Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Ιόνια Οδός: Το Βόρειο τμήμα κρίσιμο για την ολοκλήρωση του έργου

Στο συνολικό μήκος των 196 χμ. της Ιόνιας Οδού, περιλαμβάνονται και τα υπό κατασκευή τμήματα ή ολοκληρωθέντα σαν δημόσια έργα, δηλαδή οι παρακάμψεις Αγρινίου και της Άρτας-Φιλιππιάδας που ο ανάδοχος για τον ανισόπεδο κόμβο Πέτα ξεκινά εργασίες.
Στο βόρειο τμήμα του έργου και συγκεκριμένα στην Ήπειρο και το Ιωαννίνων πριν τη διακοπή είχε γίνει η διάνοιξη της σήραγγας Αμπελιάς, έχουμε το εργοτάξιο στην περιοχή της Μυροδάφνης.
Στο νομό Άρτας έχουμε ακόμα ένα εργοτάξιο που πλέον διατηρεί καλούς ρυθμούς κατασκευής.
Να θυμίσουμε πως ένα τμήμα 17 χιλιομέτρων που παρακάμπτει Άρτα και Φιλλιπιάδα έχει ολοκληρωθεί καθώς κατασκευάστηκε ως δημόσιο έργο.

Ηγουμενίτσα: Νεκρός 20χρονος σε τροχαίο λίγο πριν την έξοδο της Εγνατίας Οδού

Τροχαίο σημειώθηκε μετά τις 11 το πρωί, λίγο πριν την έξοδο της Εγνατίας Οδού προς την Ηγουμενίτσα, (Λαδοχώρι Θεσπρωτίας) όταν ο 20χρονος για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έχασε τον έλεγχο του οχήματος, αυτό εξετράπη, και ανετράπη για να καταλήξει εκτός οδοστρώματος.
ΕΚΑΒ, Αστυνομία και Πυροσβεστική που έσπευσαν στο σημείο, ανέσυραν νεκρό τον 20χρονο οδηγό και σοβαρά τραυματία τον 18χρονο συνοδηγό, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο.
Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνά η Τροχαία Ηγουμενίτσας.

Ξεπέρασαν τις 14.500 οι προσλήψεις των αναπληρωτών

Οι φετινές συνταξιοδοτήσεις θα επιδεινώσουν το πρόβλημα των κενών

Απομένουν λίγες μέρες πριν ολοκληρωθούν οι συμβάσεις εργασίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και πλέον έχει διαμορφωθεί ο αριθμός τους για την τρέχουσα σχολική χρονιά. 
Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο συνολικός αριθμός αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια ανέρχεται σε 7.948 ενώ σε δομές της ειδικής αγωγής έχουν προσληφθεί, σύμφωνα με τον αιρετό κ. Παληγιάννη 2.981 εκπαιδευτικοί.
Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο αριθμός των αναπληρωτών έφθασε τους 2.091 σύμφωνα με τους κ. Κορδή και κα Αναγνώστη. Επίσης στις 1516 ανέρχονταν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Με βάση τα πιο πάνω νούμερα προκύπτει ότι ο συνολικός αριθμός των αναπληρωτών ξεπέρασε τις 14.000 φθάνοντας τις 14.536 προσλήψεις. 

Βουλή με 23 κόμματα, εάν εφαρμοζόταν η απλή αναλογική

Με βάση τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης, εάν εφαρμοζόταν η απλή αναλογική χωρίς το πλαφόν του 3% σε εθνικές εκλογές, θέσεις στα έδρανα θα κέρδισαν ακόμα και συνδυασμοί που συγκέντρωσαν κάτω από 30.000 ψήφους.
Μια πανσπερμία κομμάτων και χρωμάτων θα μετείχε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο εάν με δεδομένα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών εφαρμοζόταν το σύστημα της απλή και άδολης αναλογικής στις βουλευτικές κάλπες.

ΚΕΠ: Παρέχουν τρεις νέες υπηρεσίες στους πολίτες

Από τις 27 Μαΐου του 2014 τα ΚΕΠ,  ξεκίνησαν να παρέχουν στους πολίτες τρεις νέες υπηρεσίες.
Οι πολίτες θα μπορούν στο εξής, μέσω ΚΕΠ να:
Υποβάλουν αίτηση ένταξης στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ
Λάβουν βεβαίωση αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠ – ΟΤΕ

Υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας αρμοδιότητας ΟΓΑ και διανομή των αντίστοιχων δελτίων, μέσω ενιαίου ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην πόλη των Ιωαννίνων, μετά από ελέγχους που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν συνολικά περίπου (60) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν, στην πόλη των Ιωαννίνων, μετά από συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, δύο ημεδαποί, ηλικίας 41 και 27 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων στον 41χρονο, κατελήφθη να κατέχει μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα κάνναβης, βάρους (35,9) γραμμαρίων.
Στην δεύτερη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, στον 27χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του δύο συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (23,9) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού, για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπού στο εσωτερικό της Χώρας και πλαστογραφία

Συνελήφθη, χθες (30-05-2014) αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, για διευκόλυνση εισόδου στο εσωτερικό της χώρας ενός ομοεθνούς του λαθρομετανάστη και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ηγουμενίτσας, όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 46χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά, έναντι χρηματικής αμοιβής, ενός 24χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν δικαιολογητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στην Χώρα.
Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκε ένα διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα εισόδου καθώς και μία παραποιημένη ελληνική άδεια διαμονής ενώ σε βάρος του 24χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen .
To I.X.E. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 46χρονου, τα πλαστά έγγραφα και το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.