Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Γιάννενα: Θερμή υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας

Η πρωτεύουσα της Ηπείρου υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα την Ιερή Φλόγα.
Οι λαμπαδηδρόμοι ξεκίνησαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα από το Δικαστικό Μέγαρο και αφού διέσχισαν τη Λεωφόρο Δωδώνης, την οδό Αβέρωφ και τη Λεωφόρο Καραμανλή, κατέληξαν στην πλατεία Μαβίλη, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής του βωμού.

Η  ειδική τελετή  ξεκίνησε με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδος και Βραζιλίας.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Βασίλης Κατσώρας και ο εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας.
Η Ολυμπιακή φλόγα συνέχισε το ταξίδι της για την Βόρειο Ελλάδα, ώστε στη συνέχεια να περάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να φωτίσει το Ρίο της Βραζιλίας και τους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πασχαλινό μπαζάρ από το ΚΕ.ΘΕ.Α. Ηπείρος στις 25 και 26 Απριλίου

Τη Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου ενεργοποιείται η κάρτα σίτισης

Τη Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου θα ενεργοποιηθεί εκ νέου η κάρτα αλληλεγγύης, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς το πρόγραμμα παρατάθηκε για τρεις ακόμη μήνες.
Συνολικά θα πιστωθεί το ποσό των 16.763.510,00 ευρώ σε 148.056 δικαιούχους της κάρτας σίτισης. 
Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι τελευταίοι δικαιούχοι, όπως αυτοί καθορίστηκαν από τη διαδικασία επανεξέτασης της Επιτροπής Κρίσης της Κ.Υ.Α. , οι οποίοι με την παρούσα θα λάβουν δέκα δόσεις της επιδότησης.

Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που δίδεται μέσω της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι, ανερχόμενη στο ποσό των 70-220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Υποψήφιο για τα βραβεία Public το βιβλίο του Ηπειρώτη συγγραφέα Αλέξανδρου Νίκα ''Ένας αιώνας και μιά νύχτα''

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής τριών δικύκλων από αποθήκη στο Νεοχώρι Άρτας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονου ημεδαπού, για τα αδικήματα της κλοπής και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, υπόθεση κλοπής τριών δικύκλων από αποθήκη, στο Νεοχώρι Άρτας.
Η συστηματική έρευνα οδήγησε στα ίχνη ενός 46χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 46χρονος δράστης κατά το χρονικό διάστημα από 07 έως 20-04-2016 στο Νεοχώρι Άρτας, αφαίρεσε από αποθήκη ιδιοκτησίας 31χρονου ημεδαπού, δύο δίκυκλα μοτοποδήλατα και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν στο σπίτι του 46χρονου δράστη και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
ο κινητήρας της κλεμμένης μοτοσικλέτας
ο κινητήρας του ενός εκ των δύο κλεμμένων μοτοποδηλάτων
ο σκελετός μίας δίκυκλης μοτοσικλέτας, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 24-06-2015 στο Τμήμα Ασφάλειας Μοσχάτου Αττικής και
ένας σκελετός μοτοποδηλάτου
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Στη Φιλαδέλφεια μετακινείται τηλεοπτικά αυτή την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 η εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ» της ΕΡΤ-3

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Φιλαδέλφεια μετακινείται τηλεοπτικά αυτή την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 η εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ» της ΕΡΤ-3.
Προσκεκλημένη των διοργανωτών της HERMES EXPO INTERNATIONAL, η ομάδα παραγωγής της εκπομπής, σ’ αυτό το πρώτο μέρος του οδοιπορικού στις ΗΠΑ, καταγράφει την 25η διοργάνωση του εκθεσιακού φορέα που συγκεντρώνει και διασυνδέει Ελληνοαμερικανούς, Έλληνες και Αμερικανούς επιχειρηματίες, επαγγελματίες και νεολαία, συνομιλεί με εκθέτες, οικονομολόγους, αντιεισαγγελείς, προέδρους εθνικοτοπικών οργανώσεων, εκπροσώπους οργανισμών, παιδιά που έλαβαν υποτροφίες για σπουδές στην Ελλάδα και επιφανείς αποδήμους που βραβεύτηκαν για τις δράσεις και τα έργα τους στην ομογένεια.
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

ΩΡΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ: 15:00 μ.μ.-16:30 μ.μ.

Ελληνοαραβικοί διάλογοι

Πήραμε μια πρωτοβουλία εδώ στα Γιάννενα να φτιάξουμε ένα εγχειρίδιο με βασικούς ελληνοαραβικούς διαλόγους επειδή οι πρόσφυγες έχουν μεγάλη δυσκολία στην επικοινωνία όταν βγαίνουν έξω από τους καταυλισμούς.
Η πρώτη γνώμη που έχουμε από αυτούς είναι πολύ θετική.
Γράφηκε στη θρησκευτική διάλεκτο γιατί αυτή τη γνωρίζουν όλοι οι άραβες ανεξάρτητα από ποια χώρα είναι και ποια αραβική γλώσσα ή διάλεκτο μιλάνε.
Είναι πιστεύουμε μια πολύ καλή δουλειά που πρέπει ν' αξιοποιηθεί κι αλλού πανελλαδικά όπου υπάρχουν πρόσφυγες.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Μεγάλη Δευτέρα (25-04-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Μεγάλη Τρίτη (26-04-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Μεγάλη Τετάρτη (27-04-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Μεγάλη Πέμπτη (28-04-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Μεγάλο Σάββατο (30-04-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο - Χόχλα – Κουκούλι.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 3η/25-4-2016 τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Σας  καλούμε στις είκοσι πέντε (25) του μηνός Απριλίου έτους  2016,  ημέρα Δευτέρα και ώρα 15.00, στην ανοικτή τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
-Επικύρωση των αποφάσεων - πρακτικών  των αριθμ. 1/24-2-2016 και 2/28-3-2016 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου
-Έγκριση 2ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2016(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
-Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το  A΄ τρίμηνο έτους 2016(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
-Έγκριση Περιφερειακών Προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από έσοδα της Περιφέρειας έτους 2016(εισήγηση: η Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού)

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Μεγάλη Δευτέρα (25-04-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανιά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.
Μεγάλη Τρίτη (26-04-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.
Μεγάλη Τετάρτη (27-04-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.
Μεγάλη Πέμπτη (28-04-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή - Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό - Ροδαυγή – Πιστιανά.

Μεγάλο Σάββατο (30-04-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.