το προσωπικό του κλιμακίου τόσο για  υπηρεσιακά ζητήματα όσο και για τις επιχειρησιακές ανάγκες.
Το Γενικό Γραμματέα υποδέχτηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Στυλιανός Κουκουλάρης, ο Διοικητής του κλιμακίου κ. Φώτιος Δεληγιάννης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γιούνης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δελβινακίου κ. Γεώργιος Τσώνης.
Ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Κουκουλάρης, αφού ευχαρίστησε το Γ.Γ. για την παρουσία του, έθεσε το σοβαρό θέμα των εισερχόμενων πυρκαγιών από τη γείτονα Αλβανία και ζήτησε καλύτερο συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να γίνεται γρηγορότερα η εκταμίευση των πόρων για τη δημιουργία και τη συντήρηση των ζωνών πυροπροστασίας. Παράλληλα εξήρε το έργο του προσωπικού του κλιμακίου κι επεσήμανε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Πυροσβεστικής.
Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δελβινακίου κ. Τσώνης έθεσε υπόψη του Γενικού Γραμματέα τα προβλήματα λειτουργικότητας του κλιμακίου σημειώνοντας ότι απαιτείται ενίσχυση των υπαρχουσών υποδομών.
Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι πολλά από τα ζητήματα που ετέθησαν συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που σύντομα θα κατατεθεί  στη Βουλή και δεσμεύτηκε για την επίλυση των προβλημάτων όλων των Πυροσβεστικών Κλιμακίων.
Τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας συνόδευαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδος Υποστράτηγος κ. Σπ. Βαρσάμης, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Φοίβος Θεοδώρου.

Κεφάλα Μαρία-Αλεξάνδρα: «Αίρεται αδικία ετών στον οικισμό της Αμφιθέας»


Μία σημαντική δέσμευση για την άρση μίας χρόνιας αδικίας που αφορά τον τρόπο φορολόγησης στην περιοχή Αμφιθέα Ιωαννίνων απέσπασε η Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα από το Υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, συνάντηση είχαν με τον νέο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, η Βουλευτής Νομού Ιωαννίνων κα Μαρία Κεφάλα, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Βασίλειος Γοργόλης, ο πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών κ. Παντελής Κολόκας και αντιπροσωπεία κατοίκων της τ.κ. Αμφιθέας του Δήμου Ιωαννιτών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Ιωάννη Θάνο, σχετικά με το θέμα που αφορά τον τρόπο υπολογισμού των συντελεστών για την επιβολή του ΕΝΦΙΑ της περιοχής.
Στη συνάντηση η οποία έγινε σε θερμό και φιλικό κλίμα, κατατέθηκαν στον Υφυπουργό οι θέσεις των κατοίκων της τ.κ. Αμφιθέας, σχετικά με τους εσφαλμένους συντελεστές της Ένδειξης Δήμου/ΔΔ με κάτω από 2000 κατοίκους και της Ένδειξης Δήμου/ΔΔ/ζώνης ως «Παραδοσιακός», καθώς για τα ακίνητα της τ.κ Αμφιθέας δίπλα στις ενδείξεις αυτές υπάρχει η εσφαλμένη αναγραφή «όχι» αντί της ορθής «ναι», σφάλματα τα οποία όμως οδηγούν σε άδικη και υπέρμετρη φορολόγηση των κατοίκων.
Ο κ. Βεσυρόπουλος αφού αναφέρθηκε στην γενικότερη οικονομική κατάσταση, ανέφερε πως το ζήτημα αυτό είναι γνωστό στο Υπουργείο Οικονομικών μετά από προηγηθείσα συνάντηση του με τη Βουλευτή και υποσχέθηκε πως θα συμβάλλει με κάθε μέσο στην άρση της αδικίας αυτής το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ανακοίνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας για τα Εθνικά Κληροδοτήματα



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Ήπειρος μίλησε. Τα Εθνικά Κληροδοτήματα, όπως το Ζάππειο, δεν αλώνονται.
Στο Γενικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας χτύπησε απόψε η καρδιά της Ηπείρου. Και χτύπησε δυνατά. Το Ζάππειο δεν αλλάζει χαρακτήρα. Είναι Εθνικό Κληροδότημα και τέτοιο θα παραμείνει. Φύλακες-άγρυπνοι φρουροί όλοι οι Ηπειρώτες/σσες, όλοι οι Έλληνες/ίδες.
Ψηφίσματα και δηλώσεις συμπόρευσης του αγώνα που διεξάγει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας κατέθεσαν όλοι σχεδόν οι Δήμοι της Ηπείρου και η Περιφέρεια Ηπείρου. Τηλεγραφήματα συμπαράστασης από τος απόδημους, όπου γης.
Στο Γενικό Συμβούλιο προσήλθαν από τον ευρύτερο δημόσιο χώρο οι:
Αμυράς Γιώργος, βουλευτής Ιωαννίνων
Σταύρος Καλογιάννης, βουλευτής Ιωαννίνων
Γκόκας Χρήστος, βουλευτής Άρτας
Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής, πρώην Υπουργός
Στύλιος Γιώργος, βουλευτής Άρτας
Κεφαλά Αλεξάνδρα-Μαρία, βουλευτής Ιωαννίνων
Γιόγιακας Βασίλειος, βουλευτής Θεσπρωτίας
Φούσας Αντώνης, πρώην υπουργός
Λώλος Ιωάννης, δήμαρχος Ηγουμενίτσας ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ
Σεντελές Γιάννης, δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων
Καψάλης Κώστας, δήμαρχος Πωγωνίου
Βασίλης Ψαθάς, Αντιπεριφερειάρχης Άρτας
Βάββας Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων
Γαλίτσης Νίκος, Αντιδήμαρχος Πωγωνίου
Γκόγκος Χρήστος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου
Πλήθος δημοτικών και περιφερειακών Συμβούλων
(…)
Αποφασίστηκε
Εκφράζουμε σήμερα (13/10/2019) ΟΜΟΦΩΝΑ την απαίτηση των Ηπειρωτών, αλλά και όλων των Ελλήνων, να μην υπάρξει ούτε η παραμικρή σκέψη για την αλλαγή των σκοπών της λειτουργίας του Ζαππείου Μεγάρου. Τα εθνικά κληροδοτήματα είναι στοιχεία της εθνικής μας κληρονομιάς και γι’ αυτό ανήκουν σ’ όλους τους Έλληνες, δεν εντάσσονται, «στα υπό εκμετάλλευση» και, φυσικά, δεν είναι δυνατόν να τα διαχειριστούν ιδιωτικά συμφέροντα.
Εξαγγέλλεται η σύγκληση επιστημονικής ημερίδας για την εξέταση του νομικού πλαισίου λειτουργίας των κληροδοτημάτων.
Αιτούμεθα αρμοδίως να καταργηθεί ο ισχύων νόμος για τα κληροδοτήματα. Οι νόμοι που διέπουν τη λειτουργία των κληροδοτημάτων πρέπει να διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον και να αποκλείουν κάθε επιχειρηματική δράση άμεση ή έμμεση.
Αναθέτουμε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας την υλοποίηση με κάθε μέσον της παρούσης απόφασης.

Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας

Ριζόπουλος στη σύσκεψη για το Ζάππειο: Νομική διεκδίκηση του συνόλου των κληροδοτημάτων των Ηπειρωτών από το Υπουργείο Οικονομικών


