Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Αυξάνεται το ακατάσχετο στα 1.500 ευρώ για χρέη μισθωτών και συνταξιούχων

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει το όριο για το ακατάσχετο των λογαριασμών μισθοδοσίας και των συνταξιοδοτικών λογαριασμών από τα 1.000 ευρώ που είναι σήμερα, στα 1.500 ευρώ.
Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών θεσπίζει το ακατάσχετο της κινητής και ανίκητης περιουσίας των πολιτών για χρέη προς το Δημόσιο έως το ποσό των 500 ευρώ, σε μια προσπάθεια να μπει ένα ελάχιστο όριο προστασίας για όσους χρωστούν στο κράτος.

Στην ίδια λογική είναι και ο καθορισμός του κατώτατου ορίου των 50 ευρώ για οφειλές προς το Δημόσιο, κάτω του οποίου απαγορεύονται οι κατασχέσεις λογαριασμών που έχουν οι πολίτες στις τράπεζες.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 101η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 101η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, συνεχίζονται αύριο και κορυφώνονται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου με την καθιερωμένη παρέλαση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.
Κατά τη διήμερη επίσκεψή του ο κ. Παπούλιας επισκεφθεί τον εκθεσιακό χώρο του Ιστορικού Αρχείου του Μουσείου Ηπείρου και θα εγκαινιάσει έκθεση με θέμα «Η Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ήπειρο το 1988».
Την Πέμπτη στις 19:00 μ.μ. θα επισκεφθεί το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών και θα παρακολουθήσει εκδήλωση με τη φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου.
Στις 20:00 θα ξεναγηθεί στην έκθεση με θέμα «Ενθυμήματα. Έκθεση από τα αρχεία της εφημερίδας Ήπειρος του Γεωργίου-Χατζή Πελλερέν».
Την Παρασκευή στις 10:30 π.μ. ο κ. Παπούλιας θα παραστεί στη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.
Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ηρώο Μπιζανομάχων, όπου θα γίνει απόδοση τιμών και θα καταθέσει στεφάνι.

Μετά  θα παρακολουθήσει την παρέλαση.

Καλπάκι Πωγωνίου: Μπλόκο σε 158 κιλά χασίς από τον εκπαιδευμένο σκύλο της αστυνομίας

Πραγματοποιήθηκε έρευνα σε φορτηγό, όπου εντοπίστηκαν μέσα σε κρύπτες, πάνω από (158) κιλά κάνναβης

Συνελήφθη σήμερα (19-02-2014) το πρωί, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε με φορτηγό, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης στη χώρα μας.
 Η σύλληψη του επετεύχθη στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί, ακινητοποίησαν φορτηγό (νταλίκα), με αλβανικές πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο οδηγούσε ο 32χρονος.
 Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα σε κρύπτες, στον χώρο των αποσκευών και του αμαξώματος του οχήματος, (118) δέματα που περιείχαν κάνναβη βάρους (158.800) γραμμαρίων.
 Επίσης, κατασχέθηκαν (2) κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα, καθώς και το φορτηγό, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διερεύνηση της εγκληματικής δράσης του 32χρονου και τον εντοπισμό τυχόν άλλων εμπλεκομένων. 

Στην «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης

Στο μεγαλύτερο αντάμωμα των αποδήμων Ηπειρωτών, την «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Αθήνα, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Με τη συμμετοχή ογδόντα χορευτικών ομίλων με πάνω από δύο χιλιάδες χορευτές, πλήθους κομπανιών, χορωδίας και πολυφωνικών ομίλων, η εκδήλωση αποτελεί ένα πλουσιότατο γιορταστικό πολυθέαμα, μοναδικό στην εποχή μας.

Οι Ηπειρώτες μέσα και από τέτοιες εκδηλώσεις, στέλνουν μηνύματα συλλογικής έκφρασης, δημιουργίας και αγώνα, τόσο σημαντικά και απαραίτητα στους δύσκολους καιρούς μας.

Αργούν τα μέτρα στην παραμεθόριο! Τρία χρόνια …υπομονή για να «θωρακιστούν» ηλεκτρονικά τα σύνορα

Την ίδια ώρα, η ανασφάλεια μεγαλώνει και τα ακριτικά χωριά ερημώνουν...
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, αναγνωρίζει τα προβλήματα, αλλά δηλώνει ότι δεν μπορεί να τα λύσει άμεσα!

Τρία χρόνια … υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι του ακριτικού Πωγωνίου και γενικά των παραμεθόριων περιοχών της Ηπείρου, ώστε να «σφραγιστούν» τα σύνορα! 
Το βασικό μέτρο που πρόκειται να εφαρμοστεί είναι η εγκατάσταση πλήρους συστήματος καμερών κατά μήκος της Ελληνοαλβανικής μεθορίου.
Το ερώτημα ωστόσο που τίθεται, είναι τι θα μείνει να φυλάξουν μετά από τρία χρόνια, όταν καθημερινά τα ακριτικά μας χωριά ερημώνουν; Μάλλον τίποτε και αυτό  είναι εκείνο που φαίνεται πως  δεν το έχει αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης.

3.000 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε διαθεσιμότητα μέχρι τα τέλη Μαρτίου

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα 3.000 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Η διεύθυνση προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών σε επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Εσωτερικών με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2014, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την περικοπή περίπου 100 εκατ. ευρώ από την επιχορήγηση των ΟΤΑ, επικαλείται τη μείωση της μισθοδοσίας λόγω των υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

1.143.034 πινακίδες κατατέθηκαν την πενταετία 2009-2013

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας 1.143.034 έφτασαν τα οχήματα, επιβατικά και δημόσιας χρήσης που τέθηκαν σε ακινησία την πενταετία 2009-2013.
Για την ίδια περίοδο τα οχήματα για τα οποία έγινε άρση ακινησίας ανέρχονται σε 438.842.
Το μεγαλύτερο κύμα κατάθεσης πινακίδων καταγράφηκε το 2013 όταν σε ακινησία μπήκαν 318.497 οχήματα ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς.
Αναλυτικά:
- το 2009 σε ακινησία τέθηκαν 169.205 οχήματα και έγινε άρση ακινησίας σε 73.180
- Το 2010 σε ακινησία τέθηκαν 189.666 οχήματα και έγινε άρση ακινησίας σε 55.330
- Το 2011 σε ακινησία τέθηκαν 193.922 οχήματα και έγινε άρση ακινησίας σε 72.831
- Το 2012 σε ακινησία τέθηκαν 271.744 οχήματα και έγινε άρση ακινησίας σε 91.310
- Το 2013 σε ακινησία τέθηκαν 318.497 οχήματα και έγινε άρση ακινησίας σε 146.191
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σε σύνολο 1.143.034 οχημάτων που τέθηκαν σε ακινησία την πενταετία 2009-2013, τα 1.035.290 είναι επιβατικά και δημόσιας χρήσης.

Παρόλα αυτά, όμως, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο αριθμός των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα το 2008 ήταν 7.729.262 και στο τέλος του 2012 ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 8.069.872 οχήματα.

«…Για μια ποιοτική Αυτοδιοίκηση, από την Δημαγωγία στην Δημιουργία»

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

Οι συναντήσεις που προηγήθηκαν για την διερεύνηση συνεργασίας και την εύρεση κοινού τόπου για τις επερχόμενες εκλογές στην πόλη μας, μεταξύ των Οικολόγων Πράσινων και την Παράταξη 3 Κλικ Αριστερά, πέρα από φιλικό-συνεργατικό πνεύμα και κοινή διάθεση, ας ελπίσουμε ότι αποτελούν την απαρχή για κάτι όμορφο και ελπιδοφόρο…
          Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την συγκρότηση μετώπου Κοινωνικών Δυνάμεων, με την συμμετοχή Ενεργών Πολιτών, για την ενιαία έκφραση στις κοινωνικές μάχες, με ριζοσπαστικές θέσεις στα κατεστημένα συμφέροντα και στην υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών. Πέρα από τις εκλογές και αξιώματα πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια Ανθρώπινη Αξιοβίωτη καθημερινότητα στην πόλη μας, μια υπεύθυνη περιβαλλοντική πολιτική, κοινωνικά δίκαιη διοίκηση και οικονομικά αλληλέγγυα στα πιο αδύναμα στρώματα.
          Προϋποθέσεις αυτής της συμφωνίας είναι το ξεκίνημα ενός δημόσιου διαλόγου, ένα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ουσίας και ΤΟΠΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των προβλημάτων, ανοικτό σε κάθε πολίτη σε κάθε δημοκρατική συλλογικότητα και δημόσιο φορέα της πόλης.

ΟΠΕΚΕΠΕ : Παρατάθηκε έως και 15 Μαΐου, η προθεσμία αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ,  λόγω της τροποποίησης του ΚΑΝ (ΕΚ) 73/2009 και της εφαρμογή των μεταβατικών διατάξεων της νέας ΚΑΠ για το έτος 2014, βάσει του Καν. (ΕΕ) 1310/2013, παρατείνεται για το έτος 2014 η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης έως την 15η Μαΐου 2014.

Στους 43 έφτασαν οι νεκροί της γρίπης

Με εφιαλτικούς ρυθμούς αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των θυμάτων από τη γρίπη στη χώρα μας, καθώς μέσα σε μόλις μία ημέρα άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη γρίπη φτάνει τους 43, την ώρα που σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 61 άτομα, με τις νέες εισαγωγές να φτάνουν τις 10.
Σημειώνεται ότι από την αρχή της φετινής έξαρσης του ιού στη χώρα μας σε ΜΕΘ έχουν νοσηλευθεί 156 άτομα.