Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ: Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πλήθος κόσμου, έγινε η τελετή αδελφοποίησης, του Δελβινακίου με τα Σφακιά

Η τελετή άρχισε με την επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Ανδρέα στην προτομή του Χατζημιχάλη Νταλιάννη (Αγωνιστή Δελβινακιώτη ΄Ήρωα του 1821, που έπεσε στα Σφακιά ).

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Παύλο Πολάκη, τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη, τον Διευθυντή της αστυνομικής Δ/νσης Ιωαννίνων, τον εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Απόστολο Παπαϊωάννου και τον εκπρόσωπο του συλλόγου Κρητών Ηπείρου κ. Χαλκιαδάκη.
Εκπρόσωπος των Σφακιανών τραγούδησε ένα ριζίτικο προς τιμή του Χατζημιχάλη Νταλιάννη που ράγισε καρδιές.
Στην συνέχεια στο Πνευματικό Κέντρο Δελβινακίου έγινε η ομιλία από την Φιλόλογο κ. Διώνη Βαδήμα-Παπαδοπούλου για τον Χατζημιχάλη και ακολούθησε η υπογραφή πρωτοκόλλου αδελφοποίησης, από τους δύο Δημάρχους και ανταλλαγή αναμνηστικών.
Η εκδήλωση έκλεισε με ένα εντυπωσιακό Βίντεο για την πορεία του Νταλιάννη στην Κρήτη και ειδικότερα στα Σφακιά.

"Φωτιά" τα τσιγάρα και ο καπνός με τις νέες τιμές

Αυξήσεις στην τιμή των τσιγάρων και του καπνού


Αυξήσεις 30 λεπτά στην τιμή των φθηνών τσιγάρων και πάνω από 1 ευρώ στην τιμή του καπνού, φέρνουν οι αλλαγές στη φορολογία των τσιγάρων και των καπνικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλάδου λόγω των αλλαγών αυτών οι φθηνές μάρκες τσιγάρων -που συνήθως είναι ελληνικής προέλευσης- θα πωλούνται στα επίπεδα των 3,2 ευρώ το πακέτο από 2,9 ευρώ σήμερα, ενώ η τιμή του καπνού θα ξεπεράσει τα 5 ευρώ από 4 ευρώ σήμερα.

ΠΗΓΗ: www.Newsbeast.gr

Αποτελέσματα των εκλογών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Νομού Ιωαννίνων για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια


ΑΠΟΤΕΛΕΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ- ΚΥΣΠΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αποτελέσματα για το ΠΥΣΠΕ 2012
1.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.: 36 - 3,27%
2.ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΥΣΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 353 - 32,06%
3.Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: 311 - 28,25%
4.ΕΣΑΚ – Δ Ε Ε Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ: 61 - 5,54%
5.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Π.Α.Σ.Κ./ΔΗ.ΣΥ.: 340 - 30,88%

Αποτελέσματα για το ΑΠΥΣΠΕ 2012
1.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.: 70 - 6,52%
2.Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.: 371 - 34,58%
3.ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Αυτόνομη Παρέμβαση – Ανεξάρτητες Κινήσεις - Ανένταχτοι Εκπαιδευτικοί Π.Ε.: 222 - 20,69%
4. ΕΣΑΚ – ΔΕΕ Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ: 78 - 7,27%
5.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Π.Α.Σ.Κ./ΔΗ.ΣΥ.: 332 - 30,94%

Αποτελέσματα για το ΚΥΣΠΕ 2012
1.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.: 115 - 11,19%
2.Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία: 32 - 3,11%
3.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.: 301 - 29,28%
4.ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Αυτόνομη Παρέμβαση-Ανεξάρτητες Κινήσεις-Ανένταχτοι Εκπαιδευτικοί Π.Ε.: 163 - 15,86%
5.ΕΣΑΚ-ΔΕΕ Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ.: 83 - 8,07%
6.ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: 7 - 0,68%
7.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Π.Α.Σ.Κ. - ΔΗ.ΣΥ.: 220 - 21,40%
8.ΠΕΙΡΑΤΕΣ στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: 19 - 1,85%
9.Υπέρβαση-Ενωτική Κίνηση Εκπ/κων Π.Ε.: 42 - 4,09%
10.ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Χ.Ε.Κ. - Π.Ε.: 10 - 0,97%
11.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: 36 - 3,50%

ΠΗΓΗ: www.syldnioa.gr

Από τις 15 Νοεμβρίου η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Τότε θα «φορτωθούν» στο σύστημα TaxisNet τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών.


Από τις 15 Νοεμβρίου θα μπορούν οι φορολογούμενοι να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας.
Αυτή την ημερομηνία θα «φορτωθούν» στο σύστημα TaxisNet τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών.
Μάλιστα, το ότι η πληρωμή θα ξεκινήσει από τις 15 Νοεμβρίου προβλέπεται σε διάταξη του πολυνομοσχεδίου, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.
Από φέτος καταργείται το σχετικό αυτοκόλλητο σήμα προκειμένου να μειωθεί το κόστος εκτύπωσης και διαχείρισης του συστήματος πληρωμής των τελών κυκλοφορίας

ΠΗΓΗ: www.capital.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Κληροδότημα «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ»: ενίσχυση για πτωχές οικογένειες από την Βήσσανη

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ως Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ» καλεί τις περισσότερο πτωχές οικογένειες της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης του Δήμου Πωγωνίου όπως, σύμφωνα με την επιθυμία του διαθέτει η οποία έχει ως εξής: «μετά το θάνατο της συζύγου μου οι τόκοι και τα μερίσματα των πέντε μετοχών και εις τα κατατεθειμένα ποσά θα διανέμωνται καλοκαγάθως και δικαίως κάθε εξάμηνίαν πάντοτε και αματατρέπως εις τας μάλλον πτωχοτέρας οικογενείας της πατρίδας μου Βησσάνης..), υποβάλλουν αιτήσεις στα γραφεία του Δήμου στο Καλπάκι ή στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βήσσανης κ. Νικολάου Κωνσταντίνο μέχρι τις 23 Νοεμβρίου 2012 με τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης με την προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να είναι δημότες της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης. Δικαίωμα συμμετοχής έχει από κάθε οικογένεια ένα μέλος.
2)Εκκαθαριστικό σημείωμα έτους 2012 επικυρωμένο από την εφορία ή υπεύθυνη δήλωση όπου θα δηλώνεται ότι τα στοιχεία είναι αληθή.
3)Έντυπο Ε9 επικυρωμένο από την εφορία ή υπεύθυνη δήλωση όπου θα δηλώνεται ότι τα στοιχεία είναι αληθή.
4)Υπεύθυνη Δήλωση που θα δηλώνουν ότι δεν έχουν εισπράξει τέτοιου είδους οικονομική ενίσχυση από άλλο Νομικό πρόσωπο
Το ποσό που θα διανεμηθεί για το έτος 2012 είναι 8.000,00€ σύμφωνα με σχετική απόφαση της οικονομικής επιτροπής.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο στα τηλέφωνα 2653360117 ή 6977410159 τοπικού εκπροσώπου Βήσσανης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Οι αλλαγές σε ΟΓΑ και ειδικό φόρο κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου

Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα των συνταξιούχων, είναι μέσα στα θύματα του τρίτου «μνημονίου», που κατατέθηκε στην Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στην Βουλή, με την μορφή πολυνομοσχεδίου ενός άρθρου. Αλλαγές επέρχονται επίσης στα ασφάλιστρα του ΟΓΑ καθώς και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου.
Αναλυτικότερα, καταργούνται από 1.1.2013 τα επιδόματα και δώρα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, που προβλέπονται από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη νόμου ή κανονιστική πράξη ή καταστατική διάταξη για τους συνταξιούχους και βοηθηματούχους του ΟΓΑ καθώς και όλων των φορέων και τομέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, του ΝΑΤ και της Τράπεζας της Ελλάδος καταργούνται.
Η εισφορά των ασφαλισμένων του ΟΓΑ για υγειονομική περίθαλψη, από 1.1.2013 ανέρχεται σε ποσοστό 2,50% επί του ποσού της ασφαλιστικής κατηγορίας του άρθρου 4 του ν.2458/1997 (Α’ 15) όπως ισχύει, στην οποία έχει καταταγεί ο ασφαλισμένος και δεν μπορεί να είναι μικρότερη από αυτή που αναλογεί στο ποσό της 5ης Ασφαλιστικής Κατηγορίας όπως ισχύει.
Επίσης, για το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, ο συντελεστής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) ορίζεται σε εξήντα έξι ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Κατά τη θέση σε ανάλωση του ως άνω προϊόντος, εφαρμόζεται ο συντελεστής Ε.Φ.Κ. της περίπτωσης στ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 73 του ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» (Α’ 265) και επιστρέφεται το ποσό του Ε.Φ.Κ. που υπολογίζεται με βάση τη διαφορά του συντελεστή της περίπτωσης στ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 73 και του ως άνω οριζόμενου συντελεστή των εξήντα έξι (66) ευρώ ανά χιλιόλιτρο.