Το δρόμο της διεκδίκησης από την Πολιτεία και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Οικονομικών έδειξε ο επικεφαλής της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου, κ. Σπύρος Ριζόπουλος, στο πρόβλημα που αναδείχθηκε το τελευταίο διάστημα, και αφορά στον κίνδυνο παραχώρησης σε ιδιώτες του Ζαππείου Μεγάρου.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια της σύσκεψης φορέων, που συγκάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης 23ης Οκτωβρίου 2019 η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, στην αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου της στην Αθήνα, ο κ. Ριζόπουλος υπογράμμισε πως όντως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και ότι δεν περιορίζεται μόνο στο Ζάππειο. «Είναι το σύνολο των κληροδοτημάτων» είπε και κάλεσε τους φορείς της Ηπείρου να το αντιληφθούν και «να μη βάζουν το άλογο πίσω από το κάρο»…
Ο κ. Ριζόπουλος υπενθύμισε σε όλους παριστάμενους στη σύσκεψη πως οι Ορίζοντες Ηπείρου ήταν η μοναδική παράταξη η οποία ανέδειξε προεκλογικά το ζήτημα των Ηπειρωτικών Κληροδοτημάτων, προτείνοντας τη διεκδίκησή τους από την Περιφέρεια Ηπείρου, ως εκπλήρωση της βούλησης των διαθετών.
«Το πρόβλημα που προκύπτει σήμερα με το Ζάππειο, σε αντίθεση με ό,τι υποστήριξαν στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο (την περασμένη Τετάρτη) οι κομματικές παρατάξεις, είναι υπαρκτό και αύριο, θα επαναληφθεί πιθανά με κάποιο άλλο Κληροδότημα», όπως τόνισε.
Άρα η πρόταση του επικεφαλής των Οριζόντων της Ηπείρου είναι να στηριχθεί οικονομικά η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία από την Περιφέρεια, ώστε να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργείου Οικονομικών.
 «Η σύγκρουση είναι με το Υπουργείο Οικονομικών» τόνισε ο κ. Ριζόπουλος και απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΠΣΕ κ. Μάκη Κιάμο, υποστήριξε πως «το ζήτημα είναι νομικό, δε χρειάζονται λάβαρα, ούτε σημαίες και αίματα, δε χρειάζεται να κόβουμε φλέβες…».
Στην υπόθεση αυτή, κατέληξε, δε μπορούν να βοηθήσουν ούτε οι κυβερνητικοί βουλευτές αλλά ούτε και οι περιφερειακές παρατάξεις που αναφέρονται σε κόμματα.

Από το γραφείο Τύπου

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου


Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας, κατά το διάστημα από 25 έως 28 Οκτωβρίου 2019, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
 Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:
• αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,
• αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
• αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
• έγκαιρη εξασφάλιση συνεργασίας και συντονισμού με όλους τους συναρμόδιους φορείς – Υπηρεσίες, όπου αυτό απαιτείται,
• ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης, • συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση),
• αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),
• κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις και
• ενημέρωση των πολιτών μέσω των αρμοδίων Υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
 Επισημαίνεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης.
Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.
Επιπρόσθετα, κατά την περίοδο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
 Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:
• να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου,
• να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
• να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
• να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,
• σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.                                                                            

ΟΑΕΔ: Παράταση για 12 μήνες στο ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στην υγεία


Μετά από απόφαση του Οργανισμού το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στην υγεία πήρε παράταση για 12 μήνες.
Την πίστωση για την παράταση του «Ειδικού προγράμματος απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της υγείας» για επιπλέον 12 μήνες, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019.
Η δαπάνη για την υλοποίηση αυτής της απόφασης θα ανέλθει στα 60 εκατ. ευρώ για τα έτη 2020, 2021 και 2022 και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.

Άρτα: Συνελήφθη 62χρονη για κλοπή προϊόντων από σούπερ μάρκετ


Συνελήφθη χθες (23-10-2109) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας, 62χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για κλοπή προϊόντων από σούπερ μάρκετ.
Ειδικότερα, η κατηγορούμενη αφαίρεσε διάφορα προϊόντα από σούπερ μάρκετ της πόλης της Άρτας, πλην όμως έγινε αντιληπτή από υπάλληλο του καταστήματος και στη συνέχεια συνελήφθη από τους αστυνομικούς που προσέτρεξαν στο σημείο.
Τα αφαιρεθέντα προϊόντα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του καταστήματος.
Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι  η συλληφθείσα, από αρχές του τρέχοντος έτους είχε προβεί κατ’ επανάληψη στην κλοπή προϊόντων από το ίδιο κατάστημα.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Για 1η φορά από την Ελλάδα, δημοσιεύεται σειρά περιστατικών μετατροπής ανεγχείρητου καρκίνου παγκρέατος σε εγχειρήσιμο, με μεγάλη αύξηση επιβίωσης


