Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Παρουσίαση των ερευνών για πετρέλαιο στην Παραμυθιά

Πραγματοποιήθηκε χτες στην Παραμυθιά η πρώτη παρουσίαση για το πρόγραμμα «Γεωφυσικών Σεισμικών Ερευνών» εντός του Δήμου Σουλίου από τους υπεύθυνους της κοινοπραξίας που διαθέτει τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην περιοχή. (Repsol/Energean).
Η πρώτη φάση των ερευνών, περιλαμβάνει γεωφυσική σεισμική έρευνα στην περιοχή από τη Ζίτσα έως και τους Δήμους Σουλίου, Φιλιατών και Ηγουμενίτσας, ενώ θα ακολουθήσουν οι έρευνες σε Δωδώνη, Πωγώνι και Ζαγόρι, με στόχο έως το τέλος του επόμενου έτους να έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολο των 400 χλμ που θα ερευνηθούν στην Ήπειρο ενώ το 2021 αναμένεται η πρώτη ερευνητική γεώτρηση για υδρογονάνθρακες σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση οι έρευνες στη Ζίτσα θα ξεκινήσουν άμεσα και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους θα ξεκινήσουν οι έρευνες στη Θεσπρωτία.
Θα ακολουθηθεί μέθοδος μικρών ελεγχόμενων εκρήξεων, ενώ η εταιρεία θα προχωρά σε άμεση αποκατάσταση του περιβάλλοντος. 
Εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών θα απασχοληθούν περίπου 200 εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους από την περιοχή.


ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr

ΟΑΕΔ: Οδηγίες για τη χορήγηση του Έκτακτου Επιδόματος Νεανικής Αλληλεγγύης

Ο ΟΑΕΔ προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του Έκτακτου Επιδόματος Νεανικής Αλληλεγγύης στην οποία κατευθύνει τους δικαιούχους για το ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να λάβουν το Επίδομα.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Οι άνεργοι 18-24 ετών που την 31η Οκτωβρίου 2017 ήταν μη επιδοτούμενοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και οι οποίοι εξακολουθούν να είναι εγγεγραμμένοι και μη επιδοτούμενοι, θα πρέπει να δηλώσουν ως την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59, τα στοιχεία ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού σε οποιαδήποτε ελληνική τράπεζα, στην οποία έχουν ατομικό λογαριασμό ή είναι δικαιούχοι σε κοινό λογαριασμό, πατώντας https://eservices.oaed.gr/pls/apex/f?p=1001:1:3395946276447
Τα στοιχεία εισάγονται με αποκλειστική ευθύνη του δικαιούχου.

Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δεν βλέπουν στην καρτέλα τους στο σύστημα την επιλογή "Επικαιροποίηση Στοιχείων" ενώ έχουν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, μπορούν να απευθύνονται στον ΟΑΕΔ της περιοχής του».

Εορταστικό μήνυμα για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος από τον καρδιολόγο κ. Φούσα Στέφανο στο http://www.tzourlakos.com

Εορταστικό μήνυμα για τα Χριστούγεννα  και το Νέο Έτος από τον καρδιολόγο  κ. Φούσα Στέφανο στο http://www.tzourlakos.com

Εορταστικό μήνυμα για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος από τον αρχηγό της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου κ. Ντότη Δημήτριο στο http://www.tzourlakos.com

Εορταστικό μήνυμα για τα Χριστούγεννα  και το Νέο Έτος από τον αρχηγό της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου κ. Ντότη Δημήτριο στο http://www.tzourlakos.com

Εορταστικό μήνυμα για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου κ. Γκόγκο Χρήστο στο http://www.tzourlakos.com

Εορταστικό μήνυμα για τα Χριστούγεννα  και το Νέο Έτος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού  Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου κ. Γκόγκο Χρήστο στο http://www.tzourlakos.com

Παρακάλαμος: Party στο Plegma Cafe Bar, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου

Καταβάλλονται την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Καταβάλλονται από τον ΟΓΑ την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου τα οικογενειακά επιδόματα δ' τριμήνου 2017.

Στην πληρωμή εντάσσονται όλοι οι δικαιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση Α21, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου και οι αιτήσεις τους έχουν ελεγχθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις.

Εξιχνιάστηκαν επτά υποθέσεις διαρρήξεων-κλοπών, που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στα Ιωάννινα

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 24 και 28 ετών καθώς και ένας 27χρονος υπήκοος Λιβύης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, εξιχνιάστηκαν επτά υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στα Ιωάννινα.
Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 24 και 28 ετών καθώς και ένας 27χρονος υπήκοος Λιβύης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και διατάραξη οικιακής ειρήνης.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων καθώς και από τον τρόπο δράσης ( modus operandi ), οι τρεις αλλοδαποί διέπραξαν στην πόλη των Ιωαννίνων τα παρακάτω αδικήματα:
βραδινές ώρες της 29/30-11-2017, διέρρηξαν καφενείο και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή και αλκοολούχα ποτά,
βραδινές ώρες της 29-11-2017, διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σπάζοντας το τζάμι του συνοδηγού και αφαίρεσαν δύο γυναικείες τσάντες με διάφορα έγγραφα,
βραδινές ώρες της 30-11-2017, διέρρηξαν λογιστικό γραφείο και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τρία κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα,
βραδινές ώρες της 30-11-2017, διέρρηξαν πρακτορείο προ-πό και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, λαχεία, διαφημιστικά φυλλάδια και έγγραφα,
μετά τα μεσάνυκτα της 01-12-2017, διέρρηξαν αρτοποιείο και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό,
την 02-12-2017, εισήλθαν σε διαμέρισμα, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή,
μετά τα μεσάνυκτα της 03-12-2017, διέρρηξαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόριο) και αφαίρεσαν αλκοολούχα ποτά και τρόφιμα.
Στο πλαίσιο ερευνών, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων το οποίο και αποδόθηκε στους παθόντες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ομιλία του Βασίλη Τσίρκα, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, για το νομοσχέδιο του Υπ. Δικαιοσύνης «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις»

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε ομιλία την Πέμπτη 14-12-2017, ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για το νομοσχέδιο του Υπ. Δικαιοσύνης «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις».
Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσίρκας σημείωσε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο  αποτελεί μια επιπλέον νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει στόχο την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης με κύριο γνώμονα τη διαφάνεια, ενώ ταυτόχρονα τροποποιεί το θεσμικό πλαίσιο ποινικής μεταχείρισης των αδικοπραγούντων ψυχικά ασθενών ατόμων, στοχεύοντας στην αποτελεσματική προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου σχεδίου αντεγκληματικής πολιτικής.
Στη συνέχεια ο βουλευτής Άρτας επισήμανε ότι με το νομοθέτημα αυτό διασφαλίζεται η αληθινή ψυχιατρική περίθαλψη των ασθενών που τέλεσαν άδικες πράξεις, με τρόπο που σέβεται τον άνθρωπο - ασθενή και παράλληλα προστατεύει την κοινωνία, μειώνοντας την υποτροπή.
Παράλληλα, ο Βασίλης Τσίρκας τόνισε ότι το σημείο αναφοράς του νομοσχεδίου είναι οι εξελίξεις στη διεθνή και ευρωπαϊκή έννομη τάξη μετά το 1950, όπως αποτυπώνονται σε θεμελιώδη κείμενα προάσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Ακολουθούν τα κύρια σημεία της ομιλίας:
•        Επιχειρείται μια σημαντική αλλαγή στον ισχύον θεσμικό πλαίσιο των άρθρων 38-41 και 69-70 του Ποινικού Κώδικα, βάζοντας τέλος στις αντιλήψεις προηγούμενου αιώνα που κάλυπταν την ισχύουσα νομοθεσία.
•        Η αναθεώρηση των συγκεκριμένων διατάξεων σε συνδυασμό με τις αναγκαίες αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και τη διαμόρφωση ειδικών κανόνων εκτέλεσης των προβλεπόμενων μέτρων αποτελεί πράξη ζωτικής σημασίας αν θέλουμε να συμμορφωθούμε με θεμελιώδη κείμενα προάσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
•        Επιχειρείται με τον τρόπο αυτό να δοθεί μια ανάσα δικαίου και εξορθολογισμού σχετικά με τα μέτρα για δράστες αξιόποινων πράξεων με ψυχικές ή διανοητικές διαταραχές που απέκλειαν ή μείωναν ουσιωδώς τον καταλογισμό τους.

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη Αλέξανδρο


Χριστουγεννιάτικες ευχές από το Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη

«Γευόμαστε την Ήπειρο»: Η Αδελφότητα των απανταχού Κραψιτών της Αθήνας, με τη συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος «Chef’s Club”, διοργάνωσαν διαγωνισμό ηπειρώτικης κουζίνας, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, στο οίκημα της Αδελφότητας, Ηπείρου και Αγίου Δημητρίου, πλατεία Βελουχιώτη, Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Η Αδελφότητα των Απανταχού Κραψιτών Αθηνών (Κράψη, Ανατολική, Δρίσκος) του νομού Ιωαννίνων, με έδρα την οδό Ηπείρου 41 στον Άγιο Δημήτριο, διοργάνωσε εκδήλωση το Σάββατο 16/12/2017, με θέμα:1ος διαγωνισμός ηπειρώτικης κουζίνας, «Γευόμαστε την Ήπειρο».
Πρόκειται για εκδήλωση γευσιγνωσίας και οι συμμετέχοντες μαγείρεψαν πιάτα από την Ήπειρο, τα οποία στη συνέχεια κρίθηκαν και βραβεύτηκαν από τους εκπροσώπους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος «Chef’s Club”.
Στην συνέχεια, τα πιάτα, αλμυρά και γλυκά τοποθετήθηκαν σε ένα μεγάλο μπουφέ, που γεύτηκαν οι παρευρισκόμενοι και κατόπιν άρχισε το ηπειρώτικο γλέντι που κράτησε αρκετές ώρες.
Πρόκειται για δράση που στόχος της είναι, η προβολή της παραδοσιακής Ηπειρώτικης Κουζίνας, με τα γευστικά αριστουργήματα από απλά και λιτά υλικά, που συνδυάζουν την σοφία της μαγειρικής οικονομίας με την υψηλή γαστρονομία.
Η μαγειρική είναι εκείνη που οδηγεί από την φύση στο πολιτισμό, τα υλικά μας φέρνουν πίσω στη φύση. Όσπρια σε ποτιστικά κηπάρια, σιτηρά σε ορεινά οροπέδια, στενά χωράφια με ξερολιθιές σε απότομες πλαγιές και πέτρινα αλώνια. Κυνήγια σε βαθύσκιωτα δάση. Μεγάλα κοπάδια σε ορεινά λιβάδια και ζεστά χειμαδιά.
Το φαγητό στην Ήπειρο γενικότερα εκφράζει τον τρόπο συμπεριφοράς των Ηπειρωτών ως μέσο πολιτισμού, οι οποίοι είναι εξαιρετικά φιλόξενοι.
Κορωνίδα της Ηπειρώτικης κουζίνας παραμένει η χειροποίητη πίτα, η οποία είχε και έχει και σήμερα, κεντρικό ρόλο για την Ηπειρώτισσα νοικοκυρά. Πίτες καθημερινές ή γιορτινές, απλές ή τελετουργικές, νηστίσιμες ή αρτύσιμες, γρήγορες για να φιλέψουν τον επισκέπτη, πολύπλοκες τόσο, ώστε να κρίνουν τις μαγειρικές ικανότητες της νιόνυφης την επόμενη του γάμου. Πίτες ανοιχτές ή κλειστές, αλμυρές ή γλυκές, με φύλλο ή χωρίς φύλλο, γεμισμένες με κάθε λογής υλικά. Η γλύκα της κολοκύθας, η στυφή γεύση του λάπατου, το αρωμάτων άγριων χόρτων του βουνού, η απλότητα του τυριού.


Και του χρόνου

High Definition Lipoplasty για εμφανές 6-pack

Ένα νέο είδος λιποαναρρόφησης ήρθε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του άντρα και της γυναίκας που γυμνάζονται εντατικά και θέλουν το αποτέλεσμα να φαίνεται έντονα. Η High Definition Lipoplasty (ή αλλιώς λεγόμενη HD-Lipo ή 3D-Lipo) είναι ένα νέο είδος λιποαναρρόφησης που αποσκοπεί στο να τονίσει την εικόνα ενός καλογυμνασμένου σώματος.
Πως τονίζει το 6-pack η HD-Lipo
Πιο συχνά η HD-Lipo αφορά στην περιοχή της κοιλιάς με στόχο να δημιουργήσει το έντονο ανάγλυφο των κοιλιακών μυών, το γνωστό six-pack. Ο πλαστικός χειρουργός κάνει τη λιποαναρρόφηση με τέτοιο τρόπο, ώστε το λίπος που θα αφαιρεθεί να είναι περισσότερο στις λεγόμενες «ραφές» μεταξύ των μυών, την ίδια στιγμή που «στρατηγικά» αφαιρεί λιγότερο λίπος στα σημεία που είναι ο κύριος όγκος των μυικών ινών. Κατ’ αυτόν τον τρόπο τονίζεται η διόγκωση του μυός, δημιουργώντας ένα «ανάγλυφο» που χαρακτηρίζει τους πολύ γυμνασμένους κοιλιακούς.
Η HD-Lipo δεν αφορά μόνο στην περιοχή της κοιλιάς. Βρίσκει εφαρμογή και σε άλλα σημεία του σώματος όπως οι βραχίονες, οι μηροί, η ράχη, οι μηροί, το στήθος κ.α. Στις περιπτώσεις που η σμίλευση αφορά μόνο μια περιοχή, τότε μιλάμε για 3D-lipoplasty, ενώ όταν ο πλαστικός χειρουργός σμιλεύει περισσότερες περιοχές περιμετρικά στο σώμα, τότε μιλάμε για 4D-lipoplasty.
LASER 3D-Lipo
Η 3D-HD-Lipo βρίσκει ιδανικό «σύμμαχο» τη LASER-Λιποαναρρόφηση (Laser Lipolysis). Με τη χρήση του LASER τα αποτελέσματα είναι ακόμα καλύτερα. Τα πλεονεκτήματα της Laser-Lipolysis είναι σημαντικά σε τέτοιες περιπτώσεις που ο πλαστικός χειρουργός σμιλεύει ένα γυμνασμένο σώμα και πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε πολλές λεπτομέρειες.
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της HD-LaserLipolysis;