Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Άρτα: Συνελήφθη ανήλικος για διακίνηση σκληρών ναρκωτικών

 

Είχε αφιχθεί προηγουμένως στην πόλη, μεταφέροντας ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, ενώ συνελήφθη και ο φερόμενος αποδέκτης των ναρκωτικών

Συνελήφθη σήμερα (20-08-2024) μετά τα μεσάνυχτα στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη επιπλέον ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ανήλικο, έχοντας αφιχθεί λίγο νωρίτερα στην πόλη της Άρτας από την Αθήνα με λεωφορείο.

Στον έλεγχο που επακολούθησε, βρέθηκαν στο σακίδιο πλάτης που έφερε και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες, που περιείχαν 101,6 γραμμάρια ηρωίνης και 1,5 γραμμάρια κοκαΐνης, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εντοπίστηκε στη συνέχεια και συνελήφθη ακόμη ένας ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται ότι θα παραλάμβανε τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών από την ανήλικο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην  Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Απάντηση στη «Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου»

 


Η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για λόγους εντυπώσεων, επανέρχεται ακόμη μια φορά στο ζήτημα των έργων, προμηθειών και παροχής υπηρεσιών μικρής κλίμακας, που μετά από εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, εγκρίνονται από την Περιφερειακή Επιτροπή.

Και το πράττει αυτό, όταν στη χθεσινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής δόθηκαν για πολλοστή φορά εξηγήσεις, κλήθηκε ο υπεύθυνος Μηχανικός για διευκρινίσεις και προτάθηκε στον επικεφαλής της κ. Γεώργιο Πρέντζα να επισκεφθεί και να ενημερωθεί για όλα τα στοιχεία που ζητούσε στην Τεχνική Υπηρεσία, πράγμα που έπραξε.

Προκειμένου να μην αιωρούνται φήμες, να μη θίγεται η υπόληψη και το ήθος υπαλλήλων που εργάζονται άοκνα και ευσυνείδητα, όπως ο Περιφερειάρχης και στη χθεσινή συνεδρίαση εξήγησε, επαναλαμβάνεται ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στηρίζονται – κατά περίπτωση και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα-είτε σε μελέτες, είτε σε τεχνικές εκθέσεις και δεν μπορεί να αμφισβητείται η υπευθυνότητα των υπαλλήλων που τις υπογράφουν και είναι υποχρεωμένοι να τις εφαρμόσουν και να τις ελέγξουν.

Εορτασμό διακοσίων είκοσι χρόνων (από το 1804) της Μάχης του Σέλτσου και του Ολοκαυτώματος των Σουλιωτών

 


Εορτάζονται εφέτος τα ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΕΙΚΟΣΙ   χρόνια ( απο το 1804) της Μάχης του Σέλτσου και του Ολοκαυτώματος των Σουλιωτών που επακολούθησε. Όμως για δεκαετίες παρέμενε άγνωστη  και οι μάρτυρές της Σουλιώτες ήταν οι αγνοούμενοι της Ιστορίας

Η παρουσία στο Σέλτσο -Για πρώτη φορά- του ανώτατου Πολιτειακού Άρχοντα στις 23-8-2016 σηματοδότησε πλέον την αλλαγή των μέχρι τώρα δεδομένων για την ανάδειξη της Ιστορικής Μονής και της θυσίας των Σουλιωτών.

Ακολούθησε το 2022 η έκδοση Προεδρικού διατάγματος για την καθιέρωση της 23ης Αυγούστου ως επίσημη εορτή του δήμου Γ. Καραισκάκη και ημέρας μνήμης του Ολοκαυτώματος των Σουλιωτών.

Μια νέα σελίδα άνοιξε για το Σέλτσο. Επιτέλους με δικαιωματικό τρόπο παίρνει τη θέση που του αξίζει στις σελίδες δόξας των αγώνων του Ελληνικού έθνους, δίπλα στο Κούγκι στο Ζάλογγο στο Μεσολόγγι και στο Αρκάδι.......   Απομένει  να υπενθυμίσουμε προς όλους τους αρμόδιους φορείς ότι δεν είναι αίτημά μας αλλά αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας  να αντιμετωπίσει  το Σέλτσο με την ιδιαίτερη φροντίδα και τιμή που του αξίζει.

Σε αυτό δεν μπορούμε παρά να υπογραμμίσουμε την  καταλυτική  συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου και προσωπικά του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη, που άφησε τη σφραγίδα του στο Σέλτσο, ως επίσης, της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και   του Δήμου Γεωργίου Καραΐσκάκη  για την  ανάδειξη και αναγέννηση του  σημαντικού Ιστορικού μνημείου.

ΛΑ.ΣΥ. Ηπείρου: 2 εκατομμ. ευρώ με απευθείας αναθέσεις έργων χωρίς μελέτες, σε λιγότερο από 1 μήνα. Τεράστια πρόκληση!

 


ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 19ης  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Δύο (2) εκατομμύρια ευρώ για έργα με απευθείας αναθέσεις έχουν ψηφιστεί σε μόλις 3 συνεδριάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός, χωρίς να προσκομιστεί ποτέ καμία τεχνική περιγραφή των έργων.

Η περιφερειακή αρχή της ΝΔ, εισηγείται και ψηφίζει απευθείας αναθέσεις έργων στα οποία δεν γνωστοποιείται η έκταση, ο τόπος, οι εργασίες και το κόστος υλικών. Και ενώ αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν, όλα τα έργα κοστίζουν 24.800€ !

Χωρίς καμία περιγραφή των εργασιών και των υλικών μένει να απαντηθεί τι ακριβώς ελέγχουν οι μηχανικοί της περιφέρειας όταν βεβαιώνουν ότι ένα έργο έγινε, και φυσικά με ποια δικαιολογητικά πληρώνονται αυτά τα έργα από την οικονομική υπηρεσία της Περιφέρειας.

Στην σημερινή συνεδρίαση λόγω της πίεσης του εκπροσώπου της ΛΑ.ΣΥ. για προσκόμιση των τεχνικών εκθέσεων, ο κ. Περιφερειάρχης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κάλεσε τον προϊστάμενο τεχνικών έργων.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη αναζητούμενος αλλοδαπός

 


Συνελήφθη χθες (19-8-2024) το μεσημέρι στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς αναζητούμενος αλλοδαπός.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, για παράβαση της νομοθεσίας «περί ναρκωτικών».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 

Έναρξη εγγραφών μέσω ΕΣΠΑ σε Παιδικούς- Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ &ΚΔΑΠ μεΑ του Δήμου Ιωαννιτών για το σχολικό έτος 2024-2025

 


Ο Δήμος Ιωαννιτών καλεί τους ωφελούμενους – κατόχους voucher που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στους Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών, να προσέλθουν για την κατάθεση του voucher από Τετάρτη 21 Αυγούστου έως και Παρασκευή 23 Αυγούστου και ώρες από 07:30 π.μ. έως και 15:00 μ.μ. στον 2 ο Παιδικό Σταθμό στην Πλατεία Πάργης.

Από Δευτέρα 26 Αυγούστου και ώρες από 08:30 π.μ. έως και 14:30 μ.μ., η κατάθεση των voucher από τους ωφελούμενους θα συνεχιστεί στην Διεύθυνση των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών, Αβέρωφ 6, 2 ος Όροφος.

Σχετικά με τους ωφελούμενους γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ιωαννιτών η κατάθεση των voucher για την εγγραφή θα πραγματοποιηθεί σε κάθε ΚΔΑΠ, ενώ για το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Ιωαννιτών η κατάθεση voucher για την εγγραφή θα πραγματοποιηθεί στο ΚΔΑΠμεΑ Εθνικής Αντιστάσεως 6 (Περιοχή Καρδαμιτσίων) και ώρες από 9:00 π.μ έως και 15:00 μ.μ.

Πώς θα καταβάλλονται με την προπληρωμένη κάρτα τα επιδόματα ανεργίας

 


Ανατροπή στον τρόπο που πληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας, το επίδομα τέκνων, γέννησης, οικονομικής ενίσχυσης αναδοχής και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα φέρνει η υποχρεωτική καταβολή τους μέσω της προπληρωμένης κάρτας!

Η προπληρωμένη κάρτα επιδομάτων έρχεται μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να «σηκώνουν» μετρητά ποσό έως το 50% του επιδόματος, ενώ το άλλο μισό θα πρέπει να δαπανάται μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών, δηλαδή μέσω της προπληρωμένης κάρτας. Όσοι, δε, επιλέγουν να πληρώνουν μεγαλύτερο ποσό μέσω κάρτας θα έχουν και επιπλέον «προνόμια».

