Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη επίσης χθες το απόγευμα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, ποινής φυλάκισης δύο μηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Γιάννενα: Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν ναρκωτικά χάπια

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην πόλη των Ιωαννίνων, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ένας 24χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21,5 ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Προτάσεις για τα μεγάλα έργα της Ηπείρου κατέθεσε στον Υπουργό Υποδομών ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης


Ο Περιφερειάρχης  ζητά επέκταση μέχρι Κακαβιά!

Σε εκτενή ενημέρωση για όλα τα ανοικτά ζητήματα που αφορούν τις συγκοινωνιακές υποδομές της Ηπείρου, καθώς επίσης και για τα έργα που πρέπει να δρομολογηθούν προκειμένου να ολοκληρωθούν οι βασικές υποδομές της Περιφέρειας, προέβη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σε συνάντηση που είχε μαζί του, αλλά και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού στην περιοχή Πέρδικας του Δήμου Δωδώνης.
Ειδικότερα:
1. Για την Ιόνια οδό και προκειμένου να παραδοθεί για την εκτέλεση των εργασιών στην ανάδοχο εταιρία ολόκληρο το τμήμα από Σκλίβανη μέχρι και Αμπελιά, πρότεινε να υπάρξει άμεση επαφή με το Υπουργείο Άμυνας ώστε να παραδοθεί, χωρίς περαιτέρω κωλυσιεργίες το κενό πλέον στρατόπεδο Αβγού. 

Έως τις 14 Ιουλίου η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων στα σχολεία, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 14 Ιουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που θα υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο έχουν την υποχρέωση να προσέλθουν στο σχολείο τους για να δημιουργήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password), τον οποίον θα χρησιμοποιήσουν στην πορεία για την ηλεκτρονική υποβολή.
Η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή του μηχανογραφικού αρχίζει από την Τρίτη.
Οι υποψήφιοι με το password που θα έχουν δημιουργήσει και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων που ήδη έχουν, μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους.

«Τσεκούρι» μέχρι 40% σε επιδοτήσεις κτηνοτρόφων, παραδέχεται ο Κουκουλόπουλος

Απαντήσεις σχετικά με τις επιδοτήσεις κτηνοτρόφων προσπάθησε να δώσει στη βουλή, απαντώντας στο βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Νίκο Μωραΐτη, ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Πάρις Κουκουλόπουλος.
«Σε σχέση με το άρθρο 68 για ενισχύσεις που έχουν να κάνουν με αιγοπρόβατα κάτι δεν θα έχει πάει καλά, κάποιο λάθος θα έχει γίνει. Είναι ηλεκτρονική φέτος η καταγραφή και πιθανά κάποιο τέτοιο λάθος έχει γίνει, διότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και καταβάλλεται κανονικά. 
Έχει εντοπιστεί πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα, που ήταν γνωστό εκ των προτέρων στις υπηρεσίες πρέπει να σας πω, απ’ ό,τι διαπίστωσα στις λίγες μέρες που είμαι στο Υπουργείο, γιατί και εγώ ως Βουλευτής είχα θέσει το πρόβλημα.
Είναι μειωμένη στα βοοειδή η ενίσχυση. Περίπου στο 40% εμφανίζεται μεσοσταθμικά, γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται οι ποινές που αφαιρούνταν, τα προηγούμενα χρόνια σε κάποιον που έλεγε δέκα και είχε εφτά», είπε ο κ. Κουκουλόπουλος, για να συνεχίσει: «Έγινε η καταγραφή, άρα είναι περισσότεροι οι δικαιούχοι. Δεν έχει την αφαίρεση, γιατί σε αυτούς που είχαν ποινή δεν δινόταν καθόλου η ενίσχυση του άρθρου 68 και έτσι ουσιαστικά κατανέμονταν σε λιγότερους παραγωγούς.

Έρχονται τον Ιούλιο τα εκκαθαριστικά για τον φόρο ακινήτων

Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η αποστολή προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.
Και αυτό καθώς σύμφωνα με τους νεότερους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών η εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων Ε9 θα γίνει στις 30 Ιουνίου αντί για τις 18 Ιουνίου που ήταν η αρχική προθεσμία.
Τόσο η παράταση της προθεσμίας υποβολής των εντύπων Ε9 από τους ιδιοκτήτες όσο και τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο TAXIS και σχετίζονται με τον μεγάλο αριθμό φορολογικών δηλώσεων που υποβάλλονται τις τελευταίες μέρες, επέβαλαν την παράταση της ημερομηνίας εκκαθάρισης των δηλώσεων ακινήτων (Ε9), συνεπώς και της έναρξης της διαδικασίας αποστολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων πληρωμής του φόρου. 

Eurostat: Ραγδαία πτώση της κατανάλωσης στην Ελλάδα το 2013

Το 2013, η πραγματική κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ελλάδα ανήλθε στο 82% του κοινοτικού μέσου όρου, ενώ το μέσο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) έφτασε στο 75% του μέσου κοινοτικού, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
H πραγματική κατά κεφαλήν κατανάλωση ορίζεται ως κατανάλωση αγαθών και υπηρεσιών από τους πολίτες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για το 2013, η πραγματική κατά κεφαλήν κατανάλωση στα κράτη- μέλη της ΕΕ, εκπεφρασμένη σε μονάδες αγοραστικής δύναμης (PPS) κυμάνθηκε από 49% έως 138% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, ενώ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ κυμάνθηκε από 47% ως 264% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Δελβινάκι Πωγωνίου: Σύλληψη 67χρονου για χρέη προς το Δημόσιο

Συνελήφθη  την Τετάρτη (18-06-14),  67χρονος  στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού χρηματικού ποσού (202.123) €.
Ο 67χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Κοινωνικό τιμολόγιο για βραχυχρόνια ανέργους και αποσυνδεδεμένα νοικοκυριά

Φθηνότερο ρεύμα

Δύο νέες κατηγορίες ευπαθών ομάδων εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου.
Πρόκειται για τους ανέργους για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς και όσους έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω χρεών. 
Οι πολίτες αυτών των δύο ομάδων θα επανασυνδέονται ατελώς και θα χρεώνονται με ειδικές, χαμηλές τιμές.
Με το ισχύον καθεστώς, στο ΚΟΤ εντάσσονται άνεργοι για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών. 
Με το νέο καθεστώς θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι συμπληρώνουν τρεις μήνες συνεχούς ανεργίας με τις εξής προϋποθέσεις:
Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα κατά το προηγούμενο έτος να είναι μικρότερο από 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 6.000 ευρώ αν ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους.