Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Ο Π.Α.Σ. Γιάννινα ανακοινώσε την έναρξη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Orest Kuzyk


Η Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή OREST KUZYK, ο οποίος θα φορά τη φανέλα της ομάδας μας για τα επόμενα 3 χρόνια.
Ο Orest Kuzyk είναι 23 χρονών, μέσος επιθετικός, ο οποίος και μέχρι τώρα ήταν στην FC Stal Kamianske της Ουκρανικής Premier League. Ξεκίνησε απο τις ακαδημίες της FC Karpaty Lviv και πέρασε μετά στη Δυναμό Κιέβου (FC Dynamo Kiyv). 
Επίσης έχει συμμετάσχει στις ομάδες νέων της Εθνικής Ομάδας της Ουκρανίας. Στην περυσινή σεζόν είχε 8 goal και 4 assist σε 34 αγώνες που συμμετείχε.
Στην ομάδα μας θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 17.
Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μικρό video του ποδοσφαιριστή.
Ο Kuzyk κατά την υπογραφή του συμβολαίου του στην ομάδα ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν, τον Πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Χριστοβασίλη και την οικογένεια του, τον τεχνικό της ομάδας μας κ.Πετράκη και τον Διευθυντή Ποδοσφαιρικού Τμήματος κ. Νιαρχάκο. 
Επίσης δήλωσε στο www.pasgiannina.gr:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ σε ένα νέο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι με τις δυνάμεις μου θα φανώ χρήσιμος στην ομάδα μου και θα τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της. Ανυπομονώ να έρθω στην πόλη των Ιωαννίνων και να ενσωματωθώ με την υπόλοιπη ομάδα».

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής στη συνεδρίαση της Παρασκευής 8 Ιουνίου


Έγκριση πίστωσης για Διοικητήριο της Π.Ε. Άρτας
Τη δέσμευση πίστωσης για την αγορά/κατασκευή Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, από πόρους της Περιφέρειας, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή. Όπως ενημέρωσε τα μέλη ο Περιφερειάρχης, η προσπάθεια της Περιφέρειας να αποκτήσει το παλιό στρατόπεδο «Παπακώστα» της Άρτας, απέβη άκαρπη, αφού οι όροι που θέτει το Υπουργείο Άμυνας για την παραχώρηση κρίθηκαν ασύμφοροι.
Εξετάζονται τρείς – τέσσερις προτάσεις- πρόσθεσε ο κ. Καχριμάνης- τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα επισπευστούν οι διαδικασίες, αφενός μεν για να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα με  τις διάσπαρτες υπηρεσίες της Π.Ε και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και αφετέρου να μειωθούν οι δαπάνες ενοικίων. Για την επιλογή της βέλτιστης λύσης θα υπάρξει ενημέρωση και συνεργασία με όλους του Περιφερειακούς Συμβούλους που εκλέγονται στην Άρτα.
Ανάδοχοι και δημοπρατήσεις έργων σε Π.Ε. Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων
Επίσης στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, ανέδειξε αναδόχους και ενέκρινε νέες δημοπρατήσει οδικών έργων στις περιφερειακές ενότητες Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι των έργων:
«Ανακατασκευή οδοστρωμάτων στο οδικό δίκτυο που συνδέει την εθνική οδό με τα Δ.Δ. Βαλανιδοράχης, Ποταμιάς, Τζάρας, Κυψέλης και Καναλίου» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού € 180.000.
«Αποκατάσταση οδού Μικρή  Γότιστα – περιοχή Κούγκα», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
«Άμεση αντιστήριξη κατολισθέντων πρανών (κατασκευή σαρζανέτ) για την προστασία κατοικιών – Λοιπές εργασίες αποκατάστασης ζημιών στην Τ.Κ. Ελληνικού της Π.Ε Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.
«Άμεση αποκατάσταση κατολισθήσεων (κατασκευή σαρζανέτ) και αποκατάσταση βατότητας της Ε.Ο. Βαθύπεδο - Παλαιοχώρι Συρράκου - Μιχαλίτσι- Κτιστάδες της Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 130.000..
«Συντήρηση του δρόμου Μεγαλόχαρη - Μεσόπυργος», προϋπολογισμού 50.000 €.
Εκτός αυτών εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Ρετσιανά–Καστανιά–Στρογγυλόκαμπος ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
«Βελτίωση- συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων και αύλειου χώρου στην έδρα του αλιευτικού συνεταιρισμού λιμνοθάλασσας Λογαρού», προϋπολογισμού 72.000 ευρώ.
«Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού και αποκατάσταση οδού Πραμάντων- Μελισσουργών», προϋπολογισμού 65.000 ευρώ.
Παρεμβάσεις για καλλιεργητές σε Θεσπρωτία- Πρέβεζα
Η Οικονομική Επιτροπή έλαβε επίσης αποφάσεις για την αντιμετώπιση δύο προβλημάτων που αφορούν τους αγρότες σε Θεσπρωτία και Πρέβεζας:
Το πρώτο αφορά την  «Αποκατάσταση ζημιών κεντρικής υδροληψίας αρδευτικών έργων στη Γλυκή και αναχωμάτων στην Ποταμιά» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού € 70.700.
Το δεύτερο Προμήθεια Ηλεκτροκινητήρα 250 kw/1450RPM και ομαλού εκκινητή 250 kw αντλιοστασίου άρδευσης ΑΡΙ Υψηλής Ζώνης του ΤΟΕΒ Λάμαρης», προϋπολογισμού 24.800 €

