Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: Αναγκαίες υπηρεσίες και υποδομές στα χωρία


Δολιανά 4/06/2014

ΠΡΟΣ: 1. Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Σταύρο Βιρβίλη
2. Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη
ΘΕΜΑ: ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

Επειδή σε πολλά χωριά υπάρχει έλλειψη υπηρεσιών και υποδομών για την σύνδεσή τους με το Ιντερνέτ καθώς και τηλεοπτικών μέσων, κάτι που δημιουργεί προβλήματα στην επικοινωνία αλλά και στην καθημερινότητά τους , παρακαλούμε όπως προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων καθώς αποτελούν απαραίτητα εργαλεία της καθημερινότητας και δημιουργούν συνθήκες εξυπηρέτησης αναγκών των κατοίκων.
Πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή θα το εντάξει ως προτεραιότητα στους σχεδιασμούς της, με την έλευση και της καλοκαιρινής περιόδου όπου τα χωριά μας θα γεμίσουν από κόσμο και έχουν ανάγκη τέτοιων υποδομών και υπηρεσιών.

Ο επικεφαλής της Παράταξης και
Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης

Γιάννης Ντόντης

ΚΚΕ: Εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Κεφαλοχώρι Κόνιτσας, την Κυριακή 29 Ιουνίου

Οι Κομματικές Οργανώσεις Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας του ΚΚΕ και οι αντίστοιχες της ΚΝΕ, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Κεφαλοχώρι Κόνιτσας, την Κυριακή 29 Ιουνίου, εκεί που πριν 8 χρόνια, υψώθηκε το μνημείο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του ΔΣΕ στο Κεφαλοχώρι, ενώ θα ολοκληρωθεί με ομιλία και μουσικό πρόγραμμα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
8:30: Αναχώρηση με πούλμαν από τη Νομαρχία.
Για δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στις Κ.Ο. Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας (τηλ. 2651033501) ή στις κατά τόπους κομματικές οργανώσεις βάσης.
11:00 π.μ.: Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο - Χαιρετισμός. 13:00 μ.μ.: συγκέντρωση στη Πόλη της Κόνιτσας.
Θα ακολουθήσει αφιέρωμα και λαϊκό γλέντι.

Πνίγηκε ένας 76χρονος στην παραλία της Κερέντζας της Πάργας

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 76χρονος στην παραλία της Κερέντζας του Δήμου Πάργας.
Οι λουόμενοι ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο Κ.Υ. Καναλακίου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Η σορός του μεταφέρθηκε στα Γιάννενα για νεκροψία-νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργεί η Λιμενική Αρχή Πάργας.

Νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων, εξελέγη ο Μάξιμος Παπαγιάννης

Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης  Μάξιμος Παπαγιάννης, είναι από σήμερα, Τετάρτη, ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων.
Ο νέος Μητροπολίτης, που υποστηρίχτηκε από τον κ. Ιερώνυμο, εξελέγη με 46 ψήφους έναντι 16 ψήφων του Αρχιμανδρίτη Δημητρίου Αργυρού και 7 ψήφων του Αρχιμανδρίτη Αμφιλόχειου Στεργίου, ο οποίος υποστηρίχτηκε από το Φανάρι.
Ο Αρχιμανδρίτης κ. Μάξιμος Παπαγιάννης γεννήθηκε στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας το 1968 από γονείς Έλληνες μετανάστες.
Το 1988 μετά την ολοκλήρωση των θεολογικών σπουδών του στην Ελλάδα επέστρεψε στη Γερμανία όπου και υπηρέτησε σε ναό της Στουτγκάρδης.
Συμμετείχε σε ειδικά προγράμματα για τους μετανάστες και έχει συνεργαστεί με δήμους γερμανικών πόλεων, με βουλευτές, με τον ακαδημαϊκό χώρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών και για πλήθος άλλων κοινωνικών δράσεων.
Στις 30 Δεκεμβρίου του 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Το 2009 ανέλαβε προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών, και το 2011 ανέλαβε Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Βράχος Πρέβεζας: Συνελήφθη αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και πωλούσε παράνομα κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους

Συνελήφθη χθες (24-06-2014) το απόγευμα στο Βράχο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Προληπτικής Αστυνόμευσης Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή και διακίνηση κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων.
Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο αστυνομικών, βρέθηκε να έχει παράνομα στην κατοχή του προς πώληση:
Ογδόντα τρεις (83) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου (CD)
Ενενήντα τρεις (93) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου και εικόνας (DVD), χωρίς να φέρουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας.
Οι παραπάνω κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Θανατηφόρο τροχαίο στο 22ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ιωαννίνων (περιοχή Λούρου Πρέβεζας)


Την Τρίτη (24-06-2014) το πρωί στο 22ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ιωαννίνων (περιοχή Λούρου Πρέβεζας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 74χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας. 

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη 37χρονης αλλοδαπής για ενεργητική δωροδοκία αστυνομικού

Συνελήφθη, χθες (24-06-2014) το μεσημέρι στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 37χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για ενεργητική δωροδοκία. αστυνομικού και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Ειδικότερα, η 37χρονη χθες το μεσημέρι, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας, όπου κατά τον διαβατηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσε τις νόμιμες προϋποθέσεις εισόδου.
Τότε, η 37χρονη προκειμένου να αποφύγει την άρνηση εισόδου στη χώρα μας και την εγγραφή της στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, υποσχέθηκε στον αστυνομικό την άμεση καταβολή του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς. 

«ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ» την Τετάρτη 25 Ιουνίου, στις 20:00


ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Αγρυπνία για τους Αγίους Αποστόλους



Την Κυριακή 29 Ιουνίου, παραμονή της εορτής των Αγίων Αποστόλων θα τελεστεί από τον πατέρα Διονύσιο, αγρυπνία στην Ιερά Μονή Σωσίνου.

