Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης, διοργανώνει διήμερο Ηπειρώτικο παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή και το Σάββατο 28 και 29 Ιουνίου 2013

Ποιοι εκλέγονται από τα Γιάννενα για το συνέδριο της ΝΔ

Η εκλογή για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για το 9ο Τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε  την περασμένη Κυριακή.
Κατά την διαδικασία εκλέγονται:
- Άνδρες
Κωνσταντόπουλος Σπυρίδων, Μπούτσικος Νικόλαος, Μπίγγος Μιχαήλ, Δέντσικας Γεώργιος, Κιτσάκης Ιωάννης, Γατσόμαλος Βασίλειος, Κίτσιος Σπυρίδων, Κατσιούρας Αναστάσιος, Κίτσος Ιωάννης, Κούτρας Κωνσταντίνος, Λάππας Σεραφείμ, Γαλανομάτης Νικόλαος.
- Γυναίκες
Σιάκα Μαρία, Κεφάλα Μαρία, Καλιαμούρη Μαρίνα, Μηλωνά Αικατερίνη, Τσάρα Σοφία, Ράρρα Παναγιώτα
- Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πορίκης Ηλίας
- Αγροτοσυνδικαλιστές, Γεωργιάδης Αλέξανδρος
Η ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων ευχαριστεί τα μέλη της για τη δυναμική συμμετοχή τους στις διαδικασίες ενόψει του 9ου Συνεδρίου, το όποιο θα αποτελέσει ορόσημο για την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.

Παράταση θα δοθεί για τις φορολογικές δηλώσεις

Μέχρι πότε θα ισχύει δεν ξέρουν

 Στις 25 Ιουνίου θα ανακοινωθεί ο χρόνος παράτασης των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη πως θα παρασχεθεί μια και μόνον παράταση για την υποβολή του Ε1.
Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις εφοριακών, λογιστών και στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, η υποβολή των δηλώσεων θα παραταθεί για τα τέλη Αυγούστου.
Αυτό διότι εκτιμάται ότι οι περισσότερες δηλώσεις θα συσσωρευθούν στο τέλος της προθεσμίας (30 Ιουνίου) κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε παράταση των προθεσμιών λόγω αντοχών του συστήματος στη υποδοχή των δηλώσεων.


ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

Εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία 21χρονου υπηκόου Πακισταν στη Βίγλα Άρτας

Συνελήφθη, ως δράστης, 37χρονος ομοεθνής του

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, η ανθρωποκτονία 21χρονου Πακιστανού, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος προχθές (16-06-2013) το απόγευμα στη Βίγλα Άρτας.
Ο θανών είχε βρεθεί σε χώρο επιχείρησης εκτροφής βοοειδών, μέσα σε αύλακα γεμάτο λύματα και έφερε τραύματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
Δράστης είναι ένας 37χρονος ομοεθνής του, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες στην περιοχή της Άρτας.
Εξετάζονται τα ακριβή αίτια και οι επιμέρους συνθήκες διάπραξης της ανθρωποκτονίας.
Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη και ο 40χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος προέκυψε ότι απασχολούσε στο χώρο των εγκαταστάσεων παράνομα αλλοδαπούς.
Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Nέος Διευθύνων Σύμβουλος στη ΔΩΔΩΝΗ

Την τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Κάφαλη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Δωδώνη ανακοίνωσε η γαλακτοβιομηχανία.
Ο κ. Κάφαλης είναι υψηλόβαθμο στέλεχος επί σειρά ετών, κορυφαίων εταιριών, με βαθιά γνώση της αγοράς τόσο στον τομέα των τροφίμων και ποτών, όσο και της τεχνολογίας.
Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, ο κ. Μάικλ Ο’ Νιλ εκτελούσε μέχρι σήμερα χρέη και προσωρινού Διευθύνοντα Συμβούλου παραμένει Πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρίας, ενώ καμία μεταβολή δεν επέρχεται και στη σύνθεση του υπάρχοντος Δ.Σ της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Β.Γ.Η Α.Ε».
Ο κ. Δημήτριος Κάφαλης είναι πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Massachoussetts Lowell, USA.
Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε ανώτατες διοικητικές θέσεις πολυεθνικών εταιριών όπως η Procter & Gamble, η Allied Domecq, η Misko – Barrila και η SingularLogic.
Διετέλεσε Α’ Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Όπως επίσης και Μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (Σ.Δ.Ε).

Παρέμβαση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τους απλήρωτους κτηνοτρόφους

Σε κοινή ερώτηση που κατέθεσαν ο βουλευτής Άρτας Χρήστος Γκόκας και 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οικονομικών και Ανάπτυξης, αναφέρονται στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ στους παραγωγούς - κτηνοτρόφους, όπως σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές τους, ζητώντας την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργών για υλοποίηση των δεσμεύσεων και των διαβεβαιώσεων της πολιτείας προς την τοπική κοινωνία για προώθηση και ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα της Ηπείρου που θα επέλθει μέσα από την ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης ΑΕ. Την ερώτηση συνυπογράφουν οι κ.κ. βουλευτές Μιχάλης Κασσής, Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Κουτσούκος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Θάνος Μωραΐτης και Γιάννης Δριβελέγκας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης των βουλευτών προς τους αρμόδιους Υπουργούς.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
            Υπουργό Οικονομικών
            Υπουργό Ανάπτυξης
Θέμα: Απλήρωτοι παραγωγοί από τη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
Ζούμε σε μία περίοδο όπου βασικό ζητούμενο είναι η ανάπτυξη ως μοχλός ανατροπής της σημερινής δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
Για τη Χώρα μας βασικός μοχλός ανάπτυξης είναι ο Πρωτογενής Τομέας και ιδιαίτερα η Κτηνοτροφία.
Ο χώρος αυτός αποτελεί βασική «πηγή» ζωής για χιλιάδες οικογένειες στην Ήπειρο και δυστυχώς οι εξελίξεις στην περιοχή μετά από το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. , κάθε άλλο παρά δικαιώνουν όσους μιλούσαν για «αναπτυξιακή διαδικασία που διασφαλίζει τους παραγωγούς και ενισχύει την τοπική οικονομία».
Σήμερα η ιδιωτικοποιημένη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.:
• Μειώνει τις προκαταβολές,
• Καθυστερεί δραματικά τις πληρωμές,
• Δεν χορηγεί την εκκαθάριση,
Και όλα αυτά έχουν σα συνέπεια την πρόκληση ασφυξίας στους παραγωγούς της περιοχής.
Οι Κτηνοτρόφοι σκέφτονται σοβαρά να εγκαταλείψουν τη δραστηριότητά τους και σίγουρα οι εξελίξεις αυτές δεν προσελκύουν νέους ανθρώπους καθώς τους στερούν την προοπτική.
Η Πολιτεία που τους διαβεβαίωσε πως η ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. «είναι για το συμφέρον τους» και δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να διαχειριστούν μόνοι τους την περιουσία τους , είναι υπόλογη για την εξέλιξη αυτή.
Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι αναγκαίες εάν είναι προς το συμφέρον της ανάπτυξης .
Είναι βήμα στην μιζέρια και την υπανάπτυξη εάν δεν ωφελούν τους πολίτες και την κοινωνία ευρύτερα.
Ερωτάσθε κ. Υπουργοί:
1.Γνωρίζετε τις εξελίξεις στο θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. και τι προτίθεστε να κάνετε;
2.Πως σκοπεύετε να υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις σας ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. θα δώσει «ώθηση στον Πρωτογενή Τομέα της Ηπείρου»;

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις ύψους 254.937,38 ευρώ, καταβάλλει την Τρίτη 18 Ιουνίου

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 θα καταβληθούν από τον ΕΛ.Γ.Α. κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ύψους 254.937,38 ευρώ σε 626 παραγωγούς, για το πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων του 2009.
Ειδικότερα, η πληρωμή αφορά κυρίως ενισχύσεις απώλειας παραγωγής σε καλλιέργεια βρώσιμης ελιάς ποικιλίας Αμφίσσης.
Οι ενισχύσεις αυτές αφορούν παραγωγούς των νομών:
Αιτωλοακαρνανίας, Ευβοίας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Λάρισας, Πρέβεζας και Φθιώτιδας.

«Βροχή» τα κατασχετήρια για «κόκκινα» δάνεια!

Τα δάνεια που πήραν πολλοί, τα προηγούμενα χρόνια, για να κτίσουν εξοχικά ή συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων έχουν «κοκκινίσει» προ πολλού και, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει προστασία για τη δεύτερη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, οι τράπεζες ετοιμάζονται για κατασχέσεις.
Με το χαρτί της κατάσχεσης ανά χείρας βρίσκονται πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων σε παραθεριστικές περιοχές.
Τα δάνεια που πήραν τα προηγούμενα χρόνια για να κτίσουν εξοχικά ή συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων έχουν «κοκκινίσει» προ πολλού και, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει προστασία για τη δεύτερη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, οι τράπεζες ετοιμάζονται για κατασχέσεις.

Ποιοι φορολογούμενοι δεν δικαιούνται τις 48 δόσεις της νέας ρύθμισης χρεών

Το άκρον άωτον του παραλογισμού και της αδικίας συνιστά η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να δώσει τη δυνατότητα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις σε οφειλέτες που ήταν ασυνεπείς σε παλαιότερες ρυθμίσεις χρεών και να μην επιτρέψει το ίδιο και σε όσους είναι αυτή τη στιγμή συνεπείς στην εξόφληση των μηνιαίων δόσεων παλαιότερων ρυθμίσεων!
Η απίστευτη αυτή εξέλιξη αποκαλύπτεται μέσα από τις ίδιες τις διατάξεις της νομοθεσίας για τις νέες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο αλλά και από την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη, με την οποία καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων γράφει το www.money-money.gr
.
Συγκεκριμένα, από μια πιο προσεκτική ανάγνωση των νέων διατάξεων και της απόφασης του Γενικού Γραμματέα προκύπτει ότι:
1) Όσοι είχαν ρυθμίσει στο παρελθόν σε δόσεις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο για τα έτη μέχρι και το 2012, αλλά έχασαν τις ρυθμίσεις εκείνες, επειδή ήταν ασυνεπείς στην αποπληρωμή των μηνιαίων δόσεων, μπορούν να εντάξουν τα ανεξόφλητα υπόλοιπα των χρεών τους στις νέες ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, αποκτώντας το δικαίωμα να τα αποπληρώσουν έως και σε 48 μηνιαίες δόσεις ή ακόμη και σε 49 έως και 100 μηνιαίες δόσεις. Αρκεί η απώλεια των παλαιών ρυθμίσεων να έχει επέλθει μέχρι και την 26η Απριλίου 2013.
2) Όσοι είχαν ρυθμίσει στο παρελθόν σε δόσεις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο για τα έτη μέχρι και το 2012 και παρέμειναν συνεπείς στην εξόφληση των δόσεων των παλαιών εκείνων ρυθμίσεων, δεν μπορούν να εντάξουν το εναπομείναν υπόλοιπο των οφειλών τους στις νέες ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουν να το εξοφλήσουν έως και σε 48 μηνιαίες δόσεις ή εναλλακτικά σε 49 έως και 100 μηνιαίες δόσεις.
Το ίδιο ισχύει και για όσους έχασαν την παλαιά ρύθμιση μετά τις 26 Απριλίου 2013.
Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να εντάξουν το εναπομείναν υπόλοιπο των οφειλών τους σε νέα ρύθμιση η οποία όμως θα προβλέπει αριθμό δόσεων μικρότερο ή ίσο του αριθμού των δόσεων που υπολείπονται από τις παλαιές ρυθμίσεις.
Δηλαδή, αν κάποιος έχει μια ενεργή ρύθμιση χρεών στην οποία απομένουν 15 δόσεις, μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση τελευταίας ευκαιρίας, αλλά μόνο για 15 δόσεις.

ΠΗΓΗ: www.newmoney.gr

Καταχειροκροτήθηκε η θεατρική παράσταση του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων, ''Οι γαμπροί της Δυστυχίας'', που ανέβηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Σαν θίασος που απαρτιζόταν από επαγγελματίες, ''λειτούργησε'' η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων ''Ο Πύρρος'', στο ανέβασμα της παράστασης ''Οι γαμπροί της Ευτυχίας'', την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Μαρία – Έλενα», του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού και δικαίως καταχειροκροτήθηκε από την κατάμεστη αίθουσα από μέλη και φίλους του Συλλόγου, αλλά και θεατρόφιλους.
Δεν θα μπορούσε να συνέβαινε διαφορετικά, γιατί η θεατρική ομάδα του Συλλόγου, έχει δείξει απτά δείγματα επιτυχίας, από άλλες θεατρικές παρααστάσεις, που είχε ανεβάσει κατά το παρελθόν, παραστάσεις που έχουν ''ταξιδέψει'' σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της χώρας και ήταν κύρια λαογραφικού και πολιτιστικού περιεχομένου.