Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Από την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου η εξόφληση του υπολοίπου της επιδότησης


Σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί εκτός απροόπτου το υπόλοιπο της επιδότησης που οφείλεται στους δικαιούχους αγρότες.
Συγκεκριμένα μιλάμε για το υπόλοιπο ποσό της ενιαίας ενίσχυσης μαζί με το λεγόμενο «πρασίνισμα», το 30% δηλαδή που απομένει.
Ακόμη οι δικαιούχοι αγρότες θα πάρουν  το υπόλοιπο 10% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για ζημιές που αφορούν την περίοδο του 2018.
Η πληρωμή θα ξεκινήσει στις 18 Δεκέμβρη και θα ολοκληρωθεί στις 20 του μήνα.

Σαρωτικές αλλαγές στο επίδομα παιδιού, γέννας και ενοικίου


Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας το οποίο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή  σύμφωνα με τα «Νέα»  προβλέπει παρεμβάσεις και αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα (παιδιού, γέννας και ενοικίου).
Σύμφωνα με την εφημερίδα στις εν λόγω διατάξεις, από «σκανάρισμα» θα περνούν όλοι οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, οι οποίοι θα πρέπει να δηλώνουν και το σχολείο των παιδιών τους, ενώ για να δικαιούνται το επίδομα οι πολίτες άλλων κρατών θα πρέπει να διαμένουν στη χώρα μας τουλάχιστον 10 χρόνια, από 5 χρόνια που ισχύει σήμερα.
Για τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου θα απαιτείται η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για τη μισθωμένη κατοικία να είναι στο όνομα του αιτούντος ή μέλους του νοικοκυριού.
Από το νέο έτος και μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου όλα τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλονται στους δικαιούχους την τελευταία εργάσιμη εκάστου μήνα.
Ο χάρτης των κοινωνικών επιδομάτων διαμορφώνεται από το νέο έτος ως εξής:
Επίδομα παιδιού:
Θα χορηγείται στους δικαιούχους που έχουν παιδιά εφόσον υπάρχει εγγραφή σε σχολείο και δεν έχει μείνει στην ίδια τάξη λόγω του αριθμού απουσιών. Για πολίτες άλλων κρατών απαιτείται να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα δέκα έτη πριν από το έτος υποβολής της αίτησης.

Περιφέρεια Ηπείρου: Έκτακτο Δελτίο Ε.Μ.Υ. για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων


Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα Έκτακτο Δελτίο   Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Προβλέπεται κακοκαιρία από σήμερα το βράδυ από τα Δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ θυελλώδεις ανέμους. 
Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τα Δυτικά το μεσημέρι του Σαββάτου.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν αύριο Σάββατο και μέχρι το απόγευμα στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου.
Στο Ιόνιο από αργά το  απόγευμα    θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι που τη νύχτα θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς τα 10 μποφόρ. 
Σταδιακά από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 8 και τοπικά 9 μποφόρ και το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Έχοντας υπόψη το Δελτίο της Ε.Μ.Υ. η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου εφιστά την προσοχή των συναρμόδιων υπηρεσιών και ιδίως των πολιτών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
 Έχοντας υπόψη:
 Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010.
 Τις διατάξεις του Ν.4555/2018.
 Την αρ. 160/19 Α.Δ.Σ. (ΨΧΧΣΩ1Ω-ΔΕ8) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής .
 Την αρ. 972/6899/13-9-19 ορθή επανάληψη(66ΧΤΩ1Ω-20Γ)απόφαση Δημάρχου περί ορισμού
μελών Ο.Ε.
 Την αρ.1035/7307/1-10-19 (ΩΓΜΠΩ1Ω-2ΡΡ)απόφαση Δημάρχου περί τροποποίηση της
Α.Δ.972/19 περί ορισμού μελών Ο.Ε.
 Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής
Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 16η Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα & ώρα 12.00 το μεσημέρι για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος
«ΠΑΝ. ΚΑΡΕΤΣΟΥ » Κοινότητας Λάβδανης .
2. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος
«ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ » Κοινότητας Δελβινακίου έτους 2019.
3. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ» Κοινότητας Βασιλικού έτους 2019.
4. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΑΓ. ΚΟΣΜΑ » Κοινότητας Βήσσανης έτους 2019–έγκριση γενόμενων δαπανών έτους 2019.
5. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» Κοινότητας Βήσσανης έτους 2019–έγκριση γενόμενων δαπανών έτους 2019.
6. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ» Κοινότητας Βήσσανης έτους 2019–έγκριση γενόμενων δαπανών έτους 2019.
7. Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη προϋπολογισμού έτους 2020 του κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ».
8. « Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη προϋπολογισμού έτους 2020 του κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ ».
9. «Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη προϋπολογισμού έτους 2020 του κληροδοτήματος «ΑΓ. ΚΟΣΜΑ».
10 Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη προϋπολογισμού έτους 2020 του κληροδοτήματος «ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ».
11. Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη προϋπολογισμού έτους 2020 του κληροδοτήματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΕΤΣΟΥ».
12. Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη προϋπολογισμού έτους 2020 του κληροδοτήματος «ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ ».
13 «Περί έγκρισης απολογισμού-ισολογισμού έτους 2018 του Κληροδοτήματος «ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ».
14. «Περί έγκρισης απολογισμού-ισολογισμού έτους 2018 του Κληροδοτήματος «ΠΑΝ. ΚΑΡΕΤΣΟΥ».
15. Έγκριση απολογισμού –ισολογισμού έτους 2018 του Κληροδοτήματος «ΑΓ. ΚΟΣΜΑ».
16. Περί ανάθεσης σε δικηγόρο για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΠΑΝ. ΚΑΡΕΤΣΟΥ».
17. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Ανόρυξη γεώτρησης στην Τ.Κ. Αγίου Κοσμά|».
18. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση οδού προς εξωκκλήσι Αγίων Αναργύρων Τ.Κ. Κουκλιών Δήμου Πωγωνίου».
19. Κατακύρωση ή μη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου Δ4 επί της οδού Σταγειρίτη Αθανασίου 31- Δήμου Πυλαίας – Π.Ε. Θεσσαλονίκης.
20. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 14 η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2019 Δήμου Πωγωνίου.
21. Διαγραφή τελών ύδρευσης Δήμου Πωγωνίου.
22. Ορισμός δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με προσφυγή της κ.Μπεκρή κατά της αρ.151/19 Α.Δ.Σ.

* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνάντηση εργασίας για το υπό ίδρυση Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας στην Ήπειρο


Στα πλαίσια της δημιουργίας Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας  (οικοσύστημα καινοτομίας) που σχεδιάζει η Περιφέρεια Ηπείρου για την προσέλκυση εταιρειών διεθνούς βεληνεκούς, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης συναντήθηκε σήμερα,  ύστερα από πρόσκλησή του, εκ νέου με  διευθυντές και στελέχη των δύο εταιριών Team Viewer Greece και P&I Hellas, που ήδη λειτουργούν στα Ιωάννινα.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το θέμα των κτιριακών υποδομών για τη μακροχρόνια ανάπτυξή τους.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τα στελέχη των ανωτέρω εταιριών για τις ενέργειες που -εκ μέρους του- έχουν γίνει ως τώρα και για τα επόμενα στάδια που  ακολουθούν. 
Για την περαιτέρω προώθηση των διαδικασιών ζητήθηκε  από τις εταιρίες να παραθέσουν αναλυτικά στοιχεία με τις απαιτούμενες προδιαγραφές για τις μακροχρόνιες υποδομές τους, προκειμένου να σχεδιαστεί από κοινού το κτιριολογικό πρόγραμμα για τις ανάγκες των πρώτων εταιριών που θα εγκατασταθούν.
Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για την 21η Ιανουαρίου 2020, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Κέντρου Έρευνας της   Team Viewer Greece στα Ιωάννινα.
Η Περιφέρεια βρίσκεται σε παράλληλες συζητήσεις και με άλλες εταιρίες του κλάδου που έχουν  εκδηλώσει ανάλογο ενδιαφέρον συμμετοχής στο Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας και ήδη έχουν δρομολογηθεί συναντήσεις κορυφής στις αρχές του επόμενου έτους.  

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΕΜΥ: Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ επιδείνωση θα παρουσιάσει  ο καιρός από το βράδυ της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στη Δυτική Ελλάδα.
Το Σάββατο οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι έντονες
Οι άνεμοι πιθανόν το Σάββατο να φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ
Κακοκαιρία προβλέπεται από σήμερα το βράδυ Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.
Μέχρι τη νύχτα του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου η κακοκαιρία θα έχει περιοριστεί στα νοτιοανατολικά.
Αναλυτικά:
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:
Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου
Από τις βραδινές ώρες ο Ετεοκλής θα χτυπήσει στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και από τη νύχτα στην Κρήτη.
Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου
Εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές, αναμένεται να επηρεαστούν:
Α) από τις πρώτες πρωινές ώρες η ανατολική Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η δυτική Μακεδονία,

Χριστουγεννιάτικο Bazaar Aγάπης από τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, από τις 17:30 ως τις 21.00


Στο πλαίσιο των κοινωνικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ ενόψει των φετινών Χριστουγέννων, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 από τις 17:30 ως τις 21.00 θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου (γωνία με Χαριλάου Τρικούπη-μπροστά από το Αρχοντικό Ιωαννίδη), το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Bazaar αγάπης των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Όπως κάθε χρόνο τα έσοδα του Bazaar των μαθητών διατίθενται για την οικονομική ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων συμπολιτών μας και στο πλαίσιο αυτό, θα προσφερθούν για τα συσσίτια των απόρων της Ενορίας Περιβλέπτου.
Ταυτόχρονα, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας θα συνοδεύσουν μουσικά την εκδήλωση δίνοντας μια εορταστική νότα στο κέντρο της πόλης, ενώ σε συνεργασία με το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ Ι.Ε.Κ. ΓΙΑΤΣΟΣ, σπουδαστές από το τμήμα Αισθητικής-Μακιγιάζ θα κάνουν face painting και σπουδαστές από το τμήμα Κομμωτικής θα κάνουν κοτσιδάκια σε μικρούς και μεγάλους και θα μας μεταφέρουν στη μαγεία των Χριστουγέννων.
Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Παραμυθιά Θεσπρωτίας: Συνελήφθη αλλοδαπός μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών


Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς εμπλέκεται σε (2) περιπτώσεις τετελεσμένης απάτης στην περιοχή της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας και του Αγρινίου καθώς και σε τουλάχιστον (15) απόπειρες απάτης σε περιοχές της Ηγουμενίτσας, της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας και των Ιωαννίνων

Το συνολικό παράνομο όφελος που αποκόμισαν ανέρχεται στις 9.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν επιπλέον πάνω από 269.000 ευρώ

Συνελήφθη, χθες (12-12-2019)  το απόγευμα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και απατών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, τη στιγμή που ο δράστης παραλάμβανε το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ από ηλικιωμένη, την οποία είχαν προσεγγίσει νωρίτερα τηλεφωνικά συνεργοί του με απατηλές προφάσεις.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι τους γιατρούς και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα και χρήζουν άμεσα χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι δράστες απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά καθώς επικαλούνταν ότι για την πραγματοποίηση της χειρουργικής επέμβασης ήταν απαραίτητα προσθετικά υλικά (χρυσές λάμες) μεγάλου κόστους.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, έχοντας αναλάβει το ρόλο του «εισπράκτορα», μετέβαινε σε προκαθορισμένα σημεία προκειμένου παραλάβει τα χρήματα από τα υποψήφια θύματα, ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης και τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα.
Με τον τρόπο αυτό, εκμεταλλευόμενοι τη σύγχυση και την ψυχολογική φόρτιση που προκαλούσαν στους πολίτες, επεδίωκαν την άμεση είσπραξη των χρημάτων που απαιτούσαν. Με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, εξαπάτησαν την 18-10-2019 στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας, άλλη μία ηλικιωμένη γυναίκα, αποσπώντας της το χρηματικό ποσό των (9.000) ευρώ.
Επίσης, τα μέλη της σπείρας με την ίδια μεθοδολογία αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν, κατά το τελευταίο διήμερο (11 και 12-12-2019), τουλάχιστον άλλους δεκαπέντε (15) πολίτες στην περιοχή της Ηγουμενίτσας, της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας και στα Ιωάννινα, αξιώνοντας ποσά που ξεπερνούν τις (269.000) ευρώ. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσο διευκόλυνσης για την τέλεση των ανωτέρω αδικημάτων.
Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας για εμπλοκή του και σε άλλες περιπτώσεις, καθώς και για τον εντοπισμό των συνεργών του, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

13η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Δεκεμβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Ο. Κόντσικας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 15-12-19/15:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2019
ΓΗΠΕΔΟ  ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 
           
Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)    
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:00)      
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (15:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (15:00)
Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (15:00)
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (15:00)
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)

Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης 2019


Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανάρτησε τα αποτελέσματα των ελέγχων για την εξισωτική αποζημίωση 2019 και ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των επιδοτήσεων στους δικαιούχους αγρότες.
Όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ ολοκληρώθηκε, η τελική κατάταξη των παραγωγών που αιτήθηκαν στο Μέτρο 13 Εξισωτική Αποζημίωση, για το έτος 2019.
Μετά την πραγματοποίηση όλων των προβλεπόμενων ελέγχων και την αξιολόγηση των υποβαλλόμενων ενδικοφανών προσφυγών εκδόθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι πίνακες Παραδεκτών Αιτήσεων (Εγκεκριμένων) και Μη Παραδεκτών Αιτήσεων (Απορριπτόμενων), οι οποίοι έχουν αναρτηθεί και είναι διαθέσιμοι για προσωποποιημένη πληροφόρηση των παραγωγών στην ιστοσελίδα του Οργανισμού μέσω της Online εφαρμογής “Καρτέλα Αγρότη”, www.opekepe.gr  - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ - Εφαρμογές υποστήριξης συναλλαγών με τον πολίτη- Καρτέλα Αγρότη (https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab/ ) - Μέτρο 13- 2019- Ένταξη με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών.

13η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Δεκεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Αναγέννηση (Α.Ε. Κληματιάς-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 14-12-19/15:00), εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ο. Ζίτσας-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 15-12-19/15:00)


ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2019
ΓΗΠΕΔΟ    ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ                
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2019
ΓΗΠΕΔΟ ΑΣΦΑΚΑΣ    
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ (15:00)
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)
Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009   (15:00)      
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ  (15:00)
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ(15:00)
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ  (15:00)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ (15:00)
Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ(17:30)

Συμβουλές για ασφαλή Χριστούγεννα με το κατοικίδιό σας


Ο Δεκέμβριος είναι ο κατεξοχήν μήνας των εορτών και των οικογενειακών συγκεντρώσεων, στις οποίες συμμετέχουν μικροί, μεγάλοι και, φυσικά, τα κατοικίδιά μας. Ωστόσο το γιορτινό φαγητό και οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνοι για τους τετράποδους φίλους μας.
Όπως εξηγεί η κτηνίατρος Μαρία I. Σοφιανού, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα μπορεί να πέσουν πάνω στα κατοικίδια και να τα τραυματίσουν, εάν εκείνα προσπαθήσουν να ανέβουν πάνω τους ή να παίξουν με τα στολίδια, τα λαμπάκια και τις γιρλάντες τους. 
Επίσης τα ζώα μπορεί να μπερδευτούν στα καλώδια και τις γιρλάντες ή να φάνε κομματάκια από τις γιρλάντες καθώς τις μαδάνε. Το υλικό από τις γιρλάντες όμως μπορεί να οδηγήσει σε απόφραξη της πεπτικής οδού, σοβαρό έμετο, αφυδάτωση και ίσως σε χειρουργική επέμβαση. Ειδικά οι σκύλοι κινδυνεύουν από ηλεκτροπληξία, αν αρχίσουν να δαγκώνουν τα καλώδια από τα φωτάκια που αναβοσβήνουν.
Πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει και το νερό στο δοχείο, όπου πολλοί βάζουν τα φρέσκα χριστουγεννιάτικα δέντρα για να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό. Αν προσθέσετε στο νερό φυτοφάρμακα, ζάχαρη ή άλλες ουσίες, μπορεί να είναι τοξικό για το ζώο αν το πιει. Το νερό αυτό είναι επίσης στάσιμο, επομένως δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσουν στο κατοικίδιο γαστρεντερικές διαταραχές.