Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 1 Ιουνίου, ώρα 9.30


Την 01-06-2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 25-05-2018συνεδρίασης.
1.Έγκριση του από 22-05-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού, για την εκτέλεση των υποέργων του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση, συμπλήρωση και αποκατάσταση πρασίνου στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου», συνολικού προϋπολογισμού € 74.000,00 με ΦΠΑ, για καθαρισμό δρόμων του Εθνικού Οδικού Δικτύου από θάμνους και κλαδιά που φύονται στα ερείσματα και στις τάφρους.
2.Έγκριση των Πρακτικών 1/25-05-2018 και 2/29-05-2018 της Επιτροπής Διενέργειας Ηλεκτρονικής Διαπραγμάτευσης (με α/α Συστήματος: 52951) για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, για το υπόλοιπο του σχολικού έτους  2017-2018  & για το σχολικό έτος 2018-2019 (έως 31/08/2019), συνολικού προϋπολογισμού 991.808,65 € συμπεριλαμβανομένου δικαιώματος προαίρεσης & Φ.Π.Α.
3.Έγκριση χορήγησης 4ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποχέτευση εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας ακαθάρτων του Δ.Δ. Παραμυθιάς και Καρυωτίου του Δήμου Σουλίου», αναδόχου ΕΡΓΟΡΟΗ Α.Τ.Ε.
4.Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου«Άμεση αποκατάσταση οδού προς Τ.Κ. Ριζού» προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ.

Ιερά Μονή Σωσίνου: Εσπερινός και Θεία Λειτουργία την Κυριακή 10 Ιουνίου


Το πρόγραμμα των επόμενων ιερών Ακολουθιών στην Ιερά Μονή Σωσίνου, ανακοινώθηκε από τον π. Διονύσιο.
Συγκεκριμένα για την εορτή των Ηπειρωτών Αγίων, που είναι η Κυριακή 10 Ιουνίου, θα τελεστεί στο παρεκκλήσι της Μονής Εσπερινός το Σάββατο 9 Ιουνίου ώρα 7 μ.μ.
Την Κυριακή θα τελεστεί θεία Λειτουργία.
Αγρυπνία θα τελεστεί το βράδυ της Πέμπτης 28 Ιουνίου, παραμονή της  εορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Αγρυπνία επίσης θα τελεστεί το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιουλίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη, στο παρεκκλήσι της Μονής.

Ιωάννινα: Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθησαν, χθες (30-05-2018) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 37 και 36 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 36χρονου και διαπιστώθηκε ότι κατείχε μαζί με τον 37χρονο, συνολικά:
• Τέσσερις συσκευασίες, που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους (4,8) γραμμαρίων,
• Μία ηλεκτρονική ζυγαριά.
Οι ναρκωτικές ουσίες και η ζυγαριά κατασχέθηκαν.

Δήμος Πωγωνίου: Οικονομική ενίσχυση από κληροδότημα "Αναστασίου Ιλαρίδη" - αιτήσεις έως 10 Ιουλίου


 «Περί χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε φτωχές οικογένειες καταγόμενες από Τ.Κ. Βήσσανης Δ.Ε. Δελβινακίου  από το Κληροδότημα «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ» για το έτος 2017

