Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Δήμος Πωγωνίου: Κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου


Ανακοίνωση

Με απόφαση του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη, όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πωγωνίου, θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017,  λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.
Παράλληλα, παρακαλούνται οι δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

ΕΜΥ: Νέα επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις, παγετό, τοπικές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Φωτό: Κώστας Λούκας
Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της  Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Τετάρτη  11 Ιανουαρίου.
Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν την Πέμπτη.
Αναλυτικά:
1. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στη Βορειοδυτική Ελλάδα και κυρίως στο Νομό Ιωαννίνων, στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Στην Αττική παροδικές χιονοπτώσεις από απόψε το βράδυ οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.
2. Παγετός κατά τόπους ισχυρός ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.
3. Τοπικές καταιγίδες από απόψε το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
4. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι από απόψε το βράδυ στο Αιγαίο.
Την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου
1. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
2. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.
3. θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Σε επιφυλακή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΛΓΑ για τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων και των πολύ  χαμηλών θερμοκρασιών που το τελευταίο διάστημα πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας, μετά από εντολή του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου το σύνολο των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουν όποια προβλήματα δημιουργηθούν.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση προκειμένου να διενεργηθούν οι  απαραίτητοι έλεγχοι και εκτιμήσεις των ζημιών, το γεωτεχνικό προσωπικό του ΕΛΓΑ βρίσκεται στο πλευρό των παραγωγών προκειμένου να μεταβεί άμεσα στις πληγείσες περιοχές.

Οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσουργοί  που έχουν υποστεί ζημιές από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες καλούνται να έρθουν σε επικοινωνία με τους ανταποκριτές του ΕΛ.Γ.Α. στο δήμο που ανήκει η πληγείσα καλλιέργεια προκειμένου να επισπευτεί η εκτιμητική διαδικασία.

Περιφέρεια Ηπείρου: Σε εξέλιξη το έργο αντιμετώπισης των προβλημάτων από χιονόπτωση- παγετό

Σε εξέλιξη το έργο αντιμετώπισης των προβλημάτων από χιονόπτωση και παγετό από Περιφέρεια και Π.Ε. Ηπείρου

 Σε πλήρη ανάπτυξη έχει τεθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός της Περιφέρειας Ηπείρου και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από τη σημερινή χιονόπτωση και ιδιαίτερα από τον παγετό που επικρατεί στις περισσότερες περιοχές τους. Από το πρωί συνεργεία ρίχνουν αλάτι στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ για το υπόλοιπο οδικό δίκτυο έχουν διατεθεί ανάλογες ποσότητες αλατιού στους κατά τόπους Δήμους.
Τις επόμενες ώρες το σημαντικότερο πρόβλημα που θα προκύψει στις περιοχές που χιόνισε είναι ο παγετός, που θα προκαλέσει ιδιαίτερη επικίνδυνη ολισθηρότητα, τόσο εντός πόλεων και οικισμών, όσο και στο οδικό δίκτυο, παράγοντα που πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη οδηγοί και πεζοί που πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. 
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για αύριο προβλέπεται νέα ισχυρή χιονόπτωση σε περιοχές της Ηπείρου και για το λόγο αυτό, όσοι μετακινούνται θα πρέπει να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου από τις Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας, τους Δήμους και τα Αστυνομικά Τμήματα.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συμβουλές της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για τις μετακινήσεις πολιτών σε περίπτωση κακοκαιρίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα (κατά τόπους χιονοπτώσεις – παγετός) υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή τους μετακίνηση.
Στο πλαίσιο αυτό συστήνει στους πεζούς:
• Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι.
• Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν.
• Να  προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
• Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.
Παράλληλα, οι οδηγοί:
• Να φροντίζουν το όχημά τους να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.
• Να χρησιμοποιούν πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κ.λπ.).
• Να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
• Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου αν πρόκειται να ταξιδέψουν.
• Να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους.
• Να φροντίζουν ώστε να είναι εφοδιασμένοι με αρκετά καύσιμα.
• Να μειώνουν ταχύτητα και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια.
• Να μη φρενάρουν απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπούν της πορείας τους. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργούν και όταν πρόκειται να επιταχύνουν ή να στρίψουν.
• Να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.
• Να διατηρούν τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός τους  πάντα  καθαρούς.
• Να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα για να έχουν τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός τους.
• Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι.
• Αν οδηγούν σε επαρχιακό δρόμο, να αποφεύγουν τους χιονισμένους χωματόδρομους.
• Να έχουν στο νου τους ότι ενδεχομένως να χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσουν το όχημά τους όταν οδηγούν σε παγωμένο δρόμο.
- Εάν ακινητοποιηθεί το όχημά τους:
• Να μην προσπαθήσουν να «γκαζώσουν» για να απεγκλωβιστούν, γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία.
• Να μετακινήσουν δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξουν το χιόνι από τους τροχούς.
• Να ειδοποιήσουν αμέσως τις αστυνομικές αρχές.
• Να παραμείνουν στο αυτοκίνητό τους και να ανάβουν τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ελέγχοντας ώστε η εξάτμιση να είναι καθαρή από χιόνι.
Σε κάθε περίπτωση οι πεζοί και οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των τροχονόμων και να διατηρούν τη ψυχραιμία τους.
Η ψυχραιμία είναι ο καλύτερος σύμμαχος σε τέτοιες περιπτώσεις.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής στην Πρέβεζα