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Δολιανών Πωγωνίου


Την αποκατάσταση άλλων δύο εκκλησιαστικών μνημείων, μετά τις εγκρίσεις που δόθηκαν από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια, καθώς σήμερα η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτησή των έργων τους.
Πρόκειται για τα εξής:
Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Δολιανών, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
Συντήρηση- αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων στην Κλειδωνιά Κόνιτσας, προϋπολογισμού 86.000 ευρώ.

Καθαρισμός του Γορμού ποταμού από τα νεκρά δένδρα


Η Περιφέρεια ανταποκρινόμενη σε αιτήματα τοπικών φορέων και κατοίκων, συνεχίζει το έργο καθαρισμού και απομάκρυνσης από ποταμούς κορμών πλατάνων που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους.
Με απόφαση της Ο.Ε. αντίστοιχες εργασίες θα γίνουν στον ποταμό και στους παραποτάμους του Καλαμά,  στις περιοχές Ωραιοκάστρου, Βήσσανης, Παρακαλάμου, Κουκλιών και Λίμνης», συνολικού προϋπολογισμού 24.800 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθη, χθες (07-06-2018) το απόγευμα στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 21χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 21χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε έναντι χρηματικής αμοιβής, στο εσωτερικό της χώρας, δύο 22χρονους αλλοδαπούς, οι οποίοι κατείχαν διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 21χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά,
το χρηματικό ποσό των (650) ευρώ,
δύο διαβατήρια και
τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Συναντήσεις της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Σεούλ

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, ως μέλος των κοινοβουλευτικών επιτροπών Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων και Παραγωγής & Εμπορίου, συμμετείχε στην επίσημη αντιπροσωπεία της Βουλής που επισκέφτηκε τη Σεούλ της Ν. Κορέας από 1 έως 7 Ιουνίου. Στη διακομματική αποστολή συμμετείχαν ακόμη οι βουλευτές της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου και Κώστας Κουκοδήμος, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Ν. Κορέας.
Η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον αν. υπουργό Στρατηγικής & Οικονομίας, τον υφυπουργό Αγροτικής Πολιτικής & Τροφίμων, και με βουλευτές, μέλη αντίστοιχων επιτροπών του κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Κορέας. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ θετικό κλίμα, με κοινή πρόθεση να αναπτυχθούν περεταίρω οι διμερείς συνεργασίες στον τουρισμό, το εμπόριο, τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, τη ναυτιλία και τις επενδύσεις.
Ο κ. Καραγιάννης κατά τη διάρκεια των συνομιλιών εστιάστηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται με την Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών μεταξύ της ΕΕ και της Δημοκρατίας της Κορέας και, υπογραμμίζοντας την υψηλή ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, ζήτησε από την νοτιοκορεατική πλευρά να σεβαστεί, στο πλαίσιο της συμφωνίας, όλα τα ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής φέτας.
Ο Γιαννιώτης βουλευτής επισήμανε επίσης την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών έκδοσης πιστοποιητικών εισαγωγής, ώστε να αποφεύγονται οι καθυστερήσεις στη διακίνηση νωπών προϊόντων, και ζήτησε να συμπεριληφθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις ναυτιλιακού εξοπλισμού (Hellenic Marine Equipment Manufacturers & Exporters) στους πίνακες των επίσημων προμηθευτών των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων, καθώς παρότι οι ναυπηγήσεις ελληνικών πλοίων στη Ν. Κορέα αποτελούν το σημαντικότερο τομέα των διμερών σχέσεων, με το σχετικό «μνημόνιο κατανόησης ναυτιλιακής συνεργασίας» να έχει υπογραφεί από το 2014, αυτό δεν εφαρμόζεται πλήρως από τη νοτιοκορεατική πλευρά.
Το πρόγραμμα της ελληνικής αντιπροσωπείας περιλάμβανε ακόμη επισκέψεις στις εγκαταστάσεις των εταιρειών Hyundai, Samsung, CJ E&M και SK Holdings, στις οποίες η ρομποτική κυριαρχεί σε όλες τις γραμμές παραγωγής προϊόντων που κατέχουν σημαντικά μερίδια της παγκόσμιας αγοράς στους τομείς της καινοτομίας και της υψηλής τεχνολογίας. Παράλληλα, οι Έλληνες βουλευτές πραγματοποίησαν συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Κορέας Αμβρόσιο, με την Πρέσβειρα της Ελλάδας στη Σεούλ Ιφιγένεια Κοντολέοντος, με Έλληνες καθηγητές νοτιοκορεατικών πανεπιστημίων και με Έλληνες επιχειρηματίες. 
Τέλος, επισκέφτηκαν το Πολεμικό Μουσείο της Σεούλ, όπου κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των Ελλήνων πεσόντων στον πόλεμο της Κορέας (1950-1953).

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από μονοκατοικία στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων


Ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής 28χρονος αλλοδαπός

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από μονοκατοικία στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ενός 28χρονου αλλοδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο 28χρονος, βραδινές ώρες της 04-05-2018, αφού έθραυσε τη τζαμαρία της μπαλκονόπορτας, εισήλθε στο σπίτι και αφαίρεσε χρυσαφικά, κοσμήματα και χρηματικό ποσό .
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

''Πανηπειρώτικο αντάμωμα Πολιτισμού και Παράδοσης 2018'', το Σάββατο 7 Ιουλίου, ώρα 21:00, στο κτήμα Δήμου Ιλίου στον Πύργο Βασιλίσσης, Λ. Δημοκρατίας και Σπύρου Μουστακλή, πάρκο Τρίτση, Ίλιον

''Πανηπειρώτικο αντάμωμα Πολιτισμού και Παράδοσης 2018'', το Σάββατο 7 Ιουλίου, ώρα 21.00', στο κτήμα Δήμου Ιλίου στον Πύργο Βασιλίσσης, Λ. Δημοκρατίας και Σπύρου Μουστακλή, πάρκο Τρίτση, Ίλιον.

Οι Ηπειρώτες ανταμώνουν και το γιορτάζουν, τη Κυριακή 17 Ιουνίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στο κτήμα της Αδελφότητας Ηπειρωτών Ν. Μάκρης-Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα, στη Ν.Μάκρη, τέρμα Αν. Τσίρκα


H Αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης, Ραφήνας, Πικερμίου Μαραθώνα “Η Αγία Ειρήνη”, σας προσκαλεί στο Ηπειρώτικο Αντάμωμα.
Την Κυριακή 17 Ιουνίου στις 12.00 το μεσημέρι, οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες, όλοι οι φίλοι της Ηπείρου και της Παράδοσης, ανταμώνουν στο κτήμα της Αδελφότητας στην Νέα Μάκρη (τέρμα Αν. Τσίρκα).
Το κτήμα διαμορφώνεται αυτή την ημέρα, για να υποδεχθεί ένα αυθεντικό πανηγύρι, με ηπειρώτικα εδέσματα, κρασιά και μπύρες, καθώς και άπλετο χώρο για ηπειρώτικους χορούς.
Στο κλαρίνο ένας από τους πρωτομάστορες της Ηπειρώτικης παράδοσης ο Ναπολέων Δάμος, στο τραγούδι ο κορυφαίος Δημήτρης Τζουμερκιώτης.
Γιατί οι καιροί σήμερα, μας θέλουν μαζί, τον ένα δίπλα στον άλλο, τον ένα μαζί με τον άλλο
Ελάτε όλοι να το ζήσουμε και να το κοινωνήσουμε μαζί!

Πώς να ελέγχετε τα νεύρα σας


Φουντώνετε όταν ένας άλλος οδηγός σας «κόβει» στο δρόμο; Σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν ο έφηβος γιος σας αρνείται να συνεργαστεί; Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό ή ακόμα και υγιές συναίσθημα, αλλά έχει μεγάλη σημασία να τον διαχειριζόμαστε με θετικό τρόπο, ειδάλλως θα υπονομεύσει την υγεία και τις σχέσεις μας.
Αν και δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές που να ταιριάζουν σε όλους, ο νευρολόγος-ψυχίατρος Δρ. Νίκος Ε. Δέγλερης, διδάσκων Ψυχοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Paris V, στη Γαλλία, έχει μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν να θέτετε υπό έλεγχο τα νεύρα σας και να αποφεύγετε τις εκρήξεις.
1. Σκεφθείτε πριν μιλήσετε. Ή μετρήστε αργά, νοερά ή φωναχτά, έως το 10 πριν αντιδράσετε. Όταν έχετε τα νεύρα σας είναι εύκολο να πείτε ή να κάνετε κάτι για το οποίο θα μετανιώσετε αργότερα. Σταματήστε λοιπόν για λίγα λεπτά και συγκεντρώστε τις σκέψεις σας πριν δράσετε. Με αυτό τον τρόπο δίνετε την ευκαιρία και στον άλλο, να κάνει το ίδιο.
2. Εκφράστε τον θυμό σας μόλις σας περάσουν τα νεύρα. Όταν ξεθολώσει η σκέψη σας, πρέπει να εκφράσετε την ενόχλησή σας, αλλά με θετικό τρόπο. Γιατί πρέπει; Διότι αν αγνοήσετε το πρόβλημα ή πείτε «απαξιώ να σου απαντήσω» δεν θα λύσετε κανένα πρόβλημα ή/και θα κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Πείτε, λοιπόν, τι ήταν αυτό που σας εκνεύρισε και εξηγήστε με σαφήνεια και άμεσο τρόπο ποιες είναι οι ανάγκες σας, δίχως να προσπαθείτε να πληγώσετε ή να ελέγξετε τον συνομιλητή σας.
3. Πηγαίνετε για περπάτημα. Αν νιώθετε ότι ο θυμός σας κλιμακώνεται, φύγετε από το χώρο και πηγαίνετε για περπάτημα με γρήγορο βήμα, τρέξιμο ή οποιαδήποτε άλλη φυσική δραστηριότητα σας αρέσει. Η φυσική δραστηριότητα όχι μόνο εκτονώνει τον θυμό, αλλά αποτελεί αποτελεσματικό όπλο εναντίον του στρες το οποίο μας κάνει επιρρεπείς στις εκρήξεις θυμού.