Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ιερά Μονή Σωσίνου: Αγρυπνία για τα Εισόδια της Θεοτόκου, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου

 
Αγρυπνία θα τελεστεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στην Ιερά Μονή Σωσίνου, για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Η Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9 το βράδυ και θα τελειώσει λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα προς Δευτέρα.

Συνελήφθη 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπή αγροτικών προϊόντων από αποθήκη στις Συκιές Άρτας

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν ακόμα δύο ομοεθνείς του, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθη, χθες (15-11-2016) το απόγευμα στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν και δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 32 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 41χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 13 έως 15-11-2016 στις Συκιές Άρτας, αφαίρεσε από αποθήκη ιδιοκτησίας 26χρονου ημεδαπού, (116) τελάρα που περιείχαν ρόδια, βάρους περίπου δύο τόνων και στη συνέχεια τα διέθεσε σε 28χρονο ομοεθνή του, έναντι χρηματικού ποσού.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν τα κλεμμένα προϊόντα σε αποθήκη του 32χρονου δράστη και εξακριβώθηκε ότι είχαν μεταφερθεί εκεί με φορτηγό αυτοκίνητο, από τον 28χρονο, με σκοπό την προσωρινή αποθήκευση και τη μετέπειτα εξαγωγή τους στην Αλβανία.
Τα κλεμμένα προϊόντα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη ενώ το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 28χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του κλεμμένου εμπορεύματος, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Δήμος Πωγωνίου: Συνέντευξη με θέμα "Το φορητό πλανητάριο ταξιδεύει στο Δήμο Πωγωνίου" από τον Αντιδήμαρχο Πωγωνίου κ. Τάσο Γιούνη, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στις 11:00 π.μ., στα γραφεία της ΠΕΔ

Η συνέντευξη τύπου με θέμα «Το φορητό πλανητάριο ταξιδεύει στο Δήμο Πωγωνίου» θα δοθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στις 11:00 π.μ., στα γραφεία της ΠΕΔ, από τον Αντιδήμαρχο Πωγωνίου κ. Τάσο Γιούνη.
Για την ταινία που θα προβληθεί στους μαθητές θα μιλήσει ο κ. Κώστας Σακκάς.

Διευκρινίσεις για το πώς θα υπολογίζονται οι νέες συντάξεις στο Δημόσιο

Η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εξέδωσε εγκύκλιο η οποία παρέχει διευκρινίσεις για το συνταξιοδοτικό των υπαλλήλων του Δημοσίου, τους εξομοιούμενους με αυτούς, καθώς και τους στρατιωτικούς.
Με βάση τα αναφερόμενα στην εγκύκλιο, επηρεάζονται αρνητικά όσοι ασφαλισμένοι του Δημοσίου οι οποίοι, αν και υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν από την έναρξη ισχύος του νέου ασφαλιστικού νόμου, δηλαδή στις 13 Μαΐου 2016, αλλά όμως δεν είχαν καλύψει το απαιτούμενο όριο ηλικίας ή είχαν επιστρέψει στην εργασία τους, οι συντάξεις που θα λάβουν, θα υπολογιστούν με τον τρόπο που ορίζει ο νέος ασφαλιστικός νόμος. 
Επίσης, με την εγκύκλιο ορίζεται ότι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν δύο συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα λάβουν μία σύνταξη ως άθροισμα των προηγούμενων, καθώς θα ενταχθούν στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Συγκεκριμένα, εάν συνταξιούχοι του Δημοσίου λαμβάνουν κατά την ημερομηνία ένταξής τους στον ΕΦΚΑ και άλλη σύνταξη ή άλλες συντάξεις κύριας ασφάλισης και από άλλους ασφαλιστικούς φορείς, ο ΕΦΚΑ θα καταβάλει μία σύνταξη ίση με το άθροισμα των συντάξεων αυτών, υπό την προϋπόθεση ότι οι συντάξεις αυτές προέρχονται από ίδια αιτία. Εάν προέρχονται από διαφορετική αιτία, ο ΕΦΚΑ θα καταβάλει αυτές χωριστά.
Παραδείγματα:

Δήμος Πωγωνίου: Επιστολή διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του τμήματος συνοριακής φύλαξης Καστάνιανης

Την αντίδρασή του στο κλείσιμο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης εκφράζει με επιστολή του στον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου, με την 245/15-11-16 απόφαση της έκτακτης συνεδρίασής του, επανέρχεται στις αλλαγές που επιφέρει το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναθεώρηση της ΕΛ.ΑΣ. και οι οποίες μόνο αρνητικές συνέπειες έχουν για την ευαίσθητη παραμεθόρια περιοχή μας.
Από την πρώτη παρουσίαση του Προεδρικού Διατάγματος έως και σήμερα, το ακριτικό Πωγώνι καλείται να αντιμετωπίσει τους «δαίμονες» μιας αναδιάρθρωσης που σχεδιάστηκε, όπως συνεχώς αποδεικνύεται, χωρίς καμία γνώση των ιδιαιτεροτήτων κάθε περιοχής.
Το νέο «χτύπημα» για τους δημότες μας, στην πλειοψηφία τους άτομα ηλικιωμένα και μοναχικά, δίνεται με την κατάργηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης. Το γεγονός αυτό θα σηματοδοτήσει την έναρξη μίας νέας περιόδου ανασφάλειας για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που επιμένουν να «φυλούν Θερμοπύλες».
Στο Δήμο Πωγωνίου λειτουργούσαν πέντε τμήματα Συνοριακής Φύλαξης (Δελβινακίου, Αγίας Μαρίνας, Κεφαλοβρύσου, Καστάνιανης και Πωγωνιανής), τα οποία συμπτύχτηκαν σε τρία (3) Καστάνιανης, Δελβινακίου και Κεφαλοβρύσου.  Ωστόσο το Υπουργείο επανήλθε κάνοντας λόγο για μία ακόμη κατάργηση, αυτή του τμήματος Κεφαλοβρύσου, η οποία αποσύρθηκε μετά από τις έντονες αντιδράσεις τόσο της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και της τοπικής κοινωνίας.
Τις τελευταίες ημέρες όμως γινόμαστε δέκτες μίας ακόμη απόφασης που αφορά την κατάργηση του Τμήματος Καστάνιανης.  Πρόκειται για ένα νευραλγικό τμήμα, ακριβώς πάνω στην μεθόριο γραμμή. Το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης επιβλέπει μια δύσκολη γεωγραφική περιοχή που δε μπορεί να υποστηριχθεί από κανένα άλλο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης.
Κανένα τμήμα Συνοριακής Φύλαξης δεν πρέπει να καταργηθεί σε αυτή την πολύπαθη γωνιά της χώρας που μέχρι σήμερα αποτελεί την εύκολη επιλογή για όποια αρνητική αλλαγή σχεδιάζει η πολιτική εξουσία. Ο Δήμος Πωγωνίου δε μπορεί και δεν δέχεται να μπει στη λογική επιλογής Τμημάτων που θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά. Αντιθέτως, απαιτούμε από την πολιτεία την ενίσχυσή τους, στην κατεύθυνση εμπέδωσης της ασφάλειας, ζητώντας την τήρηση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας.
Ζητούμε την αναθεώρηση της απόφασης και την εφαρμογή ενός σχεδιασμού που θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και θα επιστρέψει επιτέλους την ηρεμία στην περιοχή του Πωγωνίου. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα μας βρει απέναντι καθώς γνώμονάς μας είναι η προστασία των δημοτών.                                               

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου


Κωνσταντίνος Καψάλης»

Ερώτηση του Κώστα Τασούλα για το κλείσιμο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Καστανιανής

Με αισθήματα απογοήτευσης αλλά και αγανάκτησης πληροφορήθηκαν οι κάτοικοι πολλών ακριτικών χωριών του Πωγωνίου την κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης.
Το θέμα της ασφάλειας της περιοχής αυτής είναι σύνθετο, έχει αναδειχθεί πολλές φορές από τους εκπροσώπους του Πωγωνίου τοπικά και στην Αθήνα και αυτό που περίμεναν οι κάτοικοι είναι η υλοποίηση κυβερνητικών υποσχέσεων για ενίσχυση της φύλαξης, όπως λ.χ. είχε δεσμευθεί ότι θα γίνει με εκ νέου άνοιγμα στρατιωτικών φυλακίων ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Π. Καμμένος.
Αντί όμως για ενίσχυση της φύλαξης έχουμε τώρα την κατάργηση ενός Τμήματος Φύλαξης που κάλυπτε μία μεγάλη έκταση στα σύνορα με την Αλβανία και συγκεκριμένα τα χωριά Λάβδανη, Αγία Μαρίνα, Καστάνιανη, Χαραυγή και Κτίσματα.
Τονίζεται ότι το κτίριο που στεγάζει το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης έχει παραχωρηθεί άνευ μισθώματος στην Πολιτεία και η απομάκρυνσή του υπονομεύει τα αισθήματα εμπιστοσύνης και ασφάλειας των κατοίκων που τους ενέπνεε η επιτόπου παρουσία της Συνοριοφυλακής, σε μια περίοδο που η εισαγόμενη από την Αλβανία εγκληματικότητα είναι εντονότατη.
Κατόπιν των ανωτέρω:
Ερωτάται ο Υπουργός Εσωτερικών
Για τις ενέργειες τις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει προκειμένου όχι μόνο να αποτραπεί η κατάργηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης, αλλά και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας στην περιοχή Πωγωνίου.

Ο ερωτών Βουλευτής

Τασούλας Κώστας

Βασίλης Τσίρκας: Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Συμπληρώνονται φέτος 43 χρόνια από τον Νοέμβρη του 1973 και την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών. Η 17η του Νοέμβρη αποτελεί κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας και φωτεινό ορόσημο στους αγώνες του λαού για ελευθερία, δημοκρατία και ανεξαρτησία.
Το μήνυμα του αγώνα της γενιάς του Πολυτεχνείου παραμένει αναλλοίωτο σήμερα και αποτελεί πυξίδα στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας.
Το Πολυτεχνείο είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει το επίκαιρο του νοήματός του στους σημερινούς αγώνες για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία, για κοινωνική δικαιοσύνη, για την προστασία των αδύναμων. Μας εμπνέει για να εργαστούμε σκληρά και να χτίσουμε την Ελλάδα των δημοκρατικών αξιών και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σήμερα τιμούμε όλους εκείνους τους απλούς αγωνιστές του λαού μας που πάλεψαν για αξιοπρέπεια, για λαϊκή κυριαρχία και ανεξαρτησία και συνεχίζουμε να δίνουμε αδιάλειπτα τη μάχη για δημοκρατία, υπερασπιζόμενοι τις αξίες και τα ιδανικά του λαού. Παλεύουμε για τη νέα γενιά, μαζί με τη νέα γενιά, για ένα καλύτερο αύριο. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου επιβεβαιώνει με τον πιο περίτρανο τρόπο πως οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι εκείνοι που δεν δίνονται.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 R βορειοδυτικά των Ιωαννίνων

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:40 το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου βορειοδυτικά των Ιωαννίνων, σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο της δόνησης ορίζεται στα 15 χλμ. βορειοδυτικά των Ιωαννίνων και το εστιακό της βάθος στα 5 χλμ.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

ΕΠΣΗΠ: Κάλεσμα για το φιλικό με την Μπαρτσελόνα, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, ώρα 19:00

Η ΕΠΣΗΠ με ανακοίνωση της καλεί τον ποδοσφαιρικό κόσμο να βρεθεί το βράδυ της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες" και να στηρίξει με την παρουσία του την φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στους παλαίμαχους του ΠΑΣ Γιάννινα και της Μπαρτσελόνα που γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό.
Η ανακοίνωση της ΕΠΣΗΠ:
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. ΗΠΕΙΡΟΥ καλούν όλα τα μέλη τους: ερασιτεχνικά σωματεία, ακαδημίες ποδοσφαίρου, παράγοντες των ομάδων, ποδοσφαιριστές, προπονητές, αλλά και τους νεαρούς αθλητές των τμημάτων υποδομών μαζί με τους γονείς τους να στηρίξουν με την παρουσία τους το μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός, τον αγώνα παλαιμάχων δύο ιστορικών ομάδων, της ομάδας σύμβολο της Καταλονίας, την Μπαρτσελόνα, και της αγαπημένης μας ομάδας, του ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην πόλη μας την Παρασκευή 18/11/2016 και ώρα 19:00 στο Εθνικό Στάδιο Ζωσιμάδες.

Γεμίζοντας τις κερκίδες του Εθνικού Σταδίου της πόλης μας σε ένα παιχνίδι με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, αφού αποτελεί τον πρώτο σταθμό μιας μεγάλης εκστρατείας αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, θα αποδείξουμε την ευαισθησία για μια ακόμη φορά των ανθρώπων του ηπειρώτικου ποδοσφαίρου σε θέματα προσφοράς και στήριξης ευπαθών ομάδων.

Γιάννης Καραγιάννης: Θετικό το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης στο αίτημα για παραχώρηση της Μαθητικής Εστίας στο Δήμο Ζίτσας

Ο Βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, κατέθεσε στις 7 Οκτωβρίου αναφορά στον Υπουργό Παιδείας, αίτημα του Δήμου Ζίτσας για παραχώρηση της χρήσης της Μαθητικής Εστίας του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, προκειμένου να αξιοποιηθεί από το Δήμο - σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων - για τη δημιουργία δομής εκπαίδευσης και διαβίωσης ενηλίκων ατόμων με αυτισμό, που θα λειτουργεί παράλληλα με τη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων "Ελένη Γύρα".

Ο Υπουργός Παιδείας, ως εποπτεύων του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, απαντώντας στην αναφορά του κ. Καραγιάννη σημειώνει ότι, όπως προκύπτει από το αριθμ. 604/66/35871/13.10.2016 εισηγητικό έγγραφο του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., η σημερινή Διοίκηση του Ιδρύματος αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση του Δήμου Ζίτσας, ως εκ τούτου εντάσσει το αίτημα για την 25ετή παραχώρηση στο Δήμο της χρήσης της Μαθητικής Εστίας στο πλαίσιο του σχεδιασμού που εκπονεί για την αξιοποίηση του συνόλου της ιδιόκτητης ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σούπερ μάρκετ στην Άρτα

Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 32χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής από σούπερ μάρκετ στην Άρτα και σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 32χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος κατά τον τελευταίο μήνα αφαίρεσε τμηματικά από σούπερ μάρκετ στην Άρτα, διάφορα αλκοολούχα ποτά.
Σημειώνεται ότι, ο δράστης την 14-11-2016 είχε συλληφθεί στον Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, για παρόμοια κλοπή από σούπερ μάρκετ στην Πρέβεζα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απόπειρας διάρρηξης σε σπίτι στην Άρτα

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 22χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απόπειρας διάρρηξης σε σπίτι στην Άρτα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 22χρονου ημεδαπού, για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων, ο 22χρονος το μεσημέρι της 10-11-2016 αποπειράθηκε να διαρρήξει, με τη χρήση κατσαβιδιού, σπίτι στην Άρτα, έγινε όμως αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού και τράπηκε σε φυγή.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Σε Περιφέρειες και Δήμους περνά η δυνατότητα του καθορισμού των κατηγοριών χρήσεων γης

Σε Περιφέρειες και  τους Δήμους περνά η δυνατότητα του καθορισμού των κατηγοριών χρήσεων γης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχεδίου νόμου «Χωρικός Σχεδιασμός-Βιώσιμη Ανάπτυξη» του Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Παράλληλα, σύμφωνα με το «Έθνος», με την προτεινόμενη ρύθμιση που θα παραμείνει σε δημόσια διαβούλευση έως τις 18 Νοεμβρίου αυστηροποιείται το πολεοδομικό πλαίσιο και στις περιοχές προστασίας εντάσσονται πλέον ο αιγιαλός, η παραλία, οι ποταμοί, οι λίμνες και τα ρέματα.
Το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για την εκπόνηση σχεδίων χρήσεων γης σε τοπικό επίπεδο, θέτει στην κορυφή της πυραμίδας την Εθνική Χωροταξική Στρατηγική και καθορίζει ότι ο χωρικός σχεδιασμός διαχωρίζεται σε στρατηγικό και ρυθμιστικό. 

Συλλήψεις πέντε ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, πέντε άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
Χθες το απόγευμα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, ποινής κάθειρξης έξι ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Χθες το απόγευμα στην Παντάνασσα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης έξι μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί επιταγών.
Χθες το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ποινής φυλάκισης επτά μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.