Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Πιστώσεις 4,550 εκ. ευρώ για κόμβους- συντήρηση του οδικού δικτύου ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου


Νέες εκτεταμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της   ασφάλειας στο  Οδικό Δίκτυο της Ηπείρου με την κατασκευή κόμβων σε σημεία με μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο,  καθώς και  για συντήρηση τμημάτων του,  προωθεί για το αμέσως επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Ηπείρου. 
 Για το σκοπό αυτό στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη ενέκρινε τη διάθεση πιστώσεων συνολικού ύψους 4, 550 εκατομμυρίων ευρώ.
Αναλυτικά τα έργα που θα υλοποιηθούν με τη σημερινή απόφαση είναι τα εξής:
Α΄ Κόμβοι:
·  «Κόμβος Ε.Ο. Ιωαννίνων-Άρτας με Εγνατία Οδό», προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ.
·  «Κόμβος στην Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας (θέση Λυγιά)», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ,
·  «Κόμβος στην Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης (θέση Λαψίστα)», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
·  «Κόμβος οδού Παραμυθιά - Γλυκή προς Σούλι», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
· «Κόμβος στην Ε.Ο. Άρτας - Τρικάλων στο ύψος του Διάσελου», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
Β΄ Συντηρήσεις- βελτιώσεις
·  «Συντήρηση-βελτίωση με την κατασκευή ασφαλτικών ταπήτων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας-Όρια Νομού», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
· «Βελτίωση της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας με τη διάστρωση ασφαλτοταπήτων», προϋπολογισμού 350.000 ευρώ
·  «Συντήρηση της Ε.Ο. Ιωαννίνων –Κακαβιάς», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
·  «Βελτίωση της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
·  «Συντήρηση-βελτίωση με την κατασκευή ασφαλτικών ταπήτων στην Ε.Ο. Άρτας-Καρδίτσας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
·  «Βελτίωση της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Τρικάλων», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
· «Βελτίωση οδού Θεριακήσι - Δερβίζιανα - Όρια Νομού», προϋπολογισμού  500.000 ευρώ.
· «Βελτίωση οδού Άγναντα - Καταρράκτης - Μικροσπηλιά -  Ράμια - Κυψέλη - Βουργαρέλι»,  Προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
Αποφάσεις για αναδόχους – νέες δημοπρατήσεις
Εκτός αυτών η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε, μεταξύ άλλων,  σε κατακυρώσεις διαγωνισμών, ανάδειξη προσωρινών αναδόχων και νέες δημοπρατήσεις.
Αναλυτικά:
Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί των έργων:
·   «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Τύρια-Κερασέα», προϋπολογισμού 380.000. €. Ανάδοχος Δημ. Τσομπίκος.
«Άμεση αποκατάσταση 23ης επαρχιακής οδού (από Τύρια - Ζωτικό προς Παρδαλίτσα – Πετούσι - όρια Ν. Ιωαννίνων)», προϋπολογισμού 300.000 €. Ανάδοχος Δ. Τσομπίκος.
«Ανάπλαση εισόδου Κόνιτσας (Α’ Φάση)» προϋπολογισμού 300.000 €. Ανάδοχος Γ. Ντάφλης.
Αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:
·  «Ηλεκτροφωτισμός επί της 2ης επαρχιακής οδού στην περιοχή εγκατάστασης προσφύγων στην Κατσικά», προϋπολογισμού 104.500 €. Aνάδοχος: Στ. Θεοδωρόπουλος.
· «Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού προς Αμπελιά», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε.
 Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:
·   «Αποκατάσταση φράγματος υδρομάστευσης στη θέση Ζγάρα Τ.Κ. Καταρράκτη από ζημιές που προκλήθηκαν μετά από έντονη θεομηνία», προϋπολογισμού 150.000 €. 
·   «Αποκατάσταση οδού Δίκορφο – Άγιος Ιωάννης – σημείο πυρασφάλειας περιοχής», προϋπολογισμού 360.000 €.
·   «Εργασίες πλήρους αναστύλωσης του παλαιού Σχολαρχείου και του παλαιού Παρθεναγωγείου Γαναδιού», προϋπολογισμού 485.000 €.
Μελέτη αναδασμού περιοχής Ελαίας Φοινικίου Φιλιατών
Η Ο. Ε. ανάδειξε επίσης την  Δ. ΜΗΤΡΟΥ-Π.ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ Ε.Ε., ως οριστικό ανάδοχο για τη  Μελέτη αναδασμού Ελαίας- Φοινικίου Φιλιατών, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. 