Η αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 μ.μ. και θα τελειώσει λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ξεκινά η αξιολόγηση των φακέλων που υποβλήθηκαν από νέους γεωργούς και κτηνοτρόφους

«Την αναγκαιότητα για άμεση αξιολόγηση των φακέλων που κατατέθηκαν στο πρόγραμμα νέων αγροτών, για την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των νέων γεωργών και των κτηνοτρόφων της υπαίθρου που θέλουν να εργαστούν στον πρωτογενή τομέα, ιδιαίτερα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας», τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Καρασμάνης μετά την υπογραφή σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Με την εν λόγω απόφαση καθορίζονται οι αποζημιώσεις των αξιολογητών και των αμοιβών των μελών των γνωμοδοτικών επιτροπών ενστάσεων, που θα συμμετέχουν στην εξέταση των φακέλων υποψηφιότητας του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».

Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή της δήλωσης Πόθεν Έσχες



Τη δυνατότητα υποβολής της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες) το αργότερο τρεις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος έχουν από εφέτος οι φορολογούμενοι.
Διάταξη που περιλαμβάνεται στο νόμο «Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για την προστασία όλων των προσώπων από αναγκαστική εξαφάνιση και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας» προβλέπει πως η δήλωση περιουσιακής κατάστασης υποβάλλεται κάθε χρόνο κατά το διάστημα της θητείας, της άσκησης της δραστηριότητας ή της διατήρησης της ιδιότητας των υπόχρεων και για 3 χρόνια μετά την απώλεια ή τη λήξη της και κατατίθεται το αργότερο τρεις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Ιερό "Game of Thrones" σε τέσσερις Μητροπόλεις

Έντονο παρασκήνιο στο εσωτερικό της Εκκλησίας βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα για την πλήρωση τεσσάρων κενών Μητροπόλεων, που θα πραγματοποιηθεί με τις εκλογές που έχουν οριστεί για την Τετάρτη, οπότε έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η ανάδειξη νέου μητροπολίτη στα Γιάννενα, κάτι που, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες εκκλησιαστικές πηγές, «έφερε» την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, προκειμένου να ελέγξει τη διάδοχη κατάσταση. 
Τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας δείχνει να απασχολεί έντονα το πρόσωπο που θα εκλεγεί στη συγκεκριμένη έδρα, καθώς η Μητρόπολη Ιωαννίνων αποτελεί τη «ναυαρχίδα» των Νέων Χωρών, δηλαδή των εκκλησιαστικών επαρχιών που με τις Πράξεις του 1928 παραχωρήθηκαν «επιτροπικώς» στην Εκκλησία της Ελλάδος, παρέμειναν πνευματικά όμως υπό τη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Θρόνου.

Έκτακτη σύνοδος της Ιεραρχίας για τον νέο μητροπολίτη Ιωαννίνων

Την Τετάρτη, σε έκτακτη σύνοδο της Ιεραρχίας, θα γίνει η επιλογή του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων, για την οποία φέρεται να προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ένταση στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Συνολικά, η Ιερά Σύνοδος θα προβεί στην πλήρωση τεσσάρων μητροπόλεων: Φωκίδος, Ιωαννίνων, Ελασσώνος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.
Η Μητρόπολη Ιωαννίνων θεωρείται από τις σημαντικότερες λόγω της βαρύτητας στο Φανάρι ως Μητρόπολη των Νέων Χωρών-τις περιοχές που παραχώρησε «επιτροπικώς» τη διοίκησή τους στην Εκκλησία της Ελλάδος το Φανάρι το 1928, διατήρησε όμως τα πνευματικά του δικαιώματα- αλλά και λόγω της οικονομικής της ευρωστίας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, ώρα 20:00

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Παρασκευή  27η   Ιουνίου  2014   και ώρα  20.00.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στo  KAΛΠΑΚΙ  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου  [Κεντρικό Δημαρχείο].

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Αξιολόγηση υπαλλήλων ΟΤΑ.
2. Απολογισμός Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δελβινακίου από τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής καθηγητή  κ. Παπαϊωάννου.
3. Δημοπράτηση Περιπτέρων.
4. Έγκριση αναγκαίων αναμορφώσεων προϋπολογισμού 2014.
5. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολ. 2014 Ν.Π.Δ.Δ.
6. Έγκριση σύνταξης έκθεσης 1ου τριμήνου 2014 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού Δήμου Πωγωνίου.
7. Έγκριση ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων έτους 2013 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

ΔΕΗ: Από τέλος Ιουλίου οι οφειλές για το χαράτσι στο υπουργείο Οικονομικών

Την προσοχή των καταναλωτών που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι του 2013 εφιστά με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ.

Όπως αναφέρεται, όλα τα ανεξόφλητα ποσά του ΕΕΤΑ (ενιαίο τέλος ακινήτων) του 2013 επιστρέφονται από τέλος Ιουλίου στο υπουργείο Οικονομικών.
Δηλαδή εάν κάποιος πελάτης πληρώσει το λογαριασμό ληξιπρόθεσμα μετά τις 25 Ιουλίου τα χρήματα δε θα πάνε στο τέλος ακινήτων αλλά θα πιστωθούν για τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ, όποιος πελάτης εξοφλήσει μετά τις 25 Ιουλίου λογαριασμό που έχει λήξει, το ποσό που αφορά στο ΕΕΤΑ δε θα αποτελεί οφειλή στη ΔΕΗ καθώς θα έχει μεταφερθεί στην εφορία. Ωστόσο το ποσό δε θα χαθεί αφού θα πιστωθεί στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ.
Η ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρει: