Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΟΛΙ ΡΕΝ: «Ξεχάστε την αναδιάρθρωση»

«Δεν συζητάμε καν το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους».
Με αυτό τον κατηγορηματικό τρόπο ο Όλι Ρεν έκλεισε τα στόματα Ευρωπαίων υπουργών που θα ήθελαν να προωθήσουν μια τέτοια λύση για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα οικονομίας δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι υπάρχει «ένα μελετημένο σχέδιο και εργαζόμαστε στη βάση αυτού του σχεδίου, το οποίο έχει εκπονηθεί με βάση μια προσεκτική ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους».
Την ίδια άποψη έχει ήδη διατυπώσει και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Πήρε άδεια από τη φυλακή και λήστεψε κοσμηματοπωλείο στους Φιλιάτες

Στα χέρια της αστυνομίας κατέληξε ο 45χρονος δράστης που εμπλεκόταν σε ληστεία κοσμηματοπωλείου στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, το Δεκέμβριο του 2010.
Ο δράστης συμμετείχε στην κλοπή κοσμημάτων μαζί με δύο ακόμα συνεργούς, όμως για κακή του τύχη, μόνο αυτός εντοπίστηκε από την Αστυνομία. Όπως διαπιστώθηκε ο 45χρονος είναι δραπέτης των Δικαστικών φυλακών Αλικαρνασσού, όπου κρατείτο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, κλοπή και πλαστογραφία.


Σε βάρος του ίδιου αλλά και των δύο συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία.
ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Ένα εκτροφείο για την ορεινή πέρδικα

Βασίλισσα των ηπειρωτικών βουνών την αποκαλούν οι κυνηγοί.
Στη σκιά της Στρογγούλας, της κορυφής των Τζουμερκιώτικων βουνών, ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες και βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης, μία φιλόδοξη προσπάθεια της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, σε συνεργασία με τον τοπικό Κυνηγετικό Σύλλογο Τζουμέρκων και τον οικείο δήμο.
Αυτό που μέχρι πριν μερικά χρόνια θεωρούνταν αδύνατο να γίνει κυρίως λόγω της ευαισθησίας του είδους της ορεινής πέρδικας, της γνωστής στους κυνηγούς τουλάχιστον ως γκρέκα, είναι πλέον εφικτό όπως δείχνει η εμπειρία και η απόκτηση τεχνογνωσίας.

Η δημιουργία εκτροφείου ορεινής πέρδικας αποτελούσε διαχρονικά ένα στοίχημα για κάθε διοίκηση της Ε’ ΚΟΗ, όμως διάφοροι λόγοι δεν επέτρεπαν την υλοποίησή του. Το νερό όμως μπήκε στο αυλάκι, μετά το πρώτο βήμα που έγινε και το οποίο αφορούσε στην παραχώρηση δημοτικής έκτασης περίπου 4 στρεμμάτων από τον πρώην δήμο Πραμάντων και νυν δήμο Βορείων Τζουμέρκων σε μία μαγευτική τοποθεσία, που θεωρείται και είναι ένας από τους πλουσιότερους βιοτόπους της ορεινής πέρδικας στην Ήπειρο.
Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της εκπόνησης των αρχιτεκτονικών σχεδίων και μελετών για το εκτροφείο της ορεινής πέρδικας και πριν από λίγες ημέρες στελέχη της Ομοσπονδίας, με μηχανικούς βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να κάνουν την πρώτη αποτύπωση και να προσχωρήσει η εκπόνηση των σχεδίων.
Όπως έχει τονίσει και στο πρόσφατο παρελθόν ο πρόεδρος της Ε’ ΚΟΗ Παν. Σκαμαντζούρας και άλλα μέλη του ΔΣ, πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει θέσει η Ομοσπονδία, καθώς αναφέρεται στην εκτροφή ενός είδους, που αποτελεί τη σφραγίδα ή την βασίλισσα, όπως αρέσκονται οι κυνηγοί να την αποκαλούν, των ηπειρωτικών βουνών.
Καθοριστικής σημασίας φυσικά για την υλοποίηση αυτού του μεγαλεπήβολου σχεδίου ήταν η βοήθεια και η στήριξη του δήμου Βορείων Τζουμέρκων με το δημοτικό συμβούλιο του πρώην δήμου Πραμάντων να συναινεί στην παραχώρηση της δημοτικής έκτασης.

ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr

ΑΘΗΝΑ: Συνελήφθη ο Ιρακινός για τον βιασμό του 10χρονου Αφγανού στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη χθες το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος ο 24χρονος Ιρακινός που κατηγορείται για ομαδικό βιασμό εις βάρος ανηλίκου στην Ηγουμενίτσα.
Οι δράστες είχαν παρασύρει το ανήλικο Αφγανό μαζί με 16χρονο ομοεθνή του, ενώ πρώτα τους υποσχέθηκαν ότι θα τους βοηθήσουν να φτάσουν στην Ιταλία.
Οδήγησαν τα δύο παιδιά στο παράπηγμα όπου έμεναν και ενώ οι δύο απομάκρυναν τον 16χρονο, οι άλλοι με την απειλή μαχαιριού βίασαν το παιδάκι και στη συνέχεια το εγκατέλειψαν κακοποιημένο και σε άθλια κατάσταση.
Το παιδί κατέφυγε στην αστυνομία όπου είδε φωτογραφίες σεσημασμένων και αναγνώρισε τους βιαστές του.


ΠΗΓΗ: http://www.thebest.gr/

ΑΡΤΑ: Πλούσια τα μηνύματα από την εκδήλωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας με θέμα: «Αναζήτηση για διέξοδο από την κρίση»

Δεν είναι κρίση χρέους αυτό που έχουμε αλλά κρίση του συστήματος που αναπαρήχθη τα τελευταία χρόνια. Για να ξεπεραστεί χρειάζεται αλλαγή σε πρόσωπα και πολιτική, όπου η άλλη πολιτική σχετίζεται με την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης και μέτρα ανάπτυξης της οικονομίας, μέρος της οποίας είναι τα δημοσιονομικά.
Τα παραπάνω τονίστηκαν στην εκδήλωση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» - διαμορφωμένη τάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ - που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ στην Άρτα, με την παρουσία του επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» Γιώργου Παναγιωτακόπουλου ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και με ομιλητές τον Αγαμέμνονα Κολιάτσο, Οικονομολόγο, τον Παντελή Σαββίδη, Δημοσιογράφο και τον Στέφανο Τζουμάκα, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.


Ήταν μια πολιτική συνάντηση προβληματισμού όπως αναγράφονταν και στην πρόσκληση, με θέμα «Αναζήτηση για διέξοδο από την κρίση», την οποία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός, στελέχη από το χώρο της αυτοδιοίκησης α' και β βαθμού, φορείς και πολίτες που γέμισαν σχεδόν το χώρο της εκδήλωσης.


Από τους ομιλητές επισημάνθηκε το αδιέξοδο της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής αλλά και τρόποι αναζήτησης της διεξόδου από την κρίση.


Δηλώσεις Τζουμάκα.


Σε δηλώσεις του ο Στ Τζουμάκας ανέφερε συγκεκριμένα: «Η δική μου τοποθέτηση καθώς και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ είναι ότι μ' αυτή την πολιτική δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Δηλαδή μ' αυτή τη δημοσιονομική υστερία όπου καθημερινά θα ψάχνουμε να βρούμε χρήματα που θα λείπουν από το έλλειμμα και από το χρέος δεν υπάρχει λύση. Η χώρα πρέπει να γυρίσει στην παραγωγή και στην ανάπτυξη κι αυτό πρέπει να είναι το κύριο θέμα. Αυτή είναι η κεντρική μας υπόθεση και γι' αυτό γίνεται και η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη. Χώρα που δεν παράγει δεν μπορεί να πληρώσει ούτε χρέος ούτε έλλειμμα. Και η χώρα δεν παράγει. Αυτό είναι το κεντρικό μας θέμα».


"Κρίση αξιών".


Η οικονομική κρίση είναι η κορυφή του παγόβουνου. Το μεγάλο μέρος της κρίσης είναι μια κρίση αξιών και η κατάληξή του είναι οικονομική κρίση, τόνισε ο Π. Σαββίδης και σημείωσε: «Νομίζω ότι η «Αριστερή Πρωτοβουλία» νομιμοποιείται στο πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ να έχει μόνη αυτή απ' όλες τις τάσεις του την κοινωνική νομιμοποίηση να εκφράζει ή να κάνει ανάλογες προσπάθειες εξόδου από την κρίση γιατί πιστεύω ότι η πλειοψηφία του σημερινού ΠΑΣΟΚ έχει εκφυλιστεί και τα ηγετικά του στελέχη έχουν εκμαυλιστεί. Η κρίση είναι γνωστή πια σε όλους μας και το ζήτημα είναι πώς την ξεπερνάμε. Φαίνεται λοιπόν ότι η πολιτική που επιλέγει η κυβέρνηση είναι αδιέξοδη και είναι ελάχιστα πειστική όταν μας λέει ότι μ' αυτήν την πολιτική που προτείνει ο κ. Παπακωνσταντίνου θα βγούμε από την κρίση. Δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Η κρίση θα βαθαίνει και το αδιέξοδο αν δεν το αντιμετωπίσουμε σήμερα θα το αντιμετωπίσουμε το 2013.
Κι αυτά ο κ. Παπακωνσταντίνου τα ξέρει καλά. Το ερώτημα είναι αφού τα ξέρει γιατί δεν ακολουθεί μια άλλη πολιτική. Πιστεύω ότι δεν θέλουν. Έχουν συγκεκριμένες επιλογές, προσανατολισμό, έχουν άλλη αντίληψη για το τι είναι κράτος, δεν τους ενδιαφέρει το παραδοσιακό κράτος όπως το βιώσαμε τόσα χρόνια και είναι μέσα σε μια λογική αποδόμησης.
 Εκείνο που προέχει είναι να δούμε είναι αν θα μπορέσουμε να επανασυγκροτήσουμε ένα αξιακό σύστημα στην κοινωνία μας για να ξεπεράσουμε σιγά-σιγά και την οικονομική κρίση.
Άρα εκεί βρίσκεται η εστία του προβλήματος και σ' αυτήν την προσπάθεια νομίζω ότι καλούνται όσοι θέλουν να συνδράμουν και η «Αριστερή Πρωτοβουλία» είναι μία τάση που θέλει να συνεισφέρει σ' αυτό.


Και θέλω να σας επισημάνω ότι συναντάω πολύ κόσμο στο δρόμο που είναι διατεθειμένος να βγει και μάλιστα κόσμο και μεγάλης ηλικίας που σ' όλη του τη ζωή δεν είχε αναμειχθεί ποτέ στα πολιτικά κι αυτό είναι παρήγορο.
Είναι μια ελπίδα.
Μπροστά στη θολούρα και στο αδιέξοδο της πολιτικής είναι παρήγορο να θέλει ένας κόσμος να βγει και να φωνάξει υπάρχω και θέλω μια άλλη πολιτική.
Το καλό ή κακό, δεν ξέρω, είναι ότι ψάχνει και μια πολιτική πρωτοπορία.
Αυτή δυστυχώς δεν διαφαίνεται.
Ωστόσο πρέπει να βρούμε τις προϋποθέσεις να διατηρήσουμε στην κοινωνία αυτή την ελπίδα για τη διέξοδο από την κρίση.


Αυτό θ' αναζητήσουμε και στη σημερινή εκδήλωση».


Ο Α. Κολιάτσος ανέφερε σε δηλώσεις του: «Με πολύ χαρά ήρθα στην Άρτα που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα μου ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου που σε επίπεδο τιμιότητας και προθέσεων στην πολιτική είναι απ' τα καλύτερα στελέχη που έχει αναδείξει το ΠΑΣΟΚ και η πολιτική στην Ελλάδα, για να συμβάλλω κι εγώ με κάποιες απόψεις κυρίως απ' το χώρο της οικονομίας και των χρηματαγορών στο τι μπορεί να γίνει για να ξεφύγουμε από μια κατάσταση που κάθε μέρα γίνεται και πιο δύσκολη για όλους μας».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανακοίνωση για τις μεταφορές μαθητών

Μετά την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (4-4-2011) και σχετικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας (6-6-2011), κατανεμήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου το ποσό των 4.660.000 ευρώ για την εξόφληση των οφειλών για τη μεταφορά των μαθητών έτους 2010.
Το ανωτέρω ποσό, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου είναι κατά 20% μειωμένο σε σχέση με το σύνολο των ανεξόφλητων οφειλών - πράγμα που συμβαίνει για όλες τις περιφέρειες - και όπως υπογραμμίζεται δεν πρόκειται να γίνει καμία περαιτέρω αναπροσαρμογή, καθώς έχει εξαντληθεί η δυνατότητα του προϋπολογισμού για αυτή την αιτία.
Από το Υπουργείο και την Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση με τους μεταφορείς για τη χορήγηση της έκπτωσης, προκειμένου να εξοφληθεί με τη χορηγούμενη πίστωση το σύνολο των μέχρι 31-12-2010 οφειλών.


Για περαιτέρω πληροφορίες και τις διαδικασίες που απαιτούνται οι μεταφορείς θα πρέπει να προσέλθουν τις επόμενες ημέρες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Συλλήψεις για ναρκωτικά


Οι αρχές «έπιασαν» και τους παραλήπτες στα Μέγαρα

Στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας συνελήφθησαν 3 άντρες, συμπεριλαμβανομένων δύο Αλβανών, καθώς στο αυτοκίνητο του ενός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 122,552 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
Συγκεκριμένα οι δύο υπήκοοι Αλβανίας ενεργούσαν ως προπομποί του άλλου δράστη.
Επιπλέον, σήμερα το πρωί, στα Μέγαρα, οι αρχές συνέλαβαν ακόμα δύο Αλβανούς, οι οποίοι θα παραλάμβαναν τις συγκεκριμένες ναρκωτικές ουσίες. Συνολικά από τις αρχές κατασχέθηκαν 7 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 2.250 ευρώ καθώς και 4 αυτοκίνητα.
ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/

«Γιατροί του Κόσμου»: Σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα από τη Δευτέρα 11 Απριλίου

Στο πλευρό των μεταναστών της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας θα βρίσκονται από τη Δευτέρα 11 Απριλίου οι «Γιατροί του Κόσμου». Το πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στηρίζεται επίσης από τη μη κυβερνητική οργάνωση «Αίτημα» και στοχεύει στην παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης σε αιτούντες άσυλο.
Οι «Γιατροί του Κόσμου» θα προσφέρουν προστασία του ευαίσθητου πληθυσμού (γυναίκες, παιδιά και ασυνόδευτοι ανήλικοι) και θα διανείμουν κουβέρτες και είδη υγιεινής σε οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη από στήριξη, προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία της δημόσιας υγείας των πόλεων της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.
Η λειτουργία των δύο ιατρείων σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα θα είναι καθημερινή.
Κάθε αποστολή θα αποτελείται από δύο γιατρούς, δύο νοσηλευτές σε συνδυασμό με την παρουσία ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού, που θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση περιστατικών που χρήζουν σχετικής αξιολόγησης και παραπομπής, αλλά και στη στήριξη και βραχεία αντιμετώπιση περιστατικών σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο.

Μέχρι πρότινος, τα πολυϊαστρεία των «Γιατρών του Κόσμου» δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα, το Πέραμα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά.
ΠΗΓΗ: http://www.thebest.gr/

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ





ΠΕΝΤΕΛΗ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 1 - 1

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Εκλογές σκέπτεται το Μαξίμου προετοιμάζεται εντατικά η Ν.Δ.

«Ημικρανία» στο Μέγαρο Μαξίμου έχει προκαλέσει η ανοικτή αμφισβήτηση μερίδας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, όπως αυτή αποφασίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά εκφράζεται από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Πλέον, από προχθές το βράδυ, ο πρωθυπουργός έχει αναγκαστεί να προχωρήσει σε επανεξέταση όλων των δεδομένων, καθώς δε φαίνεται να επαρκεί ένας απλός ανασχηματισμός για να λύσει το πρόβλημα της ογκούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας, αποδέκτης της οποίας είναι και οι βουλευτές του.
Οι εκλογές φαίνεται πως συζητούνται ως άμεσο σοβαρό ενδεχόμενο, καθώς αρκετοί εισηγούνται στον κ. Γιώργο Παπανδρέου να τις προκηρύξει στις 5 Ιουνίου μαζί με την Πορτογαλία.
Παράλληλα, αρκετοί υποστηρίζουν ότι για την εκτόνωση μέρους της λαϊκής δυσαρέσκειας θα πρέπει να θυσιάσει τον… τσάρο του, όπως και άλλοι προκάτοχοί του στο παρελθόν και να δώσει ένα νέο χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση με την εξεύρεση και ενός προγράμματος που τουλάχιστον δε θα επιβαρύνει περαιτέρω μισθωτούς και συνταξιούχους.
Ακόμη πάντως, και αν ο κ. Παπανδρέου θέλει να συνεχίσει να στηρίζει τον κ. Παπακωνσταντίνου αυτό δε μοιάζει εφικτό, καθώς το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων του, αλλά και των απλών βουλευτών του έχει δείξει «κόκκινη κάρτα» σε μια προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης στις εκλογικές τους περιφέρειες.
Πλέον, οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού αντιλαμβάνονται ότι το μήνυμα των βουλευτών που ανέφεραν ότι «από δω και πέρα ο υπουργός Οικονομικών θα είναι υπό αμφισβήτηση» αποκτά μορφή τελεσίδικης απόφασης Δηλώνουν, μάλιστα, πως ο φόβος τους είναι ότι «κανείς πλέον δεν μπορεί να εγγυηθεί πως αυτή η αμφισβήτηση δε θα ξεπεράσει τις κομματικές συνεδριάσεις.


Ο κίνδυνος να εκφραστεί και σε μια μελλοντική ψηφοφορία νομοσχεδίου είναι ορατός».