Πρακτικά, κάποιος που παίρνει επίδομα ΟΠΕΚΑ ή επίδομα ανεργίας από ΔΥΠΑ ύψους 500 ευρώ θα μπορεί να ξοδέψει τα 250 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας και τα άλλα 250 ευρώ με μετρητά. Να σημειωθεί ότι φυσικά θα μπορεί να ξοδέψει και όλο το ποσό μέσω της κάρτας, αλλά όχι όλο το ποσό με μετρητά. Επίσης, οι δικαιούχοι της προπληρωμένης κάρτας θα συμμετέχουν σε κληρώσεις, λοταρίες και προγράμματα επιβράβευσης που θα διεξάγουν τόσο οι τράπεζες όσο και οι αρμόδιοι φορείς.

ΠΑΣ Γιάννινα: Έναρξη συνεργασίας με Χρήστο Βουτσά



Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του μεσοαμυντικού Χρήστου Βουτσά με ελεύθερη μεταγραφή. Ο Βουτσάς γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 2001 και ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πρωτέα Ευόσμου πριν μετακομίσει στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ όπου κατέκτησε τα πάντα με τις μικρές ομάδες του Δικεφάλου του Βορρά.

Το 2019 και σε ηλικία 18 ετών μετακόμισε στην Ολλανδία για να ενταχθεί στην Βίλεμ αγωνιζόμενος τόσο στην Κ19 όσο και στην δεύτερη ομάδα. Μετά από δύο χρόνια παραμονής το καλοκαίρι του 2021 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Εργοτέλη την φανέλα του οποίου φόρεσε σε 30 αγώνες πετυχαίνοντας κι ένα γκολ.

Σειρά είχε ο Λεβαδειακός όπου την σεζόν 2022-23 αγωνίστηκε σε δύο παιχνίδια για να ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός Β’ την περσινή σεζόν σε μια γεμάτη χρονιά με 36 αγώνες, ένα γκολ και δύο ασίστ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα τον καλωσορίζει και του εύχεται καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ: https://pasgiannina.gr/

Έρχονται νέες αυξήσεις φωτιά σε βασικά είδη των σούπερ μάρκετ

 


«Φωτιά» στα ράφια των αλυσίδων σούπερ μάρκετ με νέο κύμα αυξήσεων να αναμένεται από τον Σεπτέμβριο.

Οι ανατιμήσεις σε βασικές πρώτες ύλες, οι τιμές των οποίων διαπραγματεύουνται στις διεθνείς αγορές, μαζί με την γενικότερη γεωπολιτική αστάθεια που πυροδοτεί αυξήσεις στην ενέργεια και τα μεταφορικά κόστη, προεξοφλούν ένα θερμό φθινόπωρο της τιμές των αγαθών.

Ήδη η αγορά έχει προαναγγείλει αυξήσεις στις τιμές του καφέ, ενώ η άνοδος του κακάο επηρεάζει τις τιμές αρκετών προϊόντων στην βιομηχανία τροφίμων, την ίδια στιγμή που τυροκομικά, γάλα, χυμός πορτοκαλιού, τσάι, βούτυρο έχουν διψήφια ποσοστά αύξησης σε σχέση με πέρυσι, ενώ μέρος των νέων αυξήσεων θα περάσουν στην κατανάλωση το επόμενο διάστημα.

Μέσα σε ένα χρόνο η τιμή του καφέ στις διεθνείς αγορές ανατιμήθηκε κατά 67%, του κακάο 159% του γάλακτος 19%, των τυροκομικών 12,1%, η τιμή στον χυμό πορτοκαλιού αυξήθηκε κατά 40%, ενώ τα τσάι 20%, το βούτυρο 65% και τα πουλερικά 13,3%.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού με πλαστά έγγραφα

 


Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας προέβησαν στη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού στην Ηγουμενίτσα, κατά τον οποίο ο 43χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Σε περαιτέρω έλεγχο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη καταχώρησης για τον 43χρονο του μέτρου της άρνησης εισόδου και διαμονής υπηκόου τρίτης χώρας σε έδαφος SCHENGEN.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.

Δελβινάκι: Εκδήλωση με θέμα: «Κουκάλογο & παραδοσιακή κτηνοτροφία, σε ένα κοινό μέλλον», την Παρασκευή 23 Αυγούστου



Στο Δελβινάκι, 23/08/24, ημέρα Παρασκευή, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνδρομή της Τ.Κ Δελβινακίου και του Φυσιολατρικού - Ορειβατικού συλλόγου Πωγωνίου, θα πραγματοποιήσει, εκδήλωση στον αύλειο χώρο του πρώην Αρρεναγωγείου -Παρθεναγωγειου με θέμα: «Κουκάλογο & παραδοσιακή κτηνοτροφία, σε ένα κοινό μέλλον».

Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 20 Αυγούστου

 


Την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:30

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00