Ο κ. Γ. Τσιώτος Διευθυντής της Α’ χειρουργικής κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ , σε συνεργασία με την Γ’ & Δ' Παθολογική - Ογκολογική κλινική του ΥΓΕΙΑ και την Ογκολογική κλινική του ΜΗΤΕΡΑ, δημοσίευσε στο εξειδικευμένο στον παγκρεατικό καρκίνο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Journal of Pancreatic Cancer, την 1η από την Ελλάδα σειρά περιστατικών μετατροπής του ανεγχείρητου καρκίνου του παγκρέατος σε εγχειρήσιμο, με συνακόλουθο σχεδόν τετραπλασιασμό της επιβίωσης των εν λόγω ασθενών. Οι εν λόγω εγχειρήσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην Α’ χειρουργική κλινική του ΜΗΤΕΡΑ από το 2012, καθιστώντας τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ,  πρωτοπόρο στην χειρουργική παγκρέατος στην χώρα  μας. 
Η  ανάλυση των πρώτων 24 ασθενών (2012-2017) μετατροπής του ανεγχείρητου καρκίνου σε εγχειρήσιμο (με αφαίρεση της πυλαίας φλέβας), αποδεικνύει ότι η επιβίωση ασθενών -με καλή γενική κατάσταση-, σχεδόν τετραπλασιάζεται από ό,τι μέχρι σήμερα.
Η εν λόγω εργασία δημοσιεύτηκε στο εξειδικευμένο στον παγκρεατικό καρκίνο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Journal of Pancreatic Cancer, στο τεύχος Οκτωβρίου 2019. Είναι η 1η φορά που δημοσιεύεται επιστημονικό άρθρο επί του θέματος αυτού, από την Ελλάδα. 

Η μουσικοθεατρική παράσταση το “Μουζικουέντο” της Χάρις Μέγα στο Θέατρο ACTINA


Πρόκειται για το “Μουζικουέντο” της Χάρις Μέγα, μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και
μεγάλους.
Το κοινό θα απολαύσει μία ευρηματική παράσταση με φαντασία, απίστευτο ρυθμό, αρκετές δόσεις χιούμορ, καθαρές ερμηνείες που βοηθούν στην κατανόηση της ιστορίας, με δυνατά νοήματα που κατορθώνει να επιτελεί ένα δύσκολο ρόλο, εξίσου καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό.
Το έργο μας μεταφέρει αρκετά μηνύματα όπως την σημασία της συγχώρεσης, την δύναμη της τόλμης, την δικαιοσύνη, την υπεράσπιση του αδυνάτου, την οικολογική συνείδηση. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η ζωντανή μουσική επί σκηνής και η διαδραστικότητα με το κοινό.
Τρεις μουσικοί- ηθοποιοί με υπέροχα κοστούμια που παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν 1 ώρα ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους και μας παίρνουν μαζί τους στην ιστορία τους.
Μία μοναδική παράσταση που υπόσχεται να ξετρελάνει τα παιδιά και να μαγέψει τους μεγάλους.
Συντελεστές
Έργο: Μουζικουέντο
Συγγραφέας: Χάρις Μέγα
Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσικνιά
Φωνητική διδασκαλία: Ειρήνη Δόβα
Μουσική πρωτότυπη: Χάρις Μέγα
Κοστούμια: Λεωνίδας Θεοδωρίδης
Σκηνικά: Αθηνά Τσικνιά
Ειδική κατασκευή παπουτσιών νάνου: Φόνη Βραζέλη
Φωτογραφίες: Κατερίνα Φλωράκη
Αφίσα: Γιάννης Ταγματάρχης
Παίζουν οι μουσικοί-ηθοποιοί: Ειρήνη Δόβα
Μαριαλένα Ευαγγελάκη
Χάρις Μέγα
Λίγα λόγια για το έργο
Ζούσε κάπου, κάποτε ένας γεωργός φτωχός, μα τυχερός και τολμηρός που είδε τη ζωή του ν’ αλλάζει διαπαντός όταν πήρε την μεγάλη απόφαση να επισκεφτεί τα ξακουστά τσακίδια.
Το ταξίδι του ήταν μακρύ κι ο δρόμος σκοτεινός μα να’ σου μπροστά του ένας περίεργος βοσκός και ένας σκύλος φοβερός και τρομερός.
Η ανάγκη του όμως τον οδήγησε μέχρι την καλύβα του τρομερού Μάγου Τσακίδα όπου οι εκπλήξεις ερχόταν η μια μετά την άλλη.
Η μεγάλη του και αθώα καρδιά τον έσωσαν μετά από έναν σκληρό γύρο από γρίφους, αλλά η μοίρα της άσπλαχνης αδερφής κρεμόταν από τα χέρια του.
Στο χωριό του γεωργού τις αποφάσεις έπαιρναν ο πρόεδρος κι ο παπάς. Ανακοίνωσαν λοιπόν ότι ο μεγαλύτερος πλάτανος του στο κέντρο του χωριού έπρεπε να κοπεί. Έτσι είπαν κι έτσι έγινε.
Κόψανε τον γεροπλάτανο και πάνω στις ρίζες του χτίσανε ένα υπερπολυτελές πανδοχείο.
Ένα βράδυ όμως από τα θεμέλια του πανδοχείου περίεργες φωνές άρχισαν να ακούγονται και τα μυστικά όλων απλώνονταν σε όλο το χωριό.
Όταν έπειτα βάλανε και κάψανε τα ξύλα από τον γεροπλάτανο οι φωνές θέριεψαν και η ανησυχία φώλιασε σε όλων τις σκέψεις.
Τιμωρήθηκε άραγε η άσπλαχνη αδερφή του γεωργού; Παίξανε ξανά τα παιδιά του χωριού γύρω από τον γεροπλάτανο κρυφτό;
Πληροφορίες:
Σάββατο 26/10 στις 21:00 & Κυριακή 27/10 στις 12:00 το μεσημέρι.
Διάρκεια:60'
Χώρος: Θέατρο ACTINA
Διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8
Ιωάννινα, 45221
Είσοδος: ενήλικες 10€, παιδιά 5€, φοιτητές, άνεργοι 7€.
Ιστότοπος: www.theatroactina.gr
Ηλεκτρονική διεύθυνση: info@theatroactina.gr
Τηλ. ταμείου: 6974865401