  Ο Πρόεδρος της  Οικονομικής  Επιτροπής του Δήμου ως Πρόεδρος της  Διαχειριστικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ»  έχοντας υπόψη:
·  Την με αρ. 162/25-5-1903  δημόσια διαθήκη του  Αναστάσιου Δ. Ιλαρίδη, ο οποίος κατάγονταν από το χωριό Βήσσανη Ιωαννίνων
· Τις διατάξεις του ν.4182/2013 «Κώδικας κοινωφελών περιουσιών, σχολάζουσων κληρονομιών  και λοιπές διατάξεις  όπως τροποποιήθηκε και  ισχύει σήμερα
· Τον προϋπολογισμό  έτους 2017 ο οποίος εγκρίθηκε αρμοδίως και το γεγονός ότι η πίστωση αυτή θα εγγραφεί και στον προϋπολογισμό του έτος 2018.
·   Το με αρ.   1/2018 πρακτικό του Τοπικού Συμβουλίου της Τ.Κ. Βήσσανης.
·    Την αρ. 28/2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πωγωνίου με θέμα «Έκδοση  πρόσκλησης για   χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε  φτωχές οικογένειες καταγόμενες από Τ.Κ.  Βήσσανης Δ.Ε. Δελβινακίου από το Κληροδότημα «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΛΑΡΙΔΗ  για το έτος 2017
καλεί τις περισσότερο πτωχές οικογένειες  της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης του Δήμου Πωγωνίου όπως, σύμφωνα
με την επιθυμία του διαθέτη  η οποία έχει  ως εξής:    «μετά το θάνατο της συζύγου μου οι τόκοι  και τα μερίσματα των πέντε μετοχών και εις τα κατατεθειμένα ποσά θα διανέμωνται καλοκαγάθως και δικαίως κάθε εξάμηνίαν πάντοτε και αματατρέπως εις τας μάλλον πτωχοτέρας οικογενείας της πατρίδας μου Βησσάνης..), υποβάλλουν αιτήσεις στα γραφεία του Δήμου στο Καλπάκι ή στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βήσσανης κ. Νικολάου Κωνσταντίνο μέχρι τις        10/07/2018  με τα κάτωθι δικαιολογητικά:
1) Αίτηση ενδιαφερομένου αίτηση  (με όλα τα στοιχεία του, διεύθυνση, τηλέφωνο κ.λ.π.) 
2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης με την προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να είναι  δημότες της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης.
Δικαίωμα συμμετοχής έχει από κάθε οικογένεια ένα μέλος.
3) Αντίγραφο εκκαθαριστικό σημειώματος έτους 2017
4) Αντίγραφο εκκαθαριστικού δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α.2017  και αντίγραφο  εντύπου  Ε9 ακίνητης περιουσίας
5) Υπεύθυνη Δήλωση  που θα δηλώνουν ότι δεν έχουν  εισπράξει τέτοιου είδους οικονομική ενίσχυση  από άλλο Νομικό πρόσωπο
 Η επιλογή των  δικαιούχων γίνεται αρχικώς από το τοπικό συμβούλιο της Τ. Κ. Βήσσανης το οποίο μετά το πέρας της κατάθεσης των δικαιολογητικών ελέγχει όλα τα δικαιολογητικά και προτείνει  τους  δικαιούχος, με σχετικό πρακτικό του.
Κατόπιν στέλνει στην οικονομική επιτροπή ως η  διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήματος το πρακτικό του τοπικού συμβουλίου μαζί με  όλο το σχετικό φάκελο για την  έγκριση αυτού
Κατόπιν η απόφαση της οικονομικής επιτροπής με τους τελικούς δικαιούχους θα τοιχοκολληθεί στην Τοπική Κοινότητα Βήσσανης, στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.pogoni.gr ) και οι υποψήφιοι που απορρίφθηκαν θα μπορούν εντός προθεσμίας (10) δέκα ημερών από την τοιχοκόλληση  να υποβάλλουν ένσταση κατά της  σχετικής απόφασης.  
Τέλος  η οικονομική επιτροπή διαβιβάζει όλο τον φάκελο μαζί με τις σχετικές αποφάσεις στο κέντρο κοινωνικής πρόνοιας περιφέρειας ηπείρου και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου  Δ/νση Κοινωφελών Περιουσιών για να ελεγχθεί η όλη διαδικασία και   εγκριθεί αρμοδίως.
   Το ποσό που θα διανεμηθεί για το  έτος 2017 είναι 750,00€ σύμφωνα με σχετική απόφαση του τοπικού συμβουλίου της Τοπικής κοινότητας  και της οικονομικής επιτροπής-διαχειριστικής του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ»
   Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο στα τηλέφωνα 2653 360 117 ή 6977410159   Πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Βήσσανης.

Εορτασμός της «Ημέρας των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» την Κυριακή 3 Ιουνίου

Στις 3 Ιουνίου 2018, Κυριακή των Αγίων Πάντων, θα εορταστεί πανελλαδικά η καθιερωμένη «Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας».
Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου σας ενημερώνει ότι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και ώρα 10.00, θα ακολουθήσει δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών και στη συνέχεια θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα:
 Στην Ηγουμενίτσα, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας και ώρα 09.30.
 Στην Πρέβεζα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους και ώρα 10.00.
 Στην Άρτα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και ώρα 10.00.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου απευθύνει πρόσκληση προς τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και φορέων, τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε., τους πολίτες και το αστυνομικό προσωπικό, να τιμήσουν με την παρουσία τους, τους Απόστρατους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δήμος Πωγωνίου: Οικονομική ενίσχυση από κληροδότημα "Λουκά Κόντη" - αιτήσεις έως 10 Ιουλίου



