Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΣ Γιάννινα-Χανιά 1-2 (3-5 πέναλτι)

Θρίαμβος για τα Χανιά στους Ζωσιμάδες!

Τα Χανιά βρέθηκαν πίσω στο σκορ αλλά δεν πτοήθηκαν, πέτυχαν δύο γκολ και οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση και συνέχεια στα πέναλτι, όπου και πήραν την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί καθώς στην πρώτη τους τελική προσπάθεια κατάφεραν να σκοράρουν.
Στο 39΄  ο Κρητικός μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή πραγματοποίησε το γύρισμα στον επερχόμενο Σαπαλίδη, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σικαλιά.
Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε άρδην. Τα Χανιά θέλησαν να μπουν δυνατά προκειμένου να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό μειονέκτημα και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και τα κατάφεραν.
Συγκεκριμένα, στο 53ο λεπτό ο Κρητικός κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκονζάλεζ απ' τα αριστερά.
Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου δεν έμεινε εκεί, πίεσε, δημιούργησε φάσεις και κατάφερε να πετύχει και δεύτερο, καθοριστικό τέρμα, πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90'.
Ο Κρητικός αυτή τη φορά εκτέλεσε το φάουλ απ' τον άξονα και ο Γκότοβος με κεφαλιά πάλι, σε μία φάση πανομοιότυπη με το πρώτο γκολ, σκόραρε και οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση.
Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη είχε την ευκαιρία στο 113ο λεπτό να κάνει το 2-2 αλλά το σουτ του Ίλιτς από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Σικαλιά.
Το 1-2 έμεινε έως το τέλος και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.
Εκεί τα Χανιά αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμα και κατάφεραν να πάρουν σπουδαία πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου, ευστοχώντας μάλιστα και στα πέντε πέναλτι.
Μοιραίος για τον ΠΑΣ ήταν ο Μανιάς, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σικαλιά. 

ΠΑΣ Γιάννινα: Σωτηρίου, Ντάσιος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Ναδάλες, Αυγενικού (60' Τζημόπουλος), Χαρίσης, Ηλιάδης (79' Μανιάς), Γιάκος (100' Ίλιτς), Σαπαλίδης, Κρητικός

Χανιά: Σικαλιάς, Οικονομόπουλος, Εσόνο, Γκότοβος, Κοντέων, Γκούμας (46' Κρητικός), Ενγουέμ, Καραγιάννης, Αλέκου (46' Μαρτσάκης), Γκονζάλες, Πάγκαλος 

Έφτασαν τους 22 οι νεκροί από τη γρίπη

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, 22 άνθρωποι έχουν καταλήξει μέχρι σήμερα.
Μέρα με την ημέρα αυξάνεται ο αριθμός όσων χάνουν τη ζωή τους από τις επιπλοκές της γρίπης.

Οι ασθενείς που έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ είναι συνολικά 66 από τους οποίους 30 εξακολουθούν να παρακολουθούνται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Επαναφορά 13ης σύνταξης ΟΓΑ, στα πρώτα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ

Άμεσα θα καταργηθούν όλοι οι νόμοι που μειώνουν τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, ενώ επανέρχεται το δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους με σύνταξη έως 700 ευρώ όπως έκανε γνωστό σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Στρατούλης.
Από όσα είπε ο κ. Στρατούλης, προκύπτει ότι και οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη ΟΓΑ θα λάβουν 13η σύνταξη μετά το Πάσχα όμως, όπως έγινε γνωστό, δεδομένου ότι λαμβάνουν συντάξεις περί τα 360 ευρώ.
"Θα ξεκινήσουμε με το κοινωνικό πακέτο, κυρίως για την ανθρωπιστική κρίση και κάποια πράγματα που αφορούν τον τομέα της Εργασίας και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Τουλάχιστον να σταματήσει η λεηλασία και να γίνει μια καινούργια αρχή" ανέφερε ο κ. Στρατούλης.
Ο κ.Στρατούλης έκανε γνωστό ότι καταργούνται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία ώστε να σταματήσει η μείωση των επικουρικών συντάξεων. Επίσης καταργείται η ρήτρα θανάτου όπως είπε χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα θα στηριχτούν χρηματοδοτικά τα Ταμεία ώστε σταδιακά να είναι εφικτή η αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις.