Σύλληψη αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη μίας αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Διαβήτης και στυτική δυσλειτουργία: νέα μέθοδος δίνει λύση


Περίπου 300.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας, ωστόσο ελάχιστοι είναι αυτοί που επισκέπτονται τον γιατρό τους για να εξεταστούν. Αποτελεί θέμα ταμπού για έναν άνδρα, ενώ όλοι συμφωνούν πως αποτελεί βασικότατο παράγοντα για μια καλή ποιότητα ζωής!
O σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να προκαλέσει διάφορες επιπλοκές, όπως αγγειοπάθεια που ευθύνεται για την ελλιπή αιμάτωση του πέους - η επαρκής αιμάτωση του πέους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτευχθεί η στύση - και νευροπάθεια, δηλαδή διαταραχή των νευρικών λειτουργιών που είναι απαραίτητες για τη στύση. Ακόμη, η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να είναι αποτέλεσμα της λήψης συγκεκριμένων φαρμάκων που λαμβάνει ο διαβητικός για τη θεραπεία του, αλλά και των παθήσεων που συχνά συνυπάρχουν με το διαβήτη, όπως η υπέρταση, η στεφανιαία νόσος κλπ., όπως εξηγεί ο Δρ. Στυλιανός Κοντός (www.urologyclinic.gr), Χειρουργός – Ουρολόγος, μέλος της Πανευρωπαϊκής ενδο-Ουρολογικής Εταιρείας και Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών.
Ο συνήθης ύποπτος είναι η ανεπάρκεια του αρτηριακού δικτύου του πέους ως συνέπεια της ανάπτυξης αθηρωματικών πλακών στις αρτηρίες του, που μπορεί να αντανακλά μια γενικευμένη αγγειακή διαταραχή.
Η αθηροσκλήρωση για παράδειγμα που φράζει τα αιμοφόρα αγγεία, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην αιμάτωση των γεννητικών οργάνων.
Βασικά στοιχεία που πρέπει να παρατηρήσει ένας άνδρας που υποψιάζεται ότι «κάτι δεν πάει καλά» είναι η απουσία φυσιολογικών πρωινών ή/και νυχτερινών στύσεων, η ξαφνική έναρξη του προβλήματος και η συσχέτισή του με κάποιο στρεσογόνο γεγονός της προσωπικής του ζωής καθώς και η απουσία φυσιολογικών στύσεων μετά από σεξουαλικό ερεθισμό.
Σήμερα υπάρχει μια νέα σύγχρονη θεραπευτική επιλογή για ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία αγγειακής αιτιολογίας, χωρίς τη χρήση φαρμάκων και χωρίς την ύπαρξη παρενεργειών.