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Περί χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης για προίκιση άπορης κόρης  (που έχει  συνάψει γάμο το έτος 2017) της Τ.Κ. Βήσσανης Δ.Ε. Δελβινακίου  από το Κληροδότημα «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» του Δήμου Πωγωνίου.
    Ο Πρόεδρος της  Οικονομικής  Επιτροπής του Δήμου ως  Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» έχοντας υπόψη:
·  Την από 20-01-1912 δημόσια διαθήκη του  Λουκά  Κόντη, ο οποίος κατάγονταν από το χωριό Βήσσανη Ιωαννίνων
·  Τις διατάξεις του ν. 4182/2013 «Κώδικας κοινωφελών περιουσιών, σχολάζουσων κληρονομιών  και λοιπές διατάξεις  όπως τροποποιήθηκε και  ισχύει σήμερα
·  Τον προϋπολογισμό  έτους 2017 ο οποίος εγκρίθηκε αρμοδίως και  η σχετική πίστωση  θα εγγραφεί και στον προϋπολογισμό του έτους 2018 
·  Το με αρ. 3/2018 πρακτικό του Τοπικού Συμβουλίου της Τ.Κ. Βήσσανης
·  Την αρ.  27/2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πωγωνίου με θέμα «Περί  έκδοσης  πρόσκλησης για χορήγηση οικονομικής  ενίσχυσης για προίκιση μιας άπορης κόρης δημότισσας της Τοπικής Κοινότητας  Βήσσανης (που έχει συνάψει γάμο κατά το έτος 2017) του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ»
Καλεί τις δημότισσες της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης του Δήμου Πωγωνίου όπως,  σύμφωνα με την επιθυμία του διαθέτη «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» η οποία έχει συγκεκριμένα ως εξής:   «οι τόκοι του ως είρηται κεφαλαίου θέλουσι διατίθεσθαι κατ΄έτος προς προίκησιν μιας κόρης άπορον της αυτής Κοινότητας δια κλήρου, με τη μεγίστην λεπτομέρειαν θα τίθεται εντός κληροτίδος τα ονόματα των προς γάμον ωρίμων..), υποβάλλουν αιτήσεις στα γραφεία του Δήμου Πωγωνίου  στο Καλπάκι ή στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βήσσανης κ. Νικολάου Κωνσταντίνο μέχρι τις 10/07/2018  με  τα κάτωθι δικαιολογητικά:
1) Αίτηση ενδιαφερομένου (με όλα τα στοιχεία του-διεύθυνση, τηλέφωνο κ.λ.π.)
2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (από το Δήμο). Απαραίτητη προϋπόθεση  οι ενδιαφερόμενες να είναι  δημότισσες της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης.
3) Αντίγραφο εκκαθαριστικό σημειώματος έτους 2017 ( των γονέων εάν δεν υποβάλλει μόνος του ο ενδιαφερόμενος, όπως και της ενδιαφερόμενης εφόσον  υποβάλλει)
4) Αντίγραφο εκκαθαριστικού δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α.2017  και αντίγραφο  εντύπου  Ε9 ακίνητης περιουσίας) του ιδίου του ή των γονέων εφόσον υποβάλλουν.
3) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας 
5) Υπεύθυνη Δήλωση  που θα δηλώνει η ενδιαφερόμενη ότι δεν έχει προικοδοτηθεί από άλλο Νομικό πρόσωπο
6) Πιστοποιητικό απορίας-οικονομικής αδυναμίας το οποίο εκδίδεται από το Δήμο Ιωαννιτών - Δ/νση Κοινωνικής προστασίας (Αβέρωφ 6 -Ιωάννινα τηλ. 2651361393)
7) Ληξιαρχική πράξη γάμου (αφορά αυτές που έχουν συνάψει γάμο  εντός του έτους 2017)
      Η επιλογή της δικαιούχου γίνεται αρχικώς από το τοπικό συμβούλιο της Τ. Κ.Βήσσανης το οποίο μετά το πέρας της κατάθεσης των δικαιολογητικών ελέγχει όλα τα δικαιολογητικά και προτείνει  την  δικαιούχο,  με σχετική απόφασή, μετά από κλήρωση,  η οποία θα γίνει δημόσια την  22/7/2018 ημέρα Κυριακή στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης και κατά την ημέρα της διεξαγωγής κρίνεται απαραίτητη η παρουσία της κάθε ενδιαφερόμενης ή μέλους της οικογένειά της. 
Κατόπιν στέλνει στην οικονομική επιτροπή ως η  διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήματος το πρακτικό του τοπικού συμβουλίου μαζί με  όλο το σχετικό φάκελο για την  έγκριση αυτού.
Κατόπιν η απόφαση της οικονομικής επιτροπής με την τελική δικαιούχου θα τοιχοκολληθεί στην Τοπική Κοινότητα Βήσσανης, στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.pogoni.gr ) και οι υποψήφιες που απορρίφθηκαν θα μπορούν εντός προθεσμίας (10) δέκα ημερών να υποβάλλου ένσταση κατά της  σχετικής απόφασης 
Τέλος  η οικονομική επιτροπή διαβιβάζει όλο τον φάκελο μαζί με τις σχετικές αποφάσεις στο κέντρο κοινωνικής πρόνοιας περιφέρειας ηπείρου και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου  Δ/νση Κοινωφελών Περιουσιών για να ελεγχθεί η όλη διαδικασία και   εγκριθεί αρμοδίως
Το ποσό που θα διανεμηθεί για το  έτος 2017 είναι 3.000,00€ σύμφωνα με σχετική απόφαση της οικονομικής-διαχειριστικής  επιτροπής του κληροδοτήματος και την εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου της Τ. Κ. Βήσσανης.
Οι υποψήφιες υποχρεούνται να υποβάλλουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός της καθορισμένης προθεσμίας που αναγράφεται στην παρούσα προκύρυξη.
Παράλειψη υποβολής οποιουδήποτε δικαιολογητικού εντός της καθορισμένης προθεσμίας συνεπάγεται την απόρριψη της αίτησης
Η παρούσα θα αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων του Δήμου Πωγωνίου στο Δημοτικό Κατάστημα Καλπάκι και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου  καθώς και στο διαδίκτυο στη διεύθυνση http:// www.pogoni.gr
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο στα τηλέφωνα 2653 360 117 ή 6977410159 τοπικού εκπροσώπου Βήσσανης.

Υπουργείο Παιδείας: Παράταση έως την Τετάρτη 6 Ιουνίου των ηλεκτρονικών εγγραφών για το σχολικό έτος 2018-19


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, παρατείνεται  η ημερομηνία υποβολής της «Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής - Δήλωσης Προτίμησης», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2018-2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-eggrafes.minedu.gov.gr , έως την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 22.00.

Γιάννενα: Εσπερίδα με θέμα: «H Κρεοπαραγωγός Πτηνοτροφία στην Ήπειρο» την Τρίτη 5 Ιουνίου, ώρα 18:00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής»


Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου σας προσκαλούν σε Εσπερίδα με θέμα: «H Κρεοπαραγωγός Πτηνοτροφία στην Ήπειρο» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
18.00 Προσέλευση
18.15 Χαιρετισμοί
Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου
Αναστάσιος Τσίνας, Πρύτανης Τ ΕΙ Ηπείρου
18.30 Ομιλίες
18.30-18.45 "Η σημασία του κλάδου της Κρεοπαραραγωγού Πτηνοτροφίας για την Ήπειρο" Λάμπρος Χατζηζήσης, Καθηγητής Εφαρμογών Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Ηπείρου
18:45-19:00 "Δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου της πτηνοτροφίας"
Δημήτριος Ντότας, Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος
του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης-Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Εφηρμοσμένης Διατροφής των Αγροτικών Ζώων.
19:00-19:15 "Τυπολογία και Δομικός Χαρακτηρισμός πτηνοτροφι-
κών εκμεταλλεύσεων στην Περιφέρεια Ηπείρου" Σταύρος Σιαφάκας, Γεωπόνος-Ζωοτέχνης, Υποψ. Διδάκτορας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
19.15-19.30 "Τεχνικοοικονομική Ανάλυση του κλάδου της Κρεοπαραγωγού Πτηνοτροφίας της Ηπείρου" Σταύρος Σιαφάκας, Γεωπόνος-Ζωοτέχνης, Υποψ. Διδάκτορας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
19.30 Ερωτήσεις – Συζήτηση
Συντονιστής συζήτησης: κ. Δημήτριος Ντότας.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Από 31 Μαΐου έως 13 Ιουνίου οι ενστάσεις


