Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Παρακάλαμος: Γενική συνέλευση για την επανέναρξη-διαχείριση του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά, την Παρασκευή 16 Ιουνίου, ώρα 19:30, στο χώρο του Δημαρχιακού Καταστήματος

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από ένα χρόνο απραξίας καλούμε τους φίλους του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά σε γενική συνέλευση την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, ώρα 19:30, στο χώρο του Δημαρχιακού Καταστήματος  Παρακαλάμου.

Θέμα της συνάντησης θα είναι η επανέναρξη-διαχείριση για το μέλλον της ομάδας μας.  

Γιάννενα: Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες-παραγωγούς, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, ώρα 18:30, στο ξενοδοχείο Du lac

 


H Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων και οι θεματικές Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Αγροτικής Πολιτικής διοργανώνουν την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 και ώρα 18:30, ανοιχτή πολιτική εκδήλωση-συζήτηση στο ξενοδοχείο Du lac  με θέμα: «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών καθώς και τη στήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα» με ομιλητές την Ολυμπία Τελιγιορίδου,  Αναπλ.  τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, πρώην Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Νίκο Σκορίνη, τομεάρχη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τα 7 βήματα για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους, περιλαμβάνει μέτρα για την ανασυγκρότηση του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου και την ουσιαστική στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών.  

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους παραγωγούς, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους παραγωγικούς και τοπικούς φορείς και όλους τους πολίτες προκειμένου, εν όψη των εκλογών της 25ης Ιουνίου, να ενημερωθούν για το πρόγραμμά μας αλλά και να καταθέσουν και τις δικές τους απόψεις και εμπειρίες.

Ξεκινά τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023»

 


Οι αιτήσεις στην ψηφιακή πλατφόρμα exoikonomo2023.gov.gr

Ξεκινά τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023» που θα διαρκέσει έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2023. Πιο συγκεκριμένα, η ψηφιακή πλατφόρμα για την υποβολή τους (https://exoikonomo2023.gov.gr ), καθώς και το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, θα ανοίξουν τη Δευτέρα και θα παραμείνουν ανοιχτά έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στα εμβληματικά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και στο RePower, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ, από τα οποία διατίθενται 60 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για ευάλωτα νοικοκυριά, με στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Οι παρεμβάσεις που επιδοτούνται είναι:

Με όπλο το «Έλεγχος live» η ΑΑΔΕ στην «μάχη» φοροδιαφυγή

 


Με ένα νέο ηλεκτρονικό «όπλο» η ΑΑΔΕ εφορμά στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές το φετινό καλοκαίρι με στόχο τον εντοπισμό και σύλληψη μέρους της φοροδιαφυγής, προκειμένου να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.

Στο υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ εκτιμούν ότι η τουριστική βιομηχανία, εκτός του ό,τι προσφέρει ισχυρή στήριξη στην οικονομία και την απασχόληση, μπορεί να φέρει σημαντικά φορολογικά έσοδα, με την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων. Μάλιστα σημειώνουν ότι ένα μέρος της περυσινής αύξησης των εσόδων από τον ΦΠΑ οφείλεται και τους εκτεταμένους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τα ειδικά κλιμάκια.

Μάλιστα η χρονική στιγμή είναι κομβικής σημασίας, δεδομένου ότι η νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, θέλει να έχει στην φαρέτρα της αυξημένα φορολογικά έσοδα, προκειμένου αφενός να επιτύχει πιο νωρίς και με μεγαλύτερη ασφάλεια τους δημοσιονομικούς στόχους και αφετέρου να έχει δημοσιονομικό χώρο για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Οι εκτιμήσεις μάλιστα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες σε μία χρονιά, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ιστορικό ρεκόρ εισπράξεως από τον τουρισμό.

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος: Έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση σε όλο το χωριό

 


Συγχωριανοί - συνδημότες

     Σήμερα Κυριακή σχετικά με τις βλάβες του δικτύου Αγίου Παντελεήμων σας ενημερώνω πως από την Παρασκευή το απόγευμα προς βραδάκι έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση παντού  (το ανέφερα και σε προηγούμενη ενημέρωση μου) αλλά χθες παρουσιάστηκε και άλλη βλάβη του ίδιου αγωγού στο γεφυράκι του Άνω Μαχαλά, στα δέκα μέτρα κάτω από την νέα άσφαλτο της Λεμπούσδας.

Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι, Αντ/ρχοι, υδραυλικοί και χειριστής και πρωί πρωί της Δευτέρας θα ξεκινήσει η διόρθωση.

Όπως καταλαβαίνετε αγαπητοί φίλοι, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την διαχείριση του νερού.

Στην δεξαμενή έχουμε νερό αυτήν την στιγμή( ύψους 3 μέτρων περίπου η στάθμη) και συνεχίζει το νερό από το δίκτυο της Αγίας Παρασκευής να διοχετεύεται σε όλο το χωριό μας.

- Συνάμα επί τη ευκαιρία σας πληροφορώ ότι αρχίσαμε την κοπή των χόρτων με μηχάνημα (καταστροφέα) και σήμερα κάποια παιδιά ξεκίνησαν την κοπή σε γειτονιές, όπου δεν μπορεί λόγω μεγέθους να μπει το τρακτέρ.

- Γειτονιά κ.κ. Νάτση Χρήστου, Μάτσικα Κωνσταντίνου κτλ.

- Γειτονιά κ.κ. Αλεξίου Πηνελόπη, Αλεξίου Σπυρίδων, Κρομμύδα Δημήτρη, Καρέτσου Δημητρίου, παρκάκι.

- Γειτονιά κ.κ. Πότση Ελευθερίου, Τσίκα Μιχαήλ κτλ.

- Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι είχαν προβεί στον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους (στις γειτονιές αυτές υπήρξαν πολλοί) και διευκόλυναν τις εργασίες.

- Η προσπάθεια θα συνεχίζεται σε όλες τις κατευθύνσεις (βλάβες νερών, φωτισμός, χόρτα, ασφαλτοστρώσεις κτλ).

- Και όπως λέω πάντα σε συνεργασία Κοινότητας - Δήμου.

- Δεν υπάρχει μαγική ράβδος.

- Υπομονή, επιμονή, συνεργασία και πολύ πολύ τρέξιμο.....

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Πάδες Κόνιτσας: Νεκρή βρέθηκε 59χρονη τουρίστρια

 


Μία 59χρονη τουρίστρια βρέθηκε το πρωί της Κυριακής νεκρή στους Πάδες Κόνιτσας.

Η 59χρονη είχε ταξιδέψει από την Θεσσαλονίκη με προορισμό την Κόνιτσα όπου ήθελε να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που οργάνωνε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Το πρωί της Κυριακής και κατά την έρευνα που έκανε η Αστυνομία η 59χρονη εντοπίστηκε νεκρή στη θέση «Αγία Μαρίνα» στους Πάδες Κόνιτσας.

Η έρευνα της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη ενώ στο σημείο αναμένεται να γίνει αυτοψία από Ιατροδικαστή.

Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

 


Εορτάστηκε σήμερα στην Ήπειρο, ανήμερα της εορτής των Αγίων Πάντων, η «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας», με επίσημες δοξολογίες που τελέστηκαν σε Ιερούς Ναούς των πόλεων των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Ηγουμενίτσας και της Πρέβεζας.

Η «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Πολιτεία με σκοπό την επιβράβευση και την αναγνώριση της προσφοράς των απόστρατων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκαν μετά τη δοξολογία δεξιώσεις, ενώ αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι αποστράτων και εν ενεργεία Αστυνομικών, καθώς και των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρέβεζα: Σύλληψη για παραβίαση ωραρίου μουσικής

 


Συνελήφθη μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας άντρας, διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ως υπεύθυνος, στο οποίο έκανε χρήση μουσικής, παραβιάζοντας το ωράριο λειτουργίας αυτής.

Συνεχίζονται οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων

 


Συνεχίζονται οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων που έχουν εκτροχιάσει και τον πιο συντηρητικό οικογενειακό προϋπολογισμό και δεν αναμένεται να μειωθούν τους επόμενους μήνες.

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, καθώς οι τιμές στα τρόφιμα σημείωσαν περαιτέρω αύξηση κατά 11,6% και παρά τις σημαντικές περικοπές που καταγράφονται από τους πολίτες τους οδηγούν σε αδιέξοδο.

Ειδικότερα, μέσα σε έναν χρόνο καταγράφηκαν ανατιμήσεις σε: Ψωμί και δημητριακά (11,1%), Κρέατα- γενικά (11,9%), Ψάρια- γενικά (5,2%), Γαλακτοκομικά και αυγά (18%), Έλαια και λίπη (15,8%), Φρούτα- γενικά (2,6%), Λαχανικά- γενικά (9,7%), Ζάχαρη- σοκολάτες- γλυκά- παγωτά (10,3%), Λοιπά τρόφιμα (14,2%), Καφέ- κακάο- τσάι (13,2%), Μεταλλικό νερό- αναψυκτικά- χυμούς φρούτων (12,9%) και Αλκοολούχα ποτά- -μη σερβιριζόμενα (8,3%).

ΕΛΣΤΑΤ: Υποχώρησε στο 2,8% ο πληθωρισμός τον Μάιο

 


Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή νέα υποχώρηση κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάιο,  με τον δείκτη να παραμένει σε πτωτική τροχιά για όγδοο διαδοχικό μήνα.

Συγκεκριμένα, ο ετήσιος πληθωρισμός επιβράδυνε στο 2,8% τον Μάιο από 3% τον Απρίλιο, και 11,3% τον Μάιο του 2022.

Αφόρητες πλέον για τα νοικοκυριά οι αυξήσεις στα είδη διατροφής που «τρέχουν» με διψήφιο ποσοστό.

Άνοιξε τις πύλες της, η 21η Πανηπειρωτική Έκθεση

 


Παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και σύσσωμων των τοπικών αρχών πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 10 Ιουνίου, τα εγκαίνια της  21ης Πανηπειρωτικής Έκθεσης  στο Πανηπειρωτικο Στάδιο Ιωαννίνων, η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι την Τετάρτη 14 Ιουνίου.

Η συμμετοχή επιχειρήσεων όχι μόνο της Ηπείρου αλλά κι άλλων περιοχών της χώρας είναι δυναμική, ενώ για φέτος τιμώμενη Περιφέρεια είναι το Βόρειο Αιγαίο, μια ακριτική περιοχή με ποιοτικά τοπικά προϊόντα, με την οποία έχουμε πολλά κοινά.

Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης μεταξύ των άλλων ανέφερε, ότι  η Πανηπειρωτική έκθεση ήταν αυτή που έδωσε πριν μερικά χρόνια το έναυσμα στην Περιφέρεια για να ξεκινήσει να δίνει το παρόν σε διοργανώσεις του εξωτερικού, συνδυάζοντας την παρουσία της με αυτή των παραγωγών, ειδικά του πρωτογενούς τομέα.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 11 Ιουνίου

 


Την Κυριακή 11 Ιουνίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Δημαρχείο Κατσικά, 09:00-14:00

Πότε επιτρέπεται το κολύμπι μετά από αρθροσκόπηση ώμου;

 


Η αρθροσκόπηση ώμου είναι μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική διαδικασία που πραγματοποιείται συχνά για τη διάγνωση και τη θεραπεία μιας ποικιλίας παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ρήξεων του στροφικού πετάλου και της αστάθειας του ώμου. Αποτελεί τη βέλτιστη και πιο σύγχρονη λύση στην αντιμετώπιση των χειρουργικών προβλημάτων του ώμου, η οποία μας επιτρέπει να δούμε στο εσωτερικό της άρθρωσης, να διαγνώσουμε και να θεραπεύσουμε έγκαιρα τα προβλήματα της.

«Ξεκίνησε να εφαρμόζεται, αρχικά, σε επαγγελματίες αθλητές και στη συνέχεια σε ολοένα και περισσότερους ασθενείς που ταλαιπωρούνταν από προβλήματα στη συγκεκριμένη περιοχή και δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους δραστηριότητες, όπως εργασία, υποχρεώσεις, ή ακόμη και να απολαύσουν τις αγαπημένες τους ασχολίες, όπως η άθληση και συγκεκριμένα η κολύμβηση.

Γι’ αυτό και, πολλοί ασθενείς υποβάλλονται στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση για να επιστρέψουν όσο πιο άμεσα είναι εφικτό στην αγαπημένη τους δραστηριότητα, θέτοντας την κοινή ερώτηση: "Πότε μπορώ να επιστρέψω με ασφάλεια στην κολύμβηση;"» αναφέρει ο o δρ Ιωάννης Χ. Φερούσης MD, PhD, Διευθυντής της Ειδικής Ορθοπαιδικής Κλινικής Χειρουργικής Ώμου του Metropolitan Hospital.

Ο οποίος παρακάτω αναλύει τα σχετικά με την πάθηση και την αποκατάστασή της, λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της αρθροσκόπησης ώμου, τη διαδικασία αποκατάστασης και τις συνέπειες της κολύμβησης μετά την επέμβαση.