Η Αδελφότητα Δαφνοφυτιωτών Ιωαννίνων, κόβει την Πίτα της, και διασκεδάζει, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 20:30, στη ταβέρνα ''Η αυλή του Νώντα'', Μιαούλη 1 και Καλαντζή (έναντι Σιδηροδρομικού Σταθμού), Αχαρναί

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόσκληση για την 3η/29-01-2015 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 29-01-2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 19-01-2015 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Δ' τρίμηνο έτους 2014 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση 9ης επαρχιακής οδού από διακλάδωση προς Θεριακήσι μέχρι Δερβίζιανα», προϋπολογισμού € 82.000,00 με Φ.Π.Α.
3. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση οδού από εθνική οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων προς Σίτσαινα», αναδόχου εταιρείας «Δημοσθένη Βήχα και Σία Ο.Ε.», μέχρι την 18-06-2015.

Όλες οι αλλαγές στην Παιδεία

Καταργείται η Τράπεζα Θεμάτων

Σε μεγάλες αλλαγές προχωρά η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. ]
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.
Οι μαθητές της Α' και της Β' Λυκείου θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις χωρίς την Τράπεζα Θεμάτων η οποία καταργείται, ενώ καταργούνται και οι εξετάσεις που θα προσμετρούν σε ποσοστό για την είσοδο στην ανώτατη εκπαίδευση.
Πιο αναλυτικά:
-Καταργείται από εφέτος η «Τράπεζα θεμάτων»
- Καταργούνται από εφέτος οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις στην Α' και την Β΄ Λυκείου
- Στην Γ' Λυκείου θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία, έτσι ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για σπουδές στους υποψηφίους σε τμήματα που είναι κοντά στην περιοχή κατοικίας τους.

Επιστροφή του επιδόματος τέκνων ζητάει ο ΟΓΑ, από 40.000 μη δικαιούχους

Η προθεσμία που είχαν στη διάθεσή τους για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους (έντυπο Α21) έληξε στις 15 Ιανουαρίου του 2015
Επιστροφή του επιδόματος τέκνων από 40.000 μη δικαιούχους θα ζητήσει ο ΟΓΑ, καλώντας τους να δώσουν πίσω τα ποσά που πληρώθηκαν προκαταβολικά για το πρώτο τρίμηνο του 2014 αλλά στη συνέχεια δεν υπέβαλαν τις αιτήσεις τους για να ελεγχθούν αν πληρούν ή όχι τα προβλεπόμενα εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια.

Η προθεσμία που είχαν στη διάθεσή τους για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους (έντυπο Α21) έληξε στις 15 Ιανουαρίου του 2015 και από τον πρώτο έλεγχο που έκανε ο ΟΓΑ στο μητρώο του, διαπίστωσε ότι για 40.000 δικαιούχους τους δεν είχαν υποβληθεί ούτε καταχωρισθεί αιτήσεις για το επίδομα του 2014!

Συνάντηση Περιφερειάρχη με την πρέσβη του Ισραήλ

Την πρέσβη του Ισραήλ Irit Ben- Abba, που συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία παρίστατο και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, έγινε ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό και την αγροτική ανάπτυξη.

Επικράτηση ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους δήμους ΠΕ Ιωαννίνων

Άνοδος της εκλογικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ που αναδείχτηκε πρώτη δύναμη σε όλους τους δήμους της ΠΕ Ιωαννίνων.
Στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ποσοστό 46,81% και η Ν.Δ. 20,63%.
Στο δήμο Πωγωνίου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ποσοστό 36,48% και η Ν.Δ. 31,57%.
Στο δήμο Ζίτσας ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ποσοστό 42,2% και η Ν.Δ. 22,2%.
Στο δήμο Δωδώνης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ποσοστό 36,66% και η Ν.Δ. 34,29%.
Στο δήμο Ζαγορίου ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκέντρωσε ποσοστό 36,5% και η Ν.Δ. 35,5%.
Στο δήμο Κόνιτσας ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκέντρωσε ποσοστό 32,9% και η Ν.Δ. 32,1%.
Στο δήμο Μετσόβου  ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ποσοστό 34,7% και η  Ν.Δ. 34,6%. 

Η Αδελφότητα Κτισματινών και Νεοχωριτών Πωγωνίου, κόβει την Πίτα της και γλεντάει την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 12:00, στο κέντρο ''Όνειρο'', Θράκης 80, Καματερό (πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου Ιλίου)