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ από τις 31 Μαΐου έως τις 13 Ιουνίου έχουν δυνατότητα οι παραγωγοί να υποβάλουν ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής πρώτης εκκαθάρισης.
Οι ενστάσεις θα γίνονται, από τους παραγωγούς, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της δράσης, με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών.
Επίσης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «με την ενδικοφανή προσφυγή οι παραγωγοί δύνανται να προβούν σε διόρθωση προφανών σφαλμάτων που αφορούν στα παραστατικά συμμόρφωσης ή/και να προβάλουν αντιρρήσεις κατά των ευρημάτων (κωδικών) που έχουν προκύψει κατά την πληρωμή της εκκαθάρισής τους».
Σημειώνεται ότι ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να τροποποιήσει και τη σχετική εγγραφή των παραστατικών, σύμφωνα με τα αναρτημένα παραστατικά, μπαίνοντας στην καρτέλα «Υποβολή Παραστατικών» και κάνοντας αναθεώρησή της», εφόσον η ενδικοφανής προσφυγή αφορά σε ευρήματα που προκύπτουν από τα παραστατικά και στοιχεία αυτών, μετά την υποβολή αυτής και εντός προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος υποβολής προσφυγών.

ΠΑΣ Γιάννινα: Ανανέωσε για άλλα 2 χρόνια ο Μιχαήλ


Και τυπικά υπέγραψε την ανανέωση του, ο Αλέξης Μιχαήλ και θα είναι για άλλα 2 χρόνια στο σπίτι του όπως μας είπε, συνεχίζοντας να προσφέρει τον καλύτερο του εαυτό.
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Αλέξης μας είπε στο www.pasgiannina.gr :
«Είναι το σπίτι μου η ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ευχαριστώ τον Πρόεδρο, τον προπονητή μας κ. Πετράκη και το Διευθυντή Ποδοσφαιρικού Τμήματος κ. Νιαρχάκο για τη συνεργασία που είχαμε και θα έχουμε τα επόμενα χρόνια. Για μένα η ομάδα του ΠΑΣ είναι κομμάτι της καρδιάς μου και οικογένεια μου. Μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας θα δώσουμε τη μάχη μας την επόμενη χρονιά για να βάλουμε τον ΠΑΣ στη θέση που του αρμόζει και του αξίζει με την ιστορία που έχει. Εμείς μαζί με τον κόσμο δίπλα μας. ΠΑΣ στα εύκολα, ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑ στα δύσκολα».

Μαστός: Πώς θα αποτρέψετε την εκδήλωση καρκίνου


Αναμφισβήτητα το γυναικείο στήθος αποτελεί αέναο σύμβολο θηλυκότητας και μητρότητας. Είναι ταυτόσημο του γυναικείου φύλου και η ιδέα και μόνο της απώλειας ή αλλοίωσής του λόγω κακοήθειας, προκαλεί τρόμο στις γυναίκες, όλων των ηλικιών.
«Οι μαστοί εντοπίζονται μπροστά από το θωρακικό τοίχωμα. Ο κάθε μαστός απαρτίζεται από τον μαστικό αδένα, ο οποίος περιβάλλεται από περιμαστικό λίπος, εκτός από το τμήμα του που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη θηλή και τη θηλαία άλω. Το περιμαστικό λίπος είναι αυτό που δίνει το χαρακτηριστικό σχήμα στο μαστό. Ο κάθε μαστικός αδένας έχει δισκοειδές σχήμα και φέρει μια απόφυση προς τη μασχαλιαία κοιλότητα. Αποτελείται από 6-8 λοβία που το καθένα παροχετεύει στο δικό του πόρο, ο οποίος εκβάλλει στη θηλή (εκφορητικός ή γαλακτοφόρος πόρος). Ο μαστός διαιρείται σε πέντε τμήματα: το κεντρικό που περιλαμβάνει τη θηλή και τη θηλαία άλω και τέσσερα τεταρτημόρια, τα άνω έσω και έξω και τα κάτω έσω και έξω. Η βασική λειτουργία του μαστικού αδένα είναι η παραγωγή γάλακτος μετά τον τοκετό υπό την επίδραση της προλακτίνης», εξηγεί ο Δρ. Δημήτρης Σ. Μουσιώλης, Γενικός Χειρουργός, Λαπαροσκοπική Χειρουργική, Ορθοπρωκτική Χειρουργική (www.dmousiolis.gr ).