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ορίζοντες Ηπείρου: Είναι ώρα να σταματήσει να κρύβεται ο Περιφερειάρχης για το μεταναστευτικό


Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη στην Ήπειρο, το Γραφείο Τύπου της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» δηλώνει:
«Κανείς δεν κατάλαβε γιατί βρέθηκε ο κ. Υπουργός στα Γιάννενα σήμερα, αφού δεν έκανε καμία απολύτως ανακοίνωση για τη διαχείριση του προσφυγικού, όσον αφορά το βαθμό που καλείται να συμβάλει και να επικουρήσει τον κυβερνητικό σχεδιασμό, η Ήπειρος με τους 18 Δήμους της.
Ο Περιφερειάρχης κρύφτηκε για να βγει από το κάδρο των ευθυνών από τυχόν αρνητικές μελλοντικές εξελίξεις περί το θέμα στην περιοχή μας. Από τη συνάντηση με τους Δημάρχους δεν προέκυψε απολύτως τίποτε νεότερο.
Έτσι, αναπόφευκτα η ευθύνη επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε: στην Περιφερειακή Αρχή.
Θα τολμούσε κανείς να πει ότι η επίσκεψη είχε μοναδικό σκοπό να μετακινηθούν οι ευθύνες σε όλους τους υπολοίπους εκτός από εκεί όπου ανήκουν: στον Περιφερειάρχη.
Έφτασε ο αρμόδιος Υπουργός στα Ιωάννινα και δεν έγινε το αυτονόητο, αυτό που ζητάμε από την αρχή ως Ορίζοντες Ηπείρου και που ζητήσαμε και εχθές Πέμπτη επιστολικά από την Περιφερειακή Αρχή τρεις παρατάξεις.
Μια κοινή σύσκεψη μεταξύ Δημάρχων, παρατάξεων της Περιφέρειας και Υπουργού για να καταλήξουμε σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. Είναι αδιανόητο ενώ οι Περιφερειάρχες είναι εκείνοι που συνεδριάζουν στην Αθήνα με τους αρμόδιους Υπουργούς και τον Πρωθυπουργό για το Μεταναστευτικό να απουσιάζει από τη διαχείριση του ζητήματος η Περιφερειακή Αρχή.
Είναι πραγματικά απορίας άξιο με ποιο σκεπτικό υπάρχει αυτή η κάλυψη ανεπάρκειας του βασικού υπεύθυνου. Αυτά όμως θα τα καταλάβουμε εν καιρώ.
Το σημαντικό και θλιβερό είναι ότι σπαταλήθηκε μια επίσκεψη που μας κάνει λιγότερο σοφούς και ακόμα πιο ανασφαλείς απέναντι σε ένα ζήτημα προτεραιότητας που μήνες τώρα εκφράζουμε ότι απαιτεί πρωτοβουλίες και δυνατότητες μοντέρνας διαχείρισης .
Σύμφωνα λοιπόν και με το σκεπτικό που υποστηρίξαμε και με την χθεσινή κοινή μας επιστολή οι τρεις επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων, η διοίκηση της Περιφέρειας είναι αυτή που οφείλει να αναλάβει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση και όχι κανένας Δήμος, καμία ΠΕΔ.
Όσο δεν το αντιλαμβάνεται αυτό η κυβέρνηση και ο Περιφερειάρχης, είτε από γινάτι είτε από άγνοια είτε γιατί προέτρεξαν οι Ορίζοντες Ηπείρου ως αντιπολίτευση, διορατικά να ανοίξουν το ζήτημα, ο κίνδυνος του προβλήματος έχει ήδη βρει την Ήπειρο αθωράκιστη και μήνες πίσω από τις εξελίξεις. Καθότι ενώ κεντρικά έχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση της επιστροφής μεταναστών, στην Ήπειρο δεν έχουμε μπει ακόμα στην διαδικασία να εξετάσουμε το που θα μείνουν.
Ο Περιφερειάρχης σαφώς αδυνατεί, το ζήτημα είναι να αντιληφθούν οι πολίτες της Ηπείρου την κρισιμότητα της κατάστασης. Έκτος, αν περιμένουν να φτάσει μέχρι την αυλή τους.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένης στα Ιωάννινα


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μίας ημεδαπής για κλοπή

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένης στα Ιωάννινα.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μίας ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της 10/01/2020 στα Ιωάννινα, η κατηγορούμενη μαζί με μία ακόμη συνεργό της, προσέγγισαν την παθούσα η οποία κινούνταν πεζή και αφαίρεσαν από το λαιμό της, με τη μέθοδο της απασχόλησης, μία χρυσή αλυσίδα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΡΙΖΑ ΝΕΜΕΡΤΣΙΚΑΣ 2020: Μουσική βραδιά το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Διογένης» στην Ελεούσα Ιωαννίνων

ΡΙΖΑ ΝΕΜΕΡΤΣΙΚΑΣ 2020
Για δεύτερη συνεχή χρονιά τα Ριζά της Νεμέρτσικας, τα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου, Δρυμάδες, Σταυροσκιαδι, Κακόλακος, Μερόπη, Παλαιοπυργος, Κάτω Μερόπη, μας καλούν στο καθιερωμένο πλέον πωγωνίσιο γλέντι - αντάμωμα.
Το Σάββατο βράδυ 29 Φεβρουαρίου, στο τριήμερο της Αποκριάς, στην Ελεούσα Ιωαννίνων, στο κέντρο Διογένης.
Κοντά μας η μοναδική πωγωνίσια ζυγιά του Σωτήρη Δέσση και του Γιάννη Φάκου.
Θα είμαστε όλοι εκεί!

Αφαψίδωση της Γέφυρας Πλάκας, το μεγάλο crash test ξεκίνησε!

Το πρωί της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου 2020 ξεκίνησε η διαδικασία της αφαψίδωσης στου κεντρικού τόξου της Ιστορικής Γέφυρας Πλάκας. Στην διαδικασία παρευρέθηκε εκ μέρους της Επιστημονικής Επιτροπής η Καθηγήτρια ΕΜΠ Ελισάβετ Βιντζηλαίου, ενώ εκ μέρους των μελετητών ήταν οι  Παναγιώτης Πλαΐνης, Χ. Γιαννέλος και Χ. Τάκος. 
Επίσης, παρευρέθηκε ο αρμόδιος διευθυντής του ΥΠΟΜΕ Δημήτρης Τασιόπουλος, καθώς και στελέχη από την αρμόδια επιβλέπουσα υπηρεσία. Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου επισκέφτηκε τη Γέφυρα για να ενημερωθεί για την εξέλιξη του φαινομένου ο Καθηγητής ΕΜΠ Δημήτρης Καλιαμπάκος, επικεφαλής της Ομάδας Έργου του ΕΜΠ για τη Γέφυρα Πλάκας.
Η αφαψίδωση έγινε με μεγάλη προσοχή, ξεκίνησε σταδιακά από την περιοχή της κλείδας και συνεχίστηκε προς τα βάθρα ακολουθώντας επαναληπτική διαδικασία. Σε κάθε βήμα γινόταν έλεγχος των μετακινήσεων του τόξου σε χαρακτηριστικά σημεία με χρήση κατάλληλα διαμορφωμένου δικτύου μετρήσεων αλλά και ενσωματωμένους αισθητήρες. 
Το πρωί της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου είχε αφαψιδωθεί το κεντρικό τόξο, καθόλο το μήκος της περιοχής με τη μεγαλύτερη καμπυλότητα (καμπούρα). Η μετρηθείσα παραμόρφωση, η οποία αντιστοιχεί στην ελαστική παραμόρφωση, ήταν μόλις 3 mm στην περιοχή της κλείδας, στα όρια δηλαδή του στατιστικού λάθους σε σχέση με αυτό που προβλεπόταν στη μελέτη της γέφυρας, συμπεριλαμβανομένου του σφάλματος της μεθοδολογίας μετρήσεων. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό (και μια ελπιδοφόρα ένδειξη για την πορεία της κατασκευής), δεδομένου του πλήθους των αβεβαιοτήτων που υπεισέρχονται στους υπολογισμούς και της ελάχιστης εμπειρίας του σύγχρονου τεχνικού κόσμου σε κατασκευές πέτρινων γεφυριών τέτοιου μεγέθους. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η τελευταία λίθινη γέφυρα με σχετικά μεγάλο άνοιγμα ξεκαλουπώθηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. 
Η στενή παρακολούθηση της εξέλιξης  του έργου είναι καθοριστικής σημασίας στη συνέχεια, καθώς αναμένεται η εκδήλωση των χρόνιων (ερπυστικών) παραμορφώσεων και μάλιστα στις συνθήκες του άγριου χειμωνιάτικου Άραχθου. Το μεγάλο crash test ξεκίνησε, αλλά το σύνολο των εμπλεκομένων στο έργο (ερευνητές, μελετητές, κατασκευαστές) περιμένουν με αισιοδοξία τα αποτελέσματα σε ένα στοίχημα που έτσι κι αλλιώς ήταν εξαρχής πολύ δύσκολο! Το ΕΜΠ, που βρέθηκε δίπλα στο Έργο από την πρώτη στιγμή, παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του Έργου.

18η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Φεβρουαρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Πίνδος Κόνιτσας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 8-02-20/15:30)


ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
ΩΡΑ: 15:30

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (15:30)
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:30)
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (15:30)    
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:30)
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (17:15)
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020     
Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (15:30)
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (15:30) 

Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής «Ο Άγιος Βησσαρίων»: Κοπή Βασιλόπιτας την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00 π.μ.


Ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής «Ο Άγιος Βησσαρίων κόβει την  πίτας του, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00  π.μ., στα γραφεία του Συλλόγου.

18η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Φεβρουαρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Π.Α.Σ. Κάστρου 9-02-20/15:30), εκτός έδρας η Αναγέννηση (Α.Σ. Φλόγα Πετσαλίου-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 9-02-20/15:30)


ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:30

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 
ΩΡΑ: 15:30

Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
         
Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020
Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:00)      
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:30)
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:30)
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ (15:30)    
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (15:30)
Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:30)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (15:30) 
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:30)

Παρακάλαμος: «Ραβασάκι Πάρτι», το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στο «Plegma Cafe Bar»

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, σας προσκαλούμε σε μια ακόμα υπέροχη βραδιά στο «Plegma Cafe Bar».
«Ραβασάκι Πάρτι» με τις δικές σας "αφιερώσεις"!!!

Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης: Ετήσιος χορός και κοπή Βασιλόπιτας την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00 π.μ. στην αίθουσα δεξιώσεων PANTHEON


Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης διοργανώνει τον ετήσιο χορό του και την  κοπή Βασιλόπιτας την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00  π.μ. στην αίθουσα δεξιώσεων PANTHEON.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

Εξαφανίστε το τοπικό λίπος με ζέστη και με κρύο


Οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν ενισχύσει σημαντικά τα αποτελέσματα των μη επεμβατικών θεραπειών στον τομέα της ομορφιάς. 
Δύο σημαντικές τεχνολογίες, που έχουν κοινό στόχο τη σμίλευση του σώματος, προσεγγίζουν από διαφορετικές πλευρές το επιθυμητό αυτό αποτέλεσμα.
Οι ραδιοσυχνότητες χρησιμοποιούν την ενέργεια της θερμότητας, ενώ η κρυολιπόλυση χρησιμοποιεί το κρύο.
«Η κρυολιπόλυση είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο πολυσυζητημένες θεραπείες, όπου, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ελεγχόμενης ψύξης, καταστρέφει τα λιποκύτταρα. 
Ωστόσο έρευνες δείχνουν ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο θεραπειών νέας γενιάς, επιφέρει αξιόλογα αποτελέσματα ως προς την αντιμετώπιση του επίμονου τοπικού λίπους και, κυρίως, μόνιμα αποτελέσματα», μας λέει ο Απόστολος Γαϊτάνης, πλαστικός χειρουργός, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).
Η δύναμη της θερμότητας - Ραδιοσυχνότητες RF
Προσφέροντας το πρόσθετο πλεονέκτημα της σύσφιξης του δέρματος και της μείωσης της κυτταρίτιδας, αλλά και του τοπικού λίπους, οι ραδιοσυχνότητες αποτελούν μια από τις πιο αποτελεσματικές τεχνολογίες, ιδανικές για τη σμίλευση του σώματος.
Η ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων διεισδύει βαθιά στα σημεία, όπου χρειάζεται, στο δέρμα και στα υποδερμικά στρώματα, χωρίς να βλάπτει την επιδερμίδα και στόχος της είναι η διαμόρφωση του σώματος. 
Η θερμότητα, που μεταφέρεται κάτω από το δέρμα, βοηθάει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, ενώ με τη βοήθεια της ελεγχόμενης αυτής θερμότητας προκαλείται συρρίκνωση στα λιποκύτταρα, γι 'αυτό και βελτιώνει αισθητά την κυτταρίτιδα. 
Τέλος, με τις ραδιοσυχνότητες διεγείρονται οι ινοβλάστες, οι οποίοι παράγουν περισσότερο κολλαγόνο, με αποτέλεσμα σε διάστημα 2-3 μηνών το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό, πιο σφριγηλό και πιο λείο.