ΠΗΓΗ: www.paseges.gr

Έκτακτη εισφορά στα φωτοβολταϊκά

Έκτακτη εισφορά στα φωτοβολταϊκά (πλην των μικρών εγκαταστάσεων στις στέγες), κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών των μηχανικών για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις κτηρίων, απελευθέρωση της δραστηριότητας μεταφοράς καυσίμων και μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου προβλέπει για τον τομέα της ενέργειας το νομοσχέδιο για το μεσοπρόθεσμο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Ειδικότερα, η έκτακτη εισφορά για τα φωτοβολταϊκά (που προκαλεί ήδη την αντίδραση του κλάδου, δεδομένου ότι είχαν κυκλοφορήσει σχετικές πληροφορίες) κλιμακώνεται ως εξής, επί του τιμήματος πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας προ ΦΠΑ:
- 25% για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους έως 31.12.2011.
- 35% για τους σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους μετά την 1.1.2012 και η αποζημίωση της παραγόμενης ενέργειας υπολογίζεται με τις υψηλές τιμές που ίσχυαν μέχρι τον Ιανουάριο του 2012.

Τροχαίο δυστύχημα, ένας νεκρός και 7 τραυματίες, από ανατροπή ΒΑΝ αλλοδαπών στην Εγνατία Οδό

Τραγικός είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος πριν από λίγο στην Εγνατία Οδό, μετά τη σήραγγα του Δρίσκου, κοντά στη γέφυρα Αράχθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μικρό λεωφορειάκι τύπου ΒΑΝ με 8 άτομα Ιρακινών και Ρουμάνων ξέφυγε της πορείας του , ανετράπη και το κακό έγινε.
Τραυματισμένα σώματα σκορπίστηκαν μέχρι και στο αντίθετο ρεύμα του δρόμου , ο οποίος έκλεισε από την Αστυνομία που έσπευσε στον τόπο του συμβάντος με 4 περιπολικά, ενώ αμέσως έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που δεν προλαβαίνουν να φορτώνουν τραυματίες και οχήματα της Πυροσβεστικής.
Από τους τραυματίες ο ένας τελικά κατέληξε , ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρονται τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων για νοσηλεία, άλλοι βαριά κι άλλοι λιγότερο.
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για υπερβολική ταχύτητα και ολισθηρότητα, ως αιτίες του τραγικού δυστυχήματος.

ΠΗΓΗ: www.firmani.gr

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ: Γιορτή τσίπουρου και δημοτική βραδιά το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 10:00 μ.μ.



Γιορτή τσίπουρου και δημοτική βραδιά διοργανώνεται το Σάββατο 10 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 μ.μ. στο Δελβινάκι.




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 10/11/2012 ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ-ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ «Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ».
Η ΒΡΑΔΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΦΑΓΗΤΟΥ (κοτόπουλο με ρύζι) ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ..... ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00.
ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΩΓΩΝΑΤΟΥ.

ΚΛΑΡΙΝΟ : ΤΑΚΗΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΤΡΑΓΟΥΔΙ : ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΑΚΑΣ KAI ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΠΟΝΙΑΣ

48ωρο απεργιακό μπλακ-άουτ σε όλη τη χώρα

Παραλύει για σήμερα και αύριο η χώρα λόγω της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αντιτιθέμενες στα νέα μέτρα που τίθενται προς ψήφιση αύριο Τετάρτη στη Βουλή.

Για την Δ' Φάσης του κυπέλλου ερασιτεχνών ο Α.Σ. Καλπακίου υποδέχεται την Α.Ε. Πλατανιά, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 14:45

Οι αγώνες της Δ' Φάσης του κυπέλλου ερασιτεχνών είναι οι παρακάτω:

Καλπάκι-Πλατανιά
Κρύα-Κουτσελιό
Χουλιαράδες-Βουνοπλαγιά
Ανατολή-Χαροκόπι.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 14:45.
Ο αγώνα της Ανατολής με το Χαροκόπι θα διεξαχθεί στις 14 Νοεμβρίου στις 14:45.