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού, για κλοπή

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής στην Πρέβεζα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση ευρημάτων, ο 22χρονος εμπλέκεται σε κλοπή καλωδίων ηλεκτροδότησης και ενός μετασχηματιστή από κολώνα της ΔΕΗ, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 5/6-06-2016 στην Πρέβεζα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία οχημάτων σε περιοχές της Ηπείρου

Εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης-παγετού η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:
1) Επαρχιακή Οδό Αρχαγγέλου – Νεράιδας (Νεοχώρι – Διασταύρωση Νεράιδας)
2) Επαρχιακή Οδό Καρτερίου – Κόμβος Βασιλικού Εγνατίας Οδού (μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων)
Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να συμμορφώνονται με τα σήματα κυκλοφορίας και τα σήματα των τροχονόμων.

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για κλοπή χρηματικού ποσού από σταθμευμένο λεωφορείο, στο Βασιλικό Θεσπρωτίας

Συνελήφθησαν, χθες (09-01-2017) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας, δύο άνδρες ηλικίας 26 και 25 ετών, καθώς και μία 33χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, κατοχής ναρκωτικών ουσιών και αντίστασης.
Ειδικότερα, οι τρεις δράστες συνελήφθησαν διότι εμπλέκονται σε κλοπή χρηματικού ποσού από σταθμευμένο λεωφορείο που έγινε χθες το απόγευμα στο Βασιλικό Θεσπρωτίας.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό ενώ στην κατοχή του 26χρονου δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε επιπλέον ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

ΔΕΗ: Αναστέλλονται οι αποκοπές ρεύματος για χρέη λόγω του καιρού

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε την αναστολή των αποκοπών ρεύματος για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ολόκληρη τη χώρα, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν αυτήν την περίοδο.

Η αναστολή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ θα ισχύσει για μία εβδομάδα και «αποδεικνύει εμπράκτως την κοινωνική της ευαισθησία».

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΟΥΚΛΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ''ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ": Ετήσια χοροεσπερίδα το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00, στην αίθουσα «Λευκονόη», Αχιλλέως 69, Ίλιον

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας διοργανώνει μεγάλο γλέντι με τους Φιλιππιδαίους, τη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 13.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Αργοναύτες-Κομνηνοί, Δαβάκη 10 και Δοϊράνης στην Καλλιθέα

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας, σας προσκαλεί σε μια μεγάλη Πανηπειρώτικη συνάντηση, με την μεγάλη οικογένεια των μουσικών της Κόνιτσας, των Φιλιππιδαίων.
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, ώρα μετά τις 13.00' το μεσημέρι και όσο αντέξουμε, γλεντάμε ηπειρώτικα με την κομπανία του Νίκου Φιλιππίδη, με τον ίδιο στο κλαρίνο και τη φλογέρα, τη Λευκοθέα Φιλιππίδη στο τραγούδι, τον Κώστα Φιλιππίδη στο λαούτο και το τραγούδι και μιά πλειάδα μουσικών που θα τους συνοδεύουν
Πλήρες μενού 20 ευρώ.
Η Πανηπειρώτικη συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Αργοναύτες-Κομνηνοί, Δαβάκη 10 και Δοϊράνης στην Καλλιθέα.
Πληροφορίες-κρατήσεις, στα τηλέφωνα: 6945304162 - 6970118160.


Το Δ.Σ. και η Πρόεδρος Γεωργία Κίσκου, του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας

ΔΕΗ: Νέο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών ακόμη και για ποσά κάτω των 500 ευρώ

Διευκολύνσεις και κίνητρα για ρύθμιση των οφειλών καταναλωτών που χρωστούν λιγότερα από 1.000 ευρώ από ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ρεύματος, έως 24 δόσεις για μεγαλύτερες οφειλές, αποφάσισε  το Δ.Σ. της ΔΕΗ.
Παράλληλα, δίνεται και η δυνατότητα αναβίωσης της ρύθμισης των 36 δόσεων για όσους την έχασαν.
Συγκεκριμένα:
- Για όσους, στις 31 Ιανουαρίου, θα έχουν οφειλή μικρότερη των 500 ευρώ, το Δ.Σ. αποφάσισε «πάγωμα» (αναστολή πληρωμής) του χρέους αυτού μέχρι το τέλος του χρόνου (31.12.2017) και τη χορήγηση έκπτωσης 10% στους τρέχοντες λογαριασμούς, υπό την προϋπόθεση ότι θα τους εξοφλούν εμπρόθεσμα. Η ρύθμιση αυτή αφορά 1.150.000 πελάτες περίπου με συνολική οφειλή περίπου 130 εκατ. ευρώ. Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου.
- Για οφειλές έως 1000 ευρώ, θα υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης σε 24 μηνιαίες δόσεις χωρίς προκαταβολή και με άμεση καταβολή της πρώτης δόσης.
- Για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ, προβλέπονται δύο επιλογές: 

O Σύλλογος Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης κόβει τη Πίτα του, τη Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, ώρα 12.00, στην αίθουσα του Α΄ Κ.Α.Π.Η. Μεταμόρφωσης, Κ. Βάρναλη και Κλεισθένους, Μεταμόρφωση

Ανακοίνωση
O Σύλλογος Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης κόβει τη Πίτα του, τη Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, ώρα 12.00΄, στην αίθουσα του Α΄ Κ.Α.Π.Η. Μεταμόρφωσης, Κ. Βάρναλη και Κλεισθένους, Μεταμόρφωση.
Σας περιμένουμε ν’ ανταλλάξουμε ευχές για το καινούργιο χρόνο, με άφθονο κρασί και ηπειρώτικες πίτες.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Συναντήσεις της Μερόπης Τζούφη με Φορείς Υγείας του Νομού Ιωαννίνων

Σειρά συναντήσεων με θεσμικούς φορείς και εργαζόμενους στο χώρο της Δημόσιας Υγείας της περιοχής μας, καθώς και με παρόχους υπηρεσιών υγείας στα περιστατικά Ειδικής Αγωγής, είχε τις προηγούμενες μέρες η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ενημερώθηκε για τα ζητήματα που τους απασχολούν.
Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου η Βουλευτής συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεξελικτικής Αγωγής και με θεραπευτές (λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές) του N. Ιωαννίνων, όπου συζητήθηκε το νέο προτεινόμενο από τον ΕΟΠΥΥ καθεστώς συμβάσεων προς τους παρόχους.
Συμφωνήθηκε η ανάγκη να ζητηθεί από το Υπουργείο και τον ΕΟΠΥΥ περισσότερος χρόνος διαβούλευσης και ενεργού διαλόγου, ώστε να μπορέσουν να υπάρξουν προτάσεις και συγκλίσεις, τόσο για τον εξορθολογισμό των συμβάσεων, όσο και για αξιόπιστο μηχανισμό ελέγχου, με τελικό στόχο τη σωστή εξυπηρέτηση των παιδιών και των οικογενειών τους.

Σύλλογος Απανταχού Διχομοιριωτών Άρτας: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο, τη Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, ώρα 10:30, στην αίθουσα του, Θήρας 117, στον Άγιο Νικόλαο Αθηνών

Αγαπητοί φίλοι και μέλη του Συλλόγου μας,
Σας ανακοινώνουμε ότι τη Κυριακή, στις 29 Ιανουαρίου 2017, και ώρα προσέλευσης 10:30, στην αίθουσα του συλλόγου που βρίσκεται επί της οδού Θήρας 117, στον Άγιο Νικόλαο Αθηνών.
Θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και κατόπιν ο απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ. καθώς και οι αρχαιρεσίες και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Αναμένουμε όλους σας να δώσετε βροντερό παρών.


Το Δ.Σ.