Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Ηγουμενίτσα: Κατασχέθηκαν πάνω από (86) κιλά κάνναβης, που βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο αμάξωμα του αυτοκινήτου, που οδηγούσε ο 34χρονος δράστης


Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών οργανώθηκε χθες στην Ηγουμενίτσα αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, οδήγησαν στη σύλληψη 34χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς και διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, χθες (24-08-2018) το πρωί, συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, ο προαναφερόμενος.

Ειδικότερα, σε έρευνα που έγινε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 34χρονος, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο πάτωμα του οχήματος, κάτω από τα καθίσματα του οδηγού και συνοδηγού καθώς και κάτω από τις εμπρόσθιες πόρτες, ογδόντα τέσσερα (84) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (86) κιλών και (230) γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-86- κιλά και -230- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 34χρονου συλληφθέντα,
τρία κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του δράστη εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης επτά μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για χρήση πλαστού εγγράφου και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Δήμος Πωγωνίου: Ψήφισμα για το θάνατο του εν ενεργεία Δημοτικού Συμβούλου Τσάλη Αθανασίου


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Δημοτικού Συμβούλου Τσάλη Αθανάσιου, ο οποίος υπηρέτησε με ιδιαίτερο ζήλο και ευσυνειδησία τον Δήμο Πωγωνίου ως Δημοτικός Σύμβουλος, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
– Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των υπαλλήλων του Δήμου Πωγωνίου στους οικείους του εκλιπόντος.
– Να παραστεί ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τέλεση της εξόδιας ακολουθίας του.
– Μα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου εις μνήμην του εκλιπόντος από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την πρώτη μετά τον θάνατό του, τακτική συνεδρίαση.
– Αντί στεφάνου να κατατεθεί χρηματικό ποσό στην Κιβωτό του Κόσμου, παράρτημα Πωγωνιανής.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
***
Αθανάσιος Χρ. Τσάλης 

Συνταξιούχος ΕΛΤΑ
Απόφοιτος Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων
Υπηρέτησε: Ως προϊστάμενος στα Ταχυδρομεία Βήσσανης και Κεφαλοβρύσου
Διετέλεσε: 1.  Πρόεδρος της Κοινότητας Ωραιοκάστρου για δύο τετραετίες
                     2. Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου
                     3. Πρόεδρος Υδρευτικού Συνδέσμου Πηγών Μερόπης επτά Δ.Δ. του Πωγωνίου
                     4. Δημοτικός Σύμβουλος στον πρώην Δήμο Άνω Πωγωνίου
                     5. Αντιδήμαρχος στον πρώην Δήμο Άνω Πωγωνίου.
Διέμενε μόνιμα στο Δ.Δ. Ωραιοκάστρου.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 44 και 40 ετών, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης


Κατασχέθηκαν συνολικά 10 δενδρύλλια κάνναβης και ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (24-08-2018) στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 44 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο 44χρονος διακινεί ποσότητες κάνναβης στην πόλη των Ιωαννίνων αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων τις οποίες καλλιεργεί ο ίδιος, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δύσβατη και κρημνώδη περιοχή μεταξύ Πετροβουνίου και Χαροκοπίου Ιωαννίνων, κρυμμένη σε πυκνή βλάστηση και περιφραγμένη με πλαστική περίφραξη και σκίαση, φυτεία αποτελούμενη από οκτώ δενδρύλλια κάνναβης ύψους από (1,50) έως (3,10) μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες, χθες το μεσημέρι, μετέβησαν με δίκυκλο μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας του 40χρονου, στην παραπάνω περιοχή, όπου ο 44χρονος περιποιούνταν τα ανωτέρω δενδρύλλια ενώ ο 40χρονος επιτηρούσε το χώρο ως τσιλιαδόρος.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δύο δενδρύλλια κάνναβης, ύψους (2,50) και (2,80) μέτρων, τα οποία καλλιεργούσε ο 40χρονος,
ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους (57,5) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων.

Σεισμική δόνηση 3.6 R Ρίχτερ, 29 χλμ νότια των Ιωαννίνων


Σεισμική δόνηση μεγέθους 3.6 R βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:42 το βράδυ της Παρασκευής 24 Αυγούστου, με επίκεντρο 29 χλμ νότια των Ιωαννίνων, σε περιοχή Βορειοανατολικά της Πάργας.
Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα.

Πρέβεζα: Το Σάββατο 25 η Λευκή Νύχτα, την Κυριακή 26 Αυγούστου η γιορτή Σαρδέλας


Με εντυπωσιακό τρόπο η πόλη της Πρέβεζας θα αποχαιρετήσει τον Αύγουστο προσδοκώντας να προσφέρει με τη Λευκή Νύχτα και τη γιορτή της Σαρδέλας ένα αξέχαστο διήμερο στους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της.
Ειδικότερα μια παράδοση χρόνων για την ευρύτερη περιοχή, η γιορτή της Σαρδέλας, θα αναβιώσει και φέτος στο λιμάνι της Πρέβεζας την Κυριακή 26 Αυγούστου και ώρα 9:30 το βράδυ.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σαρδέλα στα κάρβουνα, άφθονο κρασί και σαλάτα ενώ θα διασκεδάσουν
με παραδοσιακή και λαϊκή ορχήστρα με τους Αποστόλη Βαγγελάκη, Γιώργο Καψάλη, Σταυρούλα Δαλιάνη, Γιώργο Μαρινάκη, Δάμωνα Ρουτσάκο και Αποστόλη Σόφη.
Τη βραδιά θα ανοίξουν τα χορευτικά Σύνδεσμος "Εν Αθήναις Σεριφίων", "Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής Νάουσας", "Χορευτικό Χαλάστρας" Δήμου Δέλτα , Χορευτικός Όμιλος Πρέβεζα και το χορευτικό τμήμα του Δήμου Πρέβεζας.
Η γιορτή της Σαρδέλας εδώ και 4 περίπου δεκαετίες αποτελεί σήμα κατατεθέν για την περιοχή της Πρέβεζας και ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα αναδεικνύοντας τους στενούς δεσμούς των κατοίκων της με την αλιεία.
Προσελκύει δε το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών οι οποίοι απολαμβάνουν τα παραδοσιακά εδέσματα συμμετέχοντας στην όμορφη γιορτή μέχρι το πρωί.
Μια μέρα νωρίτερα το Σάββατο 25 Αυγούστου τη Λευκή Νύχτα διοργανώνουν και φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος ιστορικού κέντρου και ο Σύλλογος Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πρέβεζας με τη στήριξη του Δήμου Πρέβεζας.
 Το Σάββατο τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά μέχρι πολύ αργά το βράδυ ενώ σε κάθε γωνιά του ιστορικού κέντρου και της παραλίας θα υπάρχουν πολιτιστικά δρώμενα με κεντρική εκδήλωση τη συναυλία των Monsieur Minimal - Electronic live project Support Κώστας -Ορφέας Γενιάς, Πάνος Ντάλλας, φιλοδοξώντας να ανεβάσουν το κέφι και την χαρά στα ύψη! Μάλιστα στην Πρέβεζα θα βρίσκονται από το Σάββατο και τα συγκροτήματα που θα συμμετάσχουν στην γιορτή της Σαρδέλας και θα χορέψουν (μαζί με το Χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας και τον Χορευτικό Όμιλο Πρέβεζας) στην Πλατεία των δικαστηρίων.

Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας στον Ανισόπεδο Κόμβο Αγρινίου (Βόρειος) από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διαρκείας θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό και ειδικότερα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Αγρινίου (Βόρειος), με στόχο την εκτέλεση γεωλογικών εργασιών.
Ειδικότερα, από τις 27 Αυγούστου στις 08:00, έως και τις 14 Σεπτεμβρίου στις 19:00, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα ισχύσει αποκλεισμός ενός τμήματος της λωρίδας επιτάχυνσης.
Τέλος από 10 Σεπτεμβρίου στις 08:00, έως και 28 Σεπτεμβρίου στις 19:00, στο ρεύμα κυκλοφορία με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα ισχύσει αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας.
Σημειώνεται πως σε περίπτωση ταχύτερης ολοκλήρωσης των εργασιών, η κυκλοφορίας θα αποκατασταθεί νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο.
Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.
Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.

Το πρόγραμμα των αγώνων του Α΄ ομίλου της Β΄ Ερασιτεχνικής


Το πρόγραμμα του Α' Ομίλου της Β' 2018-2019:
1η Αγωνιστική
Αστήρ Αμφιθέας - ΑΠΟΕΛ
ΑΕ Κληματιάς - Δόξα Αναργύρων
ΑΟ Σταυρακίου - Πανζαγορισιακός
ΠΑΣ Αγίας Μαρίνας - Αλμυρός Βουνοπλαγιάς
ΑΕΔ Πωγωνάτος - Αετός Πρωτόπαππας
ΠΑΟ Κρύας - Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου
ΑΕ Λαψίστας - ΠΑΣ Περιβλέπτου
ΑΟ Αμπελόκηποι - Πασσαρώνα Ροδοτοπίου
2η Αγωνιστική
ΑΕ Κληματιάς - Αστήρ Αμφιθέας
ΑΠΟΕΛ - ΑΟ Σταυρακίου
Δόξα Αναργύρων - ΠΑΣ Αγίας Μαρίνας
Πανζαγορισιακός - ΑΕΔ Πωγωνάτος
Αλμυρός Βουνοπλαγιάς - ΠΑΟ Κρύας
Αετός Πρωτόπαππας - ΑΕ Λαψίστας
Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου - Πασσαρώνα Ροδοτοπίου
ΠΑΣ Περιβλέπτου - ΑΟ Αμπελόκηποι
3η Αγωνιστική
Αστήρ Αμφιθέας - ΑΟ Σταυρακίου
ΠΑΣ Αγίας Μαρίνας - ΑΕ Κληματιάς
ΑΕΔ Πωγωνάτος - ΑΠΟΕΛ
ΠΑΟ Κρύας - Δόξα Αναργύρων
ΑΕ Λαψίστας - Πανζαγορισιακός
Πασσαρώνα Ροδοτοπίου - Αλμυρός Βουνοπλαγιάς
ΑΟ Αμπελόκηποι - Αετός Πρωτόπαππας
Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου - ΠΑΣ Περιβλέπτου
4η Αγωνιστική
ΠΑΣ Αγίας Μαρίνας - Αστήρ Αμφιθέας
ΑΟ Σταυρακίου - ΑΕΔ Πωγωνάτος
ΑΕ Κληματιάς - ΠΑΟ Κρύας
ΑΠΟΕΛ - ΑΕ Λαψίστας
Δόξα Αναργύρων - Πασσαρώνα Ροδοτοπίου
Πανζαγορισιακός - ΑΟ Αμπελόκηποι
Αλμυρός Βουνοπλαγιάς - ΠΑΣ Περιβλέπτου
Αετός Πρωτόπαππας - Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου
5η Αγωνιστική
Αστήρ Αμφιθέας - ΑΕΔ Πωγωνάτος
ΠΑΟ Κρύας - ΠΑΣ Αγίας Μαρίνας
ΑΕ Λαψίστας - ΑΟ Σταυρακίου
Πασσαρώνα Ροδοτοπίου - ΑΕ Κληματιάς
ΑΟ Αμπελόκηποι - ΑΠΟΕΛ
ΠΑΣ Περιβλέπτου - Δόξα Αναργύρων
Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου - Πανζαγορισιακός
Αλμυρός Βουνοπλαγιάς - Αετός Πρωτόπαππας

Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι: Ευχαριστούμε τον κ. Θωμά Ντρίκο για την προσφορά του στην παράταξη


Μετά την παραίτηση του Θωμά Ντρίκου για προσωπικούς λόγους, το  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας γίνεται φτωχότερο, καθώς στερείται την παρουσία ενός έντιμου και ηθικού στελέχους.
Σεβόμενοι την απόφαση του, τον ευχαριστούμε για όσα πρόσφερε μέχρι σήμερα  στο Δήμο και την Παράταξή μας.
Παράλληλα, καλωσορίζουμε στη θέση του, το ικανό στέλεχος της παράταξης μας, τον Κώστα Γιαννάκο και του ευχόμαστε καλή δύναμη στα νέα καθήκοντά του δημοτικού συμβούλου.
Επίσης, ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους της παράταξης ότι  έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες ενέργειες  οργάνωσης  της γενικής συνέλευσης που θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για την οργανωτική δομή και το σχέδιο δράσης ενόψει των Δημοτικών Εκλογών Μαΐου 2019. 

Βασίλειος Τόπουλος

Αιμορροΐδες: Επιδεινώνει η ζέστη τα συμπτώματα;


Επιβαρυντικές είναι οι υψηλές θερμοκρασίες για όσους υποφέρουν από αιμορροϊδοπάθεια, και ιδιαίτερα για όσους βρίσκονται σε διακοπές. Αν και πολλοί άνθρωποι αγαπούν τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, αυτή η εποχή μπορεί να προκαλέσει πλήθος προβλημάτων υγείας αλλά και να επιδεινώσει τα υπάρχοντα.
«Τους θερμότερους μήνες του χρόνου, η ζέστη προκαλεί αγγειοδιαστολή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε οίδημα και ερεθισμό. Εκτός αυτού, υπάρχουν και άλλα έμμεσα αίτια επιδείνωσης της πάθησης, όπως η δυσκοιλιότητα - ιδιαίτερα συχνή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, και η πρόκληση πυελικής συμφόρησης και διαστολής του αιμορροϊδικού πλέγματος. Επίσης, τα επεισόδια διάρροιας δεν είναι λιγότερο ύπουλα. Τα υγρά κόπρανα είναι πολύ όξινα, μπορεί να γίνουν η αιτία ερεθισμού και φλεγμονής των αιμορροΐδων», επισημαίνει ο